Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bayern München mikt na vertrek van Blind op pikant ‘Lewandowski-scenario’

Laatste update:

Bayern München gaat vol voor de komst van Raphaël Guerreiro, zo meldt journalist Florian Plettenberg van Sky Deutschland. De Duitse landskampioen ziet in de bijna transfervrije linksback van Borussia Dortmund de ideale vervanger voor de vertrekkende Daley Blind en João Cancelo. De laatste keer dat Bayern iemand transfervrij van Dortmund overnam, zal nog vers op het netvlies van die Borussen staan. Dat betrof namelijk Robert Lewandowski, die bij Bayern in acht seizoenen alles kort en klein schoot.

Door het vertrek van Blind (transfervrij) en Cancelo (gehuurd van Manchester City, optie tot koop niet gelicht) heeft Bayern nog twee volwaardige linksbacks over in de selectie. Lucas Hernández en Alphonso Davies moeten op dit moment uitmaken wie er een basisplek verdient in het elftal van Thomas Tuchel. Als het aan Tuchel ligt, komt er echter nog een derde optie bij. Guerreiro kan transfervrij opgepikt worden bij Dortmund, al zijn er kapers op de kust.

Ook Atlético Madrid wil Guerreiro namelijk maar wat graag inlijven. Los Rojiblancos hebben zelfs al met de zaakwaarnemer van de 29-jarige Portugees gesproken. Ook OGC Nice zou interesse hebben, maar volgens Fabrizio Romano hebben Bayern en Atlético een streepje voor bij Guerreiro. De linkspoot zou zijn collega's bij Dortmund al ingelicht hebben open te staan voor een overstap naar de aartsrivaal.

Lewandowski was de laatste die transfervrij de overstap van Dortmund naar Bayern maakte. Die bleek uiterst succesvol; de huidig spits van Barcelona vond in 375 duels voor der Rekordmeister liefst 344 keer het net. De laatste speler die de omgekeerde weg bewandelde was Niklas Süle afgelopen zomer. Süle was voorbije jaargang net als Guerreiro onbetwist basisspeler bij Dortmund.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch altijd jammer als een speler van Dortmund naar bayern gaat, echter uit sportief oogpunt meer dan begrijpelijk.
Wel een behoorlijke vooruitgang tenopzichte van blind.
Cancelo is toch een rechtsback dacht ik?

3 juni 2023 om 10:37

Cancelo kan op links en op rechts spelen. Ik vraag me af of die jongen een of andere verborgen aandoening heeft, dat Bayern de koopoptie niet licht. Hij deed het volgens mij heel goed in de wedstrijden die hij speelde.

3 juni 2023 om 10:42

Koopoptie is ook 70 miljoen. Dat is natuurlijk ook wel erg veel

3 juni 2023 om 10:42

Cancelo had natuurlijk een fors prijskaartje van 70 miljoen. Logisch dat Bayern dat niet wil betalen voor iemand die al 29 jaar is. Zo’n Guerreiro is een prima optie op links want ze hebben ook nog steeds Davies.

3 juni 2023 om 10:47

Wanneer je Pavard, Mazraoui, Davies, Stanisic en Hernandez hebt, is een transfervrije Portugees natuurlijk aantrekkelijker dan een speler die 70mil kost. Dat bedrag geef je liever uit aan een versterking in de voorhoede!

3 juni 2023 om 13:10

Tegenwoordig is 70 miljoen toch niet veel voor een speler die volgens mij een multi-inzetbare sterkhouder voor je team kan zijn? Ik bedoel als je het vergelijkt met wat werd uitgegeven aan een Lucas Hernandez die altijd lang geblesseerd is, of een Harry Maguire?

Cancelo kan op linksback, rechtsback, linkshalf en rechtshalf spelen. Ja hij is weliswaar 29 maar is superfit en zal toch 5 jaar meekunnen. Ik zie Bayern met wat goed transferbeleid gewoon weer de CL winnen in die 5 jaar tijd.

3 juni 2023 om 13:44

Wel als die speler geen garantie heeft op een basisplaats. Een fitte Davies en Mazraoui zijn gewoon vaste waardes en topbacks en jonger.

3 juni 2023 om 12:43

Cancelo kan liks achter rechachter en zelfs op het middeveld uit de voeten

Ik zie hem graag bij real als back up. Zal genoeg spelen als Mendy weer een blessure heeft

Echt een ondergewaardeerde linksback in de Europese voetbal. Iedereen heeft het over Hernandez, Davies, Mendes, Robbo, etc., maar hij is echt heel goed. Aanvallend als verdedigend staat hij zijn mannetje. Jammer dat hij weggaat bij Dortmund. Ik zou het zonder vinden als die naar Bayern gaat, want dan is die tweede viool zodra Davies fit is. Hij zal wel binnen het voetbal passen van Guardiola bij City. Kan Ake weer centraal spelen.

4 juni 2023 om 00:05

Blind naar Groningen?

Zou hem graag bij Arsenal zien. I.p.v. dat we dik gaan spenden op een Cancelo. Dit lijkt me een upgrade op Zinchenko, gezien Guerreiro volgens mij ook wel een stuk stabieler is in verdedigend opzicht.

3 juni 2023 om 10:58

Guerreiro van wat ik juist heb begrepen is hij alles behalve stabiel in het verdedigen en juist offensief a la Trent heel gevaarlijk is! Voor elke topclub zeker een toevoeging al helemaal transfervrij!

Wat is Bayern toch een nare club zeg. Weer ff de beste speler van je concurrent wegkapen. Blijft niks over zo van die Bundesliga. Sowiso al geen hond buiten Duitsland die er naar kijkt heb ik het idee. Mede mogelijk gemaakt door Bayern. En ja, ook al is het hun goed recht om spelers op die manier binnen te halen, de hegemonie die ze hebben gecreëerd wordt de ondergang van de Bundesliga.

3 juni 2023 om 10:58

Wanneer was de laatste keer dat ze dat deden dat je over “weer” begint?

Verder ging hij sowieso weg, dus om Bayern hier nu de schuld van te geven.

3 juni 2023 om 11:03

Sinds wanneer is Guerreiro de beste speler van Dortmund? Hij is transfervrij en dus niet weggekaapt net als hoe Dortmund vorig jaar Süle transfervrij overnam.

3 juni 2023 om 12:44

Jaajoh en ajax fenyenoord psv kopen alle. Clubs hier leeg, vandaar dat onze competitie slecht bekeken wordt

3 juni 2023 om 13:05

En toen Dortmund Sule weghaalde bij Bayern hoorde ik je niet.

3 juni 2023 om 14:02

Dortmund shopt dan weer bij Gladbach en dergelijke. Hoef je dus echt geen medelijden mee te hebben.

Het blijft toch ook wel een beetje het probleem van Dortmund. De (ster)spelers lopen daar vaak uit hun contract. De interesse van Bayern vind ik dan ook niet gek voor deze speler.

3 juni 2023 om 11:31

Laatste topspeler die naar een topclub is gegaan transfervrij vanuit Dortmund is Lewandowski 9 jaar geleden. Daarna alleen een aantal spelers die tegen einde carriere zitten of naar een mindere club zijn gegaan. Sinds Lewandowski hebben ze alle toppers voor grof geld verkocht.

Probleem is eerder dat Dortmund vaak selecties heeft met best wel veel net niet spelers en dan 1 of 2 toppers.

3 juni 2023 om 12:17

Nouja, voor grof geld verkocht omdat ze geforceerd werden. Als je kijkt hoe Auba en Dembele hun transfers daar geregeld hebben... Beetje jammer om te zien gewoon.

Dortmund kwam uiteraard iets te dicht bij de titel dit seizoen dus leeghalen maar. Het is dat Bellingham ook al vertrekt anders zou het niet bij Guerrero blijven gok ik.

3 juni 2023 om 13:43

Lol hij is transfervrij en Dortmund en Guaerreiro besloten beiden om niet door te gaan.

Ik snap Bayern in deze niet zo goed. Je hebt al 2 top linksback. Waarom is die derde nodig? Geen talenten die door stromen?

3 juni 2023 om 13:55

Cancelo blijft niet.

3 juni 2023 om 14:20

Ze hebben Hernandez en Davies nog tenzij een van die 2 weg gaat.

3 juni 2023 om 14:35

Hernandez is een cv en gaat waarschijnlijk naar PSG.

3 juni 2023 om 16:24

Is dat al rond? Dan kan ik het begrijpen. Ook al is centraal zijn sterkere positie heeft hij net zoveel wedstrijden gespeeld op linksback. Alhoewel je ook nog moet zien hoe hij terug komt van zijn blessure.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren