Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern haalt 9 jaar na Lewandowski wéér gratis sleutelspeler uit Dortmund

Laatste update:

Bayern München gaat zich transfervrij versterken met Raphaël Guerreiro. Dat meldt Fabrizio Romano woensdagavond op Twitter. De gerenommeerde transfermarktexpert weet dat de linksback van Borussia Dortmund een akkoord heeft bereikt met Bayern over een contract van drie jaar. Daarmee wordt Guerreiro de 'opvolger' van Robert Lewandowski, die als laatste de gratis oversteek maakte van Dortmund naar Beieren.

Door het vertrek van Daley Blind (transfervrij) en João Cancelo (gehuurd van Manchester City, optie tot koop niet gelicht) houdt Bayern nog twee volwaardige linksbacks over in de selectie. Trainer Thomas Tuchel wil echter meer te kiezen hebben. Daarom komt Guerreiro, met wie Tuchel al eerder samenwerkte bij Dortmund, nu naar de Allianz Arena. Daar moet de 29-jarige Portugees met Lucas Hernández en Alphonso Davies uit gaan maken wie er een basisplek verdient op de linksbackpositie.

Volgens Romano is Guerreiro akkoord over een contract tot medio 2026. Alleen de medische keuring staat een transfer daarom nog in de weg. Atlético Madrid en OGC Nice waren ook geïnteresseerd, maar vissen achter het net. Met name los Rojiblancos, die al met Guerreiro spraken, leken tot op het laatste moment in de race.

Lewandowski was in 2014 de laatste die transfervrij de overstap van Dortmund naar Bayern maakte. Die bleek uiterst succesvol; de huidig spits van Barcelona vond in 375 duels voor der Rekordmeister liefst 344 keer het net. De laatste speler die de omgekeerde weg bewandelde was Niklas Süle afgelopen zomer. Süle was voorbije jaargang net als Guerreiro onbetwist basisspeler bij Dortmund.

Is Raphaël Guerreiro een versterking voor Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde, zonde... had liever gehad dat hij richting Atlético was gegaan...

8 juni 2023 om 00:21

Schlüsselspieler!

Ben benieuwd, lijkt me eerder dat hij voor de breedte is gehaald, maar je weet het maar nooit onder Tuchel.

Tja uiteindelijk gewoon als backup natuurlijk. Toch jammer dat die nu naar de concurrentie gaat, aan de andere kant logisch. Dortmund zal weer moeten bouwen nu een Bellingham ook weg gaat.

Een transfervrije speler binnenhalen betekent niet dat het gratis is. Meer nog sinds het Bosman-arrest profiteert een speler het meest van een transfervrije overgang met de torenhoge tekenpremie.
De aanzet is gegeven. Ik ben benieuwd naar het vervolg

7 juni 2023 om 23:15

Eigenlijk zouden die tekenpremies verboden moeten worden, voor zover dat mogelijk is. Dit werkt de macht van de zaakwaarnemer in de hand en het laten aflopen van contracten loont. Al zijn de clubs zelf hoofdschuldige.

7 juni 2023 om 23:37

Vind het juist wat hebben, hoe minder macht de club hoe beter.

8 juni 2023 om 08:12

@Gunnero Hoe speelt dit exact de macht van een zaakwaarnemer in de hand? Het zijn de spelers zelf die bepalen om niet bij te tekenen en daarnaast bieden clubs dit soort dingen aan om spelers binnen te hengelen. Zonder transfersom kunnen ze meer betalen, zie het probleem niet zo.

Toch ook wel vreemd dat Dortmund dat laat gebeuren bijna. Verkoop zo'n jongen lekker een jaar eerder. Al heb je dat ook niet altijd in de hand natuurlijk. Wel een fijne speler, zeker als hij een wat offensievere rol krijgt.

7 juni 2023 om 22:51

Maar wat verwacht je dan dat ze vorige zomer voor hem hadden kunnen vragen? Gezien zijn leeftijd en contractduur zou dat ook geen geweldige vetpot zijn geweest.

7 juni 2023 om 23:29

29 is tegenwoordig niet zo oud genoeg spelers gaan tot hun 34 door op top niveau dus 29 jaar en nog een 1 jarig contract.
daar hadden ze denk ik wel 15/20 miljoen voor kunnen krijgen

8 juni 2023 om 09:42

Ik dacht inderdaad ook aan (maximaal) die orde van grootte. Dat is natuurlijk vervelend om mis te lopen, maar ook geen ramp voor een club als Dortmund. Als ze kampioen waren geworden, wat best had gekund, was het het dubbel en dwars waard geweest. Echter heeft niemand een glazen bol en 20 mln is altijd mooi meegenomen, maar ik kan me best voorstellen dat Dortmund er bij zulke bedragen bewust voor kiest om een sterkhouder binnenboord te houden.

Die spelers van Dortmund zijn ook allemaal eerloos. Allemaal je oude club n**ien en de directe concurrent versterken. Je kan Bayern niet eens meer een concurrent noemen. Dortmund is een 5x mooiere club, maar zal op deze manier altijd in de schaduw van Bayern staan.

7 juni 2023 om 22:56

Tja, wat heeft de gemiddelde Portugees nou met Dortmund bijvoorbeeld? Het verschil in salaris en club is gewoon enorm.

8 juni 2023 om 00:51

Vind dat ‘gemiddelde Portugees’ zijn niks uitmaakt. Als je zo lang bij zo een club speelt, bouw je toch een bepaalde band op met die hele club en met die cultuur? Hoe kan je dan, wetende dat het altijd weer het Bayern is dat je jaar in jaar uit aftroeft, verkassen naar de tegenstander?

8 juni 2023 om 06:50

Misschien wil die ook eens wat winnen dan?

8 juni 2023 om 01:49

Is gewoon en onderlinge regeling van hun. Van de tijd dat Bayern, Dortmund uit financiële problemen heeft geholpen

8 juni 2023 om 14:57

Jij vindt Dortmund een 5x mooiere club zul je bedoelen. Dortmund plundert aan de andere kant ook kleinere clubs. Tsja..

Misschien is dit ook indirect een goedkoop transfer om Davies op te vangen? Die staat ook in belangstelling van Real

8 juni 2023 om 07:44

Ik heb niet het idee dat Tuchel met Guerreiro op back gaat spelen, in z’n tijd als Dortmund trainer liet hij hem vaak als CM spelen. Verdedigen is eigenlijk iets wat Guerreiro niet kan en wil, zie mij reacties hier de laatste paar jaar maar op terug.

Het is een begenadigde voetballer, maar wel het liefst met mooi weer. Daarom heeft Dortmund Bensebaini (waar geen bericht van is) opgepikt en besloten met Guerreiro niet te verlengen.

Die speelt Davies en hernandez er nooit uit . Word waarschijnlijk 3de keus. Was lekker naar atletico gegaan ipv Bayern

8 juni 2023 om 01:49

Geruchten gaan rond dat Hernandez persoonlijk akkoord zou zijn met psg of althans in gesprek zou zijn met hun en dat Davies niet zo gelukkig (iets met weer) is bij Bayern en Madrid hem op het oog heeft , maar goed allemaal geruchten natuurlijk

8 juni 2023 om 01:57

Een Canadees die niet gelukkig met het weer in Zuid-Duitsland is. Lijkt mij logisch.

8 juni 2023 om 08:19

En andere geruchten zijn dat hernandez een akkoord heeft met Bayern voor een contractverlenging.

Prima opvolger voor Daley Blind

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren