Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern klopt Leverkusen en tilt ongeslagen reeks naar fraai cijfer

Laatste update:

Dat Bayern München dit seizoen opnieuw kampioen van Duitsland wordt, is al een tijdje duidelijk. De machine van Josep Guardiola is bijna niet op fouten te betrappen en versloeg zaterdag ook ‘belager’ Bayer Leverkusen in de eigen Allianz Arena. Vlak voor rust kopte Mario Mandzukic zijn team naar een 1-0 voorsprong en in de tweede helft maakte Bastian Schweinsteiger er uit een vrije trap 2-0 van: vlak voor tijd zorgde Stefan Kiessling voor de eretreffer. Bayern is nu al vijftig wedstrijden op rij niet meer geklopt in de Bundesliga. De laatste club die daarin slaagde? Bayer Leverkusen, op 28 oktober 2012.

/

In zeven van de laatste acht competitiewedstrijden scoorde Bayern al voordat de eerste dertig minuten erop zaten. Tegen Leverkusen lukte dat echter niet; de bezoekers boden prima tegenstand en toonden goede wil er echt een wedstrijd van te maken. Bernd Leno ging goed naar de hoek, toen Arjen Robben karakteristiek naar binnen trok en het met een schot in de korte hoek probeerde: kort daarop zette hij de vuisten tegen een schot van de Nederlandse aanvaller.

Leverkusen zelf was drie minuten na Robbens pogingen gevaarlijk. Heung-Min Son werd gevonden na een prima aanval, maar schoot in zeer kansrijke positie naast. Het voetbalde prima mee met de Duits kampioen en onderstreepte zijn intenties, toen Simon Rolfes het van dik dertig meter probeerde. Manuel Neuer, die de afgelopen weken soms bijna in slaap viel in de wedstrijden van Bayern München, zette prima een hand tegen de pegel. Aan de overkant produceerde Thomas Müller een afzwaaier.

/

Bayern en Bayer leken de kleedkamers op te zoeken met een 0-0 tussenstand, maar Mandzukic besloot anders. De Kroatische spits sprong kort voor de helftwissel hoger dan Philipp Wollscheid en knikte een prima voorzet van Schweinsteiger binnen langs Leno. Bayern had amper iets gecreëerd, maar greep toch nog de voorsprong en ging met een positief gevoel van het veld. Vroeg in de tweede helft viel ook de 2-0: Schweinsteiger zette zich achter een vrije schop en draaide die met veel gevoel precies in de kruising.

Met de tweede treffer was de wedstrijd alweer goeddeels gespeeld. Bij enkele spelers van die Werkself ging het hoofd al hangen en Bayern bekeek rustig of het de voorsprong nog verder uit ging breiden of niet. Toni Kroos probeerde het met een ziedend schot vanuit de tweede lijn, dat door Leno werd weggeduwd. Bayern maakte geen moment de indruk nog iets weg te willen geven, maar liep in het slot toch nog tegen de 2-1 van Kiessling aan: de spits won het luchtduel van Rafinha en knikte raak. Volgende week gaat Bayern proberen FSV Mainz 05 toe te voegen aan de indrukwekkende reeks ongeslagen duels.

Hoeveel prijzen wint Bayern München in de komende maanden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aan Bayern: stuur Shaqiri en Dante naar Gladbach, Kroos en Can definitief naar Leverkusen, Götze terug naar Dortmund en geef ze Mandzukic ook maar erbij , Neuer terug naar Schalke met Rafinha. En misschien wordt dan de Bundesliga interessant.

Overigens mag Bayern niet klagen met de scheids, twee keer is Leverkusen terug gevlagd wat niet terecht was. Dus we zijn weer lekker genaaid.

15 maart 2014 om 20:31

@FCBayern, misschien dat ze je post zo wel zien...

15 maart 2014 om 20:34

Ja, en als Real, Barca, Chelsea, City enzovoort hun B-elftal verkopen komen er weer nieuwe titelkandidaten.

15 maart 2014 om 20:43

Nee helemaal niet. Dan komt er juist meer concurrentie. Ik vind eigenlijk dat er een transferlimiet moet komen. Stel je mag per jaar 50 miljoen euro uitgeven en maximaal 5 spelers halen, dan wordt het al een stuk interessanter. Als je daar dan de regel bij invoert: minimaal 5/6 spelers uit eigen land die in de basis moet spelen, wat ze vgm in Turkije ook doen?! Dan wordt het al een stuk leuker denk ik.

15 maart 2014 om 20:54

Je mag geen limiet aan spelers uit eigen land. Turkije mag dat wel, aangezien ze niet in de Europese Unie zitten.

15 maart 2014 om 20:56

Bayern heeft met Meyer, Lahm, Schweinsteiger, Kroos, Boateng, Badtstuber, Müller en Götze genoeg potentiële Duitse basisspelers. Bovendien hebben ze de laatste jaren echt niet extreem veel uitgegeven per jaar. Dat Bayern deze competitie domineert is een gevolg van een uitstekend beleid van de afgelopen jaren.

15 maart 2014 om 21:04

Wie is Meyer van Bayern?

15 maart 2014 om 21:05

Meyer speelt bij Schalke 04.

16 maart 2014 om 00:43

Bedoelt vast Neuer

16 maart 2014 om 09:59

Meyer voetbalt bij Schalke 04

15 maart 2014 om 20:43

Alle Nederlandse spelers moeten teruggegeven worden aan de Eredivisie, dan doen we weer een beetje mee in Europa.

dit is ongelooflijk zuur ik verlies mijn toto in de extra tijd.

15 maart 2014 om 20:58

Hoeveel dat?

15 maart 2014 om 21:03

20euro inzet pff

Dacht ik een keer leuk Bayern Munchen te kijken in de Duitse competitie, is het zo'n saaie pot. Handelingssnelheid vaak te laag en te weinig risico in het spel. Wat wel knap gedaan wordt is heel vroeg de bal veroveren.

Overigens wel echt een heeeerlijke vrije trap van Schweinsteiger.

Nu weet ik ook weer waarom ik normaal gesproken geen wedstrijden van Bayern kijk... Wat is dat slaapverwekkend zeg als Bayern eenmaal voor staat. Dan kijk ik nog liever een wedstrijd tussen twee middenmoters waarbij het spel op en neer gaat en veel spannender is.

Als Bayern in deze competitie niet had meegedaan was de Bundesliga nu op werkelijk elk vlak enorm spannend geweest. Hopelijk blijven ze wel met hun sterkste team spelen als ze over twee weken kampioen zijn, anders krijg je ook nog een lichte vorm van competitievervalsing. Al verwacht ik dit niet aangezien ze vorig seizoen ook geen B-team hebben opgesteld in de competitie toen ze al lang kampioen waren, hooguit een paar andere spelers zoals vandaag.

Off-topic: Prima speelronde voor Schalke dit! Elke concurrent verspeelt punten. Alleen jammer dat Hoffenheim weer zo dom is om een 2-0 voorsprong weg te geven tegen Mainz. De derby tegen Dortmund gaat nog leuk worden over anderhalve week.

Hoppa! Mogen we toch al onderhand aan n klein kampioensfeestje gaan denken

Et voila,

Duitsland is officieel kapot...
En dat komt door bayern, neem me niet verkeerd, wat Bayern doet is ongelooflijk, héél goed en ijzersterk... Ik zou perfect dezelfde keuzes gemaakt hebben!

Maar het is gewoon spijtig dat zo'n mooie competitie zo makkelijk gekraakt kan worden door 1 héél goede ploeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren