Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jubilerende Ibrahimovic brengt AC Milan terug aan de leiding in de Serie A

Laatste update:

Met clubdoelpunt 500 en 501 heeft Zlatan Ibrahimovic AC Milan teruggebracht naar de koppositie van de Serie A. I Rossoneri wonnen dankzij twee doelpunten van de Zweedse spits en twee treffers van Ante Rebic in eigen stadion met 4-0 van Crotone, de drager van de rode lantaarn in de Italiaanse competitie. De voorsprong van koploper AC Milan op naaste achtervolger en stadgenoot Internazionale bedraagt twee punten, terwijl het gat met Juventus - dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft - weer zeven punten is.

AC Milan had voorafgaand aan de ontmoeting met Crotone, de hekkensluiter van de Serie A, een wisselvallige periode achter de rug. Na nederlagen tegen Atalanta (0-3) en Internazionale (2-1, in de Coppa Italia) werd er een week geleden wel met 1-2 gewonnen op bezoek bij Bologna. Een eventuele zege op Crotone zou i Rossoneri weer aan kop brengen in de Serie A, nadat Inter afgelopen vrijdag dankzij een 0-2 overwinning op Fiorentina in ieder geval voor even de eerste positie had ingenomen.

Er leek al vroeg een openingstreffer op het scorebord te komen, toen Davide Calabria van dichtbij de bal achter doelman Alex Cordaz tikte. Het doelpunt van de verdediger werd echter geannuleerd door scheidsrechter Luca Pairetto, omdat Ibrahimovic zich in aanloop naar de treffer in buitenspelpositie bevond. Rafael Leão en Calabria lieten nog mogelijkheden liggen, alvorens Ibrahimovic na een halfuur de score opende.

De Zweedse spits ging binnen het strafschopgebied een combinatie aan met Leão, ontving de bal terug en plaatste het leer vervolgens beheerst achter Cordaz. Het was het vijfhonderdste clubdoelpunt in de carrière van Ibrahimovic, die voor Malmö FF (18), Ajax (48), Juventus (26), Internazionale (66), Barcelona (22), Paris Saint-Germain (156), Manchester United (29), LA Galaxy (53) en AC Milan (82) speelde. Voor rust liet Ibrahimovic nog een mogelijkheid onbenut om de marge te verdubbelen.

In de eerste fase na rust, waarin AC Milan-trainer Stefano Pioli Samuel Castillejo voor Alexis Saelemaekers binnen de lijnen bracht, waren de kansen schaars. Cordaz tikte een schot van Leão knap uit het doel, voor Ibrahimovic zijn tweede van de middag aantekende. Theo Hernández stoomde op over de linkerflank en vond de spits in de doelmond, die volledig vrij de bal in een leeg doel kon tikken. Vijf minuten later gooide AC Milan definitief het duel in het slot. Een hoekschop van de ingevallen Hakan Çalhanoglu vond het hoofd van Ante Rebic, die overtuigend raak kopte.

Crotone bleek het vervolgens volledig kwijt, want een minuut later was het opnieuw raak. Een schot van Ibrahimovic werd matig verwerkt door Cordaz, waarna Çalhanoglu de bal oppikte en Rebic voor het doel vond. Ibrahimovic verzuimde daarna met een kopbal om voor een hattrick te tekenen en werd kort daarna vervangen door Mario Mandzukic. Doordat Cordaz nog een eigen doelpunt van Koffi Djidji voorkwam in de slotfase, kwam er in de 4-0 stand geen verandering meer. Voor AC Milan wacht nu volgende week zondag een uitwedstrijd tegen Spezia, waarna een week later de derby tegen Inter op het programma staat.

Wordt AC Milan kampioen van Italië?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een legende is Zlatan ook, ik kan echt genieten van hem, en ook van Theo Hernandez. Jammer dat Brahim niet kon spelen vandaag, al bij al een mooie wedstrijd gezien. Ik gun AC echt een CL spot volgend seizoen

7 februari 2021 om 16:54

Als Milan de titel niet weet te winnen voelt het als een verloren seizoen wat mij betreft. Al sinds januari vorig seizoen in hele goede vorm en die lijn kunnen doortrekken naar dit seizoen.

7 februari 2021 om 17:01

Minstens 2e wel ja. Zo sta ik er in. Maar wil natuurlijk de landstitel winnen maar met een herboren Juve en inter die maar niet opgeeft, blijft het gewoon moeilijk

7 februari 2021 om 17:02

Rogan / Ja, de titel zou zo mooi zijn maar die weg is nog lang en er kan van alles gebeuren. Maar om Milan weer in de CL te zien, dat zou echt heel mooi zijn, daar horen ze ook. Als ze kampioen worden is het feest helemaal compleet

Calhanoglu is zo belangrijk voor AC. Na zijn invalbeurt, 3 goals en bij alles zo betrokken die man. AC Milan heeft met Calhanoglu een goede kans op het kampioenschap

Wedstrijd begon strof aangezien het tempo laag lag maar Ibrahimovic met een mooie goal die de ban brak. Vervolgens weer dat het tempo ontzettend laag was en opnieuw Ibrahimovic die weer scoorde. Daarna ging het snel zeker na het binnen brengen van Hakan. Liet toch maar zien hoe belangrijk hij is voor dit elftal met 2 assists. Jammer dat Mandzukic niet had gescoord, die was dicht bij een doelpunt echter werd zijn kopbal van de lijn gehaald door een speler van Crotone. Hopelijk is Bennacer ook snel weer terug kan hij minuten maken tegen Spezia. Week daarop met een fit basiselftal (voor het eerst dit seizoen) tegen Inter zou fantastisch zijn.

Toch mooi om te zien dat Rebic het op papier bij Milan toch ook goed lijkt te doen. Iemand enig idee hoe Rebic bij Milan speelt, want ik vond hem bij Eintracht altijd een genot om naar zijn werklust en doorzettingsvermogen te kijken.

7 februari 2021 om 16:59

Harde werker die veel meters maakt iedere wedstrijd. Scoort dit seizoen minder dan vorig seizoen maar nog altijd ontzettend belangrijk. Behoort gewoon tot basiself.

7 februari 2021 om 17:02

Harde werker, heeft een aanname om u tegen te zeggen. Qua prestaties ben ik wel positief, niet mega mega enthusiast maar heeft een goed rendement. Haalt altijd wel een 6 of hoger heb ik t gevoel. Voorzetten vandaag kon beter maarja met 2 goals onder een minuut mag ik eigenlijk niks te klagen hebben.

7 februari 2021 om 17:31

Rebic verzaakt nooit. Rebic is als Vleugelspeler erg sterk en inderdaad zijn aannames zijn altijd goed, waardoor de aanval lekker doorgaat ipv Saelemaekers,Castillejo of Hauge die ff tijd nodig hebben om controleren. Weetje wie ook een absurd goede aanname heeft; Ibra

Wat een speler is het ook. Nog zo belangrijk zijn bij zo een grote club op je 39e. Respect!

Yes! Ibra doet wat hij vaak doet dit seizoen doet; 1 op 1 lopen, maar ipv elke wedstrijd 1 goal maken, maakt hij er om de wedstrijd 2, ook prima, want met die logica scoort hij tegen Spezia niet maar wel 2 tegen Inter daarna de 1e goal wil ik even benoemen want, super speciaal is die niet; Ibra zet een-twee'tje op met Leao en krult hem daarna in de kruising. maar het punt is, tot die actie bleef ibra in de 16 wacht op de voorzet, maar die voorzet kwam niet of was niet zuiver. dus het mooie aan Ibra vind ik dat hij dat dus ziet en de voetballende kwaliteiten heeft om ipv maar te wachten, hij zelf de aanval op zet en uiteindelijk afmaakt. zo sterk. daar heb je zoveel aan, want met Piatek en Bacca hadden we 2 klassieke nummer 9's die dat dus niet kunnen; zien waar het misgaat en dus zelf zo'n aanval opzetten. chapeau. maar goed, wat kan Ibra tegenwoordig niet Wat een heerlijke wedstrijd was dit! Elke speler van Milan die aanvallend altijd veel inbreng heeft werd beloont in deze wedstrijd; Ibra 2 goals,rebic 2 goals, Canhanoglu 2 assists en Theo Leao assist. Top! Je zag gelijk dat het ook veel beter liep toen Cahanoglu erbij kwam. Door hem werd het doelpunten aantal opgeschroefd. Calabria heel slim 5e geel gepakt zodat hij niet inter of Roma mist. Dus zeer tevreden! Enige minpuntje is dat Meite niks inbrengt, maar gelukkig is Bennacer er weer bij volgende wedstrijd Forza Milan!

7 februari 2021 om 17:56

vond meite opzich na behoren spelen, hij is technisch goed en fysiek sterk

7 februari 2021 om 18:33

Maar zijn passing en/of aannames valt tegen soms. En dat vind ik belangrijker. Technisch valt het wel mee bij hem hoor. Fysiek wel goed

Ging best moeizaam maar het team leek het op halve kracht te doen, dus wat dat betreft prima. Erg blij dat Calhanoglu weer terug is, mooi op tijd om geheel fit te worden voor de derby over twee weken. Los van die derby komen er daarna ook erg belangrijke wedstrijden tegen oa Roma, Napoli en Fiorentina, dus hopelijk blijft de selectie fit. Mooi dat de Serie A in iedergeval nu zo spannend is!

Prachtig dit, AC Milan hoort gewoon in de top. Laat die dagen van weleer terugkomen!

Leuke match, winnen op 60% intensiteit... Ibra is een killer, een tenue met zijn naam heb ik reeds gekocht... Echter vraag ik me af waar de mensen blijven die afgelopen jaren keer op keer reageren op voetbalzone met "ac Milan gevallen topploeg, zie ze nog dieper zakken" blabla

7 februari 2021 om 20:49

tja, dat kan je moeilijk zeggen nu ze eerste staan. dieper zakken is non-argument. je kon duidelijk zien dat Milan steeds sterker werd. vorig jaar 5e, jaar daarvoor 6e, daarvoor 7e(of 8e) je ziet duidelijk dus steeds verbetering. Maar,buiten dit jaar, is gevallen topclub is toch gewoon waar? in 2007 wonnen we nog CL en in 2015 werden we 10e, en sinds 2013 geen CL meer gehaald. bedoel, veel duidelijker van een gevallen topclub is er niet. maar nu is "gevallen" niet meer de term. sinds 2019 is de term 'terugkomende topclub" een betere term. zeker dit jaar is er niets gevallen aan, aan dit Milan. En dat hebben ze echt zelf voor gezorgd

7 februari 2021 om 21:01

Hey Mauro, ik geef je gelijk hoor dat Milan een gevallen topclub was maar ik bedoelde eerder dat men het er keer op keer wou inwrijven terwijl dat wel duidelijk was voor iedereen. Als er een artikel verscheen over Milan, gegarandeerd 4, 5 van die reacties. Ook de commentatoren die dat elke week opnieuw moesten zeggen, ik bedoel als je Milan niet wilt kijken, kijk dan niet he haha

7 februari 2021 om 21:08

Natuurlijk deed het pijn om spelers zoals yepes, constant, muntari,... Te zien in een milantenue maar om dat elke week te herhalen...

7 februari 2021 om 21:12

Vergeet bijna Zaccardo en nog een paar schoenzolen haha

Wat een spits is het toch ook. En wat een fitheid. Oprecht benieuwd hoe lang Zlatan dit niveau aan kan houden, er lijkt geen maat op te staan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren