Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern en Dortmund maken geen fout; Van Gaal ziet Oranje-klant scoren

Laatste update:

Bayern München heeft zaterdagmiddag het gat met Bundesliga-koploper Union Berlin verkleind tot één punt. Met Matthijs de Ligt in de basis won Der Rekordmeister met 0-2 bij TSG Hoffenheim. Verder was Borussia Dortmund met 5-0 te sterk voor VfB Stuttgart, terwijl Micky van de Ven met VfL Wolfsburg met 2-2 gelijkspeelde bij Bayer Leverkusen, waar Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker in de basis startten.

TSG Hoffenheim – Bayern München 0-2
Bayern domineerde in de eerste helft en kwam in de zeventiende minuut op voorsprong via Jamal Musiala: een hoekschop werd verlengd, belandde voor zijn voeten en de aanvallende middenvelder tekende voor de 0-1. Vlak daarna kreeg de ploeg uit Beieren tot drie keer toe de kans om de score te verdubbelen: eerst zag Leon Goretzka zijn inzet van dichtbij gekeerd worden door Oliver Baumann, vervolgens haalde Kevin Akpoguma de kopbal van Musiala van de lijn en het daaropvolgende schot van Kingsley Coman was opnieuw een prooi voor Baumann. Eric Maxim Choupo-Moting zorgde ruim vijf minuten voor rust alsnog voor de 0-2, door een lage voorzet van Serge Gnabry binnen te werken. De thuisploeg was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt via Georginio Rutter, maar hij zag doelman Sven Ulreich tot twee keer toe redding brengen.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder. Pas twintig minuten voor tijd viel de eerste echte kans te noteren, toen Baumann met de voeten een poging van Marcel Sabitzer wist te keren. Met inmiddels ook de in de 76ste minuut ingevallen Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui in de ploeg wist Bayern de drie punten uiteindelijk eenvoudig over de streep te trekken. Het staat nu nog maar één punt onder Union Berlin, dat zondag nog op bezoek gaat bij hekkensluiter VfL Bochum.

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart 5-0
Al na anderhalve minuut opende Dortmund, waar Donyell Malen wegens een verkoudheid ontbrak, de score. Een lage voorzet van Niklas Süle kon eenvoudig worden binnengeschoven door Jude Bellingham: 1-0. Diezelfde Süle was ruim tien minuten later zelf de maker van de 2-0, toen hij een vrije trap van Raphaël Guerreiro met zijn voet succesvol verlengde. Stuttgart, nummer veertien van de Bundesliga, had aan de andere kant van het veld moeite om door de Dortmund-defensie te komen. De beste mogelijkheid van de eerste helft voor de bezoekers was voor Tiago Tomás, maar doelman Gregor Kobel bracht redding. Vlak voor rust tilde Giovanni Reyna de marge naar drie met een beheerst schot in de verre hoek.

Borussia Dortmund was met 5-0 te sterk voor VfB Stuttgart

In de tweede helft ging Dortmund vrolijk verder met scoren. Bellingham krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek (4-0) en Youssoufa Moukoko liep een voorzet van Guerreiro eenvoudig binnen (5-0). Via Luca Pfeiffer (schot en kopbal over) en Nikolas Nartey (schot net naast) was Stuttgart nog dicht bij de eretreffer, maar Dortmund leek de nul te houden. In de 89ste minuut trof Pfeiffer alsnog doel, maar de VAR keurde het doelpunt vanwege buitenspel af. Derhalve was de eindstand 5-0.

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg 2-2
Bij Wolfsburg was er in de eerste helft een negatieve hoofdrol voor Van de Ven. De verdediger maakte al vroeg in de wedstrijd hands. De daaropvolgende penalty werd echter naast geschoten door Moussa Diaby. Diezelfde Diaby maakte niet veel later zijn fout goed, toen hij alleen op doelman Koen Casteels afging en deze keer wel koel bleef: 1-0. Na een klein half uur kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, toen Leverkusen-middenvelder Robert Andrich de bal ongelukkig langs zijn eigen doelman wipte.

Wolfsburg pakte na de rust de leiding: Edmond Tapsoba beging een overtreding op Felix Nmecha, waarna Maximilian Arnold de toegekende penalty benutte. De 2-2 was volledig Nederlands: invaller Daley Sinkgraven vond na een goede actie Frimpong bij de tweede paal, waarna de deze week in de voorselectie van Nederland opgenomen Amsterdammer de bal simpel kon binnentikken.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3125605581
2Bayern München3122365169
3VfB Stuttgart3120473264
4RB Leipzig3119573862
5Borussia Dortmund3116962057
6Eintracht Frankfurt3111128545
7Freiburg3111713-1240
8Augsburg3110912-439
9TSG Hoffenheim3111614-839
10FC Heidenheim3191012-837
11Werder Bremen3110714-937
12Wolfsburg319715-1434
13Borussia Mönchengladbach3171113-732
141. FC union Berlin 318617-2430
15Bochum3161213-2530
16Mainz 053151313-1728
171. FC Köln3141116-3023
18Darmstadt313820-4317

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frimpong is de beste rechtsback van de Bundesliga en hoort 1000% als rechterwingback te spelen. Van Gaal kan niet meer om hem heen.

Wow, snel nog Frimpong aanpassen in Oranjeklant

Overigens waarom geen wedstrijdverslag van de andere wedstrijden waaronder Freiburg en Leipzig? Augsburg Leipzig eindigde in 3-3 nadat Augsburg met 3-0 voorstond.

Wanneer wordt het voor van Gaal eens duidelijk dat Frimpong altijd boven Rensch verkozen moet worden? Wat is die jongen goed zeg en heeft megaveel potentie. Sinds dit seizoen speelt Leverkusen ook in een systeem met wingbacks (3-4-3/3-5-2) en is Frimpong helemaal in zijn element. Heeft vandaag zijn 5de goal in de Bundesliga gemaakt in 11 wedstrijden, maar ook in de seizoenen hiervoor toen Frimpong bij Leverkusen en Celtic als rechtsback speelde was hij gewoon heel goed en stond hij zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje.

Doet mij een beetje denken aan Dani Alves. Of Frimpong zo goed zal worden, weet ik niet. Maar hij kan wel een onwijs hoog niveau gaan halen en heeft nog veel potentie. Dumfries vind ik ook goed en die moet altijd bij het Nederlands-elftal zitten, maar stiekem vind ik Frimpong eigenlijk al iets beter en Dumfries heeft ook nog wel potentie om te groeien en doet het heel goed bij Inter. Maar de 'piek' van Frimpong ligt hoger en vind hem nu dus al wat beter. Frimpong kan zowat de gehele rechterflank in zijn eentje bestrijken, zoals Alves in zijn topjaren Barcelona ook deed.

Bellingham is ook een fenomenale middenvelder. Vandaag zijn eerste twee goals in de Bundesliga gemaakt, terwijl hij er al 4 in de Champions League in heeft liggen (en 2 in de DFB Pokal). Pas 19-jaar en vond hem altijd al goed bij Borussia Dortmund, maar met name sinds vorig seizoen vind ik Bellingham echt onwijs goed en dit seizoen weer beter dan voorheen. Ook hij zal alleen maar beter gaan worden.

Zowel Frimpong als Bellingham worden genoemd bij Real Madrid, en hoop dat beide na dit seizoen de stap naar Real Madrid maken. Zitten ze gebakken met Frimpong en Bellingham die nog heel wat jaren voor zich hebben, maar uiteraard ook spelers als Valverde, Tchouaméni, Camavinga, Rodrygo, Vinicius en Militão en dan kan je de 'oude garde' met o.a. Modric, Kroos, Benzema (heb sterk het vermoeden dat Endrick vast gelegd zal worden en Benzema dan eerst nog 1 of 2 jaar als leermeester zal fungeren) vervangen.

Zie opstelling: Modric, Kroos (als hij blijft, contract loopt af na dit seizoen), etc. zullen uiteraard niet meteen hun basisplek kwijtraken en ook Camavinga zal zijn minuten blijven maken. Zal dan waarschijnlijk een soort roulatiesysteem ontstaan.

Courtois
Frimpong
Militão
Alaba
Mendy
Valverde
Tchouaméni
Bellingham
Rodrygo
Benzema
Vinicius
22 oktober 2022 om 18:18

Mua, Dani Alves was meer een assistmachine, terwijl Frimpong nu echt gevoel heeft waar hij zich moet positioneren voor de goal. Alves heeft meerdere seizoenen de 10 plus assists gehaald. Als ik Dani Alves met de huidige lichting rechtsbacks vergelijk qua spel, dan komen Hakimi, Trent (in goede doen) en Cancelo (niet dezelfde cijfers, maar rechtsback met flair) meer overeen met Dani Alves. Frimpong speelt nu meer als een rechtervleugelverdediger die als rechtsbuiten speelt.

22 oktober 2022 om 18:29

Helemaal mee eens! Frimpong moet zeker mee, anders kiest hij misschien nog voor een ander land. Ik vind Dumfries enorm belangrijk voor het NL elftal met zijn enorme drive. Echter acht ik Frimpong ook zeker in staat om de flank zo te bestrijken.. en het grootste pluspunt van Frimpong tegenover Dumfries is dat hij onwijs goed is met de bal aan de voet. Daarom denk ik dat Frimpong in een 352 bij het Nederlands elftal heel goed zou functioneren. Ook voor het voetballende gedeelte van achteruit!!

Selecteren die hap!

22 oktober 2022 om 20:38

Als ik frimpong was zou ik lekker voor Ghana kiezen! Zekerheidje meteen wk spelen.

22 oktober 2022 om 23:26

Wat mij betreft wordt hij niet geselecteerd zolang hij de Nederlandse taal niet machtig is. Indien hij dit niet wil leren, dan mag hij lekker voor een ander land uitkomen.

Doelpunt nummer 5 volgens mij voor Frimpong. Tevens clubtopscoorder op dit moment, als rechtsachter. Lekker man. Kan niet wachten op het bericht dat LvG hem thuislaat en uit gaat leggen dat Rensch deze groep inmiddels zo goed kent en daarom de keuze maar naar hem ging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren