Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern doet uitstekende zaken en vergroot voorsprong op falend Dortmund

Laatste update:

Bayern München is zaterdagmiddag verder uitgelopen op Borussia Dortmund. Der Rekordmeister was in eigen huis met 2-1 te sterk voor 1. FSV Mainz 05, terwijl Dortmund punten morste op bezoek bij VfL Bochum: 1-1. Door de zege vergroot Bundesliga-koploper Bayern de voorsprong op de ploeg van trainer Marco Rose tot zes punten. Verder wist RB Leipzig Borussia Mönchengladbach met 4-1 te overklassen.

Bayern München - 1. FSV Mainz 05 2-1
In de lege Allianz Arena speelde Bayern München een zwakke eerste helft. Al na twintig minuten had Mainz een strafschop kunnen krijgen, toen Jae-Sung Lee in het gevecht om de bal werd aangetikt door Dayot Upamecano. Op eigen kracht maakte Mainz twee minuten later een doelpunt. Het was Karim Onisiwo die ontsnapte aan de aandacht van Corentin Tolisso en zo van dichtbij een voorzet van Jonathan Burkardt inkopte: 0-1.

Bayern had moeite om het vele balbezit om te zetten in gevaar, maar dat lukte acht minuten na rust alsnog. Tolisso verstuurde een perfecte dieptebal op Kingsley Coman, die aan de rechterzijde van het strafschopgebied controleerde en de bal door de benen van doelman Robin Zentner binnenschoot: 1-1. Bayern voerde de druk vervolgens nog verder op en werd een kwartier voor tijd beloond. Jamal Musiala passeerde op de rand van het strafschopgebied zijn directe tegenstander en maakte het uiterst beheerst af: 2-1. Bij Mainz mocht invaller Jean-Paul Boëtius overigens een half uur meespelen.

VfL Bochum - Borussia Dortmund 1-1
Het was de ploeg van trainer Marco Rose die direct op zoek ging naar de openingstreffer. Hoewel grote kansen in de openingsfase uitbleven, kreeg Jude Bellingham een uitgelezen mogelijkheid om de score in de achttiende minuut te openen. Erling Braut Haaland bediende in het zestienmetergebied de volledig vrijgelaten Bellingham, die met rechts uithaalde maar doelman Manuel Riemann ternauwernood redding zag brengen. Een minuut later deed ook Marco Reus een duit in het zakje namens die Borussen, al ontbrak het ook bij hem aan fortuin en nauwkeurigheid in de afronding. Op slag van het rustsignaal was het plotseling aan de overzijde wel raak.

Bochum had nog geen spierballen getoond, totdat Christopher Antwi-Adjei in de zestien werd neergehaald door doelman Gregor Kobel. Matthias Jöllenbeck twijfelde geen moment en kende de thuisploeg een strafschop toe. Sebastian Polter maakte vanaf elf meter geen fout: 1-0. Tien minuten na rust dacht Dortmund op gelijke hoogte te komen. Marius Wolf vond op aangeven van Reus de rechterbenedenhoek, maar na uit de videobeelden bleek dat Bellingham hinderlijk buitenspel stond: doelpunt afgekeurd. Dortmund gaf echter niet op en draaide de duimschroeven nog verder aan. De aanvalslust leverde in de 85ste minuut de gelijkmaker op van Julian Brandt na een pass op maat van Haaland. In het restant van de wedstrijd kon puntenverlies echter niet meer voorkomen worden. Donyell Malen zat vanwege ziekte niet bij de wedstrijdselectie.

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach 4-1
De thuisploeg, waar Brian Brobbey en Solomon Bonnah op de bank begonnen, was in de openingsfase via Konrad Laimer dicht bij de openingstreffer. De middenvelder zag zijn schot echter rakelings langs de paal gaan. Halverwege de eerste helft was de voorsprong voor RB Leipzig alsnog een feit, toen Josko Gvardiol uit een vrije trap van Angeliño vogelvrij kon binnenkoppen: 1-0. Na een vlotlopende aanval werd de marge vervolgens door André Silva verdubbeld. Emil Forsberg gaf mee aan Angeliño, die de topscorer van die Roten Bullen bij de tweede paal vond: 2-0. Na rust leek Silva de score verder op te voeren, maar ditmaal belandde zijn doelpoging op de lat. De late aansluitingstreffer van Ramy Bensebaini bleek uiteindelijk tevergeefs, want RB Leipzig gooide de wedstrijd in blessuretijd in het slot. Christopher Nkunku kon eerst heel het veld oversteken en scoren op aangeven van Brobbey, waarna Benjamin Henrichs ook nog de 4-1 op het scorebord zette.

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 1-2
Binnen drie minuten moest Mark Flekken een tegentreffer incasseren, toen David Raum over de linkerflank doorbrak. De vleugelspeler van Hoffenheim schoot de bal uit een lastige hoek vernietigend achter de goalie van Freiburg: 0-1. Freiburg nam het initiatief en maakte na twintig minuten de gelijkmaker, toen Nico Schlotterbeck simpel uit een hoekschop simpel kon binnenkoppen: 1-1. Een kwartier na rust kreeg Freiburg een penalty, toen Christian Günter onderuit werd gegleden door Kevin Akpoguma. Hoffenheim-doelman Oliver Baumann gokte op de juiste hoek en tikte de strafschop van Vincenzo Grifo uit de hoek. Hoffenheim was in de slotfase sterker en forceerde in blessuretijd de winnende treffer. Chris Richards kopte uit een hoekschop van David Raum raak: 1-2.

Hertha BSC - Arminia Bielefield 2-0
De bezoekers kropen na een klein kwartier door het oog van de naald, toen een doelpoging van Suat Serdar van de lijn werd gehaald. Op slag van rust dacht de thuisploeg, met Jurgen Ekkelenkamp op de bank, alsnog op voorsprong te komen via Stevan Jovetic. De Montenegrijnse aanvaller trof doel, maar bleek na tussenkomst van de VAR enkele centimeters buitenspel te staan. Op basis van de kansen verdiende Hertha BSC de voorsprong en deze kwam er uiteindelijk in de tweede helft ook. Ishak Belfodil legde terug op Jovetic, die hard in de rechterbovenhoek raak schoot: 1-0. Diep in blessuretijd stelde Davie Selke met een schot van buiten het zestienmetergebied de zege voor de ploeg van trainer Tayfun Korkut veilig: 2-0.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3226605984
2Bayern München3222374969
3VfB Stuttgart3221473467
4RB Leipzig3219673863
5Borussia Dortmund3217962460
6Eintracht Frankfurt3211129145
7Freiburg3211813-1241
8TSG Hoffenheim3211714-840
9Augsburg3210913-839
10FC Heidenheim3291112-838
11Werder Bremen3210814-938
12Wolfsburg3210715-1137
13Borussia Mönchengladbach3271213-733
14Bochum3271213-2433
151. FC union Berlin 328618-2530
16Mainz 053251413-1729
171. FC Köln3241216-3024
18Darmstadt323821-4617

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

VFL Bochum is de beste vriend van Bayern München.
Het voelt tevens raar aan om Alexander Zickler tijdelijk als coach van Dortmund te zien.
Bayern wint alweer zonder echt te glanzen. Vermoeidheid drijft naar boven.
Zonder Kimmich veel moeite om het spel te dicteren met bijkomende problemen achterin

Geen geweldige pot van Dortmund maar die afgekeurde goal was toch wel overdreven vond ik.

11 december 2021 om 17:43

Moeilijke. Bellingham stond er echt heel erg dicht op waardoor Riemann de bal never nooit zou kunnen zien aankomen. Wel krom trouwens dat de Ostkurve leeg moet blijven, terwijl iedereen vandaag stond.

11 december 2021 om 17:46

De keeper had hem toch niet gehad denk ik, dus dan maakt dat toch niet uit?

11 december 2021 om 17:48

Mee eens, die bal had die niet gehad nee. Ben wel benieuwd uit wat voor een perspectief zij eigenlijk zo’n beslissing maken.

11 december 2021 om 17:48

Ja dat krijg je als je over scheidsrechters gaat praten, dan gaan de beslissingen niet meezitten. Hoe curieus dat ook is. Bayern heeft het gelukkig zwaar zonder Kimmich dus er zullen zich nog kansen voordoen voor Dortmund.

11 december 2021 om 19:27

Dortmund is het wel kwijt zeg. Vind het maar een matig elftal vergeleken met voorgaande jaren. Ajax leverde een prachtprestatie tegen hen, maar ik denk dat de tegenstand uit de volgende ronde ze vies tegen gaat vallen ten opzichte van dit makke Dortmund.

Leipzig pakt de winst weer, heerlijke wedstrijd. BMG mooi van de mat gespeeld.

VfL Bochum - Borussia Dortmund was echt een leuke wedstrijd waar Dortmund echt wel meer had verdiend maar de bal wou er simpelweg niet in. Volgensmij werd hij wel 3x van de lijn gehaald in de 2de helft, maar na een prachtige voorzet van haaland knalde brandt hem toch nog erin 5 min voor het eindsignaal. Ook Bochum kreeg nog een paar kansen in de omschakeling maar die zaten er wel door heen na 70 min.

Dit lijkt me niet het seizoen waarin Dortmund een keer kan verassen met een kampioenschap. Normaliter zijn zij de grootste concurrent van Bayern, maar op Haaland na is het wel gewoon teveel subtop.

Hoop dat mensen nu stoppen met zeuren dat de BL saai is want BVB( de anderen morsen ook) morst telkens met punten tegen teams waarvan ze altijd moeten winnen. Als ze al hun wedstrijden winnen die ze moeten winnen of zo goed als dan krijg je altijd een spannende strijd. Elk jaar gezeik over Bayern maar win dan je wedstrijden zelf. Bayern vandaag wat moeizaam, lijkt alsof ze zware benen hebben en persoonlijk vind ik ons spel de laatste weken wat minder. Kimmich is wel een groot gemis

11 december 2021 om 18:11

Maar is dat juist niet wat de titelstrijd voorspelbaar maakt? Wetende dat alle clubs op Bayern na gewoon kwalitatief niet constant genoeg zijn om de titel te kunnen pakken? Ik zie zelden een verwijt naar Bayern, die gewoon doet wat het moet doen en de titel eerlijk wint omdat ze veel beter zijn dan de rest.

Saaie "competitie" aangezien Bayern zoals gewoonlijk weer gaat winnen, de waarde van de Bundesliga bokaal daalt hiermee alleen maar voor Bayern. Haaland moet ook zo snel mogelijk naar een club met spelers van zijn niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren