Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen doet zichzelf veel tekort met remise tegen Borussia Dortmund

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft zichzelf tekortgedaan in de topper tegen Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Xabi Alonso was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar moest genoegen nemen met een punt: 1-1. Dortmund kende een droomstart in de BayArena dankzij een vroege treffer van Julian Ryerson. Die Schwarzgelben beperkten zich daarna vrijwel uitsluitend tot verdedigen en bleek daarin lange tijd succesvol, al kon het niet voorkomen dat Victor Boniface diep in de tweede helft voor de gelijkmaker zorgde.

Aan de kant van Leverkusen begon Jeremie Frimpong zoals verwacht in de basis. De Oranje-international moest net als de vleugelverdediger aan de andere kant, Alejandro Grimaldo, voor aanvallende bijdrage over de flank zorgen. Florian Wirtz, Jonas Hofmann en Victor Boniface waren de voorste drie pionnen van Alonso. Bij Dortmund moest Donyell Malen genoegen nemen met een reserverol, Marco Reus kreeg de voorkeur. De routinier moest samen met Julian Brandt en Jamie Bynoe-Gittens voor de aanvoer richting Niclas Füllkrug zorgen.

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor Dortmund. De vierde minuut was net voorbij toen de bezoekers een gevaarlijke aanval opzetten rond de zestien van Dortmund. Füllkrug gaf behendig mee aan Ryerson, die van dichtbij wist af te ronden: 0-1.

Granit Xhaka was verantwoordelijk voor het eerste gevaar van Leverkusen, al zag de Zwitser dat Gregor Kobel geen moeite had met zijn inzet vanaf randje zestien. Xhaka probeerde het halverwege de eerste helft opnieuw met een schot, dat ditmaal gevaarlijker was dan zijn eerste poging. Zijn schot vloog net naast het doel van Kobel. De goalie van Dortmund had meer moeite met de vrije trap van Alejandro Grimaldo, die zijn inzet in de korte hoek gekeerd zag worden.

Dortmund beperkte zich na zijn vroege openingstreffer met name tot verdedigen. Daarin slaagde het behoorlijk, want het normaal zo kansrijke Leverkusen had moeite om door de defensie heen te komen. Toch kon de ploeg van Edin Terzic niet alles tegenhouden. Zo kopte Boniface net naast en zag Exequiel Palacios zijn inzet over het doel van Kobel belanden.

In blessuretijd van de eerste helft dacht Leverkusen alsnog op gelijke hoogte te komen. Na een fraaie aanval gaf Frimpong voor op Wirtz, die via de onderkant van de lat heerlijk raak schoot. Echter bleek Boniface in de aanloop naar de goal met een voetje buitenspel te hebben gestaan: doelpunt afgekeurd. Alsnog kreeg die Werkself een prima mogelijkheid om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Boniface legde af op Granit Xhaka, die zijn inzet de tribunes in schoot.

Na de onderbreking veranderde er weinig aan het spelbeeld. Dortmund verdedigde, terwijl Leverkusen op zoek bleef gaan naar de verlossende gelijkmaker. Die viel lange tijd maar niet, ondanks dat Leverkusen zich in de tweede helft bijna uitsluitende meldde rond de zestien van Dortmund. Alonso besloot met nog zo'n tien minuten te gaan om Palacios naar de kant te halen voor Patrik Schick. Dat bleek een gouden wissel. Nog geen minuut na zijn entree werd de Tsjech gevonden in de zestien. Schick legde terug op Boniface, die simpel binnentikte: 1-1.

Leverkusen bleef aandringen en had ook nog tijd om de winnende treffer te forceren. Boniface kwam dicht bij zijn tweede treffer van de avond. De Nigeriaan probeerde het met een goed genomen volley, die binnen het bereik van Kobel was. Schick werd enkele momenten later ook in stelling gebracht. De bal kwam echter net te hoog bij hem terecht, waardoor hij zijn kopbal niet genoeg kracht en richting kon meegeven. De laatste grote kans was niet voor Leverkusen, maar voor Dortmund. Füllkrug verscheen plots voor het doel van Leverkusen en kopte tot zijn eigen frustratie over.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3125605581
2Bayern München3122365169
3VfB Stuttgart3120473264
4RB Leipzig3219673863
5Borussia Dortmund3116962057
6Eintracht Frankfurt3111128545
7TSG Hoffenheim3211714-840
8Freiburg3111713-1240
9Augsburg3110912-439
10FC Heidenheim3191012-837
11Werder Bremen3110714-937
12Wolfsburg319715-1434
13Borussia Mönchengladbach3171113-732
141. FC union Berlin 318617-2430
15Bochum3161213-2530
16Mainz 053151313-1728
171. FC Köln3141116-3023
18Darmstadt313820-4317

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bayer had veel meer balbezit en corners maar zoveel échte kansen hadden ze niet, het vernuft was er niet helemaal vandaag. Dortmund weer met het ouderwetse angsthazen-voetbal van Terzic, als je zo verdedigend speelt dan kan je Fullkrug beter thuislaten. Dan werkt een 2 spitsen systeem met Malen en Moukoko veel beter. Een punt pakken bij de koploper met op het einde Emre Can, Wolf, Papadopoulos en Meunier in het team is netjes.

3 december 2023 om 20:03

Hoezo is dat netjes, Dortmund geeft al jaren veel meer geld uit dan Leverkusen. De een speelt het beste voetbal van Europa en is nog ongeslagen dit seizoen, de ander speelt als een 2.Bundesliga club totaal niet meer het Dortmund wat we onder Klopp en Tuchek gewend waren. Meunier en Can 2 topverdieners binnen de ploeg, wat een beleid.

3 december 2023 om 20:13

Ja die laatste zin is natuurlijk sarcastisch, als je 4 van dit soort spelers bij Dortmund heb rondlopen dan gaat het niet goed natuurlijk. Maar ik zie al dat de frustratie je enorm hoog zit, ik zou zeggen neem een lekker biertje en probeer het voetbal minder serieus te nemen.

3 december 2023 om 20:07

Fullkrug won nog veel duels en hield af en toe een bal bij. Wel moest hij geen 90 minuten spelen. Ook Reus en Brandt werkte niet. Malen met zijn snelheid en Reyna met zijn spelintelligentie verdienden minuten.

Leverkusen moet echt leren om zijn kansen af te maken man man. Als het 6-1 was geworden was het ook niet gek geweest. X gelijkspel kan gebeuren, nog geen reden tot paniek. Als Bayern de inhaalpot wint staan ze gelijk. Beiden krijgen nog Stuttgart voor de winterstop.

3 december 2023 om 19:47

Qua balbezit was het alleen maar Leverkusen maar zoals ik hierboven al zeg; zoveel enorme kansen hadden ze niet. Het waren vooral afstandsschoten van Grimaldo en Xhaka. Als je het xG gaat bekijken dan is het 1.96 om 1.26, wat ik overigens vrij hoog vind bij Dortmund. Maar dan kan je aan de andere kant zeggen dat jij, zoals vaker, erg overdrijft en populistisch bent.

3 december 2023 om 20:01

Bij Sofascore 2,08 om 0,61 maar dat zal me ook een rotzorg zijn. Wat een nonsens om uberhaupt alleen naar de expected goals te kijken. Als een speler een verkeerde pass geeft, en als daar vervolgens geen schot uitkomt telt die hem al niet eens mee. Terwijl het wellicht wel een hele grote kans of zelfs doelpunt had moeten opleveren. Feit blijft dat Leverkusen er veel meer had kunnen maken als vooral Kobel en Hummels geen top dag hadden gehad. Veel schoten van Xhaka en Grimaldo die er gewoon in hadden kunnen gaan, 100% kans van Palacios, het werelddoelpunt van Wirtz die helaas niet telde, Frimpong die er vaak gevaarlijk doorkwam maar vervolgens stond er weer niemand. Schoten 23 om 6, balbezit 69 om 31%. Dortmund speelde als of ze Heidenheim zijn, meine liebe wat een anti voetbal. Onder Terzic is dat eigenlijk al jaren zo.

3 december 2023 om 20:10

Jij somt toch nu exact op wat ik zeg: geen grote kansen? Frimpong die een voorzet op niemand geeft, blijkbaar erg gevaarlijk ja.hummels en Kobel hadden toevallig wel een topdag dus dat kan je ook doorstrepen, de23 schoten zeggen mij echt helemaal niets Grimaldo heeft er wel 5 richting Hamburg geschoten. Laatste punt ben ik wel helemaal met je eens: het voetbal onder Terzic dit jaar is nauwelijks aan te gluren, echter heeft hij vorig jaar wel een prima serie neergezet met soms wel fantastisch voetbal.

3 december 2023 om 20:23

Nogmaals als een speler vrij voor de goal wordt gezet en vervolgens door te lang wachten niet schiet of verkeerd aflegt wordt die bij de expected goals niet meegerekend. Daarom vind ik die cijfers niet heel boeiend. 23 om 6 qua schoten, 13 om 1 qua corners en zon 70% balbezit voor Leverkusen. Dortmund speelde als een laffe degradatieploeg. De wissel Meunier voor Reus terwijl je ook Malen kan inbrengen zegt in feite alles

3 december 2023 om 20:46

Leverkusen heeft 6 schoten op doel gehad, prima dat je het getal 23 noemt maar het slaat werkelijk nergens op. Met balbezit win je geen wedstrijden, die win je met doelpunten (balbezit was overigens 61%). De helft van de corners namen ze kort, was ook niet super slim. Ik vind het gewoon vreemd dat jij niet zo objectief voetbal kan kijken, als Dortmund beroerd speelt of onterecht wint ben ik de eerste die het zegt. Als jouw club (of een Duitse Europees gezien) verliest dan kom je altijd met de vreemdste aanvallen uit de hoek.

3 december 2023 om 21:23

Zal niet weten waarom dat in dit topic een rol speelt. Ik ben niet voor zowel Dortmund of Leverkusen. Ik beoordeel gewoon wat ik zie.

3 december 2023 om 22:29

Wat is die koussounou toch een heerlijke speler trouwens. Ga hem meer volgen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren