Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Basiskracht blikt terug: ‘Ik heb toen niet echt een kans gekregen bij Ajax’

Laatste update:

Nick Viergever is bij Ajax de laatste maanden niet meer weg te denken uit de basisopstelling. In de eerste fase van het seizoen zat de verdediger echter regelmatig op de bank en ook in de voorbereiding leek het er niet op dat Peter Bosz vaak een beroep zou doen op de stopper.

/

“Het was moeilijk, vervelend. Ik vond dat ik er lekker in zat vorig seizoen en dan wil je dat doorzetten”, vertelt hij in gesprek met Ajax TV. “Ik dacht: ‘nieuwe trainer, nieuwe kansen’. Maar ik heb niet echt eens kans gekregen in de voorbereiding. Daar heb ik met de trainer over gesproken. Hij zei: ‘Het is een korte voorbereiding en we moeten snel tot een vast team komen’. Het is jammer dat ik daarvan geen deel mocht uitmaken.”

Viergever bleef echter hard werken en dat heeft zich nu uitbetaald in een vaste plek in het hart van de verdediging. Hij hield hoop op een kans en toen die er eenmaal kwam, heeft hij hem met beide handen aangegrepen.

Vind jij dat Nick Viergever in de basis moet blijven staan bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij doet het tot nu toe best aardig en speelt solide, maar toch vind ik niet dat Ajax hier goed aan heeft gedaan. Deze speler heeft zijn top inmiddels al bereikt en ik zie hem geen stap omhoog maken, eerder naar een club als Anderlecht of Hoffenheim. Graag zou ik Sanchez eens op links zien en Tete op rcv, wie weet kan Tete daar wel floreren onder Bosz gezien zijn aversie tegen zijn beperkte aanvallende inbreng.

8 januari 2017 om 11:26

Leg mij eens uit waarom hij zijn top al heeft bereikt? Volgens mij moeten zijn beste jaren gezien zijn leeftijd nog komen. Hij doet het onwijs goed momenteel en heeft betere statistieken dan bijvoorbeeld een Sanchez. Je hebt altijd een centrale verdediger nodig die er al staat. Je kunt niet twee jonge gasten gasten met elkaar laten spelen in de verdediging. Iets dat andere jaren nog wel eens fout ging. Dat zie je momenteel ook in de statistieken terug.

8 januari 2017 om 11:39

Ik vind Viergever een 13 in een dozijnvoetballer. Degelijk, maar ook niet meer dan dat. Jij mag daar uiteraard iets anders van vinden, dat is je goed recht. Bij een Sanchez en in mindere mate De Ligt zie je echt dat de klasse eraf spat. Op jonge leeftijd al zo uitblinken en op een bepaalde manier ingrijpen. Die hebben echt al die over mijn lijk mentaliteit. Bij een Viergever mis ik dat, nogmaals het is een betrouwbare verdediger maar hij blinkt nergens echt in uit. Bij clubs als Sevilla, Everton, Roma, Leverkussen of Lyon zou hij naar mijn idee ondersneeuwen en gauw richting de bank verplaatst worden en zich tot niet meer dan een nuttige invalkracht ontwikkelen. Ik kan mij hierin sterk vergissen natuurlijk omdat ik niet in de toekomst kan kijken, desalniettemin blijf ik bij mijn woorden.

Voor dit seizoen kan je inderdaad gezien de statistieken de achterhoede houden zoals hij staat. Ik mag toch hopen dat er volgend seizen niet nogmaals met deze achterhoede gespeeld gaat worden en dat men of afscheid neemt van Viergever, of in ieder geval iemand anders op zijn plek zet en hij als ideale 12e man altijd ingepast kan worden tegen de mindere goden of in bekerwedstrijden. Viergever is namelijk niet het niveau wat je moet nastreven als Ajax zijnde.

8 januari 2017 om 12:02

Het klopt dat als je naar een niveau hoger wilt als club zijnde je viergever eigenlijk niet kunt gebruiken. Maar de weg naar dat hogere niveau toe heb je hem wel degelijk nodig. Het gaat er namelijk niet om hoe goed spelers kunnen voetballen maar om hoe constant ze zijn. Wanneer je jonge voetballers beter wilt laten worden heb je constante voetballers om die jonge speler heen nodig waardoor die jonge speler ook weer beter gaat spelen.

Viergever is momenteel zon zeer constante speler die andere spelers beter laten spelen. Viergever kent zijn taken, pakt de bal af en levert hem weer in bij iemand die de opbouw kan verzorgen. Zijn spel kent geen fratsen of rariteiten en hij compenseert ook niet over met dingen waar hij bijvoorbeeld wel in uitblinkt. Dat soort spelers hebben jonge spelers nodig om zich te ontwikkelen. Als deze spelers zich eenmaal hebben ontwikkeld tot de speler die ze kunnen worden spelen ze Viergever vanzelf de basis uit en die zal dat ongetwijfeld accepteren aangezien viergever precies weet wat hij kan en wat hij niet kan.

Viergever is niet het niveau dat je moet nastreven maar zonder dit soort spelers groeien de jongelingen minder snel. Dus wel degelijk een onderschatte schakel binnen de selectie van Peter Bosz.

8 januari 2017 om 12:24

Daar geef ik je zeker gelijk in. Hij wordt onderschat door vele, misschien ook wel een beetje door mijzelf. Laten we het erop houden dat hij een gewaardeerd lid van de selectie is en regelmatig minuten mag maken, maar tegerlijkertijd niet moet zeuren als een De Ligt wat vaker op zijn plek mag starten. Win-win situatie lijkt me 👌

8 januari 2017 om 11:28

Tete kan amper koppen of mandekken. Hij hoort denk ik sowieso niet centraal spelen. Hij corrigeert veel op basis van snelheid en felheid mbv schitterende slidings/tackles. Centraal in de verdediging worden ook andere skills gevraagd. Zie jij tete bijvoorbeeld constant met zijn man meelopen? Ik niet in ieder geval. Hij hoort gewoon te spelen op de back positie. Viergever/Sanchez is een geweldig duo. Sowieso niet uit mekaar houwe vind ik.

8 januari 2017 om 11:42

In een 4mans verdediging zijn er inderdaad betere opties. Toch denk ik dat wanneer je met 3 centrale verdedigers speelt (als in 3-5-2/5-3-2 Tete een stuk beter tot zijn recht komt als rcv. Natuurlijk speelt Ajax niet op die manier op dit moment en dus kan je niet anders dan Tete passeren omdat de 4 basisspelers het samen meer dan verdienstelijk doen.

De reden waarom ik echter roep om Tete is omdat ik het zo ontzettend zonde vind zo'n getalenteerde speler weg zie kwijnen op de bank terwijl we vorig seizoen allemaal konden zien hoe ontzettend goed deze gast kan verdedigen. Noem het nostalgie, noem het voorkeur, ik vind het gewoon erg jammer omdat ik bij hem echt vlagen van Jaap Stam zag voorbijkomen. Die spijkerharde tackles vol op de bal, vol overtuiging en met verve. Een enorme verademing bij de gemiddelde brave schooljongetjes die er normaal rondlopen in de Eredivisie.

8 januari 2017 om 11:29

Waarom zou hij naar mindere/gelijkwaardige clubs dan Ajax overstappen? Daar zit niks voor hem in. En als club hoef je spelers niet te verkopen he! Beter van niet juist, zou ik zeggen.

8 januari 2017 om 11:44

Als speler hoef je inderdaad helemaal niet te vertrekken als je prima op je plek zit. Ik bedoelde hiermee meer te zeggen dat ik denk dat Ajax zijn plafond is en hij naar mijn idee niet heel veel betere clubs gaat vinden. De tijd zal uitwijzen of ik hierin gelijk krijg. Wie weet speelt hij zichzelf wel in de basis bij een topclub in 1 van de grote competities.

8 januari 2017 om 18:08

Het is trouwens wel een kwestie van tijd voor die vent net als alle andere zegt "ik wil wel eens een buitenlands avontuur meemaken". Zou hij eigenlijk niet moeten proberen nee. Ik zou als ik hem was nog jaren bij Ajax blijven. Dan heeft hij voor zijn niveau echt een topcarriere gehad.

Deze jongen heeft een goede mentaliteit, iets wat zijn wat mindere talent compenseert. Hij zal niet zo snel hogerop kunnen, maar Ajax kan nog jaren plezier aan hem hebben.

Solide speler voor het huidige Ajax. Nee hij gaat de top niet bereiken en hij is nuchter genoeg om dat zelf in te zien. Maar zulke spelers moet je er ook tussen hebben. Galasek was ook nuttig en Ajax was zijn plafond, Sonny Silooy ook bijvoorbeeld. Spelers die minder opvallen, maar o zo nuttig zijn. Viergever vecht tenminste voor zijn plaats, andere lopen weg!

Deze jongen vind ik een onderschatte kracht voor Ajax, krijgt ook veel kritiek en volgens mij veel mensen die hem het liefst uit de basis zien, maar waarom? Hij doet het zeer sterk. Ook een van de leiders in de kleedkamer naar het schijnt.

8 januari 2017 om 11:19

Ik snap best waarom mensen hem uit de basis willen. Kijk, hij is meer dan een goede verdediger voor Eredivisie begrippen, maar hij is niet een speler die Ajax naar een hoger niveau tilt. Dat is in zijn situatie totaal niet erg: hij speelt erg solide en houdt het achterin allemaal goed dicht samen met Sanchez. Echter, ik denk dat er niet veel rek meer in Viergever zit qua potentie. Hij zal nooit voor een Europese toppper gaan spelen, wat bijvoorbeeld veel aannemelijker is bij zijn college Sanchez. Nogmaals, het is in zijn situatie totaal niet erg: hij voert zijn taken goed uit en niemand heeft reden tot klagen maar wanneer je naast Sanchez net zo'n potentiele topper kan zetten als Sanchez dan kies je toch veel sneller daar voor.

Verder alleen maar lof voor Viergever, zoals gezegd heeft hij zich geweldig teruggevochten en daarom kan Bosz op dit moment niet om hem heen

8 januari 2017 om 11:29

Endan? Ajax heeft er niets aan dat hij het goed zou doen bij een andere club. Hij moet het goed doen bij Ajax. Dat doet hij absoluut dus er is werkelijk waar geen enkele reden dat we het over hem moeten hebben, tenzij in positieve zin.

8 januari 2017 om 11:31

Maar de concurrentie is niet beter. Zo een riedewald is in alles minder dan viergever. Kortom totaal onbegrijpelijk waarom men vindt dat viergever uit de basis hoort. Tuurlijk is hij geen Sanchez. Maar 2 spelers vh niveau Sanchez zal echt uniek zijn voor een ED club.

8 januari 2017 om 11:37

Jij bedoelt dat twee spelers met dezelfde potentie als Sanchez uniek zou zijn want statistisch gezien is Sanchez momenteel de mindere aan Nick Viergever.

8 januari 2017 om 12:29

@jlenders; @lee112

Precies. Vanuit Ajax-perspectief moet hij er ook zeker niet uit, maar andere mensen zien gewoon liever een potentiele topper als Sanchez in plaats van hem in de defensie staan

8 januari 2017 om 11:46

Helemaal mee eens. Ik heb het vermoeden dat veel mensen in hem een soort Van der Hoorn zien. Iemand komt nieuw binnen, maakt in zijn eerste twee wedstrijden een paar foutjes of geen goede indruk en wordt direct afgeschreven. We hebben allemaal de laatste periode van Mike van der Hoorn gezien bij Ajax en dat was gewoon ijzersterk. DAT was nou juist de reden dat hij toen ook werd gehaald.

In Viergever zie ik een beetje hetzelfde. Hij kwam binnen en speelde er onzeker. Ondertussen zijn we een tijd verder en speelt hij gewoon erg stabiel. Maakt weinig fouten en knapt echt heel veel vuil werk op. Nee, Viergever zullen we niet bij de top 4 van Engeland of Spanje zien, maar voor Ajax is het echt een prima speler. Er staat nergens geschreven dat alle 11 basisspelers van Ajax zich binnen 2-3 jaar bij Barcelona of Manchester United moeten melden. Niet iedereen hoeft en kan zo doorgroeien, maar dan kunnen het nog zeker wel goede spelers voor de Eredivisie zijn.

Doet het sinds de blessure van Riedewald vorig seizoen gewoon goed in de basis.
Ik heb nooit begrepen wat iedereen zo slecht aan Viergever vindt.
Zeker niet de sloomste, goede en strakke pass in zijn linkervoet, wint vaak een kopduel, fysiek gezien is hij zeker niet de slapste en zijn positionering is ook goed.
Niks mis met deze man, mag van mij in de basis blijven staan....

8 januari 2017 om 11:39

Vorig seizoen had hij tegen het eind ook een ijzersterke periode, die hij nu weer opgepakt lijkt te hebben. De kritieken kwamen vooral door het begin van de competitie, waar hij heel zwak liep te spelen.

8 januari 2017 om 13:37

De kritiek op Viergever is er altijd al geweest. Veelal praat iedereen Derksen en co na, dit gebeurt jammer genoeg wel vaker. Het is nu eenmaal niet speler vanuit de eigen jeugd, dan moet je sowieso bij de meeste supporters al meer kunnen. Daarnaast kijkt men gewoon niet verder dan dat hun neus lang is. Je kan Viergever gewoon amper op een foutje betrappen, al was hij gisteren wel schuldig aan het tegendoelpunt; verkeerde inspeelpass.

Op de een of andere manier lopen mensen hem vaak af te zeiken, maar die mensen roepen maar wat en roepen elkaar na. Hij heeft misschien niet de uitstraling van Jaap Stam. Maar als je naar zijn wedstrijden en statistieken kijkt is het gewoon een beest van een verdediger, die ook nog eens goed kan meevoetballen. Ik ben erg blij met hem!

8 januari 2017 om 13:06

Niets aan toe te voegen helemaal mee eens. Denk dat mede dankzij hem Sanchez ook zo goed functioneert.

Hij valt ook niet op, het is een prima speler om te hebben maar niet meer dan dat. Speelt solide maar straalt geen persoonlijkheid uit en barst niet van het talent. Kan bij Ajax prima mee door zijn harde werken, dat is ook wel zijn top.

Klopt en was ik er 1 van dat ik hem niet goed genoeg vindt maar hij heeft me echt verbaasd.
Hij doet geen gekke dingen en doet ze taak goed alhoewel ik wel denken dat dit zijn plafond is.

Ik raak er nog steeds niet van onder de indruk, zowel opbouwend als verdedigend, geen speler waarvan je zegt die gaat ons mede kampioen maken, maar ja er zijn ook fans van hem.

Ik had heel weinig vertrouwen in Viergever en riep als 1e dat hij weer verkocht mocht worden maar ik trek mijn woorden uit die tijd terug. Hij heeft zich goed ontwikkeld onder Bosz en speelt met andere opdrachten dan onder Frank door meer in te schuiven naar het middenveld waardoor je meet overwicht op het middenveld krijgt en dat doet hij goed. Daar ligt ook de kracht van Ajax maar ook de zwakte als zijn plek niet tijdig opgevuld word bij balverlies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren