Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona voert geheim gesprek over ’slachtoffer van komst Frenkie de Jong‘’

Laatste update:

Internazionale maakt achter de schermen daadwerkelijk werk van de zomerse komst van Ivan Rakitic, zo verzekert La Gazzetta dello Sport in de woensdageditie. Een delegatie van de Serie A-club, onder aanvoering van bestuurslid Giuseppe Marotta en technisch directeur Piero Ausilio, zou in het geheim een formeel gesprek met Barcelona hebben gevoerd en ook daadwerkelijk een eerste bod op de middenvelder hebben uitgebracht.

De Italiaanse sportkrant schrijft dat Inter in eerste instantie bereid is om 35 miljoen euro neer te tellen voor de bijna 31-jarige Rakitic. Barcelona verlangt hoe dan ook een bedrag van 45 miljoen euro voor de Kroatisch international, al is de verwachting dat de clubs elkaar zullen vinden in een transfersom rondom de 40 miljoen euro, al dan niet op basis van variabele clausules.

Rakitic zou in het Giuseppe Meazza een contract voor drie seizoenen kunnen ondertekenen, tot de zomer van 2022. De middenvelder verdient momenteel in het Camp Nou ongeveer 5,5 miljoen euro netto en heeft in principe niet de intentie om van club te veranderen. Hij gaf meerdere malen openlijk aan dat hij welwillend staat tegenover een langer verblijf na de zomer van 2021, al verzekeren Spaanse media juist dat Rakitic overweegt om te vertrekken als de Catalanen niet met meer geld over de brug komen.

“Ik wil bij Barcelona zijn en, als ik kán verlengen, hier nog méérdere jaren zijn”, benadrukte de middenvelder, die bezig is aan zijn vijfde seizoen in dienst van de Catalanen, enkele weken geleden. “Ik ben heel gelukkig bij Barcelona en dat weet iedereen. Op de eerste plaats de voorzitter. Ik heb daar verder niets aan toe te voegen.” De zomerse komst van Frenkie de Jong van Ajax kan gevolgen voor Rakitic hebben. “Of het een moeilijke situatie voor mij zal zijn? Dat is een goede vraag voor de trainer of voor de voorzitter. De mensen die mij kennen weten dat ik alleen maar wil spelen. Ik wacht de situatie rustig en met veel zin af. Ik ben dertig jaar en ik ben bezig aan de beste periode in mijn loopbaan.”

Denk jij dat Ivan Rakitic in de zomer bij Barcelona vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo geheim dat het op een Nederlandse voetbalsite te lezen is!

20 februari 2019 om 10:04

Inderdaad! Mogen in onze handjes wrijven dat wij dit als Nederlandse voetbalsite als eerste mogen lezen!!

40 miljoen, iets minder dan ik had verwacht/gehoopt, maar op zich geen slecht bedrag voor een 31-jarige speler wiens vertrek reeds opgevangen kan worden.
Barcelona doet ook zelden moeilijk bij uitgaande transfers, in dit geval denk ik dat ze Rakitic geen vaste basisplek meer kunnen beloven en hem wellicht geen verbeterd contract meer willen aanbieden (wat hij overigens absoluut verdient!), dus bieden ze hem op deze manier de kans om nog een mooi laatste contract te tekenen bij een andere club, waar hij ook nog eens een aantal jaren op topniveau kan spelen.

Rakitic moeten zo onder geen enkele bod verkopen. Is op dit moment als cvm beter dan Busquets en is daarnaast zeer belangrijk voor de sfeer in de groep. Als er iemand moet weg gaan is het Vidal of zelfs Roberto, aangezien hij helemaal niks toevoegt

Hij is voor 18 miljoen gehaald en naar mijn mening is letterlijk alles uit Rakitic op sportief vlak uitgeperst. 40 miljoen is een mooi bedrag om hem nu te kunnen verkopen.
Bij Inter zijn wel heel erg op de korte termijn aan het denken met spelers als Naingolan en Rakitic. Beiden zijn geweldenaren en normaal gezien heb je er ook wat aan, maar hebben ook wel nog een beperkte houdbaarheidsdatum. Ben trouwens wel benieuwd hoeveel ze nog voor Icardi gaan vangen. Het lijkt me sterk dat een club bereid is om die afkoopsom voor hem te betalen gezien de omstandigheden.

Rakitic is nog goed genoeg voor Barca. Er is nog geen enkele garantie dat De Jong er meteen zal staan bij Barcelona of het uberhaupt zal gaan redden op dat niveau dus om Rakitic te verkopen in de zomer vindt ik zeker niet slim. Eerst afwachten hoe de Jong het gaat doen

40 miljoen zou in deze markt echt ver beneden zijn waarde zijn. Hij heeft ook geen aflopend contract dus zou minstens 60 op moeten kunnen leveren. Hij schijnt wel erg goed in de kleedkamer te liggen, nieuwe spelers op weg te helpen en 7 talen te spreken wat hem belangrijk maakt voor de communicatie. Verder nooit voor problemen gezorgd buiten het veld. Echter maakt hij de laatste 2 seizoenen veel minder meters (zijn goal laatst tegen Sevilla, na een goede loopactie de diepte in, is nu meer uitzondering dan regel) en is daardoor aanvallend minder gevaarlijk. Hij zorgt wel voor veel balans en verdedigende stabiliteit (iets waar Valverde erg veel waarde aan hecht, vandaar dat hij zoveel speelt) maar gezien zijn leeftijd zie ik inderdaad liever een middenveld van Arthur, Busquets en De Jong, met Alena, Coutinho en Roberto als extra opties en eventueel Puig.

Dubbele gevoelens bij deze eventuele transfer. Rakitic heeft geweldige jaren gespeeld bij Barcelona en als ze zijn contract niet willen opwaarderen (in mijn ogen terecht als je kijkt naar leeftijd en concurrentie) gun ik hem een mooie transfer. Heeft altijd met volle inzet voor ons gespeeld maar is toch wat minder geworden dan voorgaande seizoenen. Ik zie liever Sergi Roberto of Vidal vertrekken maar goed. Ik zal nooit meer de CL finalr vergeten waarin hij al in de 4e minuut scoorde

Barcelona is altijd slecht geweest met uitgaande transfer. Lijken altijd genoegen te nemen met het eerste bod en willen ze zo snel mogelijk van de speler af zijn. Dit is in het verleden meerdere malen zo geweest. Daarom verwacht ik ook dat Rakitic voor een schijntje zal vertrekken. Voor mij is hij nog steeds een dragende kracht, maar aan de andere kant kun je nu nog een goed bedrag voor hem vragen. Dat zal na 2 seizoenen wel anders zijn, al helemaal als hij straks op de bank terecht komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren