Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona sprankelt: Frenkie de Jong eindstation van ongelooflijk doelpunt

Laatste update:

Barcelona heeft zondag een knappe en overtuigende overwinning geboekt bij Valencia. De manschappen van Xavi profiteerden vooral van een ijzersterke eerste helft, waarin los Ché op 0-3 achterstand werden gezet. De mooiste treffer kwam op naam van Frenkie de Jong, het eindstation in een heerlijke aanval na viermaal één keer raken. Invaller Pedri bracht de zege thuis door de 1-4 van afstand binnen te knallen. Barça stijgt naar plek vier en heeft bovendien nog een duel tegoed op nummer vijf Atlético Madrid; Valencia blijft twaalfde.

Xavi voerde de nodige wijzingen door, bijvoorbeeld door schorsingen van Gerard Piqué en Daniel Alves. Sergiño Dest speelde als rechtsback, Sergio Busquets kwam op het middenveld terug, terwijl Pedri verrassend op de bank begon. Frenkie de Jong behield zijn basisplaats en vond een voorhoede voor zich bestaande uit Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Ousmane Dembélé. Valencia moest Jasper Cillessen nog altijd missen door een kuitblessure: Giorgi Mamardashvili stond dus in het doel.

De zinderende eerste helft stond na een wat tam begin bol van hoogtepunten. In de 23ste minuut werd Aubameyang gelanceerd door een perfecte dieptebal van Jordi Alba, waarna de spits aannam en onberispelijk de kruising raakte: 0-1. Nog mooier was negen minuten later de aanval die leidde tot de intikker van Frenkie de Jong, die kon profiteren van een lage voorzet van Ousmane Dembélé.

Barcelona ging door en maakte zeven minuten voor rust 0-3 via Aubameyang, die een makkelijke intikker geboden kreeg dankzij een scherpe lage voorzet van Gavi. Carlos Soler dacht Valencia drie minuten later aan een aansluitingstreffer te helpen met een heerlijke halve omhaal, maar de treffer werd na een VAR-ingreep afgekeurd. De bal bleek in aanloop nét over de lijn te zijn geweest, zo oordeelde scheidsrechter Carlos del Cerro althans.

Valencia bleef er in geloven en Soler maakte in de 53ste minuut alsnog de 1-3. De spits kopte sterk binnen na een goede voorzet van Bryan Gil, die alle ruimte kreeg van Dest. Soler verzuimde vervolgens om ook de 2-3 binnen te schieten, waarna Barça het aan de overzijde afmaakte. Pedri, die koud in het veld stond op de plek van Frenkie de Jong, vuurde van 23 meter een krachtig schot af. Dat ging via de arm van de wegduikende Aubameyang binnen: 1-4. Laatstgenoemde had zelf ook nog kunnen scoren in de slotfase, maar kreeg de bal niet voorbij de alert reagerende Mamardashvili.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Waarom halen ze Adama en Aubameyang nou? Pure wanbeleid weer. Laporta is erger dan Bartomeu” Fantastische overwinning zeg. Ik ben zelden zo blij geweest met een trainerswissel. Het is echt een wereld van verschil met het spel onder Koeman al zullen de chauvinisten wel wat anders zeggen. Doe dat maar even midden in het seizoen zonder voorbereiding etc. We zijn op de goede weg. Volle vertrouwen in het bestuur en Xavi! Visca el Barça i Visca Catalunya!

20 februari 2022 om 18:15

Nee, nee, Koeman had het natuurlijk nét zo goed gedaan als Xavi. Schande! Nee, voor mij is (allang) dubbel en dwars gebleken dat Koeman debet was aan de slechte resultaten, Xavi haalt veel meer uit de ploeg. Ik heb vandaag genoten van Barcelona, echt genoten.

20 februari 2022 om 18:17

Het was echt genieten! Na al het slechte nieuws is dit jullie van harte gegund. Volgend seizoen kunnen jullie hoopvol tegemoet zien.

20 februari 2022 om 18:27

Ik snap die afgunst jegens een club legende als Koeman echt totaal niet hier.

Tuurlijk, qua resultaten en spel viel het dit seizoen onder hem tegen. Maar hij had niet de beschikking over Auba, Torres, Traore en Alves. Het is toch evident dat je met zulke snelle en al wat meer gerijpte spelers veel meer fluïde en aanvallender kan spelen?
Koeman moest het doen met Memphis en een paar tieners die er totaal niet klaar voor zijn (Ilias, Abde). Is het gek dat je aanval dan volkomen steriel is?

In de zomer was er amper geld om Memphis in te schrijven dus vertel me niet dat hij toen ook Torres en Auba had kunnen halen.

Ook vorig jaar werd onder Koeman vermakelijk voetbal gespeeld, tussen januari en maart was men zo'n 22 wedstrijden ongeslagen en de hele Copa run was genieten. Maar ja, toen had hij Messi en Griezmann nog.

Uiteraard zie ik ook dat het positiespel onder Xavi er een stuk frisser uit ziet.
Echter, goede coaches zijn belangrijk, maar goede spelers nog veel meer.

20 februari 2022 om 18:29

Helemaal mee eens. De misvatting is dan ook dat Koeman een Cruijffista is. Koeman speelde in het dreamteam van Cruijff maar heeft een compleet andere spelopvatting dan Cruijff had. Het is geen Cruijff adept en dat is Xavi veel meer. En die spelopvatting past gewoon veel beter bij een club als Barcelona.

20 februari 2022 om 18:31

Wel frappant dat je Alves en Traore noemt, terwijl die vandaag niet eens meededen. Ook Ferran is nog geen speler die de ploeg bij de hand neemt. Ik heb geen aversie tegen Koeman, het blijft een clublegende, echter was zijn houdbaarheidsdatum verstreken. Het is meer als reactie op mensen die beweren dat Koeman onterecht is buiten gezet en Xavi het niets beter doet. Het spel is aantoonbaar beter en is in de geest van wat Barca is.

20 februari 2022 om 18:31

Ik heb helemaal niks tegen Koeman. Het is een grote legende van de club. Ik en meerdere zo te zien irriteren zich enorm aan alle chauvinisten op dit forum die altijd maar doen alsof het ontslaan van Koeman een verkeerde stap is.

20 februari 2022 om 18:35

Wie zegt dat er haat is tegen de club legende Koeman? Die is er niet! Koeman blijjft een absolute held maar is niet de juiste coach voor Barca. Dat zijn 2 hele verschillende zaken. Maar kennelijk blijf jij in jouw eigen beredeneringen geloven. Prima… maar stop met deze verkondigen!

20 februari 2022 om 18:41

Onder Koeman was het in zijn eerste jaar toch ook gewoon goed? Daarna ging het minder mede door blessures en een directeur die hem elke week liet weten dat hij van hem af wilde

20 februari 2022 om 18:44

@krapie Koeman heeft de keuze gekregen om over spelers als bijvoorbeeld een Dani Alves en of andere spelers te beschikken. Dit heeft hij zelf echter niet aangegrepen en afgewezen. Een coach zelf moet ook de spelers in kwestie zelf willen hebben en dat was niet het geval.

20 februari 2022 om 18:45

Wat frappant dat jij dan heel de periode Xavi beoordeelt op alleen deze wedstrijd, beetje kortzichtig.

Of ga je nu ook beweren dat Adama en Alves niet fantastisch waren tegen Atletico Madrid?

Nogmaals, onder Xavi is zeker verbetering te zien, mede door het feit dat er nu wel ruimte is voor aankopen.

Vind het goedkoop om Koeman zo makkelijk aan de kant te schuiven terwijl hij een comfortabele baan (NL elftal) opoffert om Barça in haar slechtste jaren te proberen te helpen. Voeg daar de openlijke heibel met Laporta aan toe, een Messi die vertrekt, gevolgd door Griezmann terwijl het seizoen al bezig is. Ga er maar aan staan om dat binnen een paar weken met een waslijst aan blessures en anderhalve aankoop op de rit te krijgen.

20 februari 2022 om 18:46

Volgens mij is het doel van een forum dat men met elkaar in discussie kan gaan, beetje rare reactie vind je niet?

20 februari 2022 om 18:47

slechtste seizoensstart in 30 jaar en eigenlijk het hele seizoen niet 1 moment een contender voor de titel geweest? Messi nam Barca in de tweede seizoenshelft dan maar even bij de hand, had weinig met Koeman te maken. Goed was het niet hoor imo

20 februari 2022 om 18:50

Xavi haalt er wel meer uit maar die heeft natuurlijk ook gewoon goede spelers mogen toevoegen. Tientallen miljoen mogen uitgeven waar Koeman het moest doen met een zwakke selectie en ook nog enorm veel blessures. Niet helemaal eerlijk tov Koeman..

20 februari 2022 om 18:50

Ik zeg ook niet dat Koeman niet ontslagen had moeten worden.

Ik vind de manier waarop Barcelona supporters alle factoren die hem deze seizoensstart teisterden wegwuiven of negeren redelijk lachwekkend. (vertrek Messi, Griezmann weg terwijl seizoen bezig is, waslijst aan blessures, alleen Memphis en twee tieners voorin, Laporta's publiciteitsstunten, geen geld voor aankopen als Ferran, Auba, Alves etc)


Bovendien liet hij zijn comfortabele baantje bij het NL elftal schieten om z'n oude liefde te helpen.

20 februari 2022 om 19:03

Koeman had maanden nodig voor ie afstapte van z'n tactiek dat veel puntverlies bracht. We hadden de slechtste seizoenstart in decennia.

Daarna kreeg ie het allemaal even op orde en kwam de strijdmentaliteit terug, dat is absoluut aan Koeman te danken. Maar het slot was weer slecht. Koeman heeft teveel verkeerde keuzes gemaakt. Doen alsof zijn eerste jaar zo goed was, is onzin.

20 februari 2022 om 19:05

Hij haalt zef mephis en l de jong, en durfde niet te voetballen met dit team. Laffe coach koeman. Met alle respect. Zag er niet uit gewoon. Met xavi oogt t aanvallender en gedurfder.

20 februari 2022 om 19:07

Messi verbloemde vooral veel vorig seizoen maar met Auba, Ferran, Traore en Alves + de talenten die jullie al hadden, staat er toch een erg leuk team. Barca heeft sowieso genoeg talent om over een paar jaar weer wereldtop te zijn. De verdediging heeft alleen echt versterking nodig.

20 februari 2022 om 19:22

Kijk dit is wat Krapie bedoelt. Memphis was gratis en Luuk was verhuurd omdat er geen geld was. En die met alle respect kan je weg laten want je meent het helemaal niet.

20 februari 2022 om 19:23

Ferran traore auba en alves waren er onder koeman niet bij. Ook had koeman op het moment dat hij ontslagen werd niet eens 3 aanvallers om op te stellen. Hij moest genoodzaakt met dest op rechtsbuiten…

20 februari 2022 om 20:15

Goed is groot woord he … de resultaten kwamen er nadat Messi weer opleefde. Een goede periode tussen januari en de Corona stop deed ons zelf aan de landstitel ruiken. Maar de waarheid is dat het nooit sprankelend. Koeman bleef maar klagen over scheidsrechters en dat er niet meer in zit met dit team. Daar kun je echt vraagtekens bij zetten…
Xavi heeft vanaf dag 1 de kapsones en vertrouwen erin gebouwd. “ je moet het verdienen om dit shirt te dragen. Hij heeft spelers beter gemaakt en borstjes van de pubers met puistjes staan recht vooruit. Heel groot verschil met het team van Koeman. Dus nee … zo heel goed ging het niet met Koeman. En zeker vertoonde spel is nooit goed geweest…desalniettemin heeft ook Koeman een bijdrage aan het team van vandaag en zal hij altijd een held blijven!!!

20 februari 2022 om 20:16

Precies dat!

20 februari 2022 om 20:26

Denk jij echt dat De Jong was gekomen als Koeman er niet was? Niemand had nog ooit van Luuk de Jong gehoord man. En memphis was, gratis maar Koeman had ook voor de verandering is ff een potje van het 2e kunnen gaan bekijken, en dan was ie wel tot de conclusie gekomen dat er daar al 3 betere aanvallers dan depay rondlopen. Zon, Ferran Jutgla deed het bijvoorbeeld echt 10 keer beter, alleen maar door het simpel te houden.

20 februari 2022 om 21:35

Dat zou vrij knap zijn aangezien Jutgla en Depay in dezelfde zomer naar Barca gingen. Ik denk dat door je afgunst jegens Koeman een soort waas voor je ogen is ontstaan en dat je daarom met dit soort onzin komt.

Ik snap het bashen naar Koeman volkomen, maar kom dan wel met feiten die kloppen.

21 februari 2022 om 01:14

Dat willen ze niet inzie, hunzelf wijs maken dat ze hier eerlijk en objectief naar kijken. Koeman vorig jaar met Messi, Copa, tegen psg eruit in de CL en meegedaan voor laliga tot het eind. Dit seizoen geen Messi, geen Griezzy, en ook niet die 4 nieuwelingen. En zat ook met super veel blessures e.d. en Xavi krijgt spelers terug, transfers waarvan 3 aanvallers en doen alsof hij wonderen verricht. Wat een onzin!

21 februari 2022 om 08:18

Natuurlijk is Koeman een legende, maar onder hem liep het gewoon nooit echt lekker. OK hij won wedstrijden, maar wervelend was het nooit en vaak was het door individuele acties. Koeman heeft Memphis gehaald, maar ik wist gelijk al dat Memphis te licht was voor Barca. Memphis moet de man zijn en dat is hij niet bij Barca. Daarnaast is Memphis z'n hele leven al onberekenbaar. Hij wisselt wedstrijden met hele mooie acties af met draken van wedstrijden. Je kunt gewoon niet op hem bouwen en dat is niet goed genoeg voor Barca. En als je dan een trainer hebt die achter hem blijft staan, dan raak je de rest van het het team kwijt.

21 februari 2022 om 13:50

Hahah en straks kopen ze de Ligt en Hallland er nog bij van ons belastingsgeld zeker en dan roep je straks zeker, zie je doet het veel beter!

20 februari 2022 om 18:15

Je ziet ook echt mooie loop acties en een duidelijke lijn. Dat heeft Xavi er mooi ingeslepen.

20 februari 2022 om 18:16

100% verdienste van Xavi.

20 februari 2022 om 18:16

We moeten ook weer niet te blij doen. Dinsdag tegen Napoli was het aanvallend te armoedig. Los hiervan hoor ik alle Koeman fanboys + zag al een paar comments van Real fanboys, dat Xavi zogenaamd wel nieuwe spelers mocht halen en Koeman niet. Xavi haalt Adama, Alves en Auba nagenoeg gratis op. Wie haalde Koeman daarentegen? Ohja Memvis Depay en Luuk de Jong. Leuk dat De Jong ons punten redt, maar dat is natuurlijk iemand die je de laatste 20 minuten inbrengt (moet Xavi leren ipv 85e minuut erin doen) en niet de hele wedstrijd. Hierbij spelen we met Xavi ook nog eens 5x mooier voetbal.

20 februari 2022 om 18:18

Te armoedig was het niet, eerder pech in de afwerking. Als de afwerking meezat kon het 4-1

20 februari 2022 om 18:22

Vergeet je niet 1 speler te noemen die niet nagenoeg gratis was? Maar dat versterkt je argument natuurlijk niet....

20 februari 2022 om 19:19

Lol, alsof Aubameyang begin van het seizoen gratis op te halen was. Xavi kon een speler kopen van 55 miljoen. Dat kon Koeman niet. En je weet donders goed dat L. de Jong tegen Bayern speelde omdat Fati onder andere geblesseerd was.

20 februari 2022 om 18:17

Aubameyang scoort 2 goals en de vlag hangt alweer uit hoor. Vandaag was die zeker een meerwaarde, maar dat zegt nog niks over de rest van het seizoen. Verder zie ik ook vooruitgang onder Xavi en denk dat er volgend seizoen weer mee kan worden gedaan om de prijzen.

20 februari 2022 om 18:17

Koeman heeft zichzelf in de vinger gesneden door vriendjes te halen. Van Gaal, Koeman maken gelijk een Nederlandse gerecht van en vergeten dat het om de resultaten draait!

20 februari 2022 om 18:20

Gelukkig hadden Koeman en Xavi ook hetzelfde budget. O wacht, niet dus....

20 februari 2022 om 18:21

Gaat niet om budget, gaat erom of het plan goed uitgevoerd wordt en of de spelers er in mee kunnen gaan. En dat heeft Xavi beter gedaan.

20 februari 2022 om 18:23

Gelukkig heeft Xavi ook de beste speler aller tijden en Griezmann in z’n team. O wacht, niet dus….

20 februari 2022 om 18:28

Koeman had Griezmann en Messi. Xavi heeft Ferran Torres en Auba.

20 februari 2022 om 18:40

Gelukkig was het de beste speler aller tijden in zijn prime en een Griezmann in zijn prime. O wacht, niet dus...

20 februari 2022 om 18:48

En alsnog waren Messi en Griezmann beter dan een Auba, Torres en Traore. Beetje zwak argument. Feit is dat Koeman over die spelers beschikte en Xavi over de anderen. Het gaat in dit geval niet om de spelers maar om het spel. Waar Koeman vooral keek naar hoe hij Messi het best kon ontlasten en in stelling kon brengen kijk Xavi naar het team en positiespel. Weer ouderwets druk na balverlies etc. Begrijp niet dat mensen zo zuur kunnen zijn dat ze het niet kunnen toegeven…

20 februari 2022 om 18:32

Koeman heeft in een moeilijke tijd de ploeg (en Messi) weer aan de praat gekregen. Daarna werd het weer slecht.

Xavi heeft nu in een moeilijke tijd de ploeg weer aan de praat gekregen. Dat is nu nog maar net zo. Als hij dat volhoudt doet hij het beter dan Koeman. Maar dat moeten we nog even afwachten.

20 februari 2022 om 18:40

Zullen we niet op basis van 1 wedstrijd tegen de nummer 12 van La Liga doen alsof Barcelona een titelkandidaat is?

Je doet alsof Xavi het met middelmatige spelers moet doen terwijl hij het meeste heeft uitgegeven van de gehele La
Liga. Je mag dan ook wel een keer wat verwachten?

20 februari 2022 om 18:42

Dit dus. Helaas werkt het zo in het voetbal.....

20 februari 2022 om 18:43

We zijn geen titelkandidaat, we staan 15 punten achter Real. En Valencia-uit is gewoon een lastige pot, en we speelden vandaag gewoon heel goed. We mogen best wel een keer positief zijn, na een lange periode van veel negativiteit.

21 februari 2022 om 01:09

Pff het is zo hopeloos gewoon. Sommige praten zo'n onzin. Koeman won vorig jaar de Copa, ging eruit tegen Psg in de cl en deed mee tot het eind om laliga. Met Messi. Dit seizoen geen Messi, geen Griezzy. En werd het minder. Blessure na blessure! Maar nu Xavi er is, opeens kwamen 4 spelers, waarvan 3 aanvallers. En blessures werden minder, logisch dat je beter kan presteren. En nog kon xavi geen CL voetbal behouden! Hou toch op man, delusional xavi fans.

20 februari 2022 om 18:43

Als we Koeman met Xavi willen vergelijken zullen we voor het gemak maar even vergeten met welke spelers Koeman het moest doen en met welke spelers Xavi het nu mag doen.

20 februari 2022 om 18:44

Koeman had Messi en Griezmann, Xavi heeft Adama, Auba en Ferran.

20 februari 2022 om 19:24

Is dat zo? Want ik weet zeker dat Messi bij PSG speelt en Griezmann bij Atletico Madrid zit.

20 februari 2022 om 18:43

Volgend jaar spelen we weer lekker voor de titel. Gaat de goede kant op idd. I sempre visca Catalunya ostiaaa

20 februari 2022 om 18:53

Je kan niet en de aankopen prijzen en tegelijkertijd zeggen dat deze trainer het "beter" doet. Dat kun je namelijk niet vergelijken als deze trainer aankopen mag of kan doen

20 februari 2022 om 19:14

Koeman had ook aankopen kunnen doen maar koos anders. Daarnaast kan je wel zeggen dat deze trainer het beter doet puur afgaande op het veldspel. Dan wil ik nog benoemen dat Koeman op zijn beurt beschikte over Coutinho, Messi en Griezmann…

20 februari 2022 om 19:28

Ach hou op man. Niemand zegt dat Koeman's ontslag uiteindelijk niet terecht was. Maar hoe moeilijk is het om toe te geven dat hij het met minder materiaal het moest doen? Met Messi en Griezmann won hij de beker maar ze vertrokken aan de begin van de seizoen en Coutinho heeft al jaren geen goed wedstrijd voor Barca gespeeld.

20 februari 2022 om 19:30

Leuk argument om Coutinho en Griezmann te noemen, die zie ik nu vaker voorbij komen. Misschien voor het gemak vergeten dat ze als miskopen werden beschouwd? Daarnaast een Messi die een tijd ongelukkig was omdat hij tegen alle afspraken in niet weg mocht.

20 februari 2022 om 19:45

@fr-rkc, dat kan best. De aankopen kunnen het nu goed doen en dat kun je benoemen. Verder zag ik in de 1e 2 wedstrijden onder xavi al dat er meer een idee achter zat dan bij koeman wat naar mijn mening betekent dat hij het beter doet. En dat was zonder alle aankopen.

20 februari 2022 om 22:57

Koeman had Messi, Coutinho en Griezmann. Als je daarmee niks kan maken dan weet ik het ook niet. Gerrard krijgt Coutinho aan de praat bij een ploeg als Aston Villa, Koeman doet Suarez weg en wint de titel voor z'n neus. Ik heb nog nooit zo'n slechte mismanagement van spelers gezien bij Barcelona dan onder Koeman.

20 februari 2022 om 19:15

Dat ze mooi gevoetbald hebben vandaag neemt toch niet weg dat het schandalig en onverantwoord is om Auba en Traore halen?

20 februari 2022 om 20:01

@is uhhshsh,

Nuance is daarbij dat Koeman meer spelers miste en er nu ook ff voor plusminus 100mln is geïnvesteerd. Dat scheelt ook.

Xavi doet het fantastisch tot nu toe, super mooi!!

20 februari 2022 om 20:10

Dat ze worden gehaald is allemaal vrij evident. De hele voorhoede was heel pover. Het is meer dat het vreemd is dat van de zomer niemand gehaald kon worden op enkele transfervrije dealtjes zoals Memphis en het huren van Luuk de Jong en die Garcia wat ook een aanfluiting is.

Ik snap niet waarom je het niet wilt snappen. Het is toch bizar dat iedereen salaris moest inleveren voor het inschrijven van aanwinsten en een half jaar later komen er opeens een vijftal nieuwe spelers bij, vanzelfsprekend dat Xavi beter presteert dan Koeman dit seizoen, echter was het seizoen hiervoor Koeman beter met de prestaties. Probeer gewoon objectief de situatie te bekijken wat moeilijk zat is als fan maar ga nu niet lopen wijzen naar mensen die vraagtekens zetten bij wat er steeds maar weer mogelijk blijkt te zijn bij Barcelona.

21 februari 2022 om 10:52

Van bijna alle spelers kunnen genieten gisterenavond, maar helaas de Jong alwéér niet meer dan een heel klein 6je, vanwegen die intikker net +, maar de grootste en met afstand slechtste speler is toch die Dest. Crimineel op een enkele x na constant verkeerd staan, weggespeeld worden niks maar dan ook niks goeds dit mannetje, pure middelmaat. Ook alweer zo'n aantoonbare Koeman blunder. We hadden met Royal een klasse back..
De inbreng van Pedri was perfect, onmiddellijk zijn klasse laten zien bij de eerste 2 aannames en direct vóóruit, in plaats van risicoloos als de Jong breed.
Als Fati fit is en Alves weer rechtsback ( wel snel goede opvolger kopen) F. de Jong als invaller gaat spelen ziet het er goed uit zoals ik direct hebt gezegd toen Koeman eindelijk moest gaan..
Tijd voor een koud pilsje uit een warm, maar wat weer betreft momenteel.gek Thailand.

Pff dat deze club nog niet failliet is en nog op het veld mag staan.

Wat een heerlijke wedstrijd

Ik denk dat barca echt op de goede weg zit. Je ziet echt duidelijk stijgende lijn onder Xavi. Spelers hebben weer vertrouwen. Als in de zomer nog goede verdediger en eventuele haaland erbij en stiekem hoop ik liever op de terug keer van Messi dan is barca echt helemaal terug!! Heb alle vertrouwen in Xavi!!!

20 februari 2022 om 20:29

Alsjeblieft geen Messi meer zeg… Dan gaat barcelona terugvallen op het teren op messi. Lekker zo laten en verder bouwen!

Als je ook maar een beetje van voetbal houdt hoor je Bordalas toch te haten, man man man, dat clubs hem nog blijven aanstellen

Xavi krijgt dit Barcelona lekker aan het spelen! Auba lijkt los en wederom geen Ferran gezien. Xavi moet echt positiespel met die jongen gaan oefenen want dit slaat nergens op. Hoeveel kansen krijgt Ferran nog?

20 februari 2022 om 18:16

Maak je geen zorgen om Ferran, hij heeft net zoals gavi en Pedri potentie en hij zal niet elke wedstrijd goed spelen.

Wedstrijd verslag staat er snel op. Zonder dollen, Barcelona speelde echt geweldig. Iedereen was goed, alleen Ferran past nog niet echt. Die heeft wat tijd nodig, maar dit is echt hoopvol voor Barcelona volgend seizoen.

Spel wordt beter. Vertrouwen neemt toe. Niet afhankelijk van 1 speler. Spelen als team. Jonkies spelen geweldig. Xavi begint het echt op de rit te krijgen.

Dit Barca team kan toch echt wel wat hoor. De wedstrijd vandaag, de tweede helft tegen Napoli, die 30-40 minuten tegen Madrid in de supercopa... Hoopvol wat ik daar zie. Mensen die nog steeds afkomen met hun Koeman vs Xavi mogen van mij een permaban krijgen. Als dit team een topper naast Araujo toevoegt gaan ze er gigantisch op vooruit met Xavi als coach en Pedri, Araujo, Gavi etc weer een seizoentje meer aan ervaring.

Topper centraal achterin, rechtsback, backup links en concurrentie voor Busquets. Kessie gratis, Mazraoui gratis, Sergio Gomez voor een miljoen of 12-15 en dan al je budget in een echt klasseverdediger en je hebt een team staan dat gewoon makkelijk tweede eindigt.

20 februari 2022 om 18:17

Ik vind Lisandro Martinez in alles een Barcelona-verdediger. Goed met ruimte in de rug, goed met zijn voeten, verdedigend lekker fel. Weet alleen niet of hij haalbaar is.

20 februari 2022 om 18:21

Als je terug wilt naar de top moet je toch wel hoger inzetten denk ik. Martinez is leuk als backup. Gewoon Aurajo verlengen en een echte topper daarnaast zetten.

20 februari 2022 om 18:23

Roep precies hetzelfde al 2 maanden. Als we Lisandro Martinez halen en hij Araujo die Zuid-Amerikaanse hardheid bijleert (Araujo is 1,90 en oogt soms nog een beetje als een meisje) dan hebben we een heel sterk duo achterin. Nog Mazraoui rechts en Gaya links en ik ben helemaal blij.

20 februari 2022 om 18:42

Hoger inzetten? Martinez gaat zeker de wereldtop halen, dus waarom zou Barca hem niet halen?

20 februari 2022 om 18:43

Ik vind Martinez heel goed maar ik hoop dat Barca nog iets hoger mikt.

20 februari 2022 om 19:20

Shiraz, Je weet dat Araujo ook Zuid-Amerikaans is toch? Ik vind hem juist sterk in de duels, soms nog een beetje onrustig maar met tijd gaat hij echt een goede verdediger worden. Martinez vind ik ook een echte Barca verdediger maar in eerste instantie zou ik voor eentje van 26/27 jaar die de ploeg leiding kan geven.

20 februari 2022 om 22:38

Ik denk dat die opties niet haalbaar zijn, als ze beter zijn.

20 februari 2022 om 18:21

Ik blijf het mooi vinden dat jij altijd zo objectief blijft. Je kan echt niet hetzelfde zeggen over de meeste Madrid fans op dit forum. Was echt een klasse wedstrijd inderdaad. Al moet ik wel zeggen dat we deze zomer heel was upgrades nodig hebben in de verdediging zoals je al aangaf. Je kan echt een minuut voor de goal van een tegenstander al voorspellen dat het een goal wordt. Het is ook elke keer billen knijpen als de tegenstander dichtbij komt.

20 februari 2022 om 18:30

Niet altijd hoor stuk makkelijker op momenten dat Barca niet echt een uitdager is. Bij onderlinge wedstrijden vast al een stuk minder objectief. Menselijk lijkt me

20 februari 2022 om 18:23

Ahaha ik ziee wat je probeert hoor :P . Je bdlt makkelijk als eerste eindigen

20 februari 2022 om 18:28

Het Madrid dat we de laatste weken hebben gezien moet Barca absoluut niet voor onder doen. Ik heb echter ook al een veel beter Madrid gezien dit seizoen en ook zij zullen zich (hopelijk) versterken. Dat gezegd zijnde is alles mogelijk uiteraard.

20 februari 2022 om 22:02

Makkelijk tweede? Welke ploeg steekt er dan met kop en schouders bovenuit?

20 februari 2022 om 22:52

15 punten verschil met Madrid en die versterken zich ook deze zomer? Waarschijnlijk veel uitgebreider want ze hebben gewoon 4/5x zoveel te spenderen op dit moment.

Redelijke overwinning.
Aantal schitterende doelpunten gezien maar defensief nog steeds erg zwak.
Lijkt mij om in de zomer de prioriteit te leggen op defensieve versterkingen, aanvallend loopt er genoeg rond.

Hele goede wedstrijd gezien van Barcelona. Ik was één van de leden die het ontslag van Koeman belachelijk vond evenals het ophemelen van Xavi als ‘de verlosser’. Echter moet ik nu voorzichtig erkennen dat je hele mooie en hoopvolle patronen ziet in het veld. Los van de versterkingen, puur voetbal technisch gezien. Start tweede helft was bij vlagen slordig, maar daar omheen erg solide en je ziet veel talent en technische kwaliteit. Op deze wijze zijn ze op de goede weg, nu is het zaak om de lijn door te trekken voor wat betreft de inzet op de jeugd en de gekozen manier van spelen. Erg leuk om naar te kijken.

Even met z'n allen in de waan van de dag. Vanaf morgen weer negatieve berichtgevingen?

Stijgende lijn in zowel het spel als resultaat. Mag ook gezegd worden.
Ik vind Barca's voorhoede echt goed. Ferran Dembele Auba. Ze kunnen echt elk team pijn doen. Het middenveld met Pedri en Busquets is ook goed. Als Frenkie nou constant kan gaan presteren, dan hebben ze een mooie blok daar.
Het spel onder Xavi doet me denken aan het spel onder Luis Enrique. Veel directer (en imo mooier dan dat eindeloos getik).

20 februari 2022 om 19:52

Wat is constant presteren? Iedere wedstrijd scoren? Ik vind het namelijk echt bijzonder dat Frenkie afgerekend wordt op zijn goals.

20 februari 2022 om 20:11

Nee, niet altijd scoren, maar gewoon aanwezig zijn. Tactisch goed gepositioneerd staan. Gaten dichten. Keypasses. Goed linken met de aanvallers en verdedigers. Wat Pedri dus doet.
Ben ervan overtuigd dat hij het kan doen, op frequente basis.

Vamoooosss!! Een moeilijke uitwedstrijd overtuigend winnen, dit is niet alleen een goede zaak voor het klassement maar ook nog eens een mentale boost voor donderdag. Aubameyang lekker belangrijk met 2 doelpunten, Frenkie en Gavi ook heel sterk vond ik.

Dit is de manier hoe wij moeten verder werken !

20 februari 2022 om 18:45

Geniet ervan maat langzaam maar zeker zie je het elftal groeien en een echt team worden maar toch verwacht ik en hoop ik op een drukke transferzomer er moet namelijk echt nog wel wat weg en bijkomen

20 februari 2022 om 19:02

@Boixos Nois FC

Zeker en vast, jij ook maat!

Ik hoop eigenlijk vooral dat er achterin wat bijkomt. De voorhoede hoe dat ze vandaag heeft gespeeld is prima hoor, alleen zijn we helaas wel Dembele kwijt. Wij houden gewoon quasi nooit de 0. Dat mag wel verbeteren!

Genoten van de ploeg vandaag. We hebben Valencia bij de strot gegrepen en ze snel op achterstand gezet. Ze kwamen nog wel tot een aantal kansen, en bij de 3-1 maakte ik mij nog even zorgen omdat Mingueza ook speelde. Het bleek onterecht. Na de goede, maar onterecht gelijk gespeelde wedstrijd tegen Napoli is dit heerlijk, hopelijk houden we dit vast.

Netjes van Barca het begint toch een beetje te lopen onder Xavi. Hopelijk blijven we in de top 4 moet lukken. ¡¡¡Vamos!!!

Mooie pot gezien! Frankie de mooiste afronding. Wat een aanval!

Tevens kun je niet spreken over het Xavi effect, Koeman deed hetzelfde. Collectief spelen noem je dit.

Wat een heerlijke wedstrijd we zijn om de goeie weg ! Geduld en laporta zal Barcelona weer naar de top brengen en Xavi alleen maar respect wat jij allemaal hebt veranderd in je korte periode , forca barca geduld alles komt goed

Schitterende eerste helft van Barca dat is de Barça die we graag zien voetballen. Tweede helft minder maar uiteindelijk dik verdiende overwinning

Aubameyang, dat kan nog wel eens een leuke speler voor Barca worden. Dat idee had ik al, zeker gezien zijn loopvermogen. Altijd al een leuke speler gevonden, alleen heb ik 'm het laatste jaar bij Arsenal niet meer gevolgd. Mooie combinatie ook bij golaso FdJ.

Goeie wedstrijd van Barca, maar Valencia was ook echt dramatisch. Er wordt gesproken of Barca het voetbal laat zien van de top. Blijf even met de beentjes op de grond, je speelt tegen de nummer 12. Doe het de komende weken eerst even goed en versla Napoli en ga door in de EL.

Je begint zo langzamerhand te denken dat Xavi toch de nieuwe Pep zou kunnen zijn.

Krijg steeds meer in dit Barça,sinds Koeman weg is is het voetbal steeds beter geworden en nu komen de overwinningen ook binnen,respect voor Xavi hoe hij Barcelona laat spelen,niks problemen dit dat gewoon wij zijn Barça

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren