Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona laat Moriba voorlopig niet terugkeren in de A-selectie

Laatste update:

Iliax Moriba lijkt niet te hoeven rekenen op een spoedige terugkeer in de selectie van trainer Ronald Koeman. De achttienjarige middenvelder gaat met Barcelona-B namelijk op trainingskamp, zo is zondag duidelijk geworden. Moriba komt er met de leiding van Barcelona maar niet uit over het verlengen van zijn tot medio 2022 lopende contract, waardoor er voorlopig geen plaats is voor hem in de A-selectie.

Barcelona had gehoopt dat er vóór het trainingskamp van de selectie van Koeman in Duitsland duidelijkheid zou komen over de situatie rondom Moriba. Het 'sleutelmoment' van woensdagochtend liep echter uit op een grote teleurstelling. De onderhandelingen tussen de club en het kamp-Moriba leverden niets op, waardoor hij niet werd geselecteerd voor de trainingsstage op Duitse bodem. "Het zal heel lastig worden", zo liet een bron dicht bij de gesprekken tussen Barcelona en Moriba woensdag weten aan Mundo Deportivo.

Naar verluidt legden de zaakwaarnemers van de jonge middenvelder bij Barcelona het verzoek neer om de gesprekken binnenkort pas weer te hervatten. Bovengenoemde Spaanse krant meldde verder dat er in Barcelona-kringen nog steeds optimisme is over het sluiten van een akkoord, maar dat er aan de andere kant ook verbazing is over het moeizame verloop van de onderhandelingen. Het grote struikelblok is blijkbaar het salaris dat Moriba verlangt voor de komende jaren.

Barcelona heeft een driejarig contract voor de jonge middenvelder klaarliggen, tegen min of meer dezelfde voorwaarden als in zijn huidige verbintenis. Moriba heeft dan in de ogen van de clubleiding de mogelijkheid om de komende drie jaar te profiteren van het volste vertrouwen van Koeman. Men gaat ervan uit dat Barcelona over drie jaar financieel in een betere situatie zit, waardoor het salaris van Moriba kan worden heroverwogen.

‘Sleutelmoment’ bij Barcelona loopt uit op grote teleurstelling

De gesprekken tussen Barcelona en het kamp-Moriba liepen woensdag vast, tot teleurstelling van de club.Lees artikel

AS schreef onlangs dat Barcelona bereid is om Moriba voor minimaal dertig miljoen euro te laten vertrekken. Een bedrag dat een stuk lager ligt dan de honderd miljoen euro die als ontsnappingsclausule in zijn huidige contract staat. Chelsea en Manchester City houden ondertussen de situatie rondom de middenvelder nauwlettend in de gaten. Bij de club van manager Josep Guardiola kan hij naar verluidt een jaarsalaris van zes miljoen euro tegemoet zien. Barcelona betaalt Moriba momenteel naar verluidt een miljoen euro per jaar, al is dat het hoogste bedrag dat ooit is toegekend aan een speler uit de jeugdopleiding.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

en ook verdiend of hij verlengt of hij verlengt niet mij maakt het niet meer zoveel uit of hij blijft of niet we hebben genoeg middenvelders voor in de toekomst

1 augustus 2021 om 13:53

@messi_123 dit is wel heel onverschillig geredeneerd. Barca kan deze impasse prima oplossen met een staffel in het contract waar hij dus in het eerste contractjaar verdiend wat hij nu krijgt en zij voldoen aan de moeilijke boekhouding van dit jaar. Het tweede jaar meer krijgt en het laatste jaar nog meer inclusief leuke bonus. Tegen die tijd zit de club dan al in beter financieel vaarwater ... Kwestie van budgettering! Hem verkopen zou heel dom zijn en ook een verkeerd signaal zijn aan La Masía talenten.

1 augustus 2021 om 14:00

@savano verkeerd singnaal zijn aan la masia talenten? als jij barca jaren volgt dan weet je dat er heel veel jeugdspelers de afgelopen jaren zijn weggegaan en dat ze al weten dat ze de verkeerde signaal hebben gegeven

Zou mooi zijn als hij naar Real komt. Mooie, jonge toevoeging aan het middenveld

1 augustus 2021 om 12:37

ik hoop het niet had gelezen dat perez hem graag naar madrid wilt halen als moriba dit doet is ie voor mij de nieuwe luis figo 2.0

1 augustus 2021 om 12:38

Vind je? Ik heb nu heel wat wedstrijden gezien van hem, maar als je zo'n jongen bij Sociedad of Villareal zet, zou letterlijk niemand zich afvragen waarom die niet bij Barcona of Real Madrid speelt.

1 augustus 2021 om 12:43

@qaz343 ja we kunnen hem echt wel missen, we hebben genoeg middenvelders
puig de jong pedri gavi collado zou ook als middenvelder kunnen en er breken meer door
ik hoop dat ilias akhomach doorbreekt die is heel goed

1 augustus 2021 om 12:45

Je beseft dat hij 18 is?

1 augustus 2021 om 12:52

@lierse1997 tuurlijk besef ik dat maar moriba moet niet zo moeilijk doen om zijn contract

1 augustus 2021 om 12:59

Waarom moet hij niet moeilijk doen om zijn contract. Als Messi 1% van zijn salaris zou inleveren dan kan deze jonge gewoon zijn contract krijgen. En waarom zou hij niet moeilijk moeten doen als die bij een city, real enz het dubbele kan krijgen. Het is niet zijn schuld dat Barca niet mee kan in zijn eisen omdat ze elk dubbeltje wat over is aan Messi moeten uitgeven.

1 augustus 2021 om 13:18

Als hij 1% inlevert, je weet dat Messi al 50% inlevert? Hij hoeft toch niet nog meer concessies te doen om een 18-jarige zijn zin te geven? Wat heeft Moriba gepresteerd om te rechtvaardigen dat hij zoveel wilt verdienen? Dat City met die achterlijke bedragen komt, zegt meer over die club dan over andere clubs.

1 augustus 2021 om 13:29

Het ligt aan de eigenaar manchester city. Die hoeft niet. op een paar centen te letten.Sheikh Mansour Die kan zoveel geld er in pompen.Als die wilt.

1 augustus 2021 om 14:44

Maar het verschil tussen jou (QAZ343) en een Manchester city, Chelsea, Real is dat ze wel elke minuut van hem in de jeugd hebben gezien en zijn kwaliteiten kennen. Clubs gaan echt niet zomaar achter deze speler aan.

1 augustus 2021 om 16:28

@martyn7 Messi levert helemaal niet 50% in. Hij tekent alleen langer, maar uiteindelijk is het zo'n 2,5 jaar wat hij bijtekent voor hetzelfde. Het wordt enkel over meerdere jaren gestreken.

Ik meende dat hij. 2 miljoen per jaar wou verdienen. Waar Barcelona niet in mee wil gaan.En Manchester City drie dubbele beid.

1 augustus 2021 om 12:52

@dilima hij wilde 6 miljoen had ik gelezen maar barca wauw dat niet

1 augustus 2021 om 14:13

Wat heeft hij gepresteerd om 6 miljoen per jaar te verdienen? Wat een bedragen tegenwoordig..

1 augustus 2021 om 14:38

@king
daar heb je ook weer gelijk in maar hij speelde ook best goed in de minuten die hij maakte, zelfs tadic die ongeveer 12 jaar ouder is verdiend maar 3 miljoen bij ajax

1 augustus 2021 om 12:53

Hij wil 6 verdienen en Barcelona wil hem 2 betalen, eerste jaar hetzelfde wat hij nu verdient en vanaf het 2e jaar 2 miljoen, dan na het 3e jaar opnieuw opwaarderen

1 augustus 2021 om 12:57

Oke ja.Manchester City had hem zo 6 miljoen geboden per jaar

1 augustus 2021 om 13:31

Waar wacht Moriba op dan? Als ik ergens drie keer zoveel kan verdienen ben ik vandaag nog weg

1 augustus 2021 om 13:50

@japie
precies had ik ook gedaan maar ik weet niet of moriba veel zou spelen onder pep
want city heeft echt middenvelders zat

1 augustus 2021 om 15:12

daar heb je zeker een punt. bij Barca krijgt mede door de omstandigheden en coach Koeman de jeugd weer veel kansen. bij City zie je dat eigenlijk te weinig door de financiele mogelijkheden die ze hebben. die kopen liever dan dat ze een talent de kans geven

Ik kan me vergissen, maar wat ik tot nu toe zie kan die Moriba er niet zoveel van. Okay, hij is 18, maar dat is toch geen reden om zo vaak balverlies te lijden? Tegen Atletico was ie ronduit zwak eerlijk gezegd. Misschien zit ik ernaast, maar ik zie het echt niet zitten in deze man.

1 augustus 2021 om 16:34

Maar het verschil tussen jou (madoka70) en een Manchester city, Chelsea, Real is dat ze wel elke minuut van hem in de jeugd hebben gezien en zijn kwaliteiten kennen. Clubs gaan echt niet zomaar achter deze speler aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren