Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona kan bizar genoeg compleet topelftal maken van afwezigen

Laatste update:

Niets lijkt Barcelona dit seizoen bespaard te blijven op blessuregebied. De Catalanen waren al geplaagd door een overvolle ziekenboeg, zaterdag tegen Celta de Vigo (3-3) kwamen daar tot overmaat van ramp ook Ansu Fati, Eric García en Nico González bij. Barcelona kan nu bizar genoeg een compleet topelftal samenstellen van alle geblesseerde spelers bij de club.

Barcelona maakt zich opnieuw zorgen om Fati. Het negentienjarige supertalent was net terug van een zware knieblessure en liet zich zaterdagmiddag tegen Celta gelden door op schitterende wijze het openingsdoelpunt te maken. Midweeks was de vleugelspits ook al van doorslaggevend belang door de enige treffer tegen Dynamo Kiev (0-1) voor zijn rekening te nemen. Tegen Celta greep Fati op slag van rust naar zijn hamstring bij een sprint. Barcelona bevestigt zaterdagavond laat dat de buitenspeler voor onbepaalde tijd uitgeschakeld is door een kwetsuur aan de bovenbeenspier.

Toen interim-trainer Sergi Barjuán zaterdagmiddag in de rust de kleedkamer binnenkwam, gaf ook García aan geblesseerd te zijn. De centrumverdediger moest met kuitklachten afhaken en zag vanaf de kant hoe ploeggenoot Nico in de tweede helft óók een kwetsuur opliep. De middenvelder kwam in de 57e minuut ongelukkig in botsing met Renato Tapia en greep naar zijn rechterknie. Barcelona heeft nog geen update gegeven over de blessures van García en Nico.

Als gezegd kan Barça inmiddels een elftal aan afwezige spelers samenstellen. Reservedoelman Neto meldde zich tegen Celta ziek, terwijl rechtsback Sergi Roberto de laatste drie duels moest missen vanwege een spierblessure aan het bovenbeen. Met Sergiño Dest, die rugklachten heeft, is er nog een back geblesseerd in de selectie van Barça. In het hart van de verdediging is naast García ook Gerard Piqué afwezig. De ervaren mandekker kampt met een rechterkuitverrekking en liet de laatste twee duels aan zich voorbijgaan.

Op het middenveld is naast Nico ook Pedri uitgeschakeld. De middenvelder lijkt de naweeën te ondervinden van het loodzware vorige seizoen en is al lange tijd uitgeschakeld met een hamstringblessure. Op de flanken raakte naast Fati ook Ousmane Dembélé deze week opnieuw geblesseerd. De Fransman maakte tegen Kiev na maanden afwezigheid zijn rentree en liep in zijn invalbeurt van 26 minuten een hamstringblessure op.

Barcelona moet voorin ook Sergio Agüero voorlopig missen. Bij de Argentijn voelde vorige week tegen Deportivo Alavés pijn op de borst en bleek na controle in het ziekenhuis een hartritmestoornis te hebben. Agüero is de komende drie maanden in ieder geval niet inzetbaar. In september was Barcelona Martin Braithwaite al kwijtgeraakt met een zware blessure aan de knie, waaraan de Deen geopereerd moest worden. Braithwaite wordt rond het begin van het volgende kalenderjaar terugverwacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Breng Ricard Pruna terug als clubarts, het is sinds hij weg is een bende geworden qua fysieke gesteldheid.

7 november 2021 om 08:59

Xavi neemt hem ook weer mee. Het is niet alleen de arts. Koeman's team deed de veldtrainingen. Deels is het ook het gevolg van het teveel laten spelen van tieners uit noodzaak. Die moet je rustig aan brengen.

Het gaat wel erg lekker zonder Koeman, allemaal Koeman's schuld. De blessures, dit puntenverlies etc. Agh ja, maar idd de blessures helpen niet. Maar toch werd daar bijna niet over gesproken toen Koeman nog coach was. En nu is het opeens zo relevant, agh!

7 november 2021 om 00:45

Het gaat om de mindset wat Koeman had en er zat totaal geen progressie in het elftal en natuurlijk spelers afbranden tijdens persconferenties zoals Nico tegen Atletico.

7 november 2021 om 00:49

Moet je eerder Laporta voor bedanken. Die zorgde voor een negatieve vibe en alles door constant vanaf het begin Koeman te pesten. Dat moet men niet onderschatten. Tsja en daar had hij moeite mee, wat ook bewust en of onbewust doorstraalde naar het team. Maar vorig seizoen was het gewoon oke met dit soort kwaliteit. En dan dit seizoen Messi verloren (Griezmann) en plus dus de blessures, wat verwacht men? -_-

7 november 2021 om 00:51

Vorig seizoen had je Messi die er even 30 in prikt, nu heb je Memphis die er ongeveer 15 gaat maken. Alle hoop is gevestigd op Xavi en ik ben benieuwd wie die allemaal gaat slachtofferen.

7 november 2021 om 00:54

Een flink aantal van deze spelers waren ook geblesseerd toen Koeman ontslagen werd, dan lijkt het mij ook moeilijk om progressie te kunnen maken. Spelers afbranden is mij ontgaan, wel dat hij sprak over dat het moeilijk was (vanwege de blessures) om er op je sterkst voor de dag te kunnen komen/

7 november 2021 om 03:28

Depay gaat er wel meer maken dan 15. Zit nu al op 6. Niet genoeg om 30 doelpunten van Messi te vervangen natuurlijk, maar reken zeker wel op ongeveer 20 doelpunten voor Depay.

7 november 2021 om 07:32

Laporta heeft een grote fout gemaakt. Laporta had Koeman begin van het seizoen moeten ontslaan. Ik vind dat barca beter speelt zonder koeman. De selectie heeft goeie begeleiding nodig. Ze missen zelfvertrouwen en de mentaliteit. Daar heb ik de vertrouwen in dat Xavi dat gaat veranderen.

7 november 2021 om 09:01

Laporta had zijn gevoel moeten volgen. Andere bestuursleden hebben hem ervan weerhouden om Koeman meteen te vervangen. Ik snap nog steeds niet waarom Koeman zo negatief was. Zijn hele uitstraling sloeg over op het team.

7 november 2021 om 10:57

Zijn ook mensen hè. Je zag 2de helft eerst tegen goal, koppie naar beneden. Die missen zelfvertrouwen en mentaliteit. Koeman is de schuldige, awat hij riep in de media. Wat mensen roepen over puig. Wat verwacht je dat hij gelijk gaat vlammen. Puig is mental gebroken.

7 november 2021 om 00:50

Spelers afbranden in de media, 532 met Luukinho in de spits, klagen en zeuren over elk klein dingetje, 3-0 verliezen van Benfica, 1-0 verliezen van promovendus Rayo, 0 van de 18 punten pakken tegen Real en Atletico. Nee het komt zeker niet door Koeman.

7 november 2021 om 00:53

Koeman had sinds Bayern met z’n 5-3-2 opstelling zijn eigen graf al gegraven, Laporta zocht naar het goede moment om hem er alleen nog in te gooien.

7 november 2021 om 08:57

Koeman's training regime lijkt ook wel blessures in de hand te hebben gewerkt. De eerste helft speelden we ook voetbal dat ik in maanden niet had gezien.

7 november 2021 om 01:59

Scorebord journalistiek. Voortaan even de wedstrijden kijken
Spel is al een stuk beter sinds onze Nederlandse vriend weg is.
Liever 3-3 dan verliezen met vijf verdedigers.

7 november 2021 om 08:13

Koeman werd meer ontslagen op basis van zijn uitspraken en uitstraling dan de resultaten. Als je niet alleen punten verliest tegen ploegen als Granada en Cadiz, maar vervolgens geen zelfkritiek toont, spelers afvalt en aangeeft dat het niet beter kan worden, dan is het een afgelopen zaak. Dan zeg je als trainer dat je de situatie niet kunt verbeteren.

7 november 2021 om 10:16

Beetje kort door de bocht he vriend.
Koeman heeft lang genoeg kunnen beschikken over bijvoorbeeld Pedri, Nico, Dest, Garcia, Pique en Roberto.
Op Fati, Dembele en Aguero heeft hij moeten wachten.
Dan is het nog aan hem om er een geheel van te smeden. Onder Koeman zat er niks in. Geen ziel, geen beleving, geen idee.. Tactische blunders onder de vorm van wissels. Idiote beslissingen om Luuk naar de club te halen, laat staan te laten starten in de basis..
Neen, Koeman is geen goede coach, punt. Waarmee ik niet wil zeggen dat Xavi het meteen op de rails zal krijgen hoor. Al heb ik in hem toch meer vertrouwen dan in Koeman.

7 november 2021 om 12:19

Tja, er was een ware hetze gaande. Ach ja, 12 miljoen euro incasseren en weg uit die slangenkuil. Z'n clubhart zal even gebroken zijn, maar momenteel moet je daar niet eens willen zitten. Bij geen enkele club ter wereld is emotie het aspect dat de boventoon voert en logica veelal afwezig is. Dat wil wat zeggen, want voetballend Spanje romantiseert sowieso nogal graag. Niets mis mee, zolang het maar niet de boventoon gaat voeren.

Als het bij Barca tegen zit dan zit echt alles tegen.
Ze missen gewoon de beste spelers die ze hebben.
Zo kan je natuurlijk geen wedstrijden winnen.
Ik ben er zeker van dat Barca met een fitte selectie veel meer punten had gepakt, maja niks aan te doen, voorlopig is het lijden.
Er zal ook wel een goede periode komen, die spelers komen na een tijd wel terug.

7 november 2021 om 02:01

Goat10 dat is dus het grootste probleem (sportief gezien) bij Barca. Met een fitte selectie is de top 4 best mogelijk, maar met zoveel pech en beperkte middelen is het lastig voor welke trainer dan ook.

Barcelona kan niet eens een topelftal samenstellen met de gehele selectie fit.

7 november 2021 om 10:31

Overigens probleem van deze tijd, je mag niets meer zegen en vooral de waarheid niet, daar kunnen mensen niet meer tegen. Voor de jongeren raken dan overstuur. Helaas

Als ik het zo snel even lees , veel spier blessures. Misschien de manier van trainen ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren