Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona heeft 124 miljoen euro nodig en denkt aan verkoop tweetal’

Laatste update:

Barcelona heeft 124 miljoen euro aan transferopbrengsten nodig om aan het einde van deze jaargang zwarte cijfers te schrijven, zo weet ESPN dinsdag te melden op basis van bronnen rond de topclub. Naar verluidt staan Philippe Coutinho en Ivan Rakitic bij de Catalaanse grootmacht op de nominatie om verkocht te worden. Coutinho speelt dit seizoen op huurbasis voor Bayern München, terwijl Rakitic bij de Spaanse kampioen niet langer kan rekenen op een basisplaats.

In de huurovereenkomst tussen Barcelona en Bayern is een koopoptie opgenomen, waardoor der Rekordmeister Coutinho volgend jaar voor 120 miljoen euro definitief kan overnemen. De Braziliaanse middenvelder werd in de afgelopen transferperiode samen met Rakitic ingezet om Paris Saint-Germain te verleiden Neymar naar Barça terug te laten keren. Een definitieve deal kwam echter nimmer van de grond. Rakitic werd ook genoemd bij Internazionale en Juventus, maar ook deze clubs grepen naast de middenvelder, die in de Spaanse pikorde lijkt te zijn voorbijgestreefd door Frenkie de Jong en Arthur Melo. Daarnaast lijkt zijn relatie met trainer Ernesto Valverde verre van optimaal te zijn.

Philippe Coutinho: 'De Bundesliga lijkt qua intensiteit op de Premier League'

Volgens ESPN zijn de transferinkomsten van Barcelona drastisch teruggelopen sinds het vertrek van Neymar naar PSG in 2017 voor 222 miljoen euro. Dergelijke bedragen zijn in de afgelopen twee jaar niet meer op de rekening van de Catalanen verschenen, al werd Jasper Cillessen deze zomer voor 35 miljoen euro verkocht aan Valencia. Collega-doelman Neto bewandelde echter voor hetzelfde bedrag de omgekeerde weg, waardoor Barcelona onder de streep niets overhield aan de Cillessen-deal. Naar verluidt is er echter onbegrip op de burelen van de nummer twee in LaLiga over de transfer van Cillessen, door een lid van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) zelfs omschreven als een 'haastklus'.

AS schreef dinsdag op basis van de jaarcijfers ook al een overwegend zorgwekkend artikel over de financiële situatie van Barcelona. De regerend landskampioen van Spanje zou een schuld van 260,742 miljoen euro hebben openstaan bij andere clubs. Ajax bijvoorbeeld zou nog 48,616 miljoen euro ontvangen voor de transfer van Frenkie de Jong naar het Camp Nou, terwijl Liverpool nog recht heeft op 94,6 miljoen euro voor de overgang van Coutinho van Liverpool naar Barcelona in januari 2018.

Zie jij Philippe Coutinho en Ivan Rakitic vertrekken bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach hoe naïef van Barca om te denken dat Bayern 120 miljoen gaat betalen voor Coutinho... was voor Bayern goede, tijdelijke oplossing omdat Sane geblesseerd raakte. Maar die gaan Coutinho natuurlijk nooit definitief vastleggen. Die richten hun peilen op Sane en/ of Havertz. En gelijk hebben ze.

8 oktober 2019 om 17:43

Ik ben benieuwd. Als Bayern zijnde zou ik ook niet verder gaan dan 80/90 en anders inderdaad pijlen op havertz. Ik moet wel zeggen dat als hij de lijn van de eerste wedstrijden bij beter doorzet die 120 mil niet eens zo gek is.

8 oktober 2019 om 17:51

80/90 vind ik veel geld voor een speler van 28 die niet meer wil spelen in Barcelona en die Barca ook het liefst niet terug wil. Ik hoop dat Bayern voor Sane en Havertz gaat en eventueel als Muller toch weg wil, het geld gebruikt voor Coutinho.

8 oktober 2019 om 18:17

Een vertrek van Müller zal er eerder voor zorgen dat er geld vrijkomt om zijn salaris uit te geven voor een andere speler. Als Müller echt wil vertrekken, zal Bayern niet moeilijk doen en hem onder marktwaarde verkopen.

8 oktober 2019 om 19:39

Perisic is gekomen omdat sané geblesseerd was( zei peri zelf). Maar klopt wat je zegt bayern wilt sané sws halen + couti OF havertz maar denk dat het Havertz zal worden( toekomstige topper)

“Al werd Jasper Cillessen verkocht”. Ja en daar kwam ook echt geen keeper voor terug die precies even duur was (scheelt misschien paar miljoen). Die kan je dus net zo goed weglaten. Barca is gewoon een extreme koopclub, ze geven veel meer geld uit dan dat ze hebben of dan dat er binnenkomt qua transfers.

8 oktober 2019 om 17:33

Welke Club doet dat tegenwoordig niet. Real Madrid zou wel even Pogba gaan kopen maar naar een blik in de schatkist hebben ze daar ook maar vanaf gezien. Ben bang dat zelfs Donny van der Beek nog te duur was dus wachten ze maar even tot ze weer wat kunnen slijten bij de volgende transferwindow. Het is tegenwoordig ook heel erg stil op het vlak van schulden en heb het vermoeden dat een aantal clubs gigantisch diep zitten op dat gebied.

8 oktober 2019 om 17:49

Veel clubs doen dat inderdaad maar niet zo extreem als Barca. Coutinho, Griezmann, Dembele zijn al 3 transfers van dik boven de 100 miljoen in 2 jaar. Frenkie, Lenglet, Semedo, Firpo, Arthur zijn ook geen misselijke bedragen van de afgelopen periode. Laatste 10 seizoen een negatieve transferbalans van 700 miljoen euro en dat voor een club die zei altijd zijn spelers zelf op te leiden..

8 oktober 2019 om 18:25

Tilburg ,er is ook heel wat verkocht.dat zeg je er dan niet bij.
Noem mij en club die zo veel eigen jeugd heeft dan barca

8 oktober 2019 om 18:43

Hij zegt toch ‘negatief transferbalans’.. met andere woorden alle inkomsten min de uitgaven en dan kom je uit op -700 miljoen

8 oktober 2019 om 19:09

Wat is je bron van die -700 mil.?

8 oktober 2019 om 22:09

Transfermarkt.nl..

Graag, ze zijn nog geld waard dus gewoon doen.

Als Liverpool zijnde doe je op deze manier toch nooit meer zaken met Barca? Die krijgen dus nog €90+ miljoen van ze, voor een tranfers uit 2018. Tenzij dit contractueel is afgesproken, wat ik me niet kan voorstellen, vind ik dit vrij bijzonder.

8 oktober 2019 om 17:46

Ik kan mij niet voorstellen dat Liverpool stil zou blijven als ze nog ruim 90 miljoen tegoed hebben aan transferinkomsten en afspraken over de betaling hiervan geschonden worden. Dit zal dus wel de afspraak zijn.

8 oktober 2019 om 17:46

Denk je echt dat alle transfers direct betaald worden? Juist bij de grote bedragen wordt het over meerdere jaren betaald en daarom zijn ze vaak zo hoog.

8 oktober 2019 om 18:32

Het is heel gebruikelijk dat transferbedragen in termijnen worden betaald, niet zo heel bijzonder.

Buiten het feit dat Barcelona enorm dom heeft gehandeld vanwege Coutinho was het voor Bayern Muchen een goede move. Ik kan me niet voorstellen dat ze Coutinho gaan halen inplaatst van Sane Coutinho was een tijdelijke oplossing. Bayern is de enige winnaar in dit verhaal.

Als Liverpool zijnde doe je op deze manier toch nooit meer zaken met Barca? Die krijgen dus nog €90+ miljoen van ze, voor een transfer uit 2018. Tenzij dit contractueel is afgesproken, wat ik me niet kan voorstellen, vind ik dit vrij bijzonder.

8 oktober 2019 om 18:01

Je doet toch hetzelfde als je een huis koopt, betaal je (normaal) ook niet in één keer...
Misschien moet de verkopende partij hier harder in zijn.

8 oktober 2019 om 18:38

Beetje scheve vergelijking natuurlijk. Als je een huis koopt met een hypotheek blijft het huis in onderpand bij de bank. Dat is bij een speler niet het geval. Daarom verbaast het me een beetje dat verkopende clubs hier relatief laks in zijn.

Lachwekkend dat Barca nog in verband wordt gebracht met spelers als Neymar, wetende dat er zo'n enorm bedrag openstaat. Het is wachten tot het moment dat ze de maandelijkse verplichtingen niet meer kunnen aflossen. Coutinho moet ook daadwerkelijk gekocht worden door Bayern voor die 120 miljoen, en dat betwijfel ik ten zeerste. Denk eerder dat het een tijdelijke oplossing is tot volgende zomer wanneer Sane/havertz richting Bayern komen.

8 oktober 2019 om 18:20

Sane is maar afwachten hoe dat ie terug komt ,coutinho draait al mee met Bayern en doet het niet slecht.

Een grap dat FC Barcelona geld nodig heeft na financieel wanbeleid. Er is maar 1 oplossing voor. Dat zijn nieuwe presidentsverkiezingen met een deftig bestuur. De grootste boosdoener imo zijn de salarisuitgaven bovenop de gigantische transfersommen. Hoog tijd voor schoon schip. Bij Real Madrid is het een ander verhaal. Zij gaven pas dit seizoen veel uit na een spaarmodus van 3 jaar waarbij 3 CL-titels op rij te vieren viel.

financial fair play? Er is niks meer over van het Barca waar ik waardering voor heb gehad. Viezee lelijke club geworden met gemene streken. Jammer want er staat nog altijd een geweldig team op het veld.

Wat barca allemaal heeft uitgegeven is ook niet normaal geweest. Wat een bedragen in 2 seizoenen
120 griezman
150 coutinho
115 dembele
85 de jong
46 Arthur
36 semedo
41 malcolm die weer weg is
En dan nog de bedragen voor Vidal en lenglet
Bayern zal nooit 120 miljoen betalen voor coutinho. Slim van bayern en dom van barca en eerder real met James
Elke club koopt maar wat barca heeft uitgegeven is te ziek. In 2 jaar meer dan een half miljard

Ik lees dom van Barca, slim van Bayern. Imo helemaal niet dom v Barca want de waarde van Coutinho zou veel harder dalen als hij bij Barca zou blijven. Die gozer voelt zich gewaardeerd in Duitsland en dat betaald hij tot nu toe terug. Wil Bayern hem niet dan zijn er PL teams die wel een opgefleurde Coutinho willen, als de prijs tegen de 100 mil. ligt speel je gewoon quiet omdat je 8,5 voor verhuur hebt gekregen en z'n jaarsalaris niet hoeft te betalen.
Imo hadden ze hem in de eerste plaats niet eens moeten halen maar dat is een ander verhaal.

Nou Uefa, maak je grootspraak wat betreft FFP maar eens waar. Of grijpen ze niet in omdat hun favoriete schoonzoon er speelt?dat hele FFP gebeuren is een wassen neus, die net zolang is als van een maand lang liegende Pinokkio

Lol ik schreef vanmiddag een heel stuk over de manier van zakendoen van clubs en dan met name barca met uitstaande kosten.Zie hier dit artikel, en dan nog roepen dat t allemaal zo hoort in deze branche en dat de zakenwereld heel anders is als de voetbalwereldDit is gewoon niet meer te verdedigen, spelers worden voor 100en miljoenen gekocht en weer verhuurd etc. 0% beleid en "we moeten even 124 miljoen binnen harken om zwarte cijfers te schrijven"Fair play lol...Terug naar de oude regel aub , maximaal aantal buitenlanders.in 1 selectie en eigen jeugd erin. 1 club per land in de cl en .... toen ging de wekker

Ik denk gezien de huidige ontwikkelingen op het middenveld en het spel van Barca dat het geen overbodige luxe is om Coutinho volgend seizoen weer in de selectie te hebben. Punt naar voren en op de 10

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren