Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona heeft eerste aanwinst voor komend seizoen binnen’

Laatste update:

Jean-Clair Todibo wordt de nieuwste aanwinst van Barcelona. De krant SPORT meldt dat de negentienjarige centrale verdediger een contract voor vier seizoenen tekent en in de zomer transfervrij overkomt van Toulouse. In principe sluit Todibo aan bij het eerste elftal van trainer Ernesto Valverde.

De technische staf zal de ontwikkeling van Todibo echter eind augustus evalueren en het blijft dan mogelijk dat de nieuwkomer op huurbasis mag vertrekken. De international van Frankrijk Onder-20 komt uit de koker van directeur Eric Abidal en levert Toulouse geen transfersom op, want hij beschikt over een aflopende verbintenis.

Radiostation RMC claimt echter dat Toulouse Todibo nog deze window wil verkopen omdat men zo nog iets aan de deal overhoudt. Een andere optie voor de Zuid-Fransen is om Todibo transfervrij te laten gaan, met de garantie dat men de stopper komend seizoen kan huren. Het is onduidelijk of Todibo daar zelf positief tegenover staat.

De in Frans-Guyana geboren Todibo speelde voor Les Lilas, alvorens hij in 2016 de overstap maakte naar Toulouse. Hij maakte in augustus 2016 in de Derby de la Garonne tegen Girondins Bordeaux zijn debuut in het eerste elftal en staat inmiddels op tien wedstrijden. Daarin was hij goed voor een doelpunt en een assist.

Een goede aanwinst voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog een verdediger? Ik denk dat barca nu met deze jongen laat zien dat ze helaas niet voor de Ligt gaan. Ken deze jongen verder niet. Ben benieuwd

4 januari 2019 om 16:46

ik lig er als Barca fan niet wakker van dat ze de Ligt niet halen, het is geen garantie op de nieuwe puyol en is een stuk duurder dan deze jongen

5 januari 2019 om 12:19

Dat boeit echt niet, wie gelooft nog in een komst van De Ligt? Nooit aan de orde geweest eigenlijk.

Lijkt op een Varane-achtig transfer, misschien hoopt/gokt Barcelona hier ook op. Moet toch wel een ‘geweldig’ gevoel zijn voor de jeugd van Barcelona, er word niet meer naar de jeugd gekeken en alles moet van het buitenland komt lijkt het wel, wie had dit ooit verwacht van Barcelona.

4 januari 2019 om 16:38

Blijkbaar is de jeugd niet goed genoeg?

4 januari 2019 om 16:41

Hoeveel cv heeft barca opgeleid die het tot de top hebben gehaald? Buiten puyol en pique bijna niemand nee. En wat zullen de jeugd spelers van real denken dan? Alsof die de kans krijgen. Real koopt toch ook allemaal jonge gasten

4 januari 2019 om 16:44

Maar het gaat over barca. En ik volg barca niet verder maar als ik 't zo lees laatste tijd dan krijgt er toch ook weinig jeugd kans de laatste tijd?

4 januari 2019 om 16:46

Er lopen geen centrumverdedigers rond die er klaar voor zijn. Cuenca is absoluut niet klaar voor en Chumi is niet zo’n geweldenaar.

4 januari 2019 om 17:16

Maar deze jongen is er toch ook niet klaar voor? Waarom word deze jongen dan aangetrokken?

4 januari 2019 om 18:10

Weet ik eerlijk gezegd niet. Ik ken deze jongen niet, maar zijn transfer niet uit de lucht voormij. Ik had al eerder over de interesse van Barca gelezen. Misschien is hij een groot talent, who knows.

4 januari 2019 om 18:48

Omdat Abidal sterk in hem gelooft en omdat die transfervrij is. Hij zou bovendien dadelijk uitgeleend worden maar mag wel mee de voorbereiding op volgend seizoen spelen.

Het transfervrij vastleggen van een getalenteerde verdediger die ook in de belangstelling stond van clubs als Juventus, Bayern München, Napoli, Borussia Dortmund, Olympique Lyon, Liverpool en Real Madrid is natuurlijk nooit een slechte zaak. Hij schijnt over leiderschapskwaliteiten te beschikking en ook als defensieve middenvelder te kunnen spelen, wat me randvoorwaarden lijken om bij Barcelona te slagen als verdediger. Toch heb ik een aantal twijfels bij zijn komst.

Te beginnen met de wijze waarop hij is vertrokken bij Toulouse. De Franse club wilde zijn contract graag verlengen om hem vervolgens hetzelfde traject te laten bewandelen als bijvoorbeeld Albant Lafont en Issa Diop. Zijn zaakwaarnemer reageerde op dat voorstel door een salariseis neer te leggen dat aanzienlijk hoger was dan Lafont en Diop verdienden in hun hoogtijdagen bij de club. Daarna zijn de onderhandelingen dusdanig uit de hand gelopen dat hij niet meer voor het eerste elftal speelt en dus een transfervrij vertrek forceert. Het lijkt me dat Todibo zich niet laat omringen door verstandige mensen die het beste met hem voor hebben.

Daarnaast begrijp ik niet helemaal waar Jean-Clair Todibo de speelkansen bij Barcelona ziet. Met de recente komst van Jeison Murillo (op huurbasis), de mogelijke komst van Matthijs de Ligt in de zomer en de aanwezigheid van getalenteerde verdedigers als Chumi, Jorge Cuenca en Ronald Araújo bij Barcelona B begrijp ik niet helemaal met welke intentie de Fransman is binnengehaald. In het eerste elftal zal hij waarschijnlijk slechts sporadisch aan bod komen, zeker als de club erin slaagt om Matthijs de Ligt vast te leggen komende zomer. Komt hij dan naar de club in eenzelfde soort constructie als met Marlon Santos (een contract met een verplichte promotie na een bepaalde periode)? Waarom trekt de club een verdediger voor Barcelona B aan terwijl daar al drie getalenteerde verdedigers aanwezig zijn?

Kortom, begrijp niet helemaal waarom Jean-Clair Todibo in deze situatie niet kiest voor de weg der geleidelijkheid en dus de stap naar een club als AS Monaco of Olympique Lyon maakt. Het lijkt me geen ideale situatie voor een jonge relatief onbekende speler om nu de stap naar Barcelona te maken, zeker wanneer de club erin slaagt om Matthijs de Ligt vast te leggen. Dan concurreer je namelijk volgend seizoen met Chumi, Cuenca en Araújo voor de rol van vijfde centrale verdediger. Geen verkeerde aankoop van Barcelona, maar begrijp het vanuit het perspectief van de speler niet.

4 januari 2019 om 17:22

Matthijs komt niet dat weet je zelf ook wel.
Wij gaan geen 100M betalen voor hem

Toulouse zou er goed aan doen hem in de winter te verkopen. Als Barcelona concrete interesse heeft, kun je voor zo'n jongen best 2 miljoen vangen in de winterstop.

4 januari 2019 om 17:22

Maar dan moet hij ook weg willen dus ja....

Sinds wanneer kunnen spelers -23 zomaar met een bosmanarrest de club verlaten? Naar mijn weten is dat niet mogelijk of zijn zowel FM als FIFA niet up to date met deze regel?

4 januari 2019 om 17:34

Hoe bedoel je dit precies? Voor zover ik lees loopt het contract af van de zomer en is dat de reden dat hij transfervrij kan verlaten.

Het zou een persoonlijke transfer van Abidal zijn die het blijkbaar heel erg in deze jongen ziet. Gezien Abidal in zijn dagen zelf een absolute topverdediger was wil dat toch wat zeggen. Het feit dat hij hem bovendien transfervrij heeft kunnen halen is wil ook zeggen dat er geen risico is. Integendeel zulke spelers verkoop je weer met winst. Abidal heeft ook al laten uitschijnen dat hij a la Marlon Santos uitgeleend zal worden, zeker zn eerste seizoen maar zou wel een groot gedeelte van de voorbereiding mogen meedoen. Ben echt benieuwd naar Abidal zn keuze en of hij het bij het rechte eind had. Overigens gaf men ook dadelijk te kennen dat deze transfer geen nieuwe CV in de zomer uitsluit. Das toch een knipoog naar De Ligt lijkt me. Hopelijk knipoogt Matthijs terug

4 januari 2019 om 21:18

Mooi gesproken. Ik ben erg benieuwd. Weet echt niks van hem maar vind het een rare transfer. En sinds 2016 maar 10 duels hebben gespeeld is nou ook geen vetpot. Laag risico uiteraard maar waarom al die onbekende namen halen (vooral bij Barca B heel erg veel, denk aan Wague, maar ook voor Barca A met Henrique, Douglas, Santos, Mina en Arthur. Die hebben het allemaal niet gered bij Barca. Hoop uiteraard wel dat Arthur de toekomstige topper is, maar speelt momenteel Vidal en uit vorm Rakitic niet uit de basis)? En ook waarom al die Fransen? Haal dan gewoon enorm veel Catalaanse en Spaanse talenten.

Kansloze actie. Net als de aankoop van Wague uit België een jaar geleden... Maakt de club niet direct beter en er lopen al genoeg talenten op zijn positie in de jeugd. In plaats van voor Catalaanse en Spaanse trots te gaan, lijkt Barcelona steeds meer een bij elkaar geraapt vreemdelingen legioen van verschillende Zuid-Amerikanen, wat oude Spanjaarden en het halve Franse nationale elftal. Wat een onzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren