Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Barcelona haalt opvolger Jasper Cillessen voor 35 miljoen in huis

Donderdag, 27 juni 2019 om 10:31Tim Siekman • Laatste update: 10:44

Neto is speler van Barcelona, zo meldt de grootmacht via de officiële kanalen. De doelman komt over van Valencia, dat zich woensdag versterkte met Jasper Cillessen. De Nederlander verkaste voor 35 miljoen euro naar de nummer vier van LaLiga en Neto verkast voor 26 miljoen euro plus 9 miljoen aan variabelen, zo melden de Catalanen.

Neto zal binnenkort een contract voor vier seizoenen ondertekenen. De Braziliaan krijgt een afkoopclausule van tweehonderd miljoen euro in het Camp Nou. De overstap van Neto is geen verrassing, daar Spaanse media al hadden gemeld dat de overstap van de 29-jarige sluitpost onderdeel was van de deal van Barcelona met Valencia aangaande Cillessen.

Neto was eerder actief voor Atlético Paranaense, Fiorentina en Juventus alvorens hij in de zomer van 2017 overstapte naar Valencia. Bij de Spaanse topclub groeide Neto uit tot een van de betere doelmannen van LaLiga. In totaal speelde de routinier 80 wedstrijden voor Valencia, waarbij de keeper 82 doelpunten moest incasseren en 24 keer de nul hield.

De Braziliaan moet bij Barcelona de concurrentiestrijd aangaan met Marc-André ter Stegen. De Duitser geldt al jarenlang als de eerste keus onder de lat bij de Catalaanse topclub. Cillessen was drie jaar lang de tweede keus en was alleen in de Copa del Rey verzekerd van veel speelminuten. Vooral vanwege het gebrek aan speeltijd aasde Cillessen na drie jaar op een vertrek bij Barcelona.


Poll

Een goede deal van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door moyashi)

Ik vind het maar een rare deal voor Valencia. Neto is beter dan Cillessen.

27 juni 2019 om 10:48

Kennelijk is Valencia het niet met jou eens. En aangezien ik mag aannemen dat Valencia voor dit soort beslissingen mensen met kennis en kunde hebben geef ik hun de voorkeur tov jou. Maar no offence. Ieder zijn visie

27 juni 2019 om 10:51

Zo'n deal is niet zo zwart-wit als jij nu scherts. Heeft te maken met voorkeuren van spelers en contracten. Als Neto had willen blijven en nog 4 contractjaren oid had, dan had Valencia Cillessen natuurlijk niet gehaald.

27 juni 2019 om 11:16

Wellicht dat Neto ook graag naar Barcelona wilde, en Cillessen naar Valencia. Dan kun je heel hard gaan proberen om dat tegen te houden, maar dan zit je met twee ongelukkige keepers en Cillessen is natuurlijk ook geen slechte keeper.

27 juni 2019 om 10:49

Eens, maar Neto had nog maar twee contractjaren over. Nu hebben ze een iets mindere keeper voor 5 jaar vast kunnen leggen, dat is ook wat waard.

27 juni 2019 om 10:50

Geld he? Met het geld wat Neto oplevert kunnen ze nog ergens leuk gaan shoppen bij verschillende clubs.

27 juni 2019 om 10:52

Dat geld leveren ze gelijk weer in bij Barcelona dus dat zal de reden niet zijn..

27 juni 2019 om 10:56

Dat geld zijn ze toch al kwijt aan Cillessen? Dus voor deze twee transfers stond de balans praktisch hetzelfde als nu. Dus het is niet echt een geld kwestie.

27 juni 2019 om 10:51

Waarom is Neto dan beter? Zo goed is hij toch ook weer niet. Er heerst een negatieve sfeer rondom Cillessen sinds de wedstrijd tegen Portugal. Ja, hij had die bal mogen hebben en ja, hij is geen absolute topkeeper, maar voor een club als Valencia is het een prima keeper, evenals Neto. Neto, de man die slechts één keer uitkwam voor Brazilië, ook in de tijd voordat Ederson en Becker waren doorgebroken. Neto heeft in zijn carrière minimaal zo vaak op de bank gezeten als Cillessen, hij heeft sinds 2010 maar 4 seizoenen als eerste keeper gespeeld.. Zo goed is hij toch ook weer niet?

27 juni 2019 om 12:15

Wat ik van hem heb gezien van valencia vond ik het een prima keeper. En nee ik heb mijn mening niet gegeven door de wedstrijd tegen Portugal. Al heel lang vind ik Cillessen geen geweldige keeper. Wel goed voor een valencia maar dan houdt het ook op.

27 juni 2019 om 12:31

Perfect dus, hij gaat namelijk ook naar Valencia. Ik vind dat mensen wel wat overdreven reageren hoor. Valencia levert een 29-jarige doelman met 2-jarig contract in voor een 30-jarige doelman met 4-jarig contract. Kwalitatief ontlopen ze elkaar maar weinig en beide spelers wilden graag deze stap maken. Zowel Neto als Cillessen hebben er al enkele jaren als 2e doelman opzitten in hun carriere, onze eerste doelman van de nationale ploeg gaat nu spelen bij een CL deelnemer, ideaal toch!

27 juni 2019 om 12:27

Ik heb liever Cillessen dan Neto. Op de lijn doen ze niet veel voor elkaar onder en ik denk dat Neto in het positiespel een stuk meer onrust veroorzaakt. In dat op zicht vind ik het raar dat Barcelona deze jongen als tweede doelman neemt.

Grootste voordeel is dat Neto bereid is om op de bank plaats te nemen en Cillessen daar klaar mee was. Wat dat betreft is het gewoon een win-win voor beide clubs en spelers. Iedereen heeft wat hij graag wilde zo lijkt.

27 juni 2019 om 14:53

Nee hoor dat is hij niet. Dat vinden de clubs ook niet.

Barcelona heeft weer eens goedzaken gedaan!!

27 juni 2019 om 10:48

Dat werd tijd, na al die rare deals..

27 juni 2019 om 12:44

Hoezo goed zaken gedaan? Hoop dat dit sarcasme is want 35 miljoen uitgeven voor een tweede keeper is natuurlijk bizar. Kan je even goed iemand uit de jeugd laten spelen en die 35 zakken gebruiken voor Neymar.

27 juni 2019 om 13:26

Snap dat ook echt niet.. zijn de reserve jeugd keepers slecht of begrijp dit nooit. Het is ook niet enkel barca ma overal, jeugdkeepers krijgen bijna nooit kansen, bizar beleid.

27 juni 2019 om 15:10

Het is min of meer een ruil met gesloten beurzen natuurlijk. Vanwege de FFP regelementen is dat niet officieel zo geregeld. Valencia zal dit bedrag wel ergens op de balans nodig hebben. Vandaar dat ze er gewoon een bedrag aan hebben gehangen wat de balans precies genoeg opkrikt denk ik zo.

Goede keeper, maar vreemde keuze van hem. Is zelf jaren geleden naar Valencia gegaan om wekelijks te kunnen keepen en nu gaat hij weer 2e keeper worden. Ach, je traint wel met Messi dus waarom ook niet

27 juni 2019 om 14:53

Cillessen is ook te goed ok als tweede keeper te fungeren dus ja.. Alle partijen blij, niks mis mee.

Hahaha, hadden ze dan net zo goed een ruildeal van kunnen maken als de bedragen toch hetzelfde zijn. On: goede keeper, misschien iets te goed om ergens op de bank te zitten. Goede zet van Barca.

27 juni 2019 om 11:15

Ja dit is waarschijnlijk voor een van beide clubs of voor beide clubs boekhoudkundig het meest rendabel. Misschien heeft dit te maken met de FFP of iets, geen idee hoe het in elkaar steekt maar zoiets moet de reden wel geweest zijn anders hadden ze er inderdaad ook gewoon een ruildeal van kunnen maken.

Wel een hele mooie club voor Cillessen en het is hem gegund om weer eens een heel seizoen vast aan spelen toe te komen!

Zat eraan te komen, maar alsnog zonde. Neto zelf is een prima keeper en zeker niet minder dan Cilessen. Alleen had Barca die 35 miljoen toch beter kunnen gebruiken voor andere transfers en Inaki Pena kunnen gebruiken als stand-in voor Ter Stegen.

27 juni 2019 om 10:45

Die 35 miljoen was niet tot stond gekomen als Neto niet de omgekeerde weg zou bewandelen. Het verhaal dat ze dat beter hadden kunnen investeren gaat niet op.

27 juni 2019 om 10:50

Dat is dan ook wel weer waar. Dan vind ik het een prima deal voor Barca.

Deal voor de boekhouding en administratie

27 juni 2019 om 11:22

Juist daarom snap ik deze transfer niet. Er werd telkens gesuggereerd dat de eerste van de twee transfers nog voor eind juni voltooid zou worden, terwijl de tweede op of na 1 juli voltooid zou worden en daarmee in een nieuw boekjaar zou vallen. Zo zou Valencia haar boeken beter op orde hebben. Maar nu kondigen ze zowel Cillessen als Neto binnen 24 uur aan, en allebei in het oude boekjaar. Waarom dan geen ruil met gesloten beurzen als je het toch in hetzelfde boekjaar tegen elkaar moet wegstrepen?

27 juni 2019 om 13:53

"neto tekent pas binnen enkele dagen" = lees na (of op) 1 juli..dus komt perfect uit om de boel boekhoudkundig te splitsen

Wordt dan spelen in de Copa en dergelijke? Eeuwig zonde hoe grote fan je ook kan zijn van Barcelona, Neto moet gewoon ergens tussen de palen staan. Voor elke positie kopen ze een 38-jarige over zn top heen maar als tweede keeper kan dit dan niet? Beetje raar

27 juni 2019 om 13:00

Dit geldt toch ook precies voor Cillessen? Die hoort ook ergens tussen de palen te staan, maar uiteindelijk komt dat besef bij die spelers vanzelf. Bij Jasper is het kwartje afgelopen jaar gevallen en wellicht komt Neto over 2 jaar tot dezelfde conclusie.

27 juni 2019 om 13:05

Ja tuurlijk hoort die ook te spelen. ik snap gewoon niet waarom Barca dan niet voor een, ik zeg het maar Reina ofzo gaat als tweede keeper.

Elk jaar weer billenknijpen voor MATS. Barca heeft de laatste jaren wel goede 2e keepers. Eerst Bravo, Cillesen nu Neto. Vind het overigens wel enorm zonde. Geef liever de jeugd de kans. Deze knaap moet ook flink betaald worden neem ik aan.

Nja vreemde zet van Valencia. Neto is echt niet slechter dan Jasper. Maar goed wellicht wil Neto graag naar Barca. Iig zal hij daar niet veel spelen en zoals Jasper, 2e viool spelen.

Krijgt Ajax nu nog wel een doorverkoop percentage? Meen verkocht voor 17 m. Dus 10% over 9 m is niet eens een miljoen. Vervelend die variabelen.

Begrijpelijk van Neto. Ondanks dat hij weet dat hij de tweede viool gaat spelen, staat FCB leuk op zijn CV.

Net(t)o positieve deal van Barcelona.

Weet iemand hoe het nu zit met die regel van het maximaal aantal Zuid-Amerikaanse spelers?

27 juni 2019 om 12:34

Neto heeft als het goed is een Italiaans paspoort. Dus die regel gaat voor hem niet op.

Grappig dat iedereen claimt dat Neto beter is. Is pure Hollandse haat richting onze eigen Hollanders. Ik denk dat buiten Nederland Cillisen gewoon heel goed op de kaart staat, beter dan Neto.

Dit is toch gewoon een slimme ruildeal om de FFP regels te omzeilen of zeg ik iets geks?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4950 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3816
3.Barcelona3414
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lamine YamalAanvaller151
Ferran TorresAanvaller143
Oriol RomeuMiddenvelder130
R. LewandowskiAanvaller137
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

280 fans
Keeper, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren