Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona blijft in Doha en wil Xavi per direct

Laatste update:

Barcelona wil Xavi nog altijd per se met onmiddellijke ingang voor de selectie zetten, zo schrijven Spaanse media zaterdagmiddag. Volgens de laatste berichtgeving uit Spanje verblijft een delegatie van de Catalanen, bestaande uit technisch directeur Eric Abidal en algemeen directeur Óscar Grau, ook de komende 48 uur in Doha en gaat men niet weg uit Qatar alvorens men het jawoord van de oud-middenvelder heeft gekregen.

Al-Sadd speelt zaterdag een wedstrijd tegen Al-Rayyan en dat is mogelijk de laatste wedstrijd waarin Xavi op de bank zal plaatsnemen. De 39-jarige Spanjaard kan in het Camp Nou per direct een contract tot medio 2022 ondertekenen. Dat betekent het einde van Ernesto Valverde, die vooral het slachtoffer lijkt te worden van kritiek op het spel van de Catalanen. Valverde won in elk van zijn eerste twee seizoenen de landstitel. Alleen Josep Guardiola slaagde er ooit in om in zijn eerste drie seizoenen telkenmale het kampioenschap te veroveren.

Het komt sinds 1992 zelfs niet voor dat een winterkampioen van LaLiga ervoor kiest om de trainer te ontslaan. Destijds werd Radomir Antic verweten dat Real Madrid geen goed voetbal speelde en werd hij, ondanks het winterkampioenschap, door toenmalig preses Ramón Mendoza aan de kant geschoven. Nu heeft Barcelona weliswaar evenveel punten in LaLiga als Real Madrid en overwintert men in de Champions League, maar het moeizame spel en mogelijk het fiasco afgelopen week in de Spaanse Super Cup kost Valverde mogelijkerwijs zijn baan. Spaanse media stellen dat er voor Abidal en Grau geen weg meer terug is in hun intenties om Xavi als nieuwe hoofdtrainer van Barcelona te strikken.

Zodra Xavi instemt met het aanbod, zal Barcelona er ook met Al-Sadd uit moeten komen. De ontwikkelingen lijken te betekenen dat de Catalanen voorlopig niet meer bij Ronald Koeman uitkomen. De bondscoach van het Nederlands elftal was sowieso tot en met het EK niet beschikbaar. Hij heeft bij de KNVB een contract tot medio 2022, al staat er volgens directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma een ontsnappingclausule voor Barcelona in deze verbintenis. Koeman zelf wil het liefst pas na afloop van het EK een definitieve keuze maken aangaande zijn toekomst.

"De verhalen dat Xavi naar Barcelona gaat zijn normaal en te verwachten", gaf directeur Turki Al-Ali vrijdag op de clubwebsite van Al-Sadd te kennen. "Het is zijn club, zijn eerste thuis en hij zal daar terugkeren in de toekomst. Maar op dit moment is hij onze trainer."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop zo erg op xavi alleen al omdat hij puig wel een kans geeft zoals hij meerdemalen heeft gezegd.

11 januari 2020 om 16:26

Xavi zegt wel meer, vaak ook uitspraken die niet serieus te nemen waren. Moet nog maar zien of die Puig dan veel kansen zal geven, vanaf de zijlijn is het makkelijker om wat te roepen.

11 januari 2020 om 16:27

Klopt, je krijgt niet voor niets geem kansen

Ik was groot fan van de voetballer Xavi maar als trainer moet ik het nog maar zien er zijn zat grote voetballers die als trainer er niks van gebakken hebben kijk naar Ruud Gullit of Marco van Basten of een Klinsmann die het nog steeds niet waar gemaakt heeft. Tuurlijk heb je ook uitzonderingen als Pep en Zidane maar ik vind dat Barca hier een groot risico neemt het had wel beter geweest als Xavi eerst Barca B zal coachen en zo wat ervaring op kan doen.

11 januari 2020 om 16:22

Precies. Er is 1 en al paniek bij Barca. Er zal ook nog wel een paniekaankoop volgen voor in de spits als vervanger van Suarez

11 januari 2020 om 16:32

ik snap je punt al te goed maar dan heb echt liever xavi daar staan dan valverde. valverde had al na die stomme kutwedstrijd tegen liverpool ontslagen moeten worden en dit seizoen is het niet bepaald beter gegaan dus geef mij dan maar xavi met een ervaren assistent en dam geloof ik dat hij meer uit dit barca kan halen dan de trainer die er nu staat risico's worden er eenmaal soms genomen in voetbal en deze zal ik zeker toejuichen

11 januari 2020 om 16:54

Valverde moeten ze gewoon ff vervangen door een sterke man met een duidelijke visie en enige discipline, voor t komende halfjaar. Onder Valverde wordt het niet beter, tis dat ze nog voor veel prijzen meespelen anders had ik gezegd laat Valverde het seizoen afmaken. In de zomer lekker met Xavi aan de slag, goede voorbereiding en lekker bij 0 beginnen.

11 januari 2020 om 17:39

Klinsmann niet waargemaakt zoals Gullit en Van Basten? Ben ik niet mee eens. Het succes van die mannschaft is ook te danken aan Klinsmann. Hij gaf de basis aan het succes en low deed er een schepje boven op en maakte het af. Sinds wk 2006 zag je een andere voetbal bij de Duitsers dat is ook Klinsmann verdiensten. Verder was hij jaren succesvol bondscoach bij de verenigde Staten. Alleen bayern was geen succes. Wat betreft Xavi ik denk dat hij wel een topcoach zal worden als voetballer was hij samen met puyol de verlengstuk van de trainer. Zulke voetballers worden altijd goede coaches.

11 januari 2020 om 20:22

Xavi als assistent van Koeman zou toch ideaal zijn voor 2 seizoenen ofso, of ziet iemand anders.

Geweldig nieuws dames en heren zijn we eindelijk af van die mafkees Retardo aka Valverde. Wat een geweldige tijd om te leven, 11 januari zou vanaf nu een speciale dag moeten zijn. De dag dat FC Barcelona is bevrijd van die amateur.

11 januari 2020 om 16:23

Je doet net of Xavi al trainer is. 😂😂

11 januari 2020 om 21:14

Ik denk dat het wel doorgaat. Al sadd heeft gezegd dat de keuze aan Xavi is en ik denk dat Xavi zelf ook weet dat deze kans niet vaak gaat voorkomen.

11 januari 2020 om 16:36

... om vervolgens een trainer aan te stellen zonder enige ervaring. Gefeliciteerd hoor!

11 januari 2020 om 16:42

Wat goed is komt snel zeggen ze wel eens he. We hoorde dit ook allemaal toen Guardiola voor de groep werd gezet. Alles beter dan zo’n Valverde met 0.0 intelligentie.

11 januari 2020 om 17:35

Zidane had natuurlijk wel al een tijd voor Castilla gestaan en is volgens mij assistent van Ancelotti geweest?

11 januari 2020 om 16:42

Je vergeet alleen dat jullie nog steeds eerste staan en op alle fronten nog mee doen. Ben benieuwd hoe je er over gaat denken als je aan het eind van de rit zonder prijzen staat. Dit komt nogal wanhopig en paniekerig over van Barca en dat pakt maar zelden goed uit.

11 januari 2020 om 16:52

Hoe je het wendt of keert, Barca staat gedeeld eerste in La Liga, werden eerste in hun groep in de CL (geen makkelijke poule). En men wilt dat Valverde vandaag al ontslagen wordt. Waan van de dag dit. Dit maak je toch niet vaak mee....

11 januari 2020 om 16:55

Grote vriend dat dit Barcelona eerste staat zegt ook veel over het niveau van Real Madrid en La Liga. Iedereen kan toch wel zien dat dit Barcelona grijs en inspiratieloos is? Ze hadden Valverde in de zomer al moeten ontslaan.

11 januari 2020 om 16:56

Ja in de zomer maar niet midden in het seizoen, Barca kan nogsteeds titels pakken. Of hebben jullie een glazenbol?En als jullie nu nu een vervanger willen voor Valverde, dan moet het iemand zijn die aantoonbaar beter is, niet Xavi. Ik vind het een te groot risico.

11 januari 2020 om 16:58

Barcelona zal nooit maar dan ook nooit een treble winnen onder Valverde, nooit. Daar hoef je geen glazenbol voor te hebben blink. Vergeet de treble, Real Madrid staat in de competitie akelig dichtbij. Of ze deze man nou in de zomer, of in januari ontslaan maakt mij niet uit, zolang we maar naar mooi voetbal kunnen kijken en deze man nooit meer hoeven te zien.

11 januari 2020 om 17:01

Valverde had allang ontslagen moeten worden. Waarschijnlijk ziet de directie in dat het in de CL nooit wat wordt onder Valverde. Daarnaast is het spel waar-de-loos en Barcelona onwaardig. Deze selectie moet en kan veel beter. Hele tijd waterdragers op het middenveld die al over the hill zijn. Nee, onder Xavi zal er tenminste meer jeugd doorstromen. Sowieso ruwe diamant Puig en mocht hij echt trainer worden per direct, is het des te meer jammer dat Alena verhuurd is.

Of het niet te snel is, zet ik ook mijn vraagtekens bij: Ik denk dat er in Xavi wel degelijk een topcoach schuilt, zeker gezien zijn eigen spelinzicht en het feit dat hij in het veld ook altijd al een echte captain was. De vraag is of je op deze manier binnen wilt komen. Je hebt geen voorbereiding en moet gelijk aan de slag, midden in de competitie. Real Madrid en de andere ploegen hijgen ons dusdanig dicht in de nek dat we niet al te veel steken meer moeten laten vallen.het enige waar ik wel enorm blij over ben is dat dit eindelijk de nekslag van Valverde zal betekenen. Ik ben alles aan die man beu, zijn spelopvatting, zijn opstellingen, zijn machteloze, droevige gezicht bij een nederlaag, weg ermee. Er zit geen idee achter.

Xavi lijkt me een prima optie, maar kan wel een probleem worden dat hij met oa Pique, Busquets, Roberto, Alba, Suarez en Messi heeft samen gespeeld en het ten koste gaat van de hierarchie binnen de kleedkamer.

11 januari 2020 om 16:27

Ik denk dat Xavi na meer dan 500 wedstrijden in Barcelona 1 toch wel op het respect kan rekenen van de zwaargewichten in de kleedkamer. Na het pensioen van Puyol was Xavi ook door de selectie gekozen als aanvoerder. Ik denk dat de hierarchie wel goed zit.

11 januari 2020 om 16:31

Ja maar bedoel vooral als straks een Pique of Busquets zwaar afgetakeld lijken en een Umtiti, Lenglet, De Jong of Alena op de bank zitten terwijl ze beduidend beter lijken. Dan ga je wel "vriendjespolitiek" krijgen.

11 januari 2020 om 16:27

Nu stond Xavi sowieso al hoger in de hiërarchie dan deze spelers in de kleedkamer. Alleen Messi zal op dezelfde hoogte staan. Waarschijnlijk heeft juist Xavi het respect van deze spelers.

11 januari 2020 om 16:32

Ja dat wel, maar er kan ook vriendjespoltiek ontstaan.

11 januari 2020 om 16:30

Xavi is een god in Barcelona, groter en heeft meer aanzien dan jongens als Pique, Busquets, Alba, Sergi Robero en Suarez. Qua aanzien staat hij misschien zelfs op gelijke hoogte met Messi. Xavi was als speler altijd al recht voor zijn raap. Zo gaf Neymar al eens aan dat hij in zijn 1e seizoen bij Barcelona nog vaak riep rond te kloten op trainingen. Xavi was altijd de ervaren man die hem op de vingers tikte en hem duidelijk maakte dat hij het op deze manier niet zou slagen. Ik geloof wel dat Xavi de “cojones” heeft om al die oude uitgebluste spelers zoals Busquets, Pique en Suarez op de bank te zetten. Niet te vergeten wat dit voor jongens als Frenkie en Artur zal betekenen.

11 januari 2020 om 16:33

Laten we het hopen. Ik ben altijd al fan geweest van Xavi, dus ik hoop dat hij het goed gaat doen.

11 januari 2020 om 16:37

Het zou geweldig zijn om hem voor de groep te zien, maar ik weet niet of het slim is dat nu al te doen. Het is maar de vraag hoe hij functioneert als hoofdtrainer en of hij gezien zijn gebrekkige ervaring op dat gebied zijn speelstijl succesvol kan implementeren. Iedereen is enthousiast, maar niemand weet eigenlijk hoe hij als trainer is.

Ik weet niet hoor Xavi is nergens assistent geweest en alleen in Al Sadd hoofdtrainer dit kan tegenvallen maar het zou wel mooi zijn om deze legende langs de lijn te zien pfffffff.
Zidane Xavi tijdens Clasico aan de zijkant Damn

11 januari 2020 om 20:28

Dan heb je het inderdaad over twee geniaal technische spelverdelers

Lijkt me geweldig. Xavi is een enorm intelligente man, dat zag je in zijn spel al. Hij is opgegroeid met het Barcelona dna en kan hoed overweg met de zwaargewichten in de kleedkamer, aangezien hij met hen samen heeft gespeeld. Ik hoop dat hij de ploeg weer aan het voetballen kan krijgen maar ik zie in hem wel een nieuwe Guardiola.

11 januari 2020 om 16:34

Dat zegt alleen niet zoveel. Zidane was als voetballer tactisch sterk en was ook een sierlijke voetballer. Daar zie je in zijn speelstijl als coach vrij weinig in terug. Je bent ook afhankelijk van de selectie, de staat van de club en de ervaring van de trainer. Het moet nog blijken hoe Xavi functioneert als hoofdtrainer. Luis Enrique stond na 2 jaar ook steeds meer onder druk na een geweldig eerste seizoen. Je kunt wel stellen dat ook hij iemand met dat zogenaamde overdreven DNA is.

11 januari 2020 om 20:30

Verschil tussen pep(en ook xavi) en zidane is dat die eerste Barca en dus Cruijff dna heeft, zidane heeft dat niet. Daarom zit er achter het spel van Pep en waarschijnlijk ook xavi op het veld een veel duidelijkere visie op.

11 januari 2020 om 22:52

Dat is naar mijn mening totaal geen argument. Dat zogenaamde DNA is een romantisch sprookje om technisch uiterst begaafde spelers mee aan te duiden, vaak in combinatie met het zogeheten totaal-voetbal. Je hebt ongelooflijk veel kwaliteit nodig om het zogeheten tiki-taka op Europees topniveau uit te voeren en zover zijn de jonge(re) spelers van Barcelona (nog) niet. Guardiola moet ook nog maar even bewijzen dat hij ook kan werken met minder kwaliteit, want vooralsnog heeft hij alleen met de absolute top gewerkt.

Ik vind het wel opvallend dat dit resultaat tegen Atletico blijkbaar de druppel was, aangezien die hele vernieuwde Supercopa natuurlijk nog steeds niets voorstelt. Zidane tegen Xavi wordt wel een mooie strijd de komende jaren, twee middenveld maestro’s als trainers bij de grootste clubs.

Goed nieuws voor Barça en voor Oranje!!! Koeman is op dit moment de juiste man op de juiste plaats en het zou erg jammer zijn als hij naar Barcelona zou vertrekken. Nu kan hij ons mooi ook naar het WK loodsen. Barça zal er hopelijk kwa voetbal op vooruit gaan!

11 januari 2020 om 16:26

Hoop dat het goed gaat mocht het waar zijn. Hij zal straks de spelers waar die zoveel jaren mee samen heeft gespeeld en succes met vierde op de bank moeten gaan zetten. Dat kan alleen goed gaan wanneer je wint..

11 januari 2020 om 16:28

Ik vind Koeman zwaar overschat als trainer. Hij heeft nergens gepresteerd behalve een jaartje bij Feyenoord.

11 januari 2020 om 17:03

Southampton en Everton vergeten?Daarnaast in Nederland ook aardig gedaan bij Ajax en psv dacht ik. En nu hij oranje ook goed.

Volgens mij heeft Xavi wel het spelinzicht om een grote trainer te zijn, en heeft veel grote trainers meegemaakt, dan moet je haast wel het een en ander meepikken. Ik gok dat Xavi en barca een droomduo wordt

Met alle respect. Een groot voetballer geweest maar wat heeft hij als trainer laten zien. Als assistent naast Koeman zou ik eerder verstandig vinden. Meelopen met iemand die de klappen van de zweep al kent en in de luwte worden klaargestoomd voor het echte werk. Daarbij is het voetbal wellicht niet oogstrelend, Barcelona staat bovenaan la liga, gewoon nog in de CL dus waarom de trainer eruit. Publieke opinie regeert......

Heel vreemd, waarom zou Xavi dat doet? Heel weet toch wel dat hij ooit trainer van Barcelona zal worden. Beetje raar om Valverde eruit te gooien terwijl gewoon door is in de CL en bovenaan staat in La Liga. Het spel is niet alles meer. Maar dat lukt ook niet met deze spelers. Spelers als Dembele, Griezmann, Semedo, Sergi Roberto zijn geen Barca spelers die geschikt zijn voor het tik taka spel. Het bestuur in Barcelona is helemaal in paniek. Vond Barcelona een leuke club vroeger met een mooi beleid. Maar het is een enorme ordinaire koopclub geworden.

11 januari 2020 om 16:41

Ja bent gek man met spelers als Frenkie, Artur, Messi, Griezmann, Dembele moet je gewoon mooi en verzorgd voetbal kunnen spelen. Het lukt alleen Valverde om een selectie van honderden miljoenen euros te laten spelen net zoals Sparta Rotterdam.

12 januari 2020 om 16:35

Waarom zou je met Griezmann en Denbele mooi verzorgd voetbal moeten spelen? Zijn spelers die uit beiden vechtvoetbal principes komen. Dembele bij Dortmund en Griezman bij Atletico.

Vind het nogal vreemd om als club al zo concreet voor iemand te gaan, terwijl de hoofdtrainer er momenteel nog zit. Dat kun je ook binnenskamers houden. Echter lijkt Barcelona de laatste jaren in veel aspecten de weg kwijt. Het is dus niet heel vreemd dat het allemaal zo chaotisch gaat. Dat het voor Koeman een lastig verhaal zou worden, is niet eens vreemd. Bij clubs als Barcelona moet je per direct beschikbaar zijn. Zo niet, schakelen ze snel over. Ik blijf het alleen een gok vinden om zo'n onervaren trainer voor de groep te zetten. Hij moet ongetwijfeld nog veel dingen leren.

Ik vind zelf Xavi nog te jong om als coach spelers als Messi, Suarez, Pique etc te coachen. Daarom had ik liever dat hij als assistente van Valverde ofzo functioneerde en dan na eind seizoen roer overnam.

Mag hopen voor Barca fans dat Xavi minimaal 5 jaar afstand houdt van dit Barca. Hij heeft die club die hij nu traint, Al-Sadd helemaal vernielt(ze waren 1 van de beste clubs in die competitie en hadden een gouden elftal blijkbaar) en dan wil je Xavi ook nog zijn oude vrienden laten coachen. Recipe for disaster, om het maar zo te zeggen.

Afijn, ik snap niet waarom Barca zo gehaast is aangezien ze opzich gewoon met Valverde in zee kunnen tot het einde van het seizoen en dan misschien een Ten Hag o.i.d. probere los te kweken.

11 januari 2020 om 17:20

Ze staan gewoon derde hoor met een wedstrijd minder gespeeld.

Xavi is precies wat dit Barcelona nodig heeft. Een intelligente man met karakter. Iets wat Barcelona lang niet heeft heeft gezien sinds Pep met oa; Vilanova, Roura, Martino, Valverde en in mindere mate Lucho. Het is niet zo dat de spelers van Barca het voetballen zijn verleerd. Ze zijn de motivatie kwijt om door het vuur te gaan voor elkaar en voor de trainer. Xavi lijkt me dan de ideale kandidaat om dat voor elkaar te krijgen met zijn persoonlijkheid. Een beetje hetzelfde als met Zidane. Zizou is niet de beste tacticus of coach, maar de spelers hebben zoveel ontzag voor hem, juist door de grote persoonlijkheid die Zidane is en wat hij voor Real heeft betekent. Ik juich het alleen maar toe dat Xavi terugkeert.

Het enthousiasme van de Barcelonafans lijkt me vooral gebaseerd op het sentiment. Vooralsnog heeft Xavi nog helemaal niets bewezen. Het enige wat hij wél duidelijk voor heeft op Valverde, is dat hij enorm veel krediet bij de achterban zal hebben. Ongeacht of het spel onder zijn leiding zal verbeteren zal het in ieder geval rustiger worden rond de club.

Bij Al Sadd heeft hij hun gouden generatie van afgelopen jaar kapot gemaakt.... Hele rare verdedigende keuzes door bijvoorbeeld met 3 verdedigers te spelen na een rode kaart waardoor ze werden uitgeschakeld in de champions league. Werden vorig jaar met Xavi als speler met gemak kampioen, nu met hem als coach met pijn en moeite 4e. Het beste aanvalsduo uit Azië met gemiddeld 3 goals per wedstrijd heeft hij verpest... Ik denk niet dat Barcelona zich erg heeft verdiept in het tactisch vermogen van Xavi.

Ik weet niet of Xavi een goede keuze is.
Hij is nog niet klaar voor Barca denk ik.
Wat wel belangrijk is dat Valverde nu moet worden ontslagen, en dat ze niet wachten tot pp het einde van het seizoen.
Ik hoop dat Valverde wordt ontslagen en dat Barca voor Setien gaat, of die Argentijn van Boca.

Wat heedt Xavi als trainer geposteerd dat Barça hem zo graag wil hebben? Een goede voetballer, maar als trainer nog niet veel laten zien ...

Uitstekende zet zou dit zijn! Alleen al omdat je weet dat er een middenveld zal opgesteld worden waar voetbal in zit. Voorspel zomaar een vast middenveld bestaande uit Busquets, Arthur en Frenkie. Daarnaast verwacht ik dat Puig ook serieuze minuten zal krijgen. Alleen hierom al zou ik Xavi willen zien.

een goed paard is nog geen goede ruiter maar Valverde is het ook niet dus waarom Xavi niet de kans geven? wie weet pakt het goed uit

Dus Koeman lijkt dus bij het verkeerde treinstation te staan..

Ik zie niet in hoe dit op dit moment de beste keuze is. Xavi is pas dit seizoen begonnen als coach en vooralsnog zijn de resultaten slecht blijkbaar. Ik snap niet waarom ze Pimienta niet doorschuiven naar het eerste en Xavi Barca b coacht. Pieminta is al jarenlang jeugdtrainer van Juvenil a en nu ook 2 jarenlang de trainer van Barca B, waar de resultaten dit jaar ook goed zijn. Desnoods kunnen ze Setien aanstellen.

Toch denk ik dat Barcelona voor Gallardo moet gaan, speelt leuk aanvallend voetbal bij River Plate en bij Al Sadd zijn de fans al ontevreden over Xavi als trainer, als Xavi zou mislukken als hoofdtrainer bij Barca zou dat een smet zijn op zijn connectie met de club

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren