Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça wil aankoop van 31 miljoen slijten om financiële ademruimte te creëren

Laatste update:

De verkoop van Francisco Trincão aan Sporting Portugal moet Barcelona speling geven in de financiële huishouding, meldt GOAL. De Catalaanse grootmacht hoopt de vleugelspeler aan de Portugese club te slijten om de transfervrije overgangen van Andreas Christensen en Frank Kessié af te ronden. Barcelona wil het liefst direct twintig miljoen euro overgemaakt krijgen, maar Sporting denkt aan een complexere constructie om zichzelf druk op de eigen begroting te besparen.

Trincão werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Wolverhampton Wanderers. De Premier League-club had daarbij de optie om de aanvaller definitief over te nemen, maar daar lijkt het niet van te komen. De verwachting is dat de Portugees begin juli ‘gewoon’ aansluit bij de voorbereiding van Barcelona. Ondertussen toont Sporting Portugal serieuze interesse in de flankspeler. De Portugezen denken echter aan een huurdeal van twee jaar, om daarna de overname ten koste van twintig miljoen euro te realiseren. Barcelona is daar door de eigen budgettaire problemen geen voorstander van.

De Catalanen hebben liever direct geld op de bankrekening, om dat weer te kunnen besteden aan Kessié en Christensen. De twee moeten transfervrij de overstap maken naar Barça, dat eerst liquide middelen moet vrijmaken om de dan toenemende salariskosten te dekken. Mocht het niet tot een transfer komen, dan kan ook dat nog onbekende gevolgen hebben voor de club. De loonkosten van Trincão blijven dan op de begroting van de club staan. Tevens eisten Memphis Depay en zijn entourage recent duidelijkheid over de toekomst van de Nederlander, vanwege de concurrentie in de aanval.

Barcelona nam Trincão in augustus 2020 voor 31 miljoen euro over van Sporting Braga. De jonge aanvaller speelde in zijn eerste jaar onder Ronald Koeman 42 wedstrijden, zij het vaak als invaller, vanwege de magere selectie die de Nederlandse trainer bezat. Daarin scoorde hij drie goals en gaf hij tweemaal een assist. Aan het eind van dat seizoen werd vrijwel direct besloten om de linkspoot te verhuren aan Wolves, waarvoor hij eveneens driemaal scoorde. Daarnaast gaf hij één assist. Trincão ligt in Barcelona nog vast tot medio 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Denk dat iedereen hier wel meer van verwacht had.. Kan bij Sporting misschien wel opleven

28 juni 2022 om 14:29

Gewogen en te licht bevonden. Hij heeft veel kansen gehad en gewoon te weinig laten zien. Voor een buitenspeler heeft ie veel te laag rendement, schot is niet goed genoeg en actie ook niet. Vind hem persoonlijk nog geen 10 miljoen waard.

Zou een interessante speler kunnen zijn voor Ajax als Antony vertrekt. Nog steeds maar 22, dus als je hem weer aan de praat krijgt zit er nog meer dan genoeg rek in en verkoop je hem makkelijk met winst door. Denk dat Barca best genoegen neemt met 15 + 5 aan (prestatie)bonussen, prima prijs.

28 juni 2022 om 13:47

Zijn er nog meer spelers een optie voor Ajax denk je?

28 juni 2022 om 14:30

Waarom zou je voor een dure speler gaan die je "aan de praat" moet krijgen? Hoop dat de scouting andere parameters hanteert.

Voor wie denkt dat het nu al een grote puinhoop is bij Barca, wacht maar tot over een aantal jaar wanneer al deze vage constructies in spelerscontracten aflopen. Door dit financiele beleid zullen er nog veel meer pijnlijke jaren volgen.

Het verhaal zit een beetje anders.

Trincao heeft inderdaad de nominatie om te vertrekken in de zomer maar die situatie die geschetst wordt in het artikel klopt niet volledig.

Sporting wil inderdaad de speler eerst huren om over twee seizoenen het afgesproken bedrag op tafel te leggen. Echter wil Barcelona afwachten wat er gebeurt met Dembélé (er is blijkbaar een nieuw voorstel op tafel die binnen de 48 uur moet beantwoord worden). Tekent Dembélé bij, dan moet Trincao inderdaad op zoek naar een nieuwe club. Tekent Dembélé niet bij, wilt Barcelona nog een maand wachten met Trincao om te zien of ze een vervanger kunnen aantrekken (financieel oogpunt).

Lukt dat niet, dan blijft Trincao gewoon bij Barcelona en krijgt het een eerlijke kans van Xavi.

28 juni 2022 om 13:45

@fcbinsider1899 Heb je toevallig ook kennis van hoe er intern gedacht wordt over Trincao?

Hij heeft het mijn inziens tot nu toe niet weten te laten zien. Als hij inderdaad enkel als een back-up wordt gezien voor het geval Dembélé vertrekt en er geen vervanger wordt gevonden, in hoeverre maakt Trincao dan werkelijk een kans volgend seizoen?

28 juni 2022 om 13:49

@tullius

Het is wel een talentvolle winger hoor en eentje die Xavi graag ziet, namelijk plakkend tegen de lijn en iemand die een 1vs1 kan aangaan. Alleen is hij op dit moment nog te groen om daadwerkelijk een rol van betekenis te spelen bij Barcelona. Er is ook twijfel of hij daadwerkelijk dat niveau ooit kan bereiken dus bij Barcelona hebben ze zoiets van als we er minimaal verlies op kunnen lijden moeten we hem nu verkopen.

Als overigens niemand kan gehaald worden voor de rechterflank indien Dembélé vertrekt zullen Abde en Trincao deze plek invullen met een aanstormende Ilias Akhomach als 3e.

Bijzonder dat FC Barcelona alle transfers met uitgestelde betaling doet, wat volgens mij redelijk normaal is in het voetbal. Volgens mij heeft Ajax nog steeds geld van Barca te goed voor de transfer van Frenkie de Jong. En nu eist de club dat andere clubs het geld even direct overmaken zodat Barca door kan gaan met haar wanbeleid. Hoop dat er geen club mee gaat in deze bijzondere eisen van Barca.

28 juni 2022 om 13:47

Je moet wel correct zijn. Hedendaags worden bedragen in termijnen betaald (iets heel anders dan uitgestelde betalingen). Sporting wilt eerst 2 jaar huren voordat ze iets betalen, compleet wat anders.

28 juni 2022 om 14:11

In termijnen is ongeveer hetzelfde als een (gedeeltelijke) uitgestelde betaling. De huur zal ook niet voor niets zijn. Maar blijft staan dat Barca nu van iedere club gaat eisen dat het bedrag direct volledig overgemaakt wordt, terwijl dat bijna nooit gebeurd in het voetbal en Barca dat zelf ook nooit doet.

28 juni 2022 om 14:16

Nee, Barcelona eist dat het een directe verkoop is en geen huur van 2 jaar. Daarnaast is betalen in termijnen echt niet hetzelfde als een uitgestelde betaling al helemaal niet bij transfers.

28 juni 2022 om 14:33

Een uitgestelde betaling en in termijnen betalen is in hoofdlijnen gewoon hetzelfde natuurlijk. Je koopt iets en spreekt af het voor een bepaalde datum te betalen.

28 juni 2022 om 15:19

Dit gaat niet alleen over deze transfer. Barca wil dat Man United het bedrag voor Frenkie de Jong in een keer overmaakt. Terwijl Barca Frenkie de Jong misschien nog niet eens helemaal afbetaald heeft bij Ajax.

Ik hoop dat geen enkele club mee gaat werken aan deze gekkigheid bij Barca.

28 juni 2022 om 16:01

Ook dit is niet waar. United zal niet het volledige bedrag in 1x overmaken en dat wordt nergens gevraagd. Er wordt een fixed fee gevraagd met daarboven enkele variabelen. Een fixed fee is een vast bedrag wat hoe dan ook betaald zal worden (in termijnen uiteraard).

28 juni 2022 om 17:44

@paulr: Barca heeft frenkie 'misschien' nog niet eens helemaal afbetaald aan Ajax?? Wat zeg je hier eigenlijk? Dus het zou kunnen dat hij wel is afbetaald maar het zou ook niet zo kunnen zijn? Dus je weet het eigenlijk gewoon niet? Zoja waarom zeg je het dan? Misschien is hij dan wel geheel afbetaald..

28 juni 2022 om 18:40

Frenkie is niet afbetaald, maar Ajax heeft zijn centen al. Ajax heeft namelijk de transfer ondergebracht bij een tussenpersonen waardoor Ajax iets minder overhoud aan de transfer maar welzijn geld heeft. Barca betaald de transfer in termijnen aan deze tussenpersoon en dit is nog niet volledig gedaan.

28 juni 2022 om 15:00

Het is de enige manier waarop ze direct kunnen beschikken over geld. Eigenlijk kunnen ze niet anders, want ze hebben het geld snel nodig. Verstandig is het natuurlijk niet, want dat betekent dat ze dat direct weer uit willen geven. Het is vooral vreemd dat mensen denken dat dit noodzakelijk en normaal is. Het neigt namelijk naar wanhoop en dat is altijd heel gevaarlijk.

Sorry maar ik loop even vast bij het gedeelte: 'tevens eisten Memphis Depay en zijn entourage recent duidelijkheid over de toekomst van de Nederlander, vanwege de concurrentie in de aanval.' Even serieus, moet Memphis niet gewoon heel blij zijn dat hij dit shirt aan mag trekken? Het is niet dat hij Messi 2.0 is ofzo hea.

28 juni 2022 om 14:12

Nico

Het is toch normaal dat Depay duidelijkheid wil. Als Barca niet door wil, dan graag vroeg laten weten. Hij moet ook keuze maken voor toekomst, nieuwe club vinden, onderhandelen, verhuizen etc.

Het is een mens he en geen robot die braaf alle orders uitvoert.

28 juni 2022 om 14:35

Als Memphis geen concurrentie wilt, dan moet hij niet bij Barca gaan voetballen. Hij heeft nog gewoon een contract hea.

28 juni 2022 om 14:35

Het is ook weer niet zo dat Memphis een nobody is in het voetbal en maar over zich heen moet laten pissen door een club geleid door clowns en door een supportersschare die alles wat niet past in hun beeld van Barcelona steeds moeten benadrukken en in een negatief daglicht moeten zeggen.

Tuurlijk mag Memphis om duidelijkheid vragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren