Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça maakt met contractontbinding weg vrij voor transfer naar Japan

Laatste update:

Sergi Samper vertrekt per direct bij Barcelona, zo maakt de koploper van LaLiga maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. De Catalaanse grootmacht heeft het contract van de 24-jarige middenvelder ontbonden, waardoor Samper transfervrij op zoek kan gaan naar een nieuwe club. Volgens berichten uit Spanje staat hij op het punt om zich aan het Japanse Vissel Kobe te verbinden.

De voormalig international van Jong Spanje wordt daar herenigd met Andrés Iniesta, terwijl Vissel met David Villa nog een speler met een verleden in het Camp Nou onder contract heeft staan. Samper beleefde in het shirt van Barça echter niet zulke successen als zijn aanstaande ploeggenoten, daar de jeugdexponent in totaal tot slechts dertien optredens in het blaugrana kwam.

Samper meldde zich na een succesvolle proefperiode in 2001 op zesjarige leeftijd op La Masia en doorliep vervolgens de gehele jeugdopleiding van de club. In mei 2013 liet Barcelona hem zijn eerste profcontract ondertekenen en in september 2014 volgde in een Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia zijn officiële debuut in de hoofmacht.

De middenvelder kreeg in de jaren daarop echter maar een handvol kansen om zich te laten zien in het eerste elftal en werd in de afgelopen seizoenen bovendien verhuurd aan Granada en Las Palmas. In de huidige voetbaljaargang kwam hij slechts eenmaal in actie, in de Copa del Rey tegen Cultural Leonesa.

Een goede beslissing van Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

nu al naar Japan? Betalen ze daar echt zo goed? Ik kan mij voorstellen dat een engelse of spaanse middemoot hem wilt hebbe

4 maart 2019 om 12:46

Weet niet of dat hij daar veel zal gaan verdienen maar dat er veel betaald word aan (netto) loon is een gegeven. Sommige spelers hebben er 3 jaar gespeeld en kregen 20-40 mln $. Niet slecht lijkt mij zo.

4 maart 2019 om 17:42

Welke spelers zijn dat ben ik wel benieuwd naar? Voor zover hebben enkel Forlan, Iniesta en Torres astronomische bedragen verdiend. Denk dat je in de war bent met China.

4 maart 2019 om 18:25

@nipponichiban

Je hebt helemaal gelijk! Dat is inderdaad in China, in Japan zijn er maar 3 of 4 grootverdieners.

4 maart 2019 om 12:49

Heeft al meerdere kansen gehad bij staartploegen zoals Granada en Las Palmas maar kon daar ook niet uitblinken, denk niet dat veel middenmotors op hem zitten te wachten.
Daarnaast ook blessuregevoelig dus dat speelt ook mee.

4 maart 2019 om 22:31

Blessures en verkeerde coaches. Had de pech dat Paco Jemez ontslagen werd.

4 maart 2019 om 12:55

Daarbij is Japan een prachtig land en lijkt mij geweldig om daar een tijd te wonen en ook te mogen voetballen. Zal zeker geen enorm salaris zijn, maar hoeft vast niet op een houtje te bijten.

Had wel echt meer verwacht van Samper. Vroeger toch gezien als een vervanger voor busi. Helaas niet helema uit gekomen door de concurrentie en blessures. Gaat je goed jongen.

4 maart 2019 om 14:31

Sta hier wel van te kijken, was in het seizoen toen hij bij ons speelde echt wel een talent.
En dacht toen wel binnen nu en 3 jaar een vaste selectie speler van Barca.

Ook wel raar dat er niet andere Liga clubs of Franse clubs intresse in hem tonen.

Ik kan me niet voorstellen dat hier geen 'ingenieuze' constructie achterzit tussen Barcelona, diens sponsor Rakuten, die op hun beurt eigenaar zijn van Vissel Kobe (als ik het goed heb?). Wellicht dat dit een soort van vriendendienstje is van Barca als bedankje voor een paar miljoen extra sponsorgeld, wat uiteraard door de mazen van de FFP kan glippen. Clubs worden almaar creatiever in het omzeilen van financiële regels en het creëren van inkomsten, zoals ook de 'dubbele transfer' van Paulinho voor mij een groot mysterie blijft.

Jammer in elk geval voor Samper, het was een veelbelovende speler die helaas te kampen had met veel blessures en daardoor nooit heeft kunnen doorbreken. Gelukkig komt hij in mooi gezelschap terecht daar in Japan.

4 maart 2019 om 13:01

Heel jammer dat clubs tegenwoordig zoveel manieren vinden om die regels te omzeilen, maar ja het kan ook helemaal fout gaan zoals bij malaga het geval is.

Apart. Dat hij het niet ging redden bij Barcelona had ik wel verwacht maar om dan je contract te ontbinden en richting Japan te verkassen (ongetwijfeld een sponsor trucje) vind ik wel vreemd.

Kon bij Granada en Las Palmas ook weinig imponeren tijdens zijn huurperiodes maar dan blijven er genoeg leuke clubs over in Europa waar je terecht kunt.

Net nu ik dacht dat Samper nog eens in de basis zou staan woensdag (de finale van de Catalaanse cup tegen Girona) wordt zn contract ontbonden, uiteraard enkel maar omdat die naar Vissel Kobe gaat verhuizen. Woensdag is het hopelijk tijd voor de jeugd en de reservebank of de spelers die minuten moeten maken. Op de bank kan je Inaki, Wague, Chumi, Tobido (als die al speelgerchtigd is, dacht ergens in maart), Puig, Abel Ruiz en uiteraard King Arthur zetten om in te vallen. Of je nu wint of verliest, het is het moment om speeltijd te gunnen aan de B-garnituur

Cilissen
Semedo
Murillo
Umtiti
Miranda
Sergi R. (c)
Samper
Alena
Malcom
Prince
Coutinho
4 maart 2019 om 14:34

De wedstrijd met Girona in de Catalaanse beker komt eigenlijk op een vervelend moment. Waarschijnlijk zullen spelers als Piqué, Jordi Alba, Rakitic, Suárez en Messi rust krijgen tegen Rayo Vallecano om vervolgens volledig fit tegen Olympique Lyon te kunnen verschijnen. Aangezien de Catalaanse beker niet officieel wordt erkend door de Spaanse bond (volgens mij) mogen spelers als Todibo en andere jeugdspelers onbeperkt spelen in deze wedstrijd. Dat zagen we vorig seizoen ook al. Wat mij betreft spelen de voornaamste talenten uit de jeugdopleiding dus aanstaande donderdag.

En laat spelers als Iñaki Peña, Chumi, Cuenca, Álex Collado en Kevin-Prince Boateng in de tweede helft maar minuten maken.

Cillessen
Wagué
Todibo
Umtiti
Miranda
Vidal
O. Busquets
Puig
Malcom
Abel Ruiz
Coutinho
4 maart 2019 om 15:59

Ook n mooie opstelling al zou ik Sergi Roberto als kapitein opstellen, heeft die als 4de kapitein toch ook weer eens daadwerkelijk die armband om, en dan kan je hem tegen Rayo roteren met Semedo. Ook Murillo en Prince kun je de komende wedstrijden best even gebruiken, anders had hun komst weinig zin. Daarentegen kunnen Alba, Pique, Suarez, Messi, Busquets, Rakitic en Suarez best een rustpauze gebruiken nu. Lyon is al binnen 9 dagen. Ik zou graag 2keer een B-elftal zien met uiteraard heel wat kansen voor de jeugd. Tegen Rayo uiteraard een een andere opstelling

Mats
Semedo
Pique (c)
Lenglet
Alba
Alena
Vidal
Arthur
Malcom
Prince
Coutinho

Werd in de jeugdopleiding gezien als de natuurlijke opvolger van Sergio Busquets. Zelden een speler gezien met zoveel inzicht, rust en overzicht op die leeftijd, hij leek eigenlijk een veteraan in het lichaam van een puber. Helaas heeft een overvloed aan pech hem de das omgedaan. Maakte een bewuste stap naar Granada op huurbasis om daar onder de vleugels van Paco Jémez eenzelfde ontwikkeling te maken als dat Saúl Ñiguéz dat deed bij Rayo Vallecano onder zijn bewind. Toch werd Jémez al vrij vroeg in het seizoen ontslagen. Vervolgens naar Las Palmas, waar hij zwaar geblesseerd raakte. Precies op het moment dat je het gevoel kreeg dat hij zich kon gaan ontwikkelen tot leider van dat elftal. Keert hij terug bij Barcelona, raakt hij in het voorseizoen weer geblesseerd en kan dus niet aanhaken bij het eerste elftal. Zoveel pech gun je zo'n enorm talent niet in zijn carrière. Nu naar Vissel Kobe om met Iniesta, Villa en Podolski te gaan spelen. Prachtig land natuurlijk (ga er komende zomer zelf ook naartoe toevallig), maar daar ga je niet spelen voor het sportieve aspect. Het kan natuurlijk goed dat hij zich gaat voorbereiden op een trainerscarrière, ben er namelijk heilig van overtuigd dat er een potentiële toptrainer schuilt in deze jongen.

4 maart 2019 om 14:33

Ja precies sta hier echt van te kijken. Was dat seizoenbij ons echt wel goed maar ook te wel wisselvallig maar je kon echt wel zien dat het een grote zou worden, raar dat het hem niet geworden is.

4 maart 2019 om 14:41

Tsja, blijkbaar is het lang niet altijd zo dat de grootste talenten ook de grootste spelers worden. Ik bedoel maar, als je mij een tijd geleden had gevraagd om te kiezen tussen Christian Tello en Isaac Cuenca had ik altijd voor de laatste gekozen. En hoe heeft dat uitgepakt? Tello speelt nu redelijk bij Real Betis, terwijl Cuenca inmiddels in Israel en Japan heeft gespeeld. Xavi en Iniesta wezen bijvoorbeeld altijd Marc Crosas als grootste talent in hun jeugdelftallen aan en kijk eens waar hij is beland. Ach, ik hoop gewoon van harte dat hij straks weer in de armen wordt gesloten door de club op het moment dat hij besluit om een trainerscarrière te beginnen.

Waarschijnlijk zullen de zakelijke belangen ook een rol spelen bij deze transfer, Rakuten is immers hoofdsponsor en tegelijkertijd eigenaar van Vissel Kobe.

4 maart 2019 om 19:47

Heel vreemd dat jij daar voor Cuenca kiest, in alle speelminuten die Tello kreeg ging er veel meer dreiging vanuit in de actie dan een Cuenca die alleen buitenom kkon.

4 maart 2019 om 23:53

Cuenca was technisch beter, had een betere dribbel en had meer inzicht dan Tello (die in mijn ogen meer met de oogkleppen op de brommer op ging).

Kan overigens nog wel meer voorbeelden aandragen als deze niet schikt... Marc Muniesa of Sergio Gómez? Ondoa of Onana? Samper of Gumbau?

Die had jaren geleden naar Arsenal moeten gaan en had hij nu waarschijnlijk basis gestaan...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren