Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ballon d'Or-winst Messi is beschamend en onbegrijpelijk. Stop deze waanzin!'

Laatste update:

Jérôme Rothen snapt er niks van dat Lionel Messi maandag opnieuw de Ballon d’Or heeft gewonnen. De inmiddels 45-jarige voormalig Frans international, die in het verleden net als de Argentijn bij onder meer Paris Saint-Germain speelde, spreekt van ‘Messi-waanzin’. Rothen vindt dat Erling Braut Haaland de prijs veel meer had verdiend.

Messi werd maandag voor de achtste keer de winnaar van de Gouden Bal. Hij troefde daarmee Haaland (nummer twee) en nummer drie Kylian Mbappé af.

De prestaties van het WK in Qatar telden ook mee voor de uitreiking. Dat lijkt veel invloed te hebben gehad op de winst van Messi, die met Argentinië de wereldtitel veroverde.

Rothen, die dertien interlands voor Frankrijk speelde en verder onder meer voor PSG en AS Monaco in actie kwam gedurende zijn spelersloopbaan, heeft bij RMC Sport een eigen show. Daarin deelde hij zijn verbazing over de winst van Messi.

“Ik vind het beschamend. Haaland had de Ballon d'Or moeten winnen”, aldus de voormalig middenvelder. “Als je kijkt naar de periode augustus 2022 tot juni 2023: op basis van welke criteria steeg Messi boven de rest uit? Ik kan er geen enkele opnoemen.”

Bovendien won Haaland afgelopen jaar meer prijzen dan Messi, aldus Rothen. “Ook al won Messi het WK. Haaland heeft alles gewonnen met City, en je kunt het hem niet kwalijk nemen dat Noorwegen niet op het WK actief was.”

“Haaland heeft alle records gebroken en Messi was vorig seizoen bij PSG niet eens de beste speler”, gaat hij verder. “Dan is het voor mij onbegrijpelijk dat hij alsnog de Ballon d'Or wint. Ik vind Messi al drie tot vier jaar niet meer de beste speler van de wereld. En toch wint hij in die jaren twee keer deze prijs. Deze waanzin moet stoppen. Nogmaals, ik vind het beschamend dat Haaland niet heeft gewonnen. Ik kon mijn ogen echt niet geloven.”

Wie had de Ballon d'Or volgens jou meer verdiend?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoezo kun je Haaland niet kwalijk nemen dat hij niet op het WK was?? Hij is een megaster en er loopt ook nog een hele aardige 10 achter hem! Noorwegen is echt geen Jamaica ofzo, gewoon een goede ploeg die op het WK had moeten zijn.
Rothen praat veel voor een matige speler met hele slechte coup.
Messi gewoon terechte winnaar. Zijn team op sleeptouw genomen en zijn prijzenkast daarmee gecomplementeerd.
Haaland is een bizarre spits, veruit de beste spits ter wereld, maar Messi is veel meer en veel beter.

1 november 2023 om 19:01

Messi heeft de prijs alleen gekregen als afscheidsprijs hoor, niet meer, niet minder. Haaland had het meer verdient maar goed.

1 november 2023 om 19:10

En rodri verdiende hem het meest Helaas is hij niet zo populair als Messi en Haaland.

1 november 2023 om 19:30

Noem (zonder het op te zoeken) naast Odegaard en Haaland nog eens 5 Noren die basis staan in het nationale elftal. Ik kom tot Sorloth en Aursnes. Zo geweldig is dat team nu ook weer niet.

1 november 2023 om 20:13

Nee wel mee eens, maar aan de andere kant hebben ze best een prima elftal met de sterspeler van Arsenal en City. Mag je toch wel iets van verwachten de komende jaren? Ze hebben ook nog Berge, Ajer en strand larsen bijvoorbeeld die voor prima clubs spelen in toplanden. Kijk bijvoorbeeld naar de poule van Nederland met oa Griekenland, Ierland en Gibraltar. Daar kan ik er ook geen 5 van opnoemen. Noorwegen moet best in staat zijn om het WK te halen. Uiteindelijk leg je het altijd af tegen Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, etc. maar de 2de plek is vaak ook voldoende voor een kwalificatie. Als je daaronder landen als Ierland, Schotland, Zweden, etc. hebt en nog verder daaronder landen als San Marino, Faroer en Cyprus dan mag Noorwegen best een keer een EK of WK halen met 2 absolute toppers en daaronder nog best veel spelers die in een top 5 competitie voetballen.

1 november 2023 om 21:05

Ze eindigen achter Nederland en Turkije in de EK-kwalificatie, is dat een schande met hun elftal?

1 november 2023 om 21:19



Maar er zijn meerdere spelers die in het gehele seizoen meer dan Messi hebben laten zien.
De Bruijne, Mbappe, Rodri, Odegaard etc.
In de MLS, een hele matig competitie komt hij in 6 wedstrijden op 1 goal, 2 assists en op een passing gemiddelde van 78.
In de Ligue 1 komt hij met 2022 erbij in 32 wedstrijden op 16 goals en 16 assists, maar dat is de 6e competitie van Europa. Waarbij hij ook maar op een passingspercentage van 83 komt.
Ik vind het maar matige stats voor wat de beste voetballer van de wereld zou moeten zijn.
Nee nee, deze heeft hij echt cadeau gekregen.

1 november 2023 om 21:31

Odegaard hoort niet in dat rijtje thuis, vind ik.

1 november 2023 om 22:40

FR010FRDAM

Waarom lieg jij altijd? Toen Messi er speelde was Ligue1 gewoon een top 5 competitie, daarnaast telt de MLS niet mee met de ballon dor, waarom haal je die überhaupt aan? Jij weet ook dat toen Messi bij Inter Miami begon hij in een bekertoernooi begon, althans dit zou je moeten weten maar je hebt geen enkele wedstrijd gekeken in tegenstelling tot mijzelf, Messi scoorde iedere wedstrijd en won Inter Miami hun eerste prijs al telde die niet mee voor de ballon dor.

Daarnaast was Messi met PSG goed voor 20+ goals en 20+ assists in het seizoen 2022/23, ik weet niet waar jij die fake stats vandaan haalt, hij wint het Wk, motm in alle rondes, wint Franse super cup en was motm daarin scoort in beide finales die hij speelde, was top aangever in Ligue1 en was beste speler van het grootste voetbaltoernooi ter wereld.

1 november 2023 om 22:47


Stats komen van sofascore. Zijn geen fake stats. Ligue 1 stats he, wel blijven opletten
Nu lekker slapen onder je Messi-dekbedje

1 november 2023 om 23:39

FR010, als je kijkt over alle KPI is Messi toch de verdiende winnaar? Vind je over het algemeen altijd heel realistisch reageren. Wil je daarom ook graag deze vraag stellen, noem 2 momenten van Haaland die je door geen andere speler ziet doen?! Ik kwam er echt niet op , maar wordt er graag dmv feiten op mijn ongelijke gedrukt. Vooral omdat ik ook niet alle wedstrijden van Haaland heb gezien 😇

2 november 2023 om 00:13

@sociomasia, Nou, ik snap dat jij eigenlijk doelt op zaken als acties, dribbels etc. Los van het feit dat ik me afvraag of Haaland de prijs had moeten winnen, zie je in ieder geval niemand in de buurt komen van zijn statistieken op dit moment. Dus wat doet hij wat anderen niet kunnen: Nou, zoveel scoren dus. En ik vond Messi tot een aantal jaren terug echt geweldig, maar vind hem op dit moment echt niet meer de beste van de wereld. Dat is niet erg, hij is een stuk ouder. Speelt daarom ook al 3 jaar niet meer in een topcompetitie. Dit is een beetje alsof je zegt dat Federer, Nadal, Hamilton of Alonso nog steeds de beste van de wereld zijn.

1 november 2023 om 21:42

Mancunian

Dat is toch gewoon verleden tijd? Messi wás meer en beter. Maar het afgelopen jaar kwam hij niet eens in de buurt van het zijn van de beste speler. Zijn naam, de commercie, dat is wat hem deze bal heeft gegeven.

Wat een verrassing dat hij dat denkt.
Het is een prijs waar gestemd wordt door oa aanvoerders van nationale teams? Dan denken meer mensen dat hij de beste is geweest. Of het terecht is weet ik niet. Volg geen andere competities

1 november 2023 om 18:53

Het gaat allang niet meer om wie de beste is maar wie het populairste is en Messi heeft de gunfactor na het WK, puur op basis van prestaties is het belachelijk.. Bij Psg niks bijzonders gepresteerd en nu in Amerika waar hij amper verdedigd wordt, dat niveau is natuurlijk nooit Gouden Bal waardig

Eigenlijk ben ik wel redelijk mee eens wat driessen over haaland zei. Ik zie een bellingham dan bijvoorbeeld ook veel meer als kanshebber. Haaland is gewoon een atletische inzaghi, met als dieptepunt soms maar een paar balcontacten per wedstrijd, zoals tegen sevilla bijvoorbeeld. De topscoorders prijs mag die hebben maarja thats it

1 november 2023 om 19:02

Bellingham is zeker een hele goede speler die daar ook zeker kans op gaat maken. Maar die statement van Driessen is gewoon treurig, die man heeft 0 voetbalkennis

1 november 2023 om 19:24

Helemaal met je eens Kieftenbeld, Haaland is een fenomeen! Scoort bizar makkelijk goals, gevoel voor timing, gevoel voor ruimte, neusje voor de goal en super atletische. Maar ik snap echt niet waarom hij gezien wordt als de BESTE voetballer ter wereld? Eens, misschien is Messi het momenteel ook niet meer. Maar Messi laat nog wel dingen zien waarbij je denkt hoe? Hoe kan hij dat zien? Bijvoorbeeld de assist tegen ons op het WK. Haaland is een machine maar in mijn optiek nooit beste voetballer in de wereld, Bellingham, Gavi, Mbappe vind ik voetballend een paar stappen verder.

1 november 2023 om 19:38

Haaland is geen baltovernaar, maar is wel de beste in wat hij doet: in scoringskansen komen en afmaken. Jesus, Alvarez en zelfs Aguero komen niet in de buurt van de hoeveelheid goals die hij maakt in hetzelfde team. Dat deed hij overigens ook al bij Dortmund en zelfs bij Noorwegen. Aguero, een PL legende, is technisch duidelijk beter, maar Haaland scoort beduidend meer goals. Dat is wel speciaal. Ik bedoel Maldini zouden we ook een goudenbal geven voor zijn defensieve talenten

1 november 2023 om 20:44

@silva, daarom ook terecht dat hij de Mullertrophy krijgt toch? Het nadeel van de huidige opzet van de ballon dor is gewoon dat het niet duidelijk is waaraan de punten verdeeld worden. De ene keer zijn het de prijzen, andere keer de goals en heel soms ook de aanvoerder/belangrijkste speler van het team dat de belangrijkste prijs won. Het nadeel van voetbal is dat spelers die scoren altijd als het belangrijkste worden gezien. Maar persoonlijk geniet ik meer van spelers waarbij je denkt hoe? Hoe heeft hij dat gezien? Hoe kom je daarvoorbij? Denk aan Modric zijn assist tegen City, Messi tegen ons op het wk en om het niet te langdradig te maken Mbappe die de 2-2 erin schiet met een volley tijdens een WK finale.

1 november 2023 om 20:58

Dan moet Messi gewoon de speler van het WK winnen niet?

1 november 2023 om 22:10

@Lierse, eens! Maar wil je zeggen dat Haaland dit ballon dor jaar een betere voetballer is geweest als Messi? Voor mij persoonlijk niet, maar heb graag met je een debat waarom jij vind dat Haaland als de beste speler afgelopen jaar gezien moet worden😁

2 november 2023 om 03:26

Ik kon je hele betoog volgen totdat je zei "ik bedoel maldini zouden we ook een gouden bal geven voor zijn defensieve talenten" hier sla je de plank toch wel redelijk mis. Aangezien maldini een hele goede baltechniek had , geweldig spelinzicht en passing had.niet te vergelijkenet Haaland die het veel meer van fysieke eigenschappen moet hebben.

Maar Haaland was de beste in pl en cl dan verdien je het gewoon om te winnen.niet de meest sierlijke maar hij schiet zijn team wel naar alle prijzen

Enige waar ik blij mee ben is dat het na deze editie sowieso voorbij is met Messi en Ronaldo bij deze prijs. Toen Messi het WK won, werden alle mensen geinterviewd die zeiden "nu wint messi ook sowieso de gouden bal en dat is terecht etc etc etc". En nu is de prijs uitgedeeld en komen er van allemaal mensen aan het wordt over hoe onterecht het wel niet is en dat ze er niets van begrijpen.
Ja, want na het WK was de messi hype populair leesvoer en nu de tegenpartij.

Zolang mensen een eigen mening mogen hebben over wie zij de beste vinden, dan kan je er weinig tegenin brengen. Dan moet je maar een vragenlijst gaan opstellen op basis waarvan de prijs uitgedeeld wordt. Of je kapt er gewoon mee.

Er zijn 2 soorten mensen in de voetbalwereld, de mensen die dit onterecht vinden (die kan je overigens nog splitsen in 2 aparte groepen) en Messi-fanboys. Wat mij betreft de beste speler ooit maar deze was gewoon compleet onverdiend en geeft aan wat voor een populariteitsprijs dit de laatste 10 jaar geworden is. Was niet eens de beste man bij PSG dat in de 6e competitie van Europa speelt (een plek die notabene de ED nog niet zo lang geleden innam) en in eigen competitie met alle moeite de titel won en Europees geen deuk in een pakje boter schoot. Daarnaast imo niet eens de beste man op het wk, hoewel hij uiteraard wel gewoon uitstekend was, maar omdat hij eindelijk met Argentinie de wereldtitel won en daardoor zijn nalatenschap zo'n beetje gecompleteerd heeft moest hij deze prijs in de schoot geworpen worden. Overigens is niets wat ik hier zeg een aanval op Messi of wil ik zijn kwaliteiten en prestaties ondermijnen, dit is gewoon allemaal logisch voor een 35-jarige.

Overigens zag ik vandaag ergens een lijst met favorieten voor de '24 editie. Sowieso idioot aangezien het seizoen net 2,5 maand bezig is maar daar stond ie ook alweer 5e met 10% terwijl hij in de godvergeten MLS speelt. Dan kan je toch niet beweren dat er geen sprake is van favoritisme.

1 november 2023 om 19:36

PSG speelt in dat seizoen in de 5e competitie. Met de redenering dat die competitie minderwaardig is zou Mbappe het ook nooit mogen winnen. Haaland won treble, maar KdB of Rodri ook. Haaland heeft heel veel goals gemaakt, maar Messi meer assists en meer G/A en ook andere statistieken als meeste dribbels, vrije trappen etc zijn in voordeel van Messi. In het seizoen 22/23 is er een WK gehouden. Dat is belangrijkste tournooi waar Messi schitterde. Haaland deed niet mee, en Mbappe verloor van Messi. Marco van Basten won Ballon d'or in 1988 terwijl hij bijna hele seizoen geblesseerd was (en dus niet beste van AC Milan). Maar hij schitterde op het EK van 1988 en dat was doorslaggevend. Haaland hoefde niet perse WK te winnen, maar hij was niet eens vertegenwoordigd. Het zou heel vreemd zijn om in een jaar van een WK een speler de ballon d'or te geven die niet zijn krachten heeft gemeten op het hoogste platform. En hij was niet een van de uitblinkers in CL finale of halve finale wat hem nog wat extra compensatie puntjes kon opleveren.

1 november 2023 om 19:39

Het is heel erg opvallend dat een bepaalde groep mensen 6weken / 7 wedstrijden hoger aanslaan.

Het is een prijs welk dient te zijn gebaseerd over 1 seizoen (voorheen 1 kalender jaar)

De prijzen gewonnen met het team zouden niet eens leidraad moeten zijn.

1 november 2023 om 19:54

Zo goed als elke voetballer die op het Ballon D'or gala was afgelopen maandag zei dat Messi de Ballon D'or moest winnen. Inclusief Bellingham en Rodri. Guardiola sprak zich ook uit, note bene de trainer van Haaland. Zijn dit dan allemaal Messi-fans?

1 november 2023 om 20:14

Wat gaan ze dan zeggen, dat het onterecht is. Het zijn allemaal politiek correcte antwoorden. Alsof Rodri daar live voor de camera gaat zeggen dat het onterecht is. Of Haaland die zoiets gaat zeggen. Natuurlijk niet. Er is echt niemand op die gala die gaat zeggen dat het onterecht was ook al denken ze het wel. Is een grote farce die Ballon d'or.

1 november 2023 om 20:24

Dit was voor de uitreiking/bekendmaking. Ze kunnen toch ook zeggen dat Haaland hem had moeten winnen?

1 november 2023 om 23:01

Bellingham was onzin trouwens. Weer een pro-Barca account op twitter oid die wat uit de duim zuigt. Verder kan het best kloppen maar wat verwacht je dan dat ze zeggen? Ziet er ook zo kneuzig uit als je de winnaar onderuit probeert te praten, zeker als je zelf in de top 10 stond.

1 november 2023 om 23:24

Helemaal mee eens. Onbegrijpelijk dat deze prijs naar Messi is gegaan terwijl Haaland City naar hun eerste treble ooit heeft geschoten.

Natuurlijk is de Ballon D'or een beetje een uit de hand gelopen populariteitswedstrijd. Het gaat veel meer om een CL of WK winst dan wie nou daadwerkelijk de beste speler was.

Zo was het ook belachelijk dat die van 2016 naar Ronaldo ging en niet naar Suarez met zijn absurde seizoen van 59 goals en 24 assists in 53 wedstrijden. 2017 had natuurlijk naar Messi moeten gaan. Die van Modric als soort oeuvre prijs na een seizoen met 2 goals en 8 assists was belachelijk. En dan had Lewandowski best 2020 (die had je best alsnog kunnen uitreiken) en 2022 mogen krijgen.

Als je zou kijken naar waar de prijs voor bedoeld is: wie de beste voetballer is. Had Messi er zo ongeveer 14 gehad. Dat hij er "maar" 8 heeft is inderdaad het gevolg van het populariteitswedstrijd aspect.

"haaland heeft alle records gebroken en Messi was vorig seizoen bij PSG niet eens de beste speler"

Overigens vraag ik mij af of deze meneer uberhaupt de wedstrijden keek. Messi in zijn eentje was alle creativiteit van PSG. Door hem kon Mbappe ook goed spelen omdat Messi hem negen van de tien keer in stelling bracht. Haaland is natuurlijk, nog meer dan Ronaldo, een afmaker. Maar er zijn wel 200 "betere" voetballers. Jongens als Xavi Simons en zelfs Veerman kunnen beter voetballen dan Haaland..

1 november 2023 om 19:32

Martijn, ik ben zelf een Messifan. Maar 2016 en 2017 heeft Ronaldo gewoon verdiend gewonnen. Laat je niet zo provoceren, uiteindelijk kijkt de helft ook door een roze bril waarbij wanneer nodig ook andere argumenten gebruikt worden.

1 november 2023 om 19:52

@Martijn R
Je weet dat pas vanaf 2022 prestaties over seizoen gaat en daarvoor het over prestaties over kalender jaar:

De prijs is huidig best presterende speler over 1 seizoen

PSG presteerde echt niet minder zonder Messi in het team

1 november 2023 om 20:31

Leuke tekst, maar slaat kant nog wal!

Messi was een fantastische en fenomenale voetballer, samen met CR 7 buitenaards. Maar beide zijn al even niet meer zo buitenaards als ze waren, dat is normaal, ze worden ouder.

Messi was bij PSG echt niet geweldig, lui en sjokkend over het veld. PSG was niet beter door Messi, denk oprecht juist minder, totaal geen wil om te winnen getoond. Het was een keuze voor de poen, die hem gewoon geen geluk bracht.

Iedereen mag zijn mening hebben en een discussie moet altijd kunnen.

Houd is op met die Haaland man. Gewoon een spits die veel goals maakt in een super elftal zonder zelf kansen te creëren, mooie acties te maken en überhaupt vaak deel te nemen aan het spel.

2 november 2023 om 05:07

@1899

Oke aangezien de Bruyne een veel betere voetballer was, had hij er ook net zoveel gescoord als hij de spits was toch?

2 november 2023 om 15:17

Dan kom je dus uit bij Messi, die kan het allebei.

Hoe kun je nou iemand die 40 intikkers maakt (incl penalties), in het beste team speelt dat speciaal voor hem speelt en verder niet mee doet aan het spel van City.. een betere voetballer vinden dan Messi. Want dat is waar de Ballon d’Or voor staat. Messi heeft op 7 potjes WK al meer laten zien dan Haaland in 55 wedstrijden in zijn hele seizoen. Halve finale & finale CL niet gezien? Kijk voor de grap even tegen wie die allemaal heeft gescoord dit seizoen. Geen top 5 club bij hoor. Hij wint toch de gouden schoen? En dat is terecht want hij maakt de meeste goals, maar kappen met dat gejank over Messi verdient hem niet.. als je wil dat Haaland hem wint boven Messi zit je in een aparte categorie: Messi-misgunners

1 november 2023 om 19:53

De prijs is gebaseerd op prestaties over hele seizoen en niet enkel op basis van 7 wedstrijden

1 november 2023 om 20:25

40 intikkers? Jij kijkt geen voetbal. Haaland zet zijn tegenstanders opzij alsof het niet is, ook al is het fysiek, hij doet het. Haaland is een fenomenale spits! Haaland heeft gewoon fantastisch gepresenteerd en City is met hem gewoon echt beter.

Messi heeft een leuk WK gespeeld, maar bij PSG was het niet veel, gewoon 1 van de 11. Hij stak er niet bovenuit en maakte PSG niet beter.

Messi is op zijn retour, en dat is logisch gezien zijn leeftijd. De beste van het afgelopen seizoen? In mijn ogen absoluut niet!! Deze ballon do'r is uitgereikt op basis van een WK winst, verder niet.

1 november 2023 om 21:11

Is het dan niet juist nog indrukwekkender dat iemand op zijn retour een hoger g/a moyenne heeft dan verreweg de beste spits van dit moment? Haaland is enorm duidelijk afhankelijk van aanvoer en dan heeft hij met city het beste team om zich heen. Want laten we niet doen alsof city geen kandidaat voor de treble was zonder haaland. Ik zou haaland alleen kandidaat voor de ballon dor vinden zodra hij rond de 60 goals maakt. Buiten die goals heb je namelijk niet aan hem in vergelijking met de andere namen die rondzingen voor die prijs.

1 november 2023 om 21:14

Je weet dat Messi op het afgelopen wk zowat alleen uit pingels heeft gescoord..?

1 november 2023 om 23:26

Messi misgunners?

Eh, ik ben heel mijn leven fan van Messi omdat ik een die-hard Barca fan ben. En zelfs ik kan inzien dat Haaland deze Ballon Dor meer verdient dan Messi. Daar hoef je geen 'messi misgunner' voor te zijn, lol...

ik begin oprecht te geloven dat 99% van de mensen die een sterke mening hebben over de Balon D'or eigenlijk totaal niet weten hoe de uitreiking tot stand komt. de marketing werkt in ieder geval wel want het lijkt alsof iedereen denkt dat dit een of ander pure objectieve prijs is die word bepaald door een AI die alle statistieken kent.

het is gewoon een populariteitsverkiezing die word beslist door journalisten, en het word veel belangrijker gemaakt dan het is (mede door de marketing)

dus of de mening van deze journalisten is super belangrijk voor iedereen die klaagt, of mensen reageren weer typisch vanuit hun emotie zonder ook maar enig verstand te hebben waar ze 't over hebben.

1 november 2023 om 20:27

Een populariteitsverkiezing die wordt beslist door journalisten? Je weet dat bondscoaches en aanvoerders van nationale elftallen stemmen..?

1 november 2023 om 21:11

dat was ik inderdaad vergeten erbij te zetten. bedankt dat je aangeeft dat het naast een populariteitsverkiezing ook nog een vriendjesverkiezing is, wat de objectiviteit zelfs nog meer omlaag haalt. pure subjectieve verkiezing gebaseerd op meningen in plaats van statistieken. je zal je er maar druk om maken.

Geen fanboy van wie dan ook, maar alleen al vanwege de assist op Molina [0-1 Ned-Arg] verdiend Messi deze prijs. Er moest zoveel kloppen om deze pass aan te laten komen in de loop van Molina. Dit was gewoon kunst. Voor mij de moeder aller assists.

Fransen en klagen... Hetzelfde woord.

On topic: Ballon D'or gaat naar de beste voetballer! (Los van of dat dit keer Messi had moeten zijn)
Dan wint Haaland hem nooit...(gelukkig)
Maakt niet uit hoeveel goals hij dus maakt... Laat m eerst maar eens de Gouden Schoen winnen.

Haaland beste voetballer...hou toch op...(niet eens de beste bij City)

Bellingham is al 10x beter dan hem.

De fout is juist dat men naar prijzen en alleen doelpunten makers kijkt... En dat moet je dus niet doen.

Sterkste/beste team wint de CL... Stel dat dat dit jaar Feyenoord is... Moet Geertruida of Gymenez dan de gouden bal krijgen? Onzin zeg...

1 november 2023 om 20:16

Gewoon per linie de prijs uitreiken, zodat sommige keepers, verdedigers en middenvelders ook eens de erkenning gaan krijgen die ze verdienen. Met name de 2 eerst genoemden zijn nogal eens onderbelicht gebleven in het verleden.

1 november 2023 om 20:20

Als Feyenoord de CL wint en Geminez 40 goals maakt in de eredivisie en 17 in de CL, dan maakt hij zeker kans.


Wat Haaland heeft gepresteerd is beestachtig, hoe hij zijn tegenstanders aan de kant zet en veel doelpunten maakt.Haaland doet het soms lijken of er geen verdediging is.

1 november 2023 om 23:07

Haaland maakte kans... Alleen niet gewonnen. Wat terecht is... Want hij is goed in een onderdeel van het voetbal...hij is zeer zeker niet de beste voetballer...en hopelijk krijgt hij die naam/prijs ook nooit.

Als het dan toch een speler van City moet zijn, omdat ze de treble hebben gewonnen...dan is het Kevin de Bruyne...

Maar ja... Blind staren op goals en m op basis daarvan de gouden bal willen geven. Echt onzin.

2 november 2023 om 05:12

@footyfoot

Als Kevin de Bruyne in de spits speelt maakt hij er ook 40, omdat hij een betere voetballer is.

Hoe vaak won City eigenlijk de treble met al die voetballers die zoveel beter zijn dan Haaland?

Stel je eens voor dat jij en velen denken dat het enige waar Haaland goed in is doelpunten maken is en dat blijkbaar dit uberhaupt een probleem zou zijn.

Dat argument klinkt net zo slim als:
Courtois is alleen goed in ballen tegenhouden dus hij is niet de beste keeper.'

Als Messi de bal niet gekregen dan had die bal naar de Bruijne gemoeten. We praten over de prijs voor de beste VOETBALLER, een MVP

Was het ook niet deze Rothen die Messi publiekelijk te kijk zetten dat hij niet moest wandelen en moest werken voor zijn geld? Hij doet alsof Messi op het Wk niks heeft gedaan, daarnaast volgt hij de Ligue1 ook het hele jaar en heeft die kunnen zien dat Mbappe in zijn topjaren uiteraard meer goals maakt dan Messi, maar dat Messi toch een hele grote impact had op het aanvalsspel van PSG. Daarnaast roept hij dat Haaland meer prijzen won terwijl dit helemaal niet zo is, Messi won vorig seizoen ook 3 prijzen. Hij rept overigens ook met geen enkel woord over het WK en maakt hij excuses voor Haaland dat hij bij Noorwegen speelt, hebben uiteraard geen wereld selectie maar er is meer uit te halen dan ze nu doen.

1 november 2023 om 23:30

Vriend, wat heeft Messi precies voor bijzonders gepresteerd bij PSG afgelopen seizoen? Hij heeft alleen maar gescoord tegen rechterrijtje clubs in de Franse competitie (dat vele malen zwakker is dan de PL) in een van de duurste selecties van Europa.

Hij speelt met spelers als Neymar, Mbappe en Verrati om zich heen en wordt met maar 4 punten voorsprong op Lens kampioen en is ook geen topscorer geworden.

Messi heeft niets indrukwekkends gepresteerd bij PSG. Die hele competitie boeide hem ook geen reet, dat zag je aan alles.

Haaland daarentegen is in zijn eerste seizoen in Engeland gelijk topscorer geworden en heeft gelijk dat record verbroken. Hij was onmisbaar in City's remontada in the competitie waarin ze Arsenal hebben ingehaald en heeft City naar de eerste CL ooit geschoten.

In elk opzichte verdiende Haaland hem.

2 november 2023 om 08:27

Jij bent wsl een Ronaldo fan. Geen probleem. Ik kijk al 20 jaar city en snap wel waarom Haaland hem niet won en heb zowat elke minuut van City gezien.

Hij is voetballend erg matig maar was het volledige seizoen beslissend tot voor het seizoenseinde toen het om de knikkers ging.

Was totaal onzichtbaar in de finale vd CL en FA cup. Totaal onzichtbaar ook in de halve finale.

Ik denk dat hij hier heel wat punten mist. De ballen moeten ook panklaar gelegd worden voor hem. Met alle respect maar bij United scoort hij er geen 20 op een seizoen want zelf creeert hij niks.

Ronaldo was in zijn laatste jaren bij Madrid ook eerder afwerker maar liet het niet afweten op de belangrijkste momenten.

Net daar het verschil met Messi. De druk op zijn schouders was immens en net dan laat hij zijn beste voetbal in jaren zien en stuurt hij zijn team naar een wereldtitel.

Wint Frankrijk de wereldtitel en wint Mbappe de gouden bal dan kregen we niet al die gejank. Ouwehoer van een hoop Ronaldo-fans die het niet kan hebben dat Messi hem weeral wint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren