Balende Rutten: 'Is dit pech? Moeilijk, je moet jezelf gewoon belonen'

Feyenoord speelde dit seizoen tot dusver vier thuiswedstrijden in de Eredivisie en speelde er een gelijk, terwijl er drie keer werd verloren. Na FC Utrecht en Willem II was zondagmiddag ook aartsrivaal Ajax te sterk voor de Rotterdammers, maar de 0-1 overwinning van de landskampioen was moeilijk verdiend te noemen. Fred Rutten baalde dan ook als een stekker.

/

De coach zei na afloop dat de frustratie overheerste: "Is dit pech? Het is moeilijk om zo kort na de wedstrijd de vinger op de zere plek te leggen", vertelde de teleurgestelde coach voor de camera van FOX Sports over het grote aantal gemiste kansen. "Je moet jezelf belonen. De uitslag komt niet overeen met wat ik vandaag heb gezien."

Ajax speelde erg slecht, maar dat kwam volgens Rutten door Feyenoord, dat zijn tegenstander fel onder druk zette. "We hebben vrij dominant kunnen spelen, dat ging gepaard met het creëren van heel veel kansen. Maar ze gaan er niet in en uiteindelijk is het dat wat telt", baalde de oefenmeester. Feyenoord speelt nu twee keer tegen Go Ahead Eagles, in de beker en competitie.

1
2

Mooi dat hij wel realistisch is en niet gaat lopen bleren dat ze bestolen zijn, zoals de meeste trainers

21 september 2014 om 17:22

Frank geeft zelf toe dat het gestolen is

21 september 2014 om 17:23

Tja dit keer kon hij moeilijk roepen dat Ajax domineerde en veel kansen creëerde

21 september 2014 om 17:25

Dan zal het wel waar zijn, want als Frank het zegt...

21 september 2014 om 17:26

Ja, maar als kazim die bal gewoon maakt, is het een heel ander verhaal. Dat is geen peck, maar kwaliteit. Die bal van clasie en schaken op de lat waren pech, maar die van van beek gaat er bijna nooit in vanaf die hoek. Ook zat cilessen er vaak goed bij en te vrede is gewoon te slecht om die kansen te maken. Dan moet je gewoon realistisch zijn en stellen dat het ook aan jezelf te wijten is. Maar nogmaals, feyenoord was veel beter en had zeker een punt verdiend.

21 september 2014 om 17:27

Zeker een punt verdiend? Het had 8-1 voor Feyenoord moeten zijn!

21 september 2014 om 17:37

hoe bedoel je? waar zijn? het is toch gewoon een feit dat ajax 2 kansen heeft gecreerd de hele wedstrijd en feyenoord 18? niets op af te dingen toch?

21 september 2014 om 17:43

Precies, had moeten zijn. En dat telt niet. Het is ook een kwaliteit (in dit geval een gebrek aan) om je kansen af te maken. En voor de 4e x, feyenoord had moeten winnen. Ajax heeft trouwens ook 2-3 100% kansen gehad en daar horen we niemand over.

21 september 2014 om 17:57

Ajax terechte winnaar. In voetbal krijg je nu eenmaal de punten als je meer scoort dan de ander, niet als je de meeste kansen creëert. Jammer, had graag een andere uitslag gezien.

21 september 2014 om 18:02

Ga weg man. Feyenoord was in alles beter. En hebben de beste helft voetbal van het seizoen al gespeeld. Zelfs ik als ajacied gunde ze nog een late gelijkmaker. Wat een schandalige beroving zeg.

21 september 2014 om 18:09

Wat ben jij voor n 'fan' als je ze nog de gelijaker gunt. Zeker zo iemand die als het wat minder gaat zomaar opeens voor feyenoord kan zijn.

21 september 2014 om 18:32

Een reeele fan die zag dat ajax belabberd was.. ik kom niet heel objectief over maar heb respect voor ajacieden die het kunnen toegeven, en een hekel aan mensen zoals jij! Online fanboys die doen alsof ajax gelijkwaardig aan de absolute top is, je maakt je zelf alleen maar belachelijk

21 september 2014 om 19:10

Kom dan eens met een oplossing. Het gaat al 15 jaar kut met Feyenoord. Het kan geen pech alleen zijn.

Ik zeg toch ook dat feyenoord beter was en had moeten winnen? Alleen als je de aartsrivaal punten gaat gunnen moet je wel in twijfel trekken of diegene echt fan is. Als laatste slaat je argument dat ik ajax bij de top schaar nergens op, want dat heb ik nooit gezegd en dat zal ik waarschijnlijk ook nooit zeggen. Verder succes met die prutser van een Van geel, die al het geld uitgeeft aan middenvelders die niet nodig zijn en het nalaat een goede spits te halen.

21 september 2014 om 17:40

Bestolen is als je genaaid wordt door een foute beslissing. Dat je te weinig krijgt , meer had verdiend is een betere benaming

21 september 2014 om 19:08

Eerste reactie van Rutten waar ik me in kan vinden. Dit heeft toch niets meer met pech te maken. Wanneer je zulke kansen weet te missen, keer op keer is dat toch gewoon kwaliteit. Wie dat niet ziet kan beter een andere sport gaan volgen.

Leek alsof dat doel achter cillisen vervloekt was ..

Feyenoord had gewoon pech en Ajax Mazzel. Dat was heel duidelijk en daar hoef je ook als Ajacied niet omheen te draaien

21 september 2014 om 17:24

Hansje jij bent de meest realistische Ajax supporter die ik ooit heb gezien.

21 september 2014 om 17:29

Als je over deze wedstrijd zegt dat ajax terecht won, dan ben je gewoon gek. Ik appte naar een vriend in buitenland, 90 minuten tegen de muur, kans op kans op kans en 1 vrije trap voor ajax. Dat is beetje de samenvatting denk ik.

21 september 2014 om 17:50

Yep zo kunnen ze het vanavond bij de studio voetbal en morgen bij VI ook samenvatten.

21 september 2014 om 18:26

Ja van Ajax eigenlijk vooral afbraak voetbal gezien vandaag. Feyenoord was op alle fronten beter. Soms krijg je niet wat je verdient. Kansen moet je natuurlijk zelf afmaken dat is 1. Maar drie keer op de lat in 11 minuten, kan ik niet anders dan pech noemen.
Middenveld bij Feyenoord was vandaag ook veel sterker dan dat van Ajax. Ajax had eigenlijk amper een normale aanval waar Feyenoord dat vrijwel de hele wedstrijd wel had. Ben blij met de drie punten in dit geval maar allerminst weer met het vertoonde spel wederom vandaag

21 september 2014 om 17:28

Ja je hebt gelijk, alleen zo veel kansen missen is niet alleen pech. Als je jezelf dat wijsmaakt dan zou ik er nog maar eens over nadenken.

21 september 2014 om 20:11

Feyenoord scoort in de 6 competitie wedstrijden slechts 4 keer. Dus niet alleen pech maar ook klasse. Clasie schiet op de lat, vorig seizoen scoorde maar 1 keer. Schaken kopt op lat, scoorde vorig seizoen slechts vier keer als aanvaller.

Rutten is realistisch. Je moet scoren om te winnen. Dat liet feyenoord na. Dus Ajax is de terechte winnaar want die scoorden terecht en mooi. En hielden de pot dicht.

Dus ajax is de winnaar, niet de terechte winnaar. Deze overwinning was zwaar onverdiend. Dat ben je toch wel met mij eens neem ik aan?

Ben je serieus? Hielden ze de pot dicht? Terechte winnaar? Echt, gefeliciteerd met de overwinning, maar zulke teksten kunnen toch niet door een nuchter persoon getypt worden?

21 september 2014 om 17:41

Met de pot dicht bedoelt ie denk ik dat ze de 0 wisten te houden, kan er niks anders bij voorstellen namelijk. Tweede helft was overigens ook Feyenoord niet veel soeps meer, op een paar goede minuten in de blessuretijd na. Het had in de eerste helft al moeten gebeuren voor Feyenoord.

21 september 2014 om 17:38

Open je ogen iedereen kon zien wie er moest winnen. Helaas was ajax weer effectief.

Het is altijd terecht. Tenzij je na 90 minuten een muntje moet opgooien om te bepalen wie er wint. Feyenoord scoort niks nakkes nada... Ajax scoort wel.

Vond vind el ahamadi zo slecht hy slentert over dat veld heen ...en loopt erby of die denkt dat die pirlo is ...pffff

El Ahmadi en Nelom.....wat een prutsers waren dat deze wedstrijd zeg. Ik hoop niet dat ze altijd zo spelen.

vooral die voorzetten van nelom waren om te huilen

Arme Rutten. Moest dit zo vaak met PSV meemaken, en na een rustperiode lijkt het dat er dit seizoen een achterstand van 1 jaar aan missers ingehaald moet worden.
Je zou haast denken dat het woord "loser" op zijn voorhoofd gegraveerd staat........dat heeft de beste man niet verdiend. Zeker niet als je ziet hoe zijn ploegen toch altijd weer goed voetbal neer kunnen zetten,
Ik heb het echt te doen met deze man.

Ik denk dat dit nu al de beste wedstrijd van Feyenoord was in het lopende seizoen! Beter als dit zullen ze niet meer spelen..
Kwam grotendeels door de situatie waarin ze zitten, alsook de tegenstander.
Ze zullen nog flink wat punten pakken, maar agressiever en beter spelen als vandaag tegen Ajax...? Dat niet.

Tjaa helaas. Maar ook afwerken is een kwaliteit!

Ik denk als we 60% van de gemiste kansen hadden gemaakt dit seizoen we in de top 5 stonden momenteel.

Jammer!

Geloof dat Feyenoord de afgelopen zeven jaar niet zo goed heeft gespeeld qua positiespel. Iedereen was wel sceptisch over Rutten, maar hij bewijst toch dat hij zijn ploeg durft te laten voetballen. Genoten vandaag en ik denk dat dit nog maar het begin is van een geweldig tijdperk onder Rutten!

21 september 2014 om 17:33

Precies komt ook omdat immers geblesseerd is.

Hopelijk blijft die geblesseerd

21 september 2014 om 17:52

Die zal er nu wel naast blijven neem ik aan. Op de bank naast opa Mathijssen. Schaken er ook nog naast en Manu er in als het aan mij ligt.

de belangrijkste vraag is waarom vermeer op die afstand een muur nodig denkt te hebben..belachelijk..

21 september 2014 om 17:31

En waarom hij hem ook in het midden zet. Hij moet hem voor een van de palen zetten en zelf de andere hoek afschermen. Dan kan hij de bal zien aankomen van die afstand en reageren als hij over de muur heen komt. Nu stond hij aan de grond genageld en kon hij niet meer reageren op een bal die hij makkelijk had kunnen hebben als hij de muur goed of niet had staan.

21 september 2014 om 18:14

precies, omdat die muur zo vol stond zag hij die bal veelte laat ankomen, zet er dan 2 in de muur..

Ik heb me vanmiddag dood geschaamd als Ajax-supporter. Er was maar één ploeg die recht had op drie punten en dat was Feyenoord.

Ik baal zo hard hiervan he, niet normaal. In de competitie zullen we niet meer mee gaan doen dit jaar ben ik bang. Dan maar die beker proberen te pakken en overwinteren in Europa!

Het zit eigenlijk het hele seizoen al niet mee. Niet dat er hiervoor nou zo geweldig gevoetbald werd, maar zo een wedstrijd tegen Utrecht had ook al 3/4-0 moeten staan bij rust en die verlies je ook heel ongelukkig.

4 doelpunten in 6 wedstrijden en vrije trappen tegen dat is de zere plek Fred.

Feyenoord kan zichzelf twee hele grote dingen verwijten:
1. In de eerste helft kregen ze kans op kans waarvan ze er geen een wisten te verzilveren.
2. In de tweede helft hielden ze Ajax in de tang maar wisten ze nog amper kansen af te dwingen.

Pas in de laatste tien minuten, toen Te Vrede werd gebracht en Feyenoord nog opportunistischer ging spelen, leek een goal er nog even in te zitten. Maar toen lag het achterin ook dermate open dat Ajax nog bijna de tweede maakte. Zo hadden ze dus niet de hele wedstrijd kunnen spelen.

Feyenoord verdient lof voor de wijze waarop ze Ajax het spelen onmogelijk maakten. Maar dat is alles. Want als je het daar bij laat win je nog geen wedstrijden. De Ajacieden zullen denk ik niet het lef hebben gehad om na afloop onder de douche luidruchtig te zingen. Stilletjes de Kuip verlaten en in stilte naar Amsterdam rijden lijkt mij meer gepast.

Rutten moet een ander baantje zoeken wat een nitwit

Mathijsen is er uit en het gaat in een keer stukken beter! Zo blijven spelen Rutten dan kom je wel in de top 4!

Ik vind het zeer sneu voor Feyenoord. Je overklast Ajax werkelijk op alle punten, maar de bal wilde er maar niet in. Je hebt wel wel eens een van zo'n wedstrijden, dat het dan tegen Ajax gebeurt is dan extra pijnlijk maar ze moeten de koppen omhoog houden. Als je zo speelt in ieder wedstrijd dan ga je geheid scoren en wedstrijden winnen.

Dat men in het Rotterdamse baalt snap ik, als je zoveel kansen afdwingt en niet tot scoren komt is dat frustrerend en zeker in een ontmoeting met de aartsvijand. Alleen Feyenoord heeft het toch echt aan haarzelf te danken dat ze hier niet gewonnen hadden, in wedstrijden waarin Ajax zoveel kansen mist is het ook "tough luck" voor ons. Lichtpuntje voor Feyenoord is wel dat ze hier op voort moeten borduren, natuurlijk snap ik wel dat de instelling tegen Ajax anders is dan tegen bijvoorbeeld NAC Breda. Alleen als Feyenoord 50 procent kan opbrengen van de energie/wilskracht die ze vandaag in de wedstrijd legde in andere wedstrijden komen die punten vanzelf wel.

Feyenoord was veel beter ! Ajax 34 procent balbezit... en alle duels werden verloren en 1 min de bal in de ploeg is ons ajax niet gelukt... heb me helemaal kapot lopen ergeren.. en de ajax - fans die nu nep over Vermeer gaan jullie ga je serieus in een hoekje de hele avond kapot schamen !

Feyenoord verdiende te winnen, dat geef ik eerlijk als Ajacied toe, alleen zie ik toch problemen bij Feyenoord. Je kan een off day hebben, maar dan win je wel thuis van o.a Willem ll en heb je in een Europese wedstrijd geen doelpunt in de extra tijd nodig als je thuis in de Kuip in de tweede helft al met 3-0 voorstaat...

De ballen op de lat waren pech, maar die kansen van Kazim Richards of van Beek in extra tijd? soms is rust ook een kwaliteit en in mijn mening lijkt het er op dat Feyenoord te veel adrenaline in zich had (de spelers van Ajax hadden misschien na woensdag onterecht te veel zelfvertrouwen). De vraag is nu ook of deze wedstrijd een incident was of dat de Rotterdammers nu zo blijven voetballen? Ter verdediging van mijn ploeg, Ajax onder de Boer speelt zelden goed voetbal, maar verliest in Nederland heel weinig wedstrijden. Ik snap de frustratie bij de Feyenoord fans, maar ergens denk ik dat deze wedstrijd geen toeval was.

21 september 2014 om 20:37

Bal op de lat is geen pech, maar net niet goed genoeg gemikt.