Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Balende Dirk Kuijt komt met reactie op witte zakdoekjes van ADO-fans

Laatste update:

Dirk Kuijt begrijpt dat de fans van ADO Den Haag boos zijn op de prestaties van de club, zo erkent de zichtbaar teleurgestelde trainer voor de camera’s van ESPN. In eigen huis kwam ADO niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Jong AZ, waardoor de onvrede op de tribune zowel te horen als te zien was. Een deel van de Haagse fans toonde witte zakdoekjes om aan te geven dat Kuijt moet opstappen.

Het publiek in Den Haag was tijdens de wedstrijd al bezig met morren op de eigen selectie en Kuijt. Begrijpelijk, zo denkt de trainer. “Dat kan ik me heel goed voorstellen.” Toch zag Kuijt zelf ook positieve dingen. “Als ik zie hoe mijn spelers reageren na een rode kaart, met tien op een 1-2 achterstand komen en dan vechten als leeuwen om uiteindelijk de gelijkmaker te maken en dan nog voor de winnende te gaan, dan voel ik me door de spelers niet alleen staan als trainer. Maar dat ik me weleens beter heb gevoeld is een feit.”

Kuijt zou echter liever zien dat zijn selectie steun krijgt van de fans. “Het is jammer dat ze niet negentig minuten achter ons staan en vanaf dat punt hun kritiek uiten. Daar heb ik absoluut geen moeite mee.” ADO staat na zes wedstrijden op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en heeft de komende maand een zwaar programma voor de boeg. Een uitwedstrijd bij koploper PEC Zwolle, een thuisduel tegen nummer twee FC Eindhoven en de uitbeurt bij NAC Breda staan op de rol.

Tegenover Omroep West gaat Kuijt dieper in op zijn vraag naar steun. “Ik denk dat de supporters net dat beetje verschil hadden kunnen maken om ons over dat dode punt heen te helpen en de wedstrijd vandaag te winnen. Nu voelde je toch eigenlijk vanaf het begin al een beetje een negatieve sfeer. Ik heb al eerder teksten gehoord naar mij en de ploeg dat we moesten voetballen en jagen. En als je er dan juist achter gaat staan, help je het team. Dit helpt niet. Dat is jammer en daar hebben we mee te maken. We hebben onszelf in deze situatie gebracht en dan moeten we dat zelf maar oplossen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ze hem de tijd geven zie kuyt ado een stabiele middenmotor in ed worden. Laat hem maar eerst eens de mentaliteit over brengen die hij als speler had. Dan zal het balletje wel gaan rollen.

10 september 2022 om 10:01

Ik zie Ado onder Kuyt eerder een stabiele middenmotor in de tweede divisie worden dan in de eredivisie om eerlijk te zijn.

10 september 2022 om 10:01

En hoe kom je erbij dat kuyt dat voor elkaar krijgt. Ze gaan niet eens promoveren, laat staan een stabiele middenmotor worden met deze selectie of onder een droeftoeter als kuyt.

10 september 2022 om 10:04

Kuyt heeft dat zelf geroepen he, staat er misschien niet helemaal duidelijk.

10 september 2022 om 10:51

Kuyt lijdt aan chronische zelfoverschatting. Hoe deze man zichzelf kan verheerlijken is ongeëvenaard. Hij kreeg het gisteren zelfs klaar om Jürgen Klopp met zichzelf te vergelijken en vond dat zowel Jürgen als hijzelf aan de eigen visie vast moest houden en dan zou het wel goedkomen. Nou dat zie ik. Je bungelt in de onderste regionen. Weg met die demagoog, snap de reactie van de fans volkomen.

10 september 2022 om 10:04

Dat gaan we zien! Ik denk dat het voor ADO te duur is om hem te ontslaan!

Lijkt nu een beetje alsof het door de supporters komt dat ze geen goede resultaten behalen..

10 september 2022 om 11:49

Ja inderdaad. Ongekend dit. Bijna lachwekkend.

Bij Feyenoord kon Kuijt eisen stellen op basis van zijn prestaties. Misschien moet hij gaan begrijpen dat hij eerst moet presteren als trainer voordat hij eisen kan stellen aan het publiek.

10 september 2022 om 11:31

Inderdaad voor de speler Kuijt niks dan anders dan lof, heeft het veel verder geschopt dan iedereen had verwacht. en dat puur basis van inzet en doorzettingsvermogen ipv talent.

Maar dat hij bij Feyenoord al een zijspoor is gezet als trainer van de jeugd is waarschijnlijk niet zonder reden. Niet iedere ex voetballer wordt een verdienstelijke trainer. Hopelijk neemt gooit hij zelf de handschoen in de ring, zodat ADO niet opscheept zit met een hoge afkoopsom.

Tjah Dirk, ik weet niet of de voetbalwereld nieuw voor je is maar zo werkt het eigenlijk altijd met supporters. Als je zelf stoer gaat lopen roepen dat ADO een club is die eigenlijk voor Europees voetbal (niet met dit team, dat begrijp ik) en je verliest 6 van de eerste 7 wedstrijden, dan begrijp ik dat supporters teleurgesteld zijn.

Wie had anders verwacht toen er een beginnende trainer puur gekozen op zijn status in zo'n relatief grote club vol met gedoe de selectie ging leiden?

10 september 2022 om 10:15

Tja, dat hebben we bij andere oud-voetballers trainers gezien die wel succesvol waren zoals De Boer, Cocu en Van Bronckhorst. Blijft een gok, want er staat ook een aantal mislukkingen tegenover.
Ben bang (nou ja... bang...) dat Kuijt het niet gaat redden, mede omdat hij overduidelijk de gun factor niet heeft,

10 september 2022 om 10:28

De Boer??? Slechste coach ooit van de PL

10 september 2022 om 10:36

Tevens een mede grondlegger, door behaalde resultaten, van waar Ajax nu staat....

10 september 2022 om 10:37

Vier keer op rij kampioen geworden met Ajax. Lijkt me niet slecht voor een beginnende trainer, Hamid.

10 september 2022 om 10:42

Ik ben met je eens dat Kuyt niet echt dezelfde gun factor bezit als een bijvoorbeeld Van Bronckhorst. Het lijkt (herhaal: lijkt) ook dat Kuyt niet dezelfde intelligentie bezit als die andere 3.
Een groot verschil tussen Kuyt en die andere 3 trainers, is dat zij wel in een stabielere omgeving zaten met een goed elftal onder zich. De Boer & Cocu hebben later ook weinig succes gehad met mindere clubs in grotere competities.

10 september 2022 om 11:32

Die zijn wel allemaal begonnen als succesvol jeugdtrainer ook RvN,

10 september 2022 om 11:40

Toch werd Cocu in zijn laatste seizoen kampioen met een vrij matig PSV

10 september 2022 om 15:29

Het Ajax onder de Boer liep ook niet over van kwaliteit. Het waren kampioenen tijdens een zeer kwalitatief armoedige periode, met ook nog eens tactisch zwak voetbal. Puntje bij paaltje moet er iemand kampioen worden he? Dat is niet per se een enorme prestatie

Dirk heeft ons team vermoord. Kemper kan er ineens niets van en mag volgens mij niet eens de middenlijn over. Verheydt loopt meer als middenvelder dan als spits en ons gouden duo (Breinburg - Klas) van vorig jaar op het middenveld kunnen elkaar niet eens meer vinden. Zelfs ons grote talent Asante gaat wekelijks in de fout. Dirk ga aub zsm terug naar Rotterdam of begin lekker bij je cluppie Quick Boys.

10 september 2022 om 10:39

jsdenhaag, en dan nog hè , waar Dirk een 100% punt heeft is dat supporters als her minder gaat de negativiteit de overhand heeft en ze niet het team proberen op te zwepen naar dat stapje extra. Die sfeer waar, dat moeten jullie toch weten, kan helpen.

10 september 2022 om 11:54

Je speelt als derde stad van Nederland tegen jong AZ. Waar hebben we het over? En buiten dat, het gaat al weken op deze manier. Geen enkele vorm van vooruitgang. Je kunt de supporters hier echt niet de schuld van geven.

10 september 2022 om 12:26

Wietplanten , ik geef de supporters niet d3 schuld maar je kunt beter positief supporten in moeilijke tijden. Lukt wel of we alleen positief mogen supporten als er succes behaald wordt. Daar vind ik wel wat van.

10 september 2022 om 13:22

Als je nu als supporter niet negatief mag zijn, wanneer dan wel? We zijn zes wedstrijden verder en nu al veertien verliespunten. Als er nou wat voetbal in zat zou ik het met jou eens zijn. Meneer Kuijt bakt er gewoon niks van tot op heden. Ik bedoel, wat is nou zijn manier van spelen? Ik zie het niet. Geen structuur, geen motivatie, geen passie, helemaal niks. En dat al weken lang. Nee ik snap die Supporters wel hoor.

10 september 2022 om 17:40

2 uitverkochte uitvakken, tweemaal compleet weggespeeld. 120 man gaat met de bus mee naar MVV Maastricht, sta je in 30 seconden 1-0 achter. Gisteravond waren we er weer bij en weer was het niks. Het is geven en nemen, er valt niks te supporten als het team niet eens een fatsoenlijke aanval kan opzetten. Nadat de wedstrijd is afgelopen loopt hij als een pussy stilletjes achter het team aan. Jij als trainer hoort voorop te lopen om de supporters te bedanken. Nee Kuyt, met jou wordt het niks. Zsm wegwezen want dit kan echt niet zo verder. Dan heb ik nog liever Franken!!!

In principe zouden ze een leuke subtopper voor de kkd moeten zijn, qua potentie toch altijd wel 4-6k op de tribune

“Ik denk dat de supporters net dat beetje verschil hadden kunnen maken om ons over dat dode punt heen te helpen en de wedstrijd vandaag te winnen."

Dit kan gewoon niet Dirk, jij bent verantwoordelijk voor het team. Niet de omstandigheden en al helemaal niet of de supporters iets harder zingen dan schreeuwen.

10 september 2022 om 11:16

Dat zegt hij daarna toch ook? Dit is echt zoeken wat jij doet. Hij geeft zelf aan dat het hun eigen schuld is en dat ze er zelf uit moeten komen.

Feit is wel dat een groep veel beter speelt als de supporters als 12e man fungeren. Ook daar heeft dirk geen ongelijk in.

Kortom, hij zegt niet vreemds. Maar ach, wat kan je verwachten van de gemiddelde ADO supporter?

Kuyt mist een vorm van zelfreflectie. Ik vind het schandalig om fans erbij te betrekken die,ondanks dat het spel 9/10 keer niet om aan te zien is er wekelijks staan. Rechter rijtje eredivisie zie ik met ADO onder leiding van Kuyt niet gebeuren.

Dit mag de clubleiding van ADO zich vooral aanrekenen. Zo snel mogelijk promoveren is voor ADO ontzettend belangrijk. Waarom stel je dan een trainer aan die nog niets gepresteerd heeft en ook heeft bewezen niet heel sterk te zijn in de media? Ik denk dat ze beter zo snel mogelijk afscheid kunnen nemen, opnieuw bouwen en hopen op een periodetitel later in het seizoen.

Ik ga nu toch hier en daar een rimpeltje zien..... Logisch als je eerste serieuze baan als trainer op een mislukking dreigt uit te lopen.
Beloofd weinig goeds voor je verdere trainers loopbaan. Al zijn er altijd clubs die hem op zijn naam aanstellen.

10 september 2022 om 10:50

Ach een bootje en die zijn weg maar van een team neerzetten en goed laten voetbalnieuws heeft hij weinig verstand. Zelfde als verslaggever. Ado verdient zoveel meer dan deze teloor gang.

Kuijt heeft het trainerschap duidelijk niet in de vingers. Als analist is het altijd zo gemakkelijk, maar om dan voor een groep de juiste beslissingen te nemen, tactisch onderlegd te zijn is andere koek.

Dirk heeft zijn naam en roem mee, want een willekeurige andere trainer was allang ontslagen in Den Haag.

Het is geen goede trainer maar hier heeft hij gewoon gelijk. Op bepaalde punten van een wedstrijd kun je beter de selectie motiveren en steunen ipv blijven protesteren. Zie ook hoe United won van Liverpool ondans de protesten tegen de Glazers gingen ze wel tijdens de wedstrijd de spelers steunen. Kan Ado wat van leren.

10 september 2022 om 17:44

Bro we zijn helemaal naar MVV Maastricht gegaan met de bus 120 man. 30 seconden 1-0 achter, Heracles Almelo uitverkocht, 2 min gespeeld 1-0 achter, je gaat naar Willem II geen een schot op doel gehad. Nu mogen alleen seizoenkaarthouders, komen ze en vervolgens spelen ze tegen notabene JONG AZ weer slecht en verliezen ze net niet. Op een gegeven moment valt er niet meer te supporten omdat je er gewoon moe van wordt!!

Goede voetballers zijn niet automatisch goede trainers. Kuyt is daar het zoveelste voorbeeld van.

Ziet ernaar uit dat de supporters denken dat ze kunnen strijden voor EL maar ondertussen vergeten zijn dat ze KKD spelen..

Natuurlijk is Kuijt als trainer/coach als eerste verantwoordelijk voor de resultaten van ADO. En die zijn bedroevend. Maar laten we dan meteen de rest ook duiden. Kuijt ontbeert inderdaad elke vorm van ervaring. Nie verder gekomen dan assistent bij Quick Boys en de onder 19 bij Feyenoord, waar ze de eerdere toezegging om hem hoofdcoach van de A selectie te maken toch maar gauw inslikten. Maar waar zit hij nu ? Bij een club die elke keer weer in de brand staat. Vanwege gedoe met de eigenaar, vanwege bestuursfunctionarissen die elkaar steeds weer de tent uit jagen, vanwege komende en gaande trainers, assistent trainers en technisch directeuren. En zo kreeg Kuijt kort na zijn aanstelling te maken me een volstrekt onervaren Technisch Directeur. Die net als Kuijt alle fouten die bij onervarenheid horen nog moet gaan maken. Maar help je daar een club mee die MOET promoveren ? Natuurlijk niet. En helpt het dat Kuijt roept dat ADO in het linkerrijtje van de eredivisie hoort ? Nee natuurlijk niet. De nu opgetuigde technische staf is gewoon ruim onvoldoende voor de taken die er in het Forepark liggen. Ook wetende dat daar zo ongeveer het meest kritische publiek van Nederland komt.

Het geknechte volk, verblind door enorme verwachtingen, roept om het hoofd van de Blonde Rechtvaardige. Opgehitst door voetbaldemagogen schreeuwt het zelfs dat de Visserszoon voor de komende winterzonnewende thuiszit, maar ik kan jullie garanderen: Kuijt is nog niet uitgejoeld. Licht geëmotioneerd door de aanblik van zoveel witte zakdoeken, wierp ik mij tot Dirk en vroeg: “doet dit jou dan niets?”

Zijn heldere blauwe ogen keken mij strak aan en toen sprak Hij tot mij: “sinds wanneer wordt de weerloze gans niet door de agressieve vos verslonden, vanwege haar aangeboren aanleg om geen agressie te weerstaan? En wordt de wolf ineens een pacifist omdat het schaap onbewapend is? Hoe zwaar de crisis op dit moment ook moge zijn: wij zullen haar door onze onverzettelijke wil, door onze opofferingsbereidheid en door onze vaardigheden uiteindelijk overwinnen.”

Op dat moment verlichtte Kuijts enigma mijn gemoed, iets dat ik voor altijd zal koesteren.

Kuyt zag ook positieve dingen. Het enige positieve is dat hij binnenkort niet meer voor de groep staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren