Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Babel: ‘Ik was op die momenten veel beter dan de concurrentie’

Laatste update:

Ryan Babel ruilde Besiktas onlangs in voor Fulham en is zodoende begonnen aan een tweede leven in de Premier League. De 32-jarige aanvaller stond in het verleden vier jaar onder contract bij Liverpool, maar slaagde er nooit in om helemaal door te breken. Hij speelde hierna onder meer bij TSG 1899 Hoffenheim, opnieuw Ajax, Kasimpasa en Deportivo La Coruña en de Oranje-international is nu van mening dat andere zaken dan zijn voetballende kwaliteiten een grote invloed hebben gehad op zijn loopbaan.

“Er zijn momenten geweest in mijn carrière waarop ik veel beter speelde dan een andere speler op mijn positie, maar dat die speler op commercieel gebied aantrekkelijker was. Ik nam dat destijds niet zo serieus, ik dacht toen dat het erom ging wie het best presteerde op de trainingen. De trainer vertelde mij toen echter: ‘Hij moet om die reden spelen’”, vertelt hij in gesprek met Sky Sports. “Dat besef kwam echt als een klap in het gezicht en ik weet nu dat je ook wat meer geluk moet hebben om te overleven in de voetballerij.”

“Het is wat het is, denk ik. Maar als je zoiets al van tevoren weet, kun je daar de beslissing om wel of niet naar sommige clubs te gaan van af laten hangen.” Babel vertrok in 2007 op twintigjarige leeftijd naar Liverpool en geeft aan dat hij de zaken achteraf gezien wellicht anders aan had moeten pakken: “Ik weet nog dat mijn ouders vroegen of ze met me mee moesten gaan en ik hen vertelde dat ik het wel aan kon.”

“Dat zou wellicht een groot verschil gemaakt kunnen hebben, omdat ik dan langzaam had kunnen wennen aan het op mezelf wonen. Ik denk nog steeds dat ik het in me had, maar dat het ook een kwestie van begeleiding was. Iemand om me te vertellen dat ik soms wat meer mijn best moest doen of sommige dingen wat slimmer aan had moeten pakken. Ik had in die tijd niemand en moest alles zelf uitvogelen. Dat is moeilijk als je voor de eerste keer naar het buitenland gaat.”

Vind jij dat Ryan Babel alles uit zijn loopbaan heeft weten te halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer iemand die geen spiegel thuis heeft. Als je zoveel beter ben dan je concurrent dan is er geen trainer die je er naast zet. Die moet ook aan zichzelf denken. En dat is met resultaten anders is hij ook de klos.

26 januari 2019 om 13:35

Dus ons huidige international verteld over zijn ervaring in het buitenland, maar toch denkt Steven West het beter te weten, Liegt Babel nou? want dit betekent dat hij niet alleen was maar dat Steven West dagelijks bij hem was

26 januari 2019 om 13:37

Tuurlijk zijn er wel trainers die om politieke of financiële redenen een iets mindere speler opstellen, hoevaak gebeurt hét niet dat als een speler verkocht moet worden dat hij opeens gaat spelen.

26 januari 2019 om 13:40

Weer iemand die goedkoop probeert te scoren door super negatief te reageren, terwijl hij de essentie van het verhaal niet heeft begrepen. Deze man heeft het allemaal meegemaakt, maar jij weet het veel beter. Bij de amateurs en BVO’s heb je die politieke zaken al, maar een international zal het zich verbeelden.

26 januari 2019 om 13:43

Een beetje naïef. Jij denkt dat altijd de beste speelt? Er zijn heeel veel dingen in het profvoetbal die het profvoetbal hard maken, vriendjespolitiek, commercie en ja zelfs afkomst/taal zorgen er regelmatig voor dat niet 'de beste' speelt.

On: ik vind dat babel zich hier netjes opstelt, zegt dat hij het misschien anders had moeten doen achteraf. Dus hij legt een deel ook bij zichzelf.

26 januari 2019 om 13:44

Als je met alles zo zwart wit denkt als met dit, heb jij vast een heel raar leven. Het is goed of fout bij jou; er is geen middenweg. Het ergste is nog dat je denkt dat je dingen beter weet; sterker nog, dat je de feiten aangeeft.. Maar dat doe je niet. Als je daadwerkelijk gelooft dat in deze over de top commerciele voetbalwereld geen trainers zijn die deze keuze maken (lees: misschien zelfs wel moeten(!) maken), dan heb je er maar weinig kaas van gegeten.

26 januari 2019 om 14:19

Mooi al die tegen reacties. Kan er wel van genieten

Natuurlijk snap ik dat er meer speelt qua keuze voor een trainer of hij iemand opstelt of niet. Zoals fitheid, transferwaarde, eigen jeugd, etc...

Maar als een trainer de keuze heeft voor een speler die veel beter is dan de concurrent dan gaat hij die er echt niet naast zetten. Een trainer wordt aan het eind gewoon op resultaat afgerekend en dan is het verstandig om je beste team op te stellen.

Ook komt Babel niet met concrete voorbeelden. Dus lekker makkelijk om het als waarheid aan te nemen. Ook geeft hij aan dat het meerdere malen is gebeurd. Dat is wel erg frappant. Dus bij bijna iedere club waar hij heeft gespeeld stellen zij alleen commerciële interessante spelers op en kijken zij niet naar kwaliteit??

Maar goed...

Babel werd altijd gediscrimineerd. Dat zal dan wel zo zijn

26 januari 2019 om 14:46

Jouw reacties zijn zo apart. Je zegt eerst dat hij niet in de spiegel kijkt terwijl hij dat toch duidelijk wel doet. Nu zeg je weer dat hij altijd gediscrimineerd werd terwijl dat nergens staat? Je roept maar wat en vindt het vervolgens leuk dat veel mensen op je berichten reageren? Doe je dat in het dagelijks leven ook, gewoon maar wat roepen en genieten van de (tegen)reacties?

26 januari 2019 om 14:54

@kjh

Je kan op meerdere manieren gediscrimineerd worden. Doelde niet op zijn huidskleur maar op het feit dat hij minder commercieel intressant is.

En je mag het gerust met mij oneens zijn. Ik onderbouw het ook gewoon. Alleen jij jammer genoeg niet.

En nee sorry ik ben niet iemand die in het dagelijks leven iemand zijn verhaal klakkeloos als waarheid aanneemt. Als je met een vinger gaat wijzen naar anderen dan wel graag met concrete voorbeelden.

Doelt hij op Liverpool of wie dan? Dan kunnen wij zijn stats vergelijken met zijn concurrenten of de trainers inderdaad hem onterecht er naast hebben gezet.

Nu is het een vage beschuldiging zonder onderbouwing.

26 januari 2019 om 15:06

Daar heb je gelijk in, je kunt op meerdere vlakken gediscrimineerd worden. Ik onderbouw hierboven toch mijn mening? Babel zegt alleen dat dit een aantal keer gebeurd is. Dat de trainer koos voor de lieveling van zichzelf, het bestuur of de achterban. Een speler die uit eigen jeugd komt of meer gekost heeft kreeg dan voorrang. Wat zegt hij dan verkeerd? Jij zegt nu dat hij altijd gediscrimineerd werd.... Dat klopt niet.

Je hebt ook gemist dat hij het belang van goede begeleiding accepteren of vragen onderstreept? Dat had hij nu anders gedaan.

26 januari 2019 om 15:23

@kjh

Dat een trainer zijn voorkeuren heeft ga ik zeker niet ontkennen. Het zijn tenslotte ook gewoon mensen en hij moet ook rekening houden met de club.

Maar het allergrootste belang van de club is sportief. En zal de trainer de beste elftal opstellen waar hij het idee van heeft dat hij ermee kan winnen. En als hij een speler heeft die veel beter is dan de rest dan kan hij er niet om heen. Dat zou het publiek nooit pikken en is ook niet in zijn eigen belang.

En leuk dat hij achteraf inziet dat hij om meer begeleiding had moeten vragen. Daar heb je nu niks aan en vind dat helemaal niet duiden op zelfkritiek maar juist meer als een excuus. Of dat het terecht is laat ik in het midden. Geen idee.

Zelfkritiek zou juist zijn als hij aangaf dat trainers hem op bepaalde momenten hem terecht er naast zette. Nu lees ik alleen maar dat hij barst van de kwaliteit en dat hij steeds onterecht is behandeld.

Hoe weten wij dat of dat waar is? Hij geeft namelijk geen enkele concrete voorbeelden en komt alleen met vage beschuldigingen richting zijn ex clubs die zich niet kunnen verweren.

Sorry vind het vage beschuldigingen en ik lees weinig zelfkritiek.

26 januari 2019 om 15:40

Dat is het juist, soms wegen andere belangen (vaak geld) zwaarder in het profvoetbal en is niet altijd het resultaat heilig. Het lijkt me ook niet slim als babel nu concrete voorbeelden gaat noemen aangezien hij zelf nog actief is in die wereld. Hoe kijken zijn huidige en voormalige collegae dan naar hem als hij nu met namen komt?
Maar goed we zullen het niet eens worden dus fijne dag nog, ik heb al te lang anoniem gediscussieerd!

26 januari 2019 om 15:50

@kjh

Als Babel op Liverpool doelt dan ben ik zeker ervan dat resultaten heiliger is dan geld Daarbij komt geld vanzelf bij clubs als het sportief goed gaat. Dus clubs hebben dat allemaal als prioriteit.

Nogmaals lees alleen vage beschuldigingen en geen zelfkritiek. En de optie dat trainers hem misschien hem terecht er naast hebben gezet is niet mogelijk?

Maar je hebt gelijk. Gaan er niet uitkomen. ook een fijne dag uiteraard.

26 januari 2019 om 15:46

@steven; het is mss wat naief te denken dat een coach alleen te maken heeft met het boeken van resultaten. Er kom wel wat meer om de hoek kijken. Wat denk je van het geven van speelminuten aan spelers die twijfelen te verlengen? Een transfervrij vertrek kan miljoenen schelen. Of bijv bonussen die zijn afgesproken met de vorige eigenaar van de spelers; bij 30 wedstrijden in 2 seizoenen keren we nog eens 2 miljoen uit. In dat gebal kan het interessant zijn iemand te banken als die daar tegenaan zit en het seizoen zit er bijna op. Dan hebben we verder nog niet eens gedacht aan zaken zoals portretrechten, kledingcontracten en andere belanghebbenden.
Ik kan me best voorstellen dat er soms aan een coach gevraagd wordt, in het belang van de financien van de club daar rekening mee te houden.

26 januari 2019 om 16:06

@ijsmuts

Waarom neemt iedereen klakkeloos aan dat Babel er onterecht naast is gezet? Hij beschuldigd iedereen van clubs tot trainers zonder enige onderbouwing.

Als een ex speler het van een NL club had gezegd dan was de wereld hier op zijn kop. Een verhaal heeft altijd twee kanten.

Dus wij hebben geen idee wat er zich af heeft gespeeld. Behalve het verhaal van Babel dat hij onterecht is behandeld. Maar clubs en trainers kunnen zich niet verweren.

Snap wel dat hij geen namen noemt. Het zou zomaar kunnen dat het verhaal van Babel anders is als hij beweerd. Dan kunnen tegenpartijen met hun verhaal komen.

En kan het zomaar zijn dat hij er terecht naast gezet is. Nergens heeft hij zelfkritiek en ligt het aan iedereen behalve aan hemzelf.

Maar goed...

Heb al genoeg mijn mening onderbouwd. Als mensen zijn verhaal klakkeloos willen aannemen dat zij het zo.

26 januari 2019 om 22:39

Wow... is dat na alle comments echt je standpunt? Vind ik vrij bizar. Het gaat er hier als volgt aan toe:
Babel doet zijn verhaal. Jij veroordeelt hem op basis van je eigen interpretatie van de tekst. Anderen, waaronder ik, vinden jouw comment erg kortzichtig en spreken je daar op aan. Ik zeg nergens dat het verhaal van babel de waarheid is, ik geef alleen aan dat het best zou kunnen, iets wat jij pertinent ontkent.
En dan neem ik het verhaal van Babel klakkeloos aan? Het zij zo...

Babel is wel oprecht hier. Goede reflectie. Vreemd ook, want een zaakwaarnemer moet dat toch begeleiden? Uiteindelijk heeft Babel toch een mooie reis gemaakt.

Ik vind dat Babel een goed punt maakt. Begeleiding is gewoon alles. Ik vind het ook belachelijk dat clubs zoveel geld steken in spelers etc maar hierin het over laten aan de speler. Ik vind dat je eigenlijk moet zeggen van iedere speler jonger dan 23 koppelen we aan ene verzoger. Dat je in feite gewoon 12 mentor/babysitters hebt op de club die gewoon samen eten. Van en naar huis reden en mij gaan als ze gaan stappen of zo. gewoon oudere coole guy met karakter looking out for you

26 januari 2019 om 13:58

Ja begeleiding kan in veel gevallen beter.. maar spelers zijn ook vaak niet zo dat daar naar vragen.. mooi voorbeeld is Zlatan bij Ajax.. (uit zijn boek).. komt daar binnen, krijgt een huis in Diemen, weet eigenlijk amper hoe voor zichzelf moet zorgen en was even niet op de hoogte dat zijn eerste salaris pas einde van de maand kwam.. beetje extra begeleiding was wel lekker geweest denk ik..

26 januari 2019 om 14:04

Precies, ditzelfde denk ik ook al langere tijd. Bovendien is de financiële investering beperkt, aangezien dergelijke mentors of begeleiders een normaal loon zullen verdienen, maar zij daarmee wel de zware financiële investering (de dure jonge spelers) bewaken. Iemand die voor je klaar staat, je ondersteunt als je ergens helemaal nieuw bent en waar nodig de jonge spelers qua gedrag of mentaliteit een beetje stuurt. Lijkt mij persoonlijk ook mooi en waardevol werk, zie het mezelf wel doen haha.

Probleem is dat hij voor een spits nooit de speler is geweest waarvan je zei dat hij voorgaand aan het seizoen 20 of meer doelpunten zou maken. Sterker nog, de 10+ tikt hij vaak nog niet eens aan. Dus hebben trainers hem op de vleugel gezet, maar hij heeft het spel niet van een spelverdeler of de flits-actie van een echte winger.
Het is een prima speler, maar het killerinstict heeft er nooit ingezeten.

Mooi verhaal, en ik wil hem best geloven, maar dan moet hij wel man en paard noemen. Anders wordt het gewoon weer het verhaal zonder enige zelfreflectie die alles en iedereen de schuld van alles geeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren