Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Babel arriveert in Istanbul om contract van vijftien miljoen te tekenen

Laatste update:

Ryan Babel is in Istanbul gearriveerd om zijn transfer naar Galatasaray af te ronden. Op social media zijn beelden opgedoken van zijn aankomst op het vliegveld van de Turkse stad. TRT Spor verzekert dat Babel in Istanbul is om de laatste details rondom een meerjarig contract met de regerend landskampioen af te ronden.

Babel werd onder politiebegeleiding en onder het toeziend oog van de nodige belangstellenden richting een busje gebracht. De voormalig Ajacied is waarschijnlijk onderweg naar het stadion van Galatasaray om daar de medische keuring te ondergaan. Mochten tijdens de check-up geen noemenswaardige problemen aan het licht komen, dan tekent de 32-jarige aanvaller naar verluidt een driejarige verbintenis met een jaarsalaris van vijf miljoen euro in het Türk Telekom Stadion.

De 56-voudig international van het Nederlands elftal kwam sinds januari uit voor Fulham, waarvoor hij vijf doelpunten in zestien wedstrijden maakte. Daarnaast bracht hij vier assists op zijn naam. Het was echter niet voldoende om degradatie uit de Premier League te voorkomen. Babel voelde weinig voor een verblijf in de Championship en stond derhalve open voor een avontuur elders.

Galatasaray lijkt dus de nieuwe werkgever van de Nederlander te worden. Babel heeft een reputatie opgebouwd in Turkije, want zowel Besiktas als Kasimpasa maakte gebruik van zijn diensten. In een verder verleden diende hij Liverpool, TSG 1899 Hoffenheim, Al-Ain en Deportivo La Coruña. In het shirt van Besiktas, een van de grote rivalen van Galatasaray, maakte Babel 29 doelpunten en verzorgde hij 12 assists in 89 optredens.

Goede keuze van Ryan Babel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
27 juni 2019 om 16:58

Babel is een prima voetballer, multi inzetbaar en geeft altijd 100 tegenwoordig! Maar mijn hemel zeg 5 miljoen per jaar wow!

27 juni 2019 om 17:09

Hij gaat 2,5 miljoen per jaar verdienen en hij krijgt 2,5 miljoen aan tekengeld

27 juni 2019 om 17:12

Jij hebt beter ingevoerde bronnen?

27 juni 2019 om 17:46

Bijna alle turkse media bevestigd dit

27 juni 2019 om 17:56

Voetbalzone is niet eens een bron. Het is een site dat voetbalnieuws overneemt, en bij elkaar verzamelt van de gevestigde media. 5 miljoen per jaar is natuurlijk dikke onzin.

27 juni 2019 om 20:28

Dus 2.5 miljoen netto per jaar? En die 2.5 miljoen is eenmalig? Dacht dat hij makkelijk 5 miljoen netto kon krijgen daar of is dat te gortig?

28 juni 2019 om 02:13

Dat gaan ze hem nooit geven in china misschien per jaar

Nou, dit was toch niet waar ik op hoopte toen hij twitterde dat hij iets ging doen wat hij zelf niet verwacht had. De geruchten over deze transfer waren namelijk allang gaande... Had gehoopt op een stap in de Premier League!

27 juni 2019 om 18:38

Dit is ook een prima transfer. Nog even 15 miljoen meepakken. Ik geef hem geen ongelijk.

Anticlimax na die tweet van hem.

Ook een heel vorstelijk salaris wat Galatasaray daar geeft aan deze speler. Technisch beleid is daar af en toe echt onnavolgbaar.

goede aankoop, vind zijn kwaliteiten wel goed passen voor in de Turkse competitie... of de fans van Kara Kartallar hier ook zo blij van zullen worden??

Gelukkig niet naar Feyenoord of Psv!

Deze keuze doet me eigenlijk dan ook niets, succes in Turkije Ryan!

27 juni 2019 om 18:05

Ah feyenoord of psv had ik nog wel leuk gevonden, zie je 'm iedere week voetballen. Hij is voor beide niet dé factor waardoor het een probleem zou worden voor ajax

27 juni 2019 om 20:38

Dachten we van Siem ook niet tot die (als ik het goed kan herinneren)de winnende tegen Ajax erin schoot haha.
Maar snap wat je bedoelt hij was geen topscorer toen van PSV en dat word Babel waarschijnlijk ook niet bij Feyenoord of PSV.

5 miljoen per jaar en dat 3 jaar lang. Dat Galatasaray is niet helemaal lekker. Snap de interesse wel en hij kan zeker een meerwaarde zijn, maar om daar nu 15 miljoen salaris aan te geven in 3 jaar is weer het andere uiterste. Ik denk niet dat Babel nog 3 jaar een acceptabel niveau gaat halen.

27 juni 2019 om 17:38

En toch blijft Babel mij continu verbazen. Ik weet niet waar hij het vandaan haalt, maar toch weet hij aardig goed te presteren. Eigenlijk best onderschat imo.

27 juni 2019 om 17:43

En dat te bedenken dat hij bij Besiktas heeft gespeeld, dat doe je toch niet?
Zo zie je maar dat het weer altijd om het geld gaat.

27 juni 2019 om 20:14

@Lee Kang-In
Wat maakt het Babel uit dat hij voor Besiktas heeft gespeeld? Hij heeft toch geen emotionele binding met die club?

28 juni 2019 om 00:31

Normaal gesproken heeft een speler wel iets met een club waar hij gespeeld heeft en nog eens kampioen geworden is ook nog.
Maar schijnbaar boeit het hem helemaal niet zoveel.

27 juni 2019 om 17:46

Inderdaad , heb je als subtop club in Europa straks een 35 jarige die 5 miljoen verdient op de loonlijst. Als het nou een wereldtopper was die kwam afbouwen snap ik het nog , maar Babel is toch nooit meer dan een degelijke speler geweest voor een dergelijke club.. En beter zal hij niet meer worden

28 juni 2019 om 12:47

Het huidige bestuur zal never een salaris van 5 miljoen euro per jaar geven aan Babel.

Onze Turkse bestuurders zullen het ook nooit leren he!!! Welke gek betaald nou 5miljoen per jaar aan Babel!!!!!!! Echt waar jonge, voetbalkennis is ver te zoeken en het ergste van allemaal is: ZE Leren Niet VAN HUN Fouten (dit geldt trouwens voor alle grote clubs in Turkije)

27 juni 2019 om 17:34

Ik lees het nog steeds met volle verbazing. Alleen in Turkije is zoiets mogelijk.

"ik ga iets doen wat ikzelf niet had verwacht"

vreemd want volgens mij had iedereen deze move verwacht en zaten we allemaal te wachten tot ie met iets geks/leuks uit de hoge hoek kwam aanzetten. Helaas maar weer.

Desalniettemin is het hem gegund om in zijn nadagen nog eventjes vies hard geld bij elkaar te harken.

Dit wordt dus twee jaar lekker cashen en in zijn derde jaar kan de club hem niet meer betalen en willen ze van hem af en komen ze met vage boetes die hij aan de club moet betalen (zoals met Sneijder). Wat ik hier dus mee wil zeggen is dat die Turkse ploegen eens moeten stoppen met dit soort salarissen uit te keren aan uitgerangeerde spelers. Wat is de restwaarde van Babel? Welke garanties heb je zelfs op sportief vlak? De beste man is al 32 en is nooit echt een topper geweest. Gewoon een nuttige speler. Maar ja Galatasaray moet het zelf maar weten als ze zich weer financieel in de penarie werken en de ffp weer om de hoek komt kijken. Ik vraag mij überhaupt of ze in Turkije wel goed beleid kunnen voeren. Elk jaar heb je wel verhalen van Turkse laagvliegers die ineens stunten met de komst van een gewezen topspeler, en altijd moet die gewezen topspeler na een jaar weer vertrekken omdat die club hem niet kan betalen haha.

27 juni 2019 om 17:22

Helaas denken Turkse clubs altijd aan de korte termijn. Die halen liever spelers die over hun top zijn dan, dan jonge spelers of dat ze zelf opleiden. Vind het jammer dat ze weinig met eigen jeugd spelers werken.

27 juni 2019 om 19:41

Ajax/Barca, niet te snel van stapel lopen. Het genoemde salaris klopt echt niet. Galatasaray moet de broekriem aantrekken dus ze kunnen echt niet met zulke salarissen rondstrooien.

27 juni 2019 om 20:08

Maar dan nog heb ik het ook over het algemeen. Ik weet nog dat een paar jaar geleden Diego en Van Persie bij Fenerbache ook elk zo'n 5,5 miljoen per jaar verdienden zonder ook maar echt iets te presteren. Kijk wat het Fenerbache heeft opgeleverd. Ook Pepe (die sportief nog wel wat toevoegde) moest ineens weg omdat Besiktas moeite had met zijn te hoge salaris.

27 juni 2019 om 21:02

Dat klopt, dat was een belachelijke periode. Maar die tijden zijn voorbij. De UEFA hijgt de clubs in Turkije in de nek om hun financiën op orde te krijgen. Ze zullen dus elke euro of dollar dubbel moeten omdraaien voordat ze die kunnen uitgeven. Je ziet gelukkig steeds meer dat ze of zelf opleiden of jeugd bij anderen wegkapen.

Ik geloof helemaal niks van de jaarsalaris die hij zal krijgen. Mocht het wel waar zijn, dan zullen er meerdere mensen steigeren in het team. Verder een prima club voor deze ervaren multi-inzetbare voetballer. Al gaat hij naar een rivaal, gun ik hem het beste. Heeft leuke momenten meegemaakt bij Besiktas en dat zal hij niet snel kunnen evenaren bij Gala .

27 juni 2019 om 17:31

Galatasaray troeft Beşiktas in alle opzichten wel af zowel in het verleden als in de toekomst. No worries. Alleen met handbal niet.

27 juni 2019 om 17:47

Lees even goed. 2 kampioenschappen en bijna foutloos de tweede ronde halen. Gaat Babel dat evenaren in drie jaar tijd?

27 juni 2019 om 19:20

Tekenen bij Galatasaray en een shirt met 4 sterren is al meer dan 2 kampioenschappen en een tweede ronde bereiken in de CL namens BJK. Maar doe maar rustig, de CL campagne van BJK was voor mij als GS supporter ook mooi om te zien.

28 juni 2019 om 03:58

Jij bent grappig..ja jullie troeven ons af door constant achter onze ex-spelers aan te gaan..vb: Babel, Talisca, Gomez, Cenk, Aboubakar en verre verleden nog achter Quaresma gezeten. Straks willen jullie Fikret Orman ook:-)) blijkbaar hebben jullie stikjaloers nr ons team gekeken elk jaar..Winnie Haatrecht & Babel zijn geldwolven en GS een mak schaapje..die peuzelen die 2 lekker op..lekker zeg een superpensioen van 15M euro

Alle beleidsbepalers bij Gala&fb&bjk inc. de TFF moeten een keer andere weg inslaan. Je schiet niks op met dit beleid en transfers op korte termijn. Geloof mij er lopen genoeg talenten in Turkije rondt (82 miljoen inwoners), helaas wordt hier niks mee gedaan. Kijk wat voor talenten hier uit Nederland komen (een land met 17 miljoen inwoners)... Echt klote voetbal beleid daar!

27 juni 2019 om 17:34

Probleem ligt bij de jeugdopleiding. In Turkije wordt er niet gekeken naar hoe goed je bent. Als jij een vader of bekende hebt met macht (geld,gezag) dan kan jij het heel ver schoppen. Dit noemen onze Turken ook wel “torpil”. Daarnaast is de jeugdopleiding niet goed genoeg. Vergelijk eens hoe de Ajacieden worden opgeleid en hoe de Turkse clubs hun spelers “opleiden”. Ik adviseer je ook om je even te verdiepen in Altinordu. Prachtclub met enorm goede facilitaties en spelen (voornamelijk) met eigen jeugd.

Die gaat nooit zoveel verdienen. Feghouli, de topverdiener, verdient inclusief bonussen al 3,75 miljoen per jaar. Een 32-jarige Babel gaat niet meer dan 3.5 krijgen, ga ik van uit. Trouwens, Gala is hiernaast ook bezig met Ever Banega, die waarschijnlijk een dezer dagen zijn handtekening onder een 3-jarig contract zal zetten (via Ali Naci Kucuk).

Wat we er ook van mogen vinden, Babel heeft het gewoon heel goed gedaan met deze deal. In de herfst van je carrière in 3 jaar nog 15 miljoen binnenharken. Nou, ik doe het ervoor.

27 juni 2019 om 17:29

Ja natuurlijk Raypas! Wanneer een 32-jarige Ryan Babel zown contract eruit weet te slepen is het Goed. Maar wanneer een 28 jarige Wesley Sneijder voor Galatasaray kiest dan zit hier wel 90% te Janken en te Piepen!!

27 juni 2019 om 17:40

Je ziet zelf toch ook wel het verschil tussen een matige speler in de herfst van zijn carrière en een absolute topspeler in de kracht van zij leven?

27 juni 2019 om 17:43

Laat me niet lachen aub. een 28 jarige bankende Sneijder had toendertijd maar 3 keuzes: Liverpool , Zenit en Gala.
Cash speelde ook een grote rol maar hij koos ook voor de CL vergeet dat niet.

daar heb je helemaal gelijk in @kukelekoki! vandaar dat ie naar mijn mening maar ergens anders gaat voetballen (ergens in de vs of arabische clubs) en niet bij gala!

27 juni 2019 om 17:59

@toppertje ouwe

Dan zou ik jou aanraden om in het vervolg je huiswerk beter te doen.. ik wil er niet al te diep op ingaan maar ik zal het voor jou kort en krachtig uitleggen:

1. inter belandt in financieel crisis waardoor van sommige grootverdieners werd gevraagd om salaris vermindering, dit weigerde o.a. Sneijder (terecht naar mijn mening) waardoor hij op de tribune belandde.

2. Liverpool: geen CL/ geen garantie op 90min speeltijd
Zenit: wel CL/ wel garantie op speeltijd
Gala: wel CL/ wel garantie tijd

3. Sneijder moest in die tijd meest verstandige keuze maken met Oranje en voor zijn eigen carriere. En hij heeft naar mijn mening ook de beste keuze gemaakt toen

27 juni 2019 om 18:23

Praat namens jezelf aub. Er waren maar 3 clubs die concreet waren voor Wesley Sneijder in die tijd Punt

En nogmaals met alle respect voor Ryan Babel, maar een club als Galatasaray moet gewoon na tig fouten een keer wakker worden en op de lange termijn denken en op de lange termijn gaan bouwen.

27 juni 2019 om 20:03

Wat maak je je nou ongelofelijk druk om wat Sneijder of Galatasaray wel of niet hadden moeten doen. Ik heb daar ook mijn bedenkingen bij maar tegelijkertijd boeit dat me werkelijk geen ruk. Het is hun geld, niet het mijne. Maar het gaat in dit stuk niet om Sneijder of Galatasaray maar om Babel die gewoon een fantastische deal gemaakt heeft met deze transfer. Heb jij er last van als hij vervolgens geen knikker weet te raken?

27 juni 2019 om 17:30

Bedrag klopt niet. Babel krijgt een contract van 1+1 jaar met een jaarsalaris van 2.5M. Ik snap niet hoe ze uberhaupt op 5 per seizoen komen.. Gala kan dat niet eens betalen.

5 miljoen euro per jaar klopt niet. Volgens Turkse bronnen tekent Babel een contract voor 1+1 jaar. Daarnaast is zijn salaris niet 5 miljoen per jaar maar 2,5 miljoen exclusief bonussen. Galatasaray kan geen 5 miljoen per jaar geven.

Voor de rest is dit een goede versterking, Galatasaray kan en mag niet veel uitgeven en aangezien Babel transfervrij is, komt het goed uit. Daarnaast kent hij de competitie en deed hij het bij Fulham zo slecht nog niet met 11 goals en 5 assists

27 juni 2019 om 22:08

2.5 miljoen netto salaris, plus nog tekengeld dat rond de 2.5 miljoen moet liggen. Babel vroeg van Besiktas een jaarsalaris van 3.5 miljoen, dus uiteindelijk krijgt hij zijn zin, al is het bij een andere club.

We zien een groot verschil van spelers die echt iets geven om zijn ploeg waar ze gespeeld hebben en de spelers die om geld gaan en babel is er een van het boeit hem niet alleen als hij maar promotie krijgt overal met zijn dikke nek hij mag zo verder gaan waar die maar wilt 🤷🏻‍♀️

Wat is dit??? Oké Babel is goed. Kent de Turkse competitie en zal daarom zeker een meerwaarde zijn. Maar 5 miljoen per jaar voor een 32 jarige? En ook nog eens een contract voor 3 jaar. Bruh.. Ze leren het echt niet he.

Bedrag is onzin. Volgens Turkse media gaat hij 2,5 miljoen euro per jaar verdienen en krijgt hij 2,5 miljoen euro tekengeld. Zijn contract wordt waarschijnlijk 2+1 jaar. Galatasaray kan echt geen 5 miljoen loon per jaar uitbetalen aan één speler.

Zeg me alsjeblieft dat de bedragen niet kloppen. Babel is een prima speler maar hier laat onze bestuur weer even zien waarom Turks voetbal zo naar de filistijnen is!!!

Echt een domme zet van gala. Babel is dat echt niet waard!

27 juni 2019 om 17:52

Rustig aan. Denk je serieus dat ze Babel 5 miljoen per jaar gaan geven? Zelfs spelers zoals Sneijder en Drogba verdiende minder ..

27 juni 2019 om 17:57

Ik ben blij dat die naar jullie gaat, want ook al geef je hem minstens 2 miljoen per jaar en ondertekent hij een 2+1 jarig contract is dat gewoon een domme zet.

27 juni 2019 om 18:08

Ben ik met je eens. Vind Babel ook niet echt iets meer hebben sinds zijn snelheid is verdwenen. Ook bij Nederland speelde hij weinig klaar de laatste wedstrijden. İk zou zeggen; Max 1.5 miljoen per jaar, en dat is echt een max. Anders mag hij het lekker uitzoeken in de woestijn of in China.

28 juni 2019 om 02:12

1+1 jaar vind prima transfer

28 juni 2019 om 14:40

Hoe bedoel je een domme zet? Gs is afhankelijk van de omzet die gegenereerd wordt door het verkopen van de huidige spelers, zolang wij niet kunnen verkopen, kunnen we ook niks uitgeven. Babel is een prima speler, maar voor iemand van zijn kaliber is 5 miljoen euro een absurd bedrag. Ik geloof ook niet dat hij zo'n bedrag jaarlijks zal ontvangen.

5 miljoen euro? Dat geloof ik niet. Dat zou ik nooit geloven. En ik denk ook dat het een fabeltje is, of een vertaalfout. Zelfs spelers zoals Sneijder en Drogba hebben we jaarlijks niet meer dan 4 miljoen aangeboden, en dat moet een Babel op 33 jarige leeftijd meer krijgen? Op dit moment hebben we een bestuur die niet(!) meer enthousiast met geld strooit (Diagne transfer is een uitzondering), en daarnaast hijgt de Uefa in onze nek.

5 miljoen euro per jaar voor Babel? Zelfs Sneijder verdiende dat bedrag niet bij ons (misschien via allerlei bonussen dat hij het net aantikte, maar basissalaris was nooit 5 miljoen). Ik geloof dus niets van dat genoemde salaris van Babel. Ik denk max. 2,5 - 3 miljoen per jaar, al vind ik dat zelf te veel voor een 32-jarige Babel. Maar ja: transfervrij, veel ervaring... Het ideale scenario voor Turkse clubs.

Gala bestuur ga ik niet meer serieus nemen, 5M per jaar voor een opa dat kan toch niet man.
Ga je focussen op talenten ofs man!

28 juni 2019 om 00:25

Deze topper was anders niet bemoeien en het is 2,5 leerjaar netto plus 2.5 miljoen tekengeld dus het valt mee.

Nu ik zo aan zijn tweet terugdenk, denk ik wel dat ik weet wat hij ermee bedoelde. Hij had zelf namelijk nooit verwacht dat hij op deze leeftijd nog een meerjarig contract in Europa kon afdwingen waarbij hij minimaal 5 miljoen per seizoen gaat verdienen. Ik sta hier ook met verbazing naar te kijken.

Desondanks is het hem wel gegund en ik hoop dat hij het daar goed zal doen! Hij heeft mij in ieder geval al regelmatig verbaasd met zijn meerwaarde voor zijn vorige clubs.

Hijis toch transfer vrij overgekomen dus dan valt die 15 miljoen wel mee lijkt me.

Mooie transfer voor Babel, weet alleen niet of de besiktas fans hem dit erg graag zien doen.

Babel... prima kerel, maar wel een matige speler. Dat Galatasaray zoveel geld voor die man neertelt. Past wel helemaal in het Turkse voetbal waar op en af het veld geen enkele lijn in valt te herkennen. Correctie: in de Kuyt van Persie dagen zat er geen enkele lijn in het voetbal daar. Misschien heeft er sinds anderhalf jaar een transformatie van het Turkse voetbal plaatsgevonden en dan moet ik mijn woorden inslikken.

Dus hoe serieus is de rivaliteit tussen BJK en Gala nou vergeleken met Gala en Fener? Het zal vast wel minder zijn, maar is dat indrukwekkend of is Besiktas een beetje het zwarte schaap van die drie, die maar half erbij hangt? Nooit echt geweten wat de rol is van Besiktas in het Turks voetbal emotioneel gezien t.o.v. de andere twee clubs.

27 juni 2019 om 22:07

Ik denk dat je het zo kunt vergelijken, Gala-Fener is de Ajax-Feyenoord van Turkije en Besiktas is Psv. Niet zo'n grote rivaliteit als tussen die eerste twee ploegen, maar het zijn geen vrienden van elkaar, laat ik het zo zeggen.

Vind het jammer dat hij naar onze concurrent gaat, want het is nog steeds een hele goede speler. Alleen waren zijn eisen gewoon te gortig voor ons, blijkbaar zijn ze bij Galatasaray wel bereid om daar aan te voldoen. Ik neem het hem overigens ook niet kwalijk. Als je ziet dat matige voetballers al rond de 1.7-1.8 miljoen verdienen bij ons, is het logisch dat Babel om verhoging van zijn huidige salaris (2.1 miljoen) vraagt. En nu raak je een speler die garant staat voor minimaal 10 doelpunten kwijt aan je directe concurrent.

Hij gaat een contract tekenen voor 1+1 jaar met een salaris van 2,5 mil per jaar en dat vind ik normaal na wat die heeft laten zien in Turkije.

Als dit klopt, zou ik het hele bestuur direct wegdoen. 5 milj p/j voor Babel is te gek voor woorden...
Felix krijgt bij Atletico 3,5 milj aangeboden. Is Babel beter dan Felix??? Hij immers al 32 jaar oud....
Ik begrijp de Turkse clubs echt niet. Zonde van het geld...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren