Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ ziet drie spelers terugkeren uit ziekenboeg; dramatische voorbereiding Brann

Laatste update:

Een flinke meevaller voor Pascal Jansen in aanloop naar het allesbeslissende duel in de Conference League tegen SK Brann Bergen. Mees de Wit, Tiago Dantas en Myron van Brederode keren na blessureleed terug in de selectie van de Alkmaarders. Brann kende daarentegen bepaald geen optimale voorbereiding, daar meerdere spelers ziek werden na de heenwedstrijd (1-1).

AZ speelde afgelopen donderdag een zeer teleurstellende wedstrijd in het eigen AFAS Stadion. Ondanks de favorietenrol voor de Alkmaarders kwam Brann in grote delen van de wedstrijd beter voor de dag en pakte het verdiend de voorsprong. Pantelis Hatzidiakos zorgde uiteindelijk alsnog voor de 1-1 en dat bleek ook de eindstand te zijn. Kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League, waarin AZ vorig jaar nog de halve finale haalde, is dus nog lang niet zeker.

De terugkeer van De Wit, Van Brederode en Dantas is dan ook een flinke meevaller. Laatstgenoemde kwam met hoge verwachtingen over van Benfica, maar heeft zijn debuut nog niet gemaakt wegens blessureleed. Mogelijk maakt hij in Bergen dus zijn eerste minuten als AZ'er. Jordy Clasie was er vanwege blessureleed in de heenwedstrijd niet bij en zal ook in de return niet van de partij zijn.

Brann
Waar de voorbereiding op de return voor AZ probleemloos verliep, was dat voor Brann bepaald niet het geval. Aanvoerder Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Pallesen Knudsen en Niklas Castro, de doelpuntenmaker van vorige week, werden ziek en meldden zich dinsdag pas weer op de training. Trainer Eirik Horneland en Ruben Kristiansen lieten hun gezichten woensdag pas weer zien. Het duel in het uitverkochte Brann Stadion begint donderdag om 19:00 uur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Maar niet degene die we het meeste misten in de thuiswedstrijd, namelijk Clasie. Dan hoop ik wel dat Dantas gewoon de kans krijgt, in plaats van (weer) met drie tienen te gaan spelen op het middenveld en overlopen te worden.

Het belooft een lastige opgave te worden, maar alles om voor te spelen.

Nou dat valt alles mee, als die drie spelers van Brann dinsdag alweer op het veld stonden. Je wenst natuurlijk niemand blessureleed of ziekte toe, maar het zou AZ wel goed uitkomen als ze nog laag in hun energie zouden zitten morgen.

Ben benieuwd of Pascal het aandurft om Dantas meteen in de basis te zetten. Het werd vorige week helaas erg duidelijk dat AZ een echte 6 voor de verdediging mistte. Michajlovic en Mijnands komen beide te kort op die plek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren