Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ wervelt in dertien minuten over FC Emmen heen en meldt zich in de top

Laatste update:

AZ heeft zondagmiddag op kinderlijk eenvoudige wijze afgerekend met FC Emmen. Aan de Oude Meerdijk was de ploeg van trainer Pascal Jansen met 0-3 te sterk. De doelpunten vielen in de eerste helft in een tijdsbestek van slechts dertien minuten. Het is voor de Alkmaarders alweer de achtste officiële wedstrijd op rij waarin niet verloren wordt. Met slechts twee verliespunten dit seizoen bezet de ploeg van Jansen de derde plek in de Eredivisie achter Ajax en Feyenoord. Emmen moet het doen met plek veertien.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Bruno Martins Indi stond Maxim Dekker voor de tweede wedstrijd op rij in het hart van de defensie bij de Alkmaarders. De pas achttienjarige verdediger maakte tegen NEC ook de negentig minuten vol en kreeg van Jansen opnieuw het vertrouwen. De spitspositie werd opnieuw ingevuld door Jens Odgaard, die bij afwezigheid van Vangelis Pavlidis voor de doelpunten moet zorgen de komende maanden. Bij de thuisploeg begon nieuweling Ahmed El Messaoudi op de bank. Hij zou na een uur spelen zijn debuut maken in het elftal van Dick Lukkien.

AZ had in de eerste helft werkelijk niets te duchten van Emmen, hetgeen zorgde voor een eentonig spelbeeld. Na tien minuten spelen noteerden de bezoekers de eerste kans van de wedstrijd, toen Odgaard rakelings voorlangs kopte op aangeven van de opgestoomde Milos Kerkez. Halverwege de eerste helft was de Deen alsnog trefzeker. Na een schitterende pass van Jordy Clasie kreeg de gelegenheidsspits de bal ietwat gelukkig mee, waarna hij met rechts afrondde uit de draai: 0-1. Bij de 0-2 van Dani de Wit vervulde Odgaard opnieuw een hoofdrol. Zijn schot kon ternauwernood worden gepakt door Eric Oelschlägel, waarna De Wit klaarstond voor de rebound.

FC Emmen was in het eerste bedrijf nergens te bekennen en keek na exact 34 minuten spelen tegen een nog ruimere achterstand aan. Op de rand van het strafschopgebied kreeg Tijjani Reijnders alle tijd en ruimte om de bal beheerst in de linkerhoek te werken: 0-3. Slechts één keer eerder stond FC Emmen in de Eredivisie sneller met 3-0 achter: in 2020 tegen Sparta Rotterdam (33 minuten). De thuisploeg mocht dankbaar zijn dat een schot van Kerkez op slag van rust overzeilde. De linksback maakte opnieuw een ijzersterke indruk, maar wist zijn optreden niet te belonen met een treffer.

In het tweede bedrijf nam AZ duidelijk gas terug. De Alkmaarders staan donderdag in de Conference League tegenover SK Dnipro-1. Een schot van Odgaard in kansrijke positie ging hoog over, waarna ook Ole Romeny het vizier niet op scherp had. Jansen gunde vervolgens onder meer Myron van Brederode, Clasie en Odgaard rust en zag zijn ploeg het duel controleren. Odgaard had even voor zijn wisselbeurt een vrije trap op de lat geschoten. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg Reijnders mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar gescoord werd er niet meer.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wordt wel een leuk seizoen zo. AZ presteert voorlopig prima, zelfs met allerlei blessures van belangrijke spelers. Ik betwijfel of ze concurrentie van ons gaan worden dit seizoen, want als alles goed blijft lopen kan AZ ook top3 eindigen

4 september 2022 om 16:30

Twente is een heel hecht elftal, wat ze zo’n goede ploeg maakt. Geen extreme individuele kwaliteiten, maar wel heel degelijk allemaal. Geen zwakke plekken. Ben heel benieuwd hoe zij het gaan doen dit seizoen.

4 september 2022 om 17:39

Onderschat je eigen team niet, zoals ze tegen PSV begonnen was indrukwekkend. Als ze die energie kunnen brengen, dit hele seizoen, dan kan ook Twente meedoen om plek 3.

4 september 2022 om 17:43

Het kan, maar van de vijf ploegen in de top5 zou dat natuurlijk een verrassing van de bovenste plank zijn dus daar ga ik voorlopig nog niet vanuit. Misschien is het niet-Europees spelen een voordeel. Groepsfase Conference League is leuk, maar met die tegenstanders die AZ heeft geloot hoeft het van mij nou ook weer niet

4 september 2022 om 18:09

Mwah, je moet verder kijken dan de poule. Kijk naar Feyenoord. Maar inderdaad, het scheelt voor Twente wel.

4 september 2022 om 21:43

Feyenoord had met Slavia en Union Berlin toch echt wel tegenstanders van formaat in de poule, daar waar AZ geen een noemenswaardige tegenstander heeft.

Ik hoop dat Emmen dit seizoen nog een opleving krijgt waardoor het geen degradatie gaat worden. Zoals ze nu spelen is net niks.

4 september 2022 om 21:12

Hoop het ook voor Emmen. Maar aan de andere kant; ik heb Groningen dit seizoen aardig wat zien spelen en het is waardeloos. Hun tegenstanders Volendam, NEC, Go Ahead en Vitesse waren ook waardeloos. Dan heb je RKC en Cambuur waar het nog niet loopt en de situatie in Sittard is helemaal waardeloos. Dan heeft Excelsior leuk gespeeld tegen bijvoorbeeld Vitesse, maar zij gaven vandaag ook niet thuis. Kortom: ik zou niet wéten wie gaan degraderen..

4 september 2022 om 21:29

Hahah mooie uitspraak...

4 punten met tegenstanders als PSV, RKC, Utrecht en Az.
Wat wou je...

We krijgen straks een reeks wedstrijden waar de punten gepakt kunnen worden

Zonde dat je niet wat doelpunten erbij kon prikken in de 2e versnelling. De kansen waren er zeker weten. Al met al tevreden met de 3 punten en iedereen heeft zijn rust kunnen pakken. Op naar donderdag!

@redactie

Jullie zeggen dat AZ zich meldt als derde achter PSV en Feyenoord, maar ze melden zich als derde achter Ajax en Feyenoord.

Eerste helft bijzonder effectief, tweede helft juist totaal niet. Al met al vrij dominante wedstrijd met Reijnders als uitblinker in mijn ogen. Had vandaag een hogere score moeten zijn. In de extra tijd wel nog even onnodig hachelijk achterin, Emmen straft het niet af maar het mag eigenlijk niet gebeuren vanuit AZ. Volgende week de eerste serieuze test en we hebben gezien hoe dat PSV verging. Eerst donderdag Europees maar doorstomen.

4 september 2022 om 18:09

Ik kijk niet elke wedstrijd, maar Reijnders is elke wedstrijd de uitblinker als ik de reacties na de tijd hoor, of lijkt dat maar zo? Goede speler man, heerlijk lichtvoetig.

4 september 2022 om 18:19

Hij is echt heel sterk aan dit seizoen begonnen. Durft het initiatief te nemen en is eigenlijk de grote man als het aankomt op creativiteit bij dit AZ. Dribbelt vrij makkelijk en heeft een goede pass en afstandsschot in huis.

Hoe speelt Kerkez? Zag wel talent in hem maar met Theo voor zich kreeg hij natuurlijk geen minuten bij Milan. Had wel een perfecte wissel kunnen zijn maar een jonge jongen heeft minuten nodig om te groeien.

4 september 2022 om 16:42

laat ik zeggen dat we het niet meer over Wijndal hebben omdat Kerkez hem moeiteloos heeft vervangen. Drive, goede voorzet, defensief redelijk. Moet nog wat rustiger worden maar vult het tot nu toe fantastisch in

4 september 2022 om 16:43

Ongelooflijk blij met hem, brengt veel energie pit en snelheid in zijn spel mee. Kan goed verdedigen en heeft ook een uitstekende voorzet in huis wat terug te zien is in zijn aantal assists.

Prima overwinning, ook al ontbreken er nog best wel basisspelers. Voetbal was ook prima, maar zeker niet geweldig.

Kerkez echt een geweldige aanwinst. Pas 18 jaar en al zo volwassen spelend. Benieuwd hoe hij het gaat doen tegen sterkere tegenstanders.

Met deze keuken kampioen divisie verdediging op Araujo en een waardeloze keeper die bij ieder schot in de zestien op zijn achterwerk valt wordt het een lang seizoen voor Emmen.

Helaas is het bij 3 gebleven terwijl de 6 of 7 ook met gemak het bord op had gekund.
Maar goed, vandaag wederom 3 punten, jammer van de wedstrijd tegen Nec, die je ook had moeten winnen gezien de kansen en veldoverwicht.
Volgende week Zondag de eerste echte eredivisie test als Twente lans komt.
Ik heb er wel alle vertrouwen in gezien het vertoonde spel tot nu toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren