Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ wacht ontwikkelingen bij PSV af: ‘Lot van het Nederlandse voetbal’

Laatste update:

Steven Berghuis is en blijft een kandidaat om de selectie van PSV te versterken. De club uit Eindhoven is er niet zeker van dat Gastón Pereiro van Nacional daadwerkelijk naar Nederland komt en dus moet AZ rekening houden met een belletje van technisch manager Marcel Brands. De aanvaller sluit vandaag pas aan bij de training van de Alkmaarders.

/

“Ik hoop dat hij voorlopig blijft en ga daar ook van uit, maar ik kan niet in de toekomst kijken”, houdt trainer John van den Brom maandag in De Telegraaf een slag om de arm. Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van AZ, ‘hoort het wel’ als er een formeel bod op Berghuis wordt gedaan. "Er wordt al jaren achter elkaar stennis gemaakt op het moment dat er bij ons een belangrijke speler dreigt te vertrekken, maar dat is nu eenmaal het lot van het Nederlandse voetbal en vooral van clubs als wij die goede spelers proberen op te leiden.”

In navolging van Brands heeft ook Phillip Cocu zich laten ontvallen dat de komst van Pereiro een moeilijk verhaal is. Een snelle overgang geniet niet de prioriteit van zaakwaarnemer Francisco Casal. Maxime Lestienne staat in België in de startblokken om naar Eindhoven te komen, maar wacht op de afronding van zijn huurovereenkomst. “Als het echt te lang gaat duren, gaan we er niet in blijven hangen en schakelen we door naar de volgende op de lijst”, zo laat Cocu aan het dagblad weten.

Denk jij dat Steven Berghuis komend seizoen voor PSV speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV heeft al een mondeling akkoord betreft Pereiro alleen de afwikkeling van het papierwerk laat op zich wachten.

Mocht dit te lang duren dan schakelt PSV over op plan B. Gezien er al een akkoord is denk ik dat dit deze week nog wel rond moet komen.

Zo niet dan hoop ik dat PSV met iets beters komt dan Berghuis. Ik vind Berghuis wel een prima speler maar de prijs is te hoog en het verschil met Narsingh is minimaal.

6 juli 2015 om 08:25

Dat vind ik dus ook.
Vind berghuis een leuk spelertje, maar gaat bij PSV geen 15 goals maken. In de champions league zal die ook nog is veel te kort komen.

Ik zie liever een andere speler als Berghuis. Larsson van Heereveen, daar zie ik meer in als Berghuis. niet dat larsson er 15 zal maken, maar zit meer potentie in als bij Berghuis.

Maar doe maar gewoon plan A

6 juli 2015 om 09:09

Het verschil Narsingh minimaal? Volg jij het voetbal wel? Berghuis is zo'n beetje alles wat Narsingh niet is en andersom. Berghuis is technisch beter en heeft een individuele actie. Narsingh is een pure buitenspeler met veel snelheid en een goede voorzet. Berghuis is een type Depay, wel van een iets minder niveau natuurlijk.

6 juli 2015 om 09:24

AZ Alkmaar.

Wij van WC eend adviseren WC eend. Ik volg het Nederlands voetbal op de voet. Kijk de statistieken even terug zou ik zeggen, die van Narsingh zijn beter.

Daarnaast ben ik helemaal niet zo gecharmeerd van Narsingh, sterker nog ik ben voorstander van een vervanger voor hem. Maar ik vindt Berghuis dus niet echt beter, daarom zie ik liever een andere speler komen.

6 juli 2015 om 21:53

Sorry, maar ik ben et toch echt eens met @AZ alkmaar

7 juli 2015 om 01:22

Lol, Narsingh beter noemen dan Berghuis. Verklaar je nader aub.

7 juli 2015 om 01:56

@steward @tygroo

Ik zeg toch, kijk de statistieken terug.

Daarnaast zeg ik nergens dat Narsingh veel beter zou zijn, ik zeg slechts dat er weinig verschil dit en dat PSV dus geen stappen zet als je Berghuis in plaats van Narsingh haalt.

6 juli 2015 om 09:31

Wat heeft Pereiro bewezen dan? Niemand hier weet of hij beter is dan berghuis

6 juli 2015 om 09:34

De scouting van PSV weet dat. Want dat is de reden dat Berghuis dus 2e keus is.

Ik hoop van harte op pereiro en niet op een middelmatige voetballer zoals berghuis die ook nog 3 jaar ouder is. Pereiro lestienne en nog een ervaren centrale verdediger en je bent klaar voor de cl. Natuurlijk als wijnaldum en willems nog vertrekken vervangers halen

6 juli 2015 om 08:08

Ik hoop het ook.

Echter begrijp ik Brands ook wel dat hij geen zin heeft om aan het lijntje gehouden te worden. De akkoorden zijn er en als de verkopende partijen geen haast willen maken om het verder af te handelen dan moet PSV het gewoon afkappen.

Graag of niet toch.

6 juli 2015 om 08:19

Middelmatig? Na Depay de beste buitenspeler van de Eredivisie afgelopen seizoen. Na Twente is hij bij AZ een gigantisch stuk minder onzeker en wisselvallig geworden. Snel goeie drive en een goed schot. Zie hem liever komen dan Pereiro aangezien je niet weet hoe hij zich zal aanpassen etc.

6 juli 2015 om 08:29

Berghuis is 3 jaar jonger en heeft dus veel minder potentie dan Pereiro. Daarnaast zit hij pas een half seizoen op dat niveau waar hij nu op zit.

PSV heeft in het verleden weinig problemen gehad met Zuid-Amerikaanse spelers. Ze hebben personeelsleden die Spaans spreken, Cocu spreekt Spaans en PSV heeft zelfs nu 2 Spaanstalige Zuid-Amerikanen in het elftal zitten dus ik denk dat aanpassen niet zo'n groot probleem is voor deze jongen.

Ik vind Berghuis alleen een optie als PSV echt niks beters kan vinden maar hij is verre van 1e keus voor mij.

6 juli 2015 om 08:52

Dat zegt natuurlijk helemaal niks. Het maakt het alleen wat gemakkelijker. Maar kijk maar bij Lodero. Zat destijds ook met zijn vriend Suarez er. Maar iedereen weet hoe dat is afgelopen. Berghuis speelt al 2 jaar lang op goed niveau bij AZ dus weet niet waar jij dat halve jaartje vandaan haalt. Heeft zelfs 2 seizoenen terug meer gespeeld dan afgelopen seizoen. Berghuis zal het niveau waarschijnlijk ook direct aankunnen zonder zich echt te hoeven aanpassen. Maar misschien is het wel beter om beide te nemen en dan die Belg te laten zitten.

6 juli 2015 om 09:19

Ronal-Doh

Ik vind dat aanpassen onzin. Lodeiro kon zich toevallig niet aanpassen maar die speelde niet bij Psv. Spelers als Arias, Guardado, Ronaldo, Romaro, Farfan, Alex, Gomes, Mendez en Salcido konden / kunnen zich wel makkelijk aanpassen in Eindhoven dus ik vind dat 'aanpassen' geen goede reden om zo'n speler op voorhand niet te halen.

Dat berghuis het niveau meteen aan zou kunnen heeft net zo'n grote kans van slagen als Pereiro. Maher kon zich toch ook makkelijk aanpassen volgens velen? Dat is ook niet zo uitgepakt en die was op dat moment 4 jaar jonger dan dan Berghuis en bovenal 2 klasses beter.

Het is altijd afwachten hoe een nieuwe speler het gaat doen, Berghuis kan net zo hart falen als Pereiro en ik zie liever Peirero komen.

6 juli 2015 om 09:43

Om Mahar en Berghuis nu te vergelijken is onmogelijk. De drive, passie en wil die berghuis heeft, heeft Mahar niet. En je kan wel een mooi rijtje opnoemen maar er zijn ook zat spelers die het niet hebben gered bij PSV.

6 juli 2015 om 09:50

Volgens mij is die vergelijking best relevant.

Allebij (ex)az en allebij Nederlanders.

Maher was ver uit de beste speler bij AZ toen der tijd. Hij verkoos een binnenlandse transfer boven interesse in het buitenland. Voor Berghuis is er niet eens interesse uit het buitenland.

En dat rijtje is gewoon relevant, het is vaker wel goed gegaan dan niet goed gegaan dus dat rijtje is alles zeggend en laat jou jou argument waarom PSV dit niet zou moeten doen verbleken.

6 juli 2015 om 19:47

@panerai:
Prima dat je het meer ziet zitten in Pereiro. Ik ken hem niet, dus heb daar geen mening over. Maar dat jij zegt dat Berghuis pas een half seizoen op het niveau zit waarop hij nu zit, is echt onzin. Berghuis was vorig seizoen (2e helft van het seizoen al in topvorm en uitblinker bij AZ. Na de zomerstop zette hij dit voort en speelde de sterren van de hemel. Helaas door een vervelende en langdurige blessure is hij er dus langdurig uit geweest en heeft hij daarna weer wat tijd nodig gehad om op niveau te komen. Echter heeft deze jongen allang bewezen dat hij de top van Nederland aankan. Hij is niets minder dan bijvoorbeeld destijds een Lens. Sterker nog zeker qua mentaliteit is hij beter dan Lens toen die naar PSV ging.

Waar wij het wel over eens zijn is dat het het beste is als PSV Pereiro haalt en Berghuis bij AZ blijft. Dan weet ik al wie bij AZ de doelpunten tegen PSV gaat maken :D

6 juli 2015 om 08:33

Want je hebt Pereiro in meer wedstrijden aan het werk gezien dan Berghuis? Jij kunt inschatten hoe hij zich gaat aanpassen aan Nederland?

Ik zie Berghuis ook liever niet komen, maar Pereiro is natuurlijk ook een groot vraagteken.

Ik lees bij elke artikel dat iedereen Pereiro wil, maar ik weet zeker dat 9 van de 10 van jullie hem nooit hebben zien voetballen.

Lodeiro was ook zo een grote talent, maar ook hij kwam hier niet uit de verf. Laten we eerst afwachten hoe hij het gaat doen en geen hoge verwachtingen krijgen. Misschien wordt het een geval Suarez, misschien een geval Lodeiro (die niet eens slecht was) of misschien geval Sana.

Natuurlijk is dit een groot talent, of ja dat lees ik, maar weet nog heel goed dat een aantal Psv'ers letterlijk dit zeiden 'derijck heeft zoveel rust, nu al beter dan wat we hiervoor hadden'. Narsingh (al was hij voor zijn blessure best goed), Tyton (zelfde), Maza en Marcelo werden ook heel gehyped. Bij sommigen was het terecht, maar je ziet dat er van alles kan gebeuren. En dan moeten ze weg...

6 juli 2015 om 08:40

Dus?

Moet je een speler met eigen ogen gezien hebben om er een mening over te hebben?

Hij speelt bij een topclub in zijn land, is international, de media in zijn eigen land bestempelt hem als groot talent en scouts van zowel Porto als PSV zien in hem zitten.

Ik denk dat die gegevens genoeg zijn om hem, zonder hem zelf gezien te hebben te verkiezen boven een Berghuis die we allemaal wekelijks zien. Berghuis is 3 jaar ouder is en het eigenlijk pas een half seizoen leuk doet en dus duidelijk 2e of 3e keus is voor Psv. Het enigste voordeel dat Berghuis heeft is dat hij Nederlands is.

Het is nooit een garantie dat een speler het goed gaat doen. Dat was Lodeiro niet maar dat is Berghuis ook niet. Maher was een groot talent uit eigen land en heeft het ook (nog) niet waargemaakt.

PSV heeft in het verleden 10 tallen Zuid-amerikanen gehaald die een groot succes zijn geworden. Toen Ronaldo Gomes en Alex kwamen wist ook niemand wie ze waren en dat zijn toch top aankopen gebleken dus waarom Pereiro niet?

Ik heb vertrouwen in de scouting van PSV en Pereiro is de eerste keus bij Brands dus dat heeft ie dan ook bij mij.

6 juli 2015 om 08:56

Kijk nou eens de statistieken na. Berghuis is al 2 jaar opdreef. En heeft met AZ twee goeie seizoen gedraait. Daarnaast als het echt een groot talent is zat andere clubs wel achter hem aan dan PSV. Porto neemt gewoon een gok en kopen veel jonge spelers op en hopen dat er 1/2 doorbreken.

6 juli 2015 om 09:00

Ja eigenlijk wel. Ken je Cahais? Aantal jaren terug een zeer groot talent bij Boca Juniors en hij stond in de belangstelling van Real Madrid. Die hadden hem een plan aangeboden om zich via het tweede elftal langzaam naar het eerste elftal toe te spelen, maar hij verkoos, ja hou je vast, hij verkoos FC Groningen boven Real Madrid.

Waar is hij nu? Tuurlijk, ik ben ook blij dat er 1x in Zuid Amerika wordt gescout en niet in Zweden, Denemarken ofzo (waar niks mis mee is, maar de gemiddelde potentie die er daadwerkelijk uitkomt gewoon lager is).

Ik hou mijn verwachtingen gewoon laag.

6 juli 2015 om 09:04

@ronal-doh

Hoe weet jij nou weer of Porto een gok neemt. En waarom neemt Porto geen gok met Berghuis dan?

Er valt verder weinig zinnigs over te zeggen. Ik heb Berghuis zien spelen en het is een leuke speler en niet meer dan dat. Pereiro heb ik niet zien spelen maar de verhalen zijn veel belovend en hij is 3 jaar jonger dan Berghuis.

De scouting van PSV heeft hem gewogen en hem op de eerste keus gezet en dat gegeven plus de goede verhalen uit het buitenland zijn genoeg redenen voor mij om hem graag te zien komen.

Leuk voor Berghuis wetende dat hij plan B is of 'de volgende op de lijst'. Daar spreekt veel vertrouwen uit.

6 juli 2015 om 09:24

Daarom is hij dus B keus.

6 juli 2015 om 10:04

Wat maakt het nou uit dat hij plan B is? Er zijn zoveel profvoetballers op deze wereld. Natuurlijk haalt PSV liever Robben terug of liever zelfs Messi. Wat dacht jij?

Ik vind Berghuis een uitstekende speler, maar ik kan heel erg moeilijk inschatten of hij kans van slagen heeft bij Psv. (Ik heb het gevoel dat hij veel vertrouwen nodig heeft, dus concurrentie van Narsingh lijkt me niet ideaal.) Maar ik vind de ontwikkeling van Berghuis wel zeer interessant om te volgen.

Het liefst zie ik overigens nog steeds Corona, maar ik begrijp PSV wel als hij echt zoveel verdiend. Jahanbakshs lijkt met ook een perfectie optie om te concurreren met Narsingh.

"er wordt al jaren achter elkaar stennis gemaakt op het moment dat er bij ons een belangrijke speler dreigt te vertrekken, maar dat is nu eenmaal het lot van het Nederlandse voetbal en vooral van clubs als wij die goede spelers proberen op te leiden.”

LOL het opleiden gedeelte was overbodig aangezien Berghuis niet door AZ is opgeleid. Stewart kon het blijkbaar niet nalaten om een veer in z'n eigen reet te steken.

On: Ik hoop echt dat Pereiro komt, want Berghuis vind ik niet echt een kwaliteitsinjectie. Ik laat me graag verrassen door Brands's optie nummer 1

6 juli 2015 om 11:59

Stewart bedoelt dat AZ Berghuis weer op de kaart heeft gezet. Berghuis was afgeschreven door Twente, slabakte wat aan bij VVV en kwam als een dood vogeltje binnen bij AZ waar hij is getransformeerd tot een topspeler. Dat is wel de verdienste van de club. En het is ook het beleid. AZ leidt eigen jeugd op en haalt jonge talenten (19-21) om deze een laatste stap in hun ontwikkeling te laten maken. Bij AZ noemen ze dat ook opleiden wat misschien geen gelukkige woordkeuze is.

6 juli 2015 om 13:19

Ik begrijp het punt dat je wilt maken, echter heeft AZ Berghuis op de kaart gezet of Berghuis zichzelf? Ik denk vooral het laatste, hij heeft het podium aangereikt gekregen van AZ en heeft zelf die kans gepakt. Ik begrijp dat dit het lot van AZ en nog wel meer clubs is. Vond de laatste bewoordingen alleen opmerkelijk.

Net als Panerai hoop ik ook gewoon nog steeds op Pereiro .. Ik heb het gevoel dat het gewoon heel erg snel rond is en dat heb ik ook met Lestienne.
Berghuis zie ik liever niet komen is een middelmatige speler die veels te veel gaat kosten .. Als we toch al een buitenspeler uit de ED zouden moeten halen dan was het voor mij 1.Larsson 2.Corona 3.berghuis en 4.Adje.

Ik zou sowieso de voorkeur geven aan Larsson van Heerenveen, dat is echt een goede speler voor PSV als vervanger van Depay, Berghuis is op zich ook geen slechte speler, maar Samba Sam lijkt me toch wat beter voor Psv!

In plaats van Lestienne zie ik liever Tighadouini of Larsson komen wat dat betreft.
Ik weet niet of Berghuis zich zo gaat ontpoppen als bij AZ maar van mij mag tie komen als de deal rond Pereiro niet rondkomt.

6 juli 2015 om 11:24

Eens, ik snap ook niet waarom Tighadouini geen optie is bij de topclubs aangezien hij voor een miljoen opgehaald kan worden, zeker PSV kan hem wel goed gebruiken, hij is op links toch een beetje een type Depay en zou dus ook prima daar kunnen passen.

Nu willen ze weer een gok nemen met een dure buitenlander terwijl met Larsson en Berghuis er nog twee alternatieven in de Eredivisie rondlopen die prima aanwinsten kunnen zijn voor Psv. Zeker Larsson vind ik ook een goede speler, Berghuis kan misschien nog een jaartje bij AZ blijven, die moeten ook Europa in met een goede selectie.

Welke speler van AZ is bij PSV of Ajax nu echt door ontwikkeld?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren