Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ-talent Zakaria Aboukhlal mag hopen op debuut als international

Laatste update:

Zakaria Aboukhlal staat voor zijn debuut bij de nationale ploeg van Marokko. De Marokkaanse bond heeft donderdagochtend bekendgemaakt dat de twintigjarige aanvaller van AZ is opgenomen in de selectie van de Leeuwen van de Atlas voor de komende interlandperiode. Het is voor het eerst dat de voormalig jeugdspeler van PSV is opgeroepen voor de Marokkaanse ploeg.

Aboukhlal is een zoon van een Libische vader en Marokkaanse moeder en beschikt tevens over een Nederlands paspoort, en kon zodoende meerdere kanten op. Marokko speelt later deze maand twee kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup. Op 13 en 17 november staan de duels met Centraal-Afrikaanse Rebubliek op het programma. Aboukhlal is niet de enige speler uit de Eredivisie die is opgeroepen; ook Ajax-back Noussair Mazraoui is van de partij. Vitesse-aanvaller Oussama Tannane zit niet bij de selectie, in tegenstelling tot voormalig Eredivisie-spelers Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat.

Aboukhlal, die eerder ook in de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC Waalwijk speelde, kwam als jeugdinternational uit voor Nederland. Begin 2019 vertegenwoordigde hij nog Oranje Onder-19. “Dus nu is Nederland eerste keus, maar of dat in de toekomst ook zo is durf ik niet te zeggen”, zei hij destijds in een interview met ELF Voetbal. Aboukhlal kwam dit seizoen tot twee doelpunten in drie Eredivisie-optredens namens AZ, de club die hem voor twee miljoen euro overnam van PSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ah kijk, daar roepen ze wel gewoon spelers op in de hoop dat ze dan voor het land kiezen. Op basis van de tot nu toe getoonde kwaliteit zou ik toch voor Tannane gaan.

5 november 2020 om 12:57

Marokko is aan het verjongen, denk dat Aboukhlal daarom is opgeroepen. Tannane is een leuke speler voor de Eredivisie, maar de laatste twee wedstrijden (tegen Senegal en Congo) was hij echt slecht en liep er wat verdwaald bij.

5 november 2020 om 13:38

als Frank de Boer Ihattaren links had laten liggen hadden ze vast ook hem geselecteerd zo is natuurlijk ook Ziyech bij Marokko gekomen nadat hij eerst voor Oranje gekozen had. Nog steeds erg jammer want Ziyech kunnen we wel goed in de voorhoede gebruiken meer kwaliteit dan Promes, Berghuis en bijvoorbeeld Bergwijn. Voor de rechtsback hadden we natuurlijk ook liever Mazraoui gehad dan Hateboer... of wie er verder kan spelen (los van Dest als die die keuze gemaakt had). We doen als land toch wat verkeerd in juiste aandacht geven aan dit soort jongens. Natuurlijk moeten ze zich zelf bewijzen maar Ihattaren is buitencategorie, net als Ziyech daar moeten we wel anders mee omgaan dan een matige speler als Hateboer maar dat snapt men in Zeist nog niet.

5 november 2020 om 14:23

Geloof je dat nou echt? Die willen de boel gewoon voor zijn om de jongens te binden voordat ze in aanmerking gaan komen voor de andere nationale ploeg. Deze jongen heeft z'n doorbraak bij AZ nog niet eens meegemaakt. Laten we het nou niet mooier gaan maken dan het is.

5 november 2020 om 15:15

En Aboukhlal heft zijn eerste twee wedstrijden voor AZ er net op zitten. Wat heft hij nou laten zien dat hij een uitnodiging verdiend?

6 november 2020 om 01:58

Soccer81 marokko heef genoege goeie speler. Ik ben zelf marokkaan. Die gasten hebben gelijk. 9/10 eredivisie spelers haalt marokko niet. En spelen 2 interlands zoals tanane labyad etc. Ze roepen deze zakaria gewoon op voor geval dat die grote speler word maar voor nu komt die tekort. Marokko heeft die barkok amallah harit boufal ziyech etc allemaal daar lopen en nog taarabt

5 november 2020 om 13:07

Ik zie dat toch anders.
Marokko roept potentieeltjes zo snel mogelijk op zodat ze niet meer voor een ander land kunnen kiezen.
Prima overigens hoor, maar ik denk dat dit dus eerder uit bangheid voorkomt.

5 november 2020 om 13:12

Zakaria is overigens wel een typisch Marokkaanse speler, hij gaat eerder voor eigen succes dan voor de voorzet, als het dan lukt is het prima maar je vreet je op voor de buis als edn aanval weereens strand door egoisme.
Idrisdi had dit ook heel erg die drang om toch maar zelf te gaan en te laten zien van " zie je wel dat het lukt".

5 november 2020 om 13:19

Die regel is toch pas geleden veranderd? Volgens mij mogen internationals tot 5 officiële interlands nog kiezen voor een ander land.

5 november 2020 om 13:24

@tinus45 En hoezo is dat iets typisch Marokkaans? Het is toch logisch dat een jonge aanvaller zich meer wil bewijzen en daardoor iets meer ego speelt. Dat is echt niet iets wat alleen bij Marokkanen voor komt

5 november 2020 om 13:43

Wel veel meer dan gemiddeld omdat zij iets meer bewijzingsdrang hebben of voelen waarschijnlijk.
Het valt mij in ieder geval vaak op, maar ik kan mis zitten.

5 november 2020 om 14:08

Bewijzingsdrang krijgen ze als ze 15x afgewezen zijn voor een stage of werk. Het is geen drang als je doet waar je heel veel plezier uit haalt. Als jongens zich meer willen bewijzen dan “westerse voetballers”, zegt dat dan niet meer over de werklust die ze erin stoppen tov jongens die die zogenaamde drang niet hebben?

5 november 2020 om 15:17

Dat is toch precies wat ik ook aangeef? Hij wordt opgeroepen in de hoop dat hij dan voor Marokko kiest.

5 november 2020 om 15:17

'zakaria is overigens wel een typisch Marokkaanse speler, hij gaat eerder voor eigen succes dan voor de voorzet, als het dan lukt is het prima maar je vreet je op voor de buis als edn aanval weereens strand door egoisme.'

Heet Arjen Robben eigenlijk Abdelhaqim Ramadan? Ik heb nooit geweten dat er een relatie bestond tussen het gaan voor eigen succes op het voetbalveld en etniciteit.

Een toko die mij inhuurt zoekt nog een Data Scientist en een Data Analytics specialist, die hen o.a. kan helpen bij het inzichtelijk maken van relaties tussen verschillende type, op het eerste oog op zichzelf staande, data...

5 november 2020 om 15:18

Tinus, hetzelfde geldt voor Karlsson. Zowel Karlsson als aboukhlal zien eerst het doel, dan nog 2 keer het doel en dan pas de medespelers naar mijn idee. Dat is niet erg, vaak een goed iets, maar om nou te zeggen dat het iets Marokkaans is? Het is ook niet echt iets typisch Zweeds ondanks het feit dat zowel Ibrahimovic als tankovic dit ook hebben/hadden.

5 november 2020 om 16:22

@Tinus En daarom heeft de Marokkaanse Ziyech de meeste assists in de Eredivisie sinds 2016? Niet zo netjes deze, feitelijk, onterechte beeldvorming.

5 november 2020 om 16:41

Gefeliciteerd, u heeft de uitzondering gevonden.

5 november 2020 om 16:38

@thejigsaw, Tannane heeft een paar dagen geleden positief op Corona getest. Denk dat hij er daarom niet bij is

Ik denk dat Zakaria nog lang niet op zijn volledige potentie zit. Misschien zou hij ook goed genoeg zijn voor Nederland over paar jaar.

5 november 2020 om 12:57

Dan moet ie nog wel voor NL willen spelen. Veel jongens willen dat niet en voelen geen binding meer.

5 november 2020 om 13:01

Hoezo geen binding meer? Ik denk dat veel jongens die geen binding hebben met Nederland dat eerlijk gezegd nooit gehad hebben (en wel met hun land van herkomst). Dat is overigens geen schande, dat is voor iedereen gewoon een persoonlijk gevoel. Maar ik heb niet het idee dat zo'n gevoel ineens sterk toe- of afneemt, zoals jij stelt.

5 november 2020 om 13:27

Sander, persoonlijk vind ik het toch wel degelijk een schande als mensen op geen enkele wijze een binding voelen met een land waar ze al hun hele leven wonen. Nu wil ik absoluut niet suggereren dat dit bij Aboukhlal het geval is (kan zijn keuze voor Marokko goed begrijpen), maar zoals jij het opschrijft in je comment ben ik het echt met je oneens.

5 november 2020 om 13:34

@davilla_7/ Dat lijkt mij ook zorgelijk inderdaad als dat het geval zou zijn. Maar ik heb het niet per se over 'op geen enkele wijze een binding voelen', als een jongen voor Marokko, Turkije, of welk vaderland dan ook kiest omdat hij daar meer binding mee voelt dan met Nederland kan dat prima wat mij betreft, betekent niet direct dat ze helemaal 0,0 binding met Nederland hebben toch? Waar ik meer op doelde is de implicatie van champagnepapi is dat 'veel jongens geen binding meer voelen', met name het woordje 'meer' dus. Ik denk namelijk niet dat zo'n gevoel sterk af- of toeneemt over tijd, dat zit gewoon van jong af aan in je naar mijn idee.

5 november 2020 om 13:37

Een schande zou ik het niet noemen, want het is wel te begrijpen, ze groeien immers op met de cultuur van hun ouders. Het probleem is dat mensen in de landen van herkomst, deze mensen wel als Nederlander zien. Onbewust krijg je enorm veel mee van de cultuur hier. Ik zou het wel verstandig vinden om je proberen te binden met het land waar je woont, want dat maakt het leven er een stuk prettiger op lijkt me. Desalniettemin gaat dit vanzelf over, generatie op generatie.

5 november 2020 om 13:46

@sander, jij hebt het in je eerste comment over mensen die 'geen binding hebben met Nederland' en dat ook 'nooit gehad hebben', dat interpreteer ik dus als 0,0 binding hebben met Nederland. Maar dan heb ik je kennelijk verkeerd begrepen, in je tweede reactie kan ik me wel vinden

5 november 2020 om 13:53

Je binding met een land kan natuurlijk ook afnemen (of toenemen) door gebeurtenissen die plaatsvinden of, zoals in het geval van Nederland, door een veranderend politiek klimaat.

5 november 2020 om 14:03

Binding heeft vaak te maken vertrouwen. Bij veel van ons Marokkanen zit er iets niet goed in het vertrouwen met Nederland. Dat komt door ervaringen die we meemaken. Deels van die ervaringen zouden we niet mee moeten maken, maar doen dat toch door sommige Marokkaanse Nederlanders die zich gedragen alsof ze in het Wilde Westen leven. Denk aan de ervaring etnisch profileren. Zou je niet mee moeten maken maar speelt wel af.Het land Marokko is een wolf maar zegt dat ook. Als je niet oppast, wordt je opgegeten. Nederland is een wolf in schaapskleren. In woorden roept NL dat ze te vertrouwen zijn, in praktijk zitten ze al op je been te kauwen. De voorkeur ligt dan qua binding toch meer bij de wolf die je waarschuwt. Let aub wel op, ik heb het niet over Nederlanders in het algemeen. Maar voornamelijk op politiek gebied.Echter zijn we opgegroeid in dit systeem en snappen we het systeem hier ook beter. Dat is ook de reden dat we hier vaak blijven. Best grauw als ik het zo teruglees 🤔

5 november 2020 om 14:08

Ik snap je verwarring inderdaad Davilla, dat had ik niet heel goed omschreven. Bedoel meer 'als ze nu meer binding hebben met hun vaderland dan met Nederland (waar ze geboren en opgegroeid zijn), dan hadden ze dat waarschijnlijk altijd al.

En @marocberkane: Maar vind jij dat het politieke klimaat in de afgelopen 10 - 15 jaar (de tijdspanne die jongens die een land moeten kiezen als jonge aanstaande internationals gemiddeld bewust mee hebben gemaakt) zo extreem veranderd is in Nederland dan? Dat valt reuze mee volgens mee toch?

5 november 2020 om 14:18

Voor jouw waarschijnlijk als een blanke Nederlander die Sander heet valt het wel mee. Maar voor jongens die opgroeien in Rotterdam of Amsterdam en elke dag de verharding zien op straat met politie of anderen is het toch echt anders. We worden niet hetzelfde behandeld, hoezo zouden we ons nog Nederlander moeten voelen?

5 november 2020 om 14:27

@marocberkane - Het politieke klimaat in Nederland verandert eerder in een voordeel voor mensen met een migratieachtergrond dan in een nadeel. Dat er dan politieke partijen tussen zitten die er wat van vinden doet niets af aan het feit dat het kabinet gewoon goed is voor deze bevolkingsgroep(en).

5 november 2020 om 14:29

@champagnepapi - Geen binding "meer"? De jongens die een dergelijke binding niet voelen, hebben 'm waarschijnlijk nooit gevoeld. Laten we nou niet doen alsof Nederland zo vreselijk is omdat we twee politieke partijen hebben (die toch nooit gaan regeren) die er wat negatiever tegenaan kijken...

5 november 2020 om 14:31

‘dan moet ie nog wel voor NL willen spelen. Veel jongens willen dat niet en voelen geen binding meer.’

Ik snap je punt en begrijp waarom je dit zegt, maar dit speelt niet altijd mee.
De keuze voor een andere bond kan ook gewoon gebaseerd zijn op sportieve gronden. Er zijn voetballers die goed zijn, maar niet goed genoeg voor het Nederlands elftal.

Zij hebben het ‘geluk’ dat zij de mogelijkheid hebben om dan voor een andere nationale bond te kiezen. Veel jongens ambiëren een interlandcarrière en een alternatieve bond kan hierin uitkomst bieden.

Ik heb pak ‘m beet 12 jaar geleden zelf voor die keuze gestaan. Kiezen tussen de Knvb of de voetbalbond waarmee ik het land van mijn moeder zou vertegenwoordigen. Als ik voor dat laatste had gekozen, dan zou dat volkomen losstaan van mijn (gebrek aan) binding met Nederland en 100% te maken hebben met het perspectief op speeltijd. Maar, zoals ik al aangaf, ik weet en begrijp waarom je dit zegt, want er zijn ook gevallen waarin het ontbreken van een binding de doorslaggevende factor is geweest.

5 november 2020 om 14:43

@sirius, 'de jongens die een dergelijke binding niet voelen, hebben 'm waarschijnlijk nooit gevoeld.' Das wel een behoorlijk gewaagde uitspraak om te doen. Zeker als je niet goed op de hoogte bent van hun achtergrond en wat ertoe heeft geleid dat hun binding met Nederland als sneeuw voor de zon is verdwenen. 'laten we nou niet doen alsof Nederland zo vreselijk is omdat we twee politieke partijen hebben (die toch nooit gaan regeren) die er wat negatiever tegenaan kijken...' Nederland is ook niet (zo) vreselijk (mijn ervaring). Dat heeft niemand beweerd. Maar dat personen binding met Nederland verliezen ligt echt niet alleen aan de pvv of dat clubje van tjserrie ezel en hitlerma... Je kan wat dit betreft ook naar andere partijen kijken die voor de buhne roepen dat ze op de linkerflank acteren, terwijl ze heel iets anders laten zien...

5 november 2020 om 14:43

Het politieke klimaat is wel degelijk veranderd over die tijd met een toename van populisme en daardoor meer polarisatie. Maar ook de toename van terroristische aanslagen, waarvoor jongeren zich steeds moeten verantwoorden en waardoor de islam een veelbesproken onderwerp is geworden in het maatschappelijk debat, kan een reden zijn voor jongeren om steeds minder binding met een land te voelen. Al is het inderdaad niet te zeggen of dit voor Aboukhlal ook geldt of dat hij zijn keuze op sportieve gronden maakt.

5 november 2020 om 15:49

Kunnen die talloze aanslagen en het gebrek aan op een duidelijke manier daarvan afstand doen van bepaalde groepen niet juist een reden waarom Europeanen populistischer gaan stemmen?

Feit dat nu weer islamitische meisjes een prent die al 5 jaar op een school hangt, op internet zetten met alle gevolgen van dien... Dan kan je toch begrijpen dat de gemiddelde Nederlander met kinderen helemaal gek wordt dat er weer debielen met afschuwelijk intenties naar zo'n school gelokt worden?

Kortom ik denk dat oorzaak en gevolg exact andersom zijn. Maar dat er een negatieve spiraal dan ontstaat aan beide kanten, kan ik me bij beide kanten indenken

5 november 2020 om 16:09

Maar die talloze aanslagen komen door oorlogen in Afghanistan, Irak of Syrie waar het westen Niks te zoeken heeft. Kijk eens objectief naar dingen en niet door een westerse bril, dan kom je al een stuk verder. Kijk andere naar wat er in Abu Ghraib of Guantanamo Bay gebeurd is allemaal. En dat is alleen het puntje van de ijsberg.

"the media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent.” Malcolm X.

5 november 2020 om 16:21

@pavol_demitra3, Dat is nu juist het probleem. Waarom zou je in hemelsnaam afstand moeten nemen van iets waar je totaal niks mee te maken hebt.

5 november 2020 om 16:36

'kunnen die talloze aanslagen en het gebrek aan op een duidelijke manier daarvan afstand doen van bepaalde groepen niet juist een reden waarom Europeanen populistischer gaan stemmen?' Zeg je nou echt dat moslims zich onvoldoende, op niet mis te verstane wijze, afstand nemen van dit soort aanslagen? Moslims keuren wel vaker in grote getale dit soort wantoestanden af. Ik begrijp niet waarom men van moslims iedere keer verwacht dat zij massaal hun mond hierover moeten opentrekken. Moslims leiden hier letterlijk en figuurlijk onder. Het is niet zo dat hun leven ook bespaard blijft, want de IS bijvoorbeeld doet niet zo moeilijk... Sinds de twin towers in the united states of kkk zijn neergehaald spreken moslims zich uit tegen deze vorm van terrorisme. Grote moskeeen en andere Islamitische organisaties zijn samen gaan werken om radicalisering zoveel mogelijk tegen te gaan. Ook in Nederland. Toen Theo van Gogh werd vermoord gingen overal in het land moslims de straat op. Wil je dat moslims nog meer doen? Zijn mensen zo kort van geheugen? Waarom wordt van witte mensen of Christenen nooit verwacht dat zij massaal afstand nemen van bijvoorbeeld Anders Breivik en z'n terroristische daad. Werd er aan Christenen gevraagd om duidelijk afstand genomen van Timothy Mcveigh. Moeten Christenen op niet mis te verstane wijze afstand nemen van de kkk? Een klein voorbeeld: Keek je wat jaartjes geleden naar het programma 'oog in oog' met Sven Kockelmann? Farid Azarkan kwam ooit op bezoek bij Sven Kockelmann. Kockelmann had het over het afstand nemen van de IS. Farid vroeg op een gegeven moment aan Kockelmann of hij afstand wilde doen van het feit dat hij zijn vrouw slaat. Kockelmann zei daarop dat hij zijn vrouw helemaal niet slaat. Farid zei vervolgens 'nou, en ik ben helemaal niet voor de IS, dus waarom zou ik afstand nemen van de Is'. Op deze wijze wordt een wij vs zij frame geschetst, die totaal de verkeerde kant opgaat...

5 november 2020 om 16:40

Ging de VS niet Afghanistan in door 9/11? Hoe lang is die abu graib al dicht? Alsof Saddam zo populair was onder zijn eigen bevolking? Oorlog in Syrie was met name een onderlinge aangelegenheid... Olympische spelen in Munchen, Amerikaanse ambassade in Iran... noem maar op. Bovendien waarom worden ze in Europa gepleegd en niet in de VS? Waarom niet in China, waar het leven van een moslim op dit moment echt weinig waard lijkt te zijn? Berkane, ik snap dat je er niets mee te maken hebt, maar het afkeuren ervan heeft meer dan een symbolische waarde... Even op de man af, hoe kijk jij dan naar de situatie op die school? Snap je dat dit een partij als de PVV enorm in de kaart speelt? Stel je voor jij hebt kinderen en er worden boeddhistische extremisten naar de school gelokt voor iets triviaals als een tekening van de ganges met rottende bacterien (ik noem maar wat)... @ Apocalyps. In de gevallen Breivik, Mcveigh waren aanslagen op binnenlandse doelen met als voornaamste slachtoffers de eigen bevolking/nationaliteit. Dat is toch compleet iets anders? Dat van die moskeen geldt voor Frankrijk ook, toch volgen ze daar meer dan 4500 extremisten... Voor iedere 25 moskeen die de westerse principes aanvaarden, is er toch 1 die haaks op die waardes staat... Die haalt het nieuws met krachttermen en de populisten kunnen weer paar weken vooruit... Laat staan als er weer een mafkees iets doet, dan kunnen populisten weer maanden vooruit...

5 november 2020 om 16:57

Door je antwoorden kan ik al zien dat je eigen mening alleen als waarheid ziet. Discussie heeft geen zin.

5 november 2020 om 17:19

Dat lijkt me ontzettend sterk, heb tijdens mijn studie de standplaatsgebondenheid van allerlei gebeurtenissen in de geschiedenis moeten onderzoeken. Van suez crisis tot cuba crises.

Kortom ik discussieer graag verder met je. Als je je niet openstelt helemaal akkoord, maar ga nu niet in je eentje zitten mopperen over wie 'de waarheid' in pacht heeft.

5 november 2020 om 23:14

Jammer, dat er heel selectief naar mijn punten gekeken wordt en de grote vraag open blijft staan... wat als het jouw kinds school is... Over oogkleppen gesproken.

Hopen dat er niet weer een hele discussie komt hierover, laat ze gewoon kiezen voor wie ze willen. Media zet druk op spelers om voor NL te kiezen, maar tegelijkertijd zeuren ze over de familie die zogenaamd druk zouden zetten op de spelers.

In Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje hoor je toch ook geen hond blaffen hierover, waarom wel hier.

5 november 2020 om 13:16

Hier gaat geen hele discussie over komen omdat hij niet goed genoeg wordt geacht voor Oranje. Was dat wel het geval dan waren er al 50 comments geweest.

5 november 2020 om 13:46

Wat een onzin Chupacabla en Fanevh. Sowieso is het woordje zogenaamd, door Chupacabra verkeerd gebruikt. Het moet zijn "zogenaamde druk" van de media en "wel degelijk druk van familie en omgeving". Want waarom zou de media druk uitoefenen op zo'n speler? De journalisten schrijven hun kranten wel vol hoor... Daarentegen familie en omgeving, die zetten druk... Des te kanslozer de omgeving, des te meer ze zich af willen zetten tegen Nl/frankrijk/duitland... Je ziet ook dat de hoger opgeleide voetballers (en hun families) graag voor de Europese landen willen uitkomen... Ze zijn er opgegroeid en naar school geweest. Daarentegen de minder opgeleide (en hun omgeving en families) kiezen voor het land van herkomst... Of het komt dat ze graag willen pronken met het voetbalelftal van herkomst (wat 50 van de Nederlanders sowieso al niet interesseert omdat voetbal ze niet interesseert), of dat ze NL geen succes gunnen, daar zouden ze zich eens eerlijk over uit moeten laten. In veel gevallen is het voor de voetballer in kwestie dus best een lastige zaak, waarbij sinds een aantal jaar landen al actief scouten naar spelers om ze snel te laten debuteren... Oh en de voorbeelden van Engeland en Frankrijk worden hieronder al beschreven, maar zou me eens inlezen over Declan Rice...

5 november 2020 om 14:31

Nee hoor, ik denk er hetzelfde over bij elke speler, ongeacht niveau of kwaliteit. Dat selectief verontwaardigde vind ik altijd zo schrijnend. Alsof het zo vreemd is dat mensen hier wat van vinden...

5 november 2020 om 13:17

Ik hoo het met je mee dat er geen discussie ontstaat, maar geloof niet dat dit nergens anders een issue is. Moet er ook bij zeggen dat het vreemd is om hem op te roepen. Hij heeft toch nog lang niet het niveau van een A international? Of zit Marokko er krap op zijn positie?

5 november 2020 om 13:20

Dat er hier zo'n discussie was komt denk ik vooral omdat het Nederlands voetbal de afgelopen jaren in een dip zat. Voor de discussie over Ziyech kwamen dit soort dingen ook niet vaak voor. Ziyech koos voor Marokko en werd een soort rolmodel, zowel daar als onder de jongeren in Nederland met Marokkaanse roods. In Ierland gebeurd dit overigens ook regelmatig. Declan Rice speelde bijvoorbeeld in de jeugd alleen voor Ierland, maar toch koos hij voor Engeland. Jack Grealish idem dito.

5 november 2020 om 13:23

Aboukhlal zou een potentiele Oranje speler kunnen worden, maar Zakaria moet lekker doen waar hij zich goed bij voelt. Is dat Marokko? Dan is dat toch prima. Snap dat hele gedoe niet rondom een keuze van een speler. Bij bijvoorbeeld een speler die niet goed genoeg is voor Oranje kraait er ook geen haan naar als hij voor pak 'm beet Curacao kiest.

5 november 2020 om 14:16

Mehh.. blijkbaar was hij interessant genoeg voor Oranje -19, maar niet voor Marokko -19. Hij stond in Nederland dus gewoon op de radar. Marokko laat iedereen met een beetje talent meedoen met het nationaal elftal en legt al heel vroeg druk op zo'n jonge speler om op de uitnodiging in te gaan. Dat verdient in mijn ogen ook niet de schoonheidsprijs. De keuze is na zo'n wedstrijd / toernooi dan ook definitief.

Los van dit alles, vind ik ook dat het hun eigen keuze is hoor, helemaal mee eens. Maar ik vind het aan de andere kant ook een middelvinger naar de teamgenoten in de jongere Oranje-elftallen. Ook los van zijn kwaliteiten, want ik zie diverse talenten die in het 'grote' Oranje straks beter tot hun recht gaan komen dan deze jongen, met alle respect.

Typische actie van de Marokkaanse voetbalbond; jonge talenten snel vastleggen voor het nationale elftal in de hoop dat ze later doorbreken en van vaste waarde kunnen zijn. Inspelen op hun loyaliteitsgevoel met de nodig druk vanuit familiesfeer. Sommige jongens maken hiermee te snel de verkeerde keuze en kunnen hun interland carriere vaarwel zeggen. Werkt ook andersom: de Guzman die destijds voor NL koos, maar daarna nooit echt van vaste waarde is geweest. Had hij voor Canada gekozen, dan had hij qua interland carriere veel meer wedstrijden gespeeld.

5 november 2020 om 13:50

Eens dat het een typerende actie is...

Je voorbeeld van de Guzman gaat alleen vind ik niet op, omdat in dit geval hij nog een WK heeft gespeeld op hoog niveau en heeft kunnen profiteren van zijn status als NL international bij contract onderhandelingen. Terwijl een international van Canada normaal gesproken bij een middenmoter in de Schotse premier league zijn contract onderhandelingen doet.

5 november 2020 om 13:51

Wilde net zeggen, andersom komt dat vaker voor. El Ghazi, Maher, Yildirim en zo zijn er tal van andere voorbeelden. De jongens die voor Marokko kiezen, spelen vaak meer wedstrijden. Ziyech, Mazraoui, Nordin/Sofyan Amrabat, El Ahmadi, etc.

5 november 2020 om 14:37

Maar hoe is dat een goed voorbeeld? El Ghazi, Maher en Yildirim zijn gewoon geboren en getogen in Nederland en dat geldt ook voor al die andere voorbeelden. Dan waren Douglas en Kalou veel betere voorbeelden geweest. Verder interesseert het me niet welke keuze een speler maakt, tenzij die betreffende speler jeugdinterlands speelt en heeft gespeeld.

5 november 2020 om 15:23

@sirius: dat was de context in deze niet.

5 november 2020 om 13:57

Van Ihattaren kan hetzelfde worden gezegd. Die zou zonder dubbele nationaliteit echt niet zo snel bij de selectie van Nederland zijn gehaald, en er zijn wel meer voorbeelden te bedenken. Advocaat gaf laatst zelfs toe dat hij Aké alleen heeft laten debuteren om hem vast te leggen voor Nederland.

5 november 2020 om 14:35

@marocberkane - Het grote verschil is dat die jongens ook gewoon geboren en getogen zijn in Nederland. Tegenwoordig moet dat ook gewoon, want de Marokkaanse bond is er als de kippen bij om jonge talenten zo snel mogelijk te binden. Daarin vind ik de Knvb nog veel te assertief.

5 november 2020 om 16:45

Daar ben ik niet zo overtuigd van. Jongens als Kongolo, Riedewald, Bazoer, de Ligt, Willems werden ook allemaal heel snel opgeroepen. Bij Nederland wordt je nou eenmaal na een paar wedstrijden opgeroepen

Triest. Triest in de figuurlijke zin, dat Marokko hem probeert te stelen door hem op te roepen zodat huj niet meer vor een ander land kan kiezen. En triest, in de zin, dat deze jongen blijkbaar niet Nederlands genoeg voelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren