Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ staat op scherp: Kerkez kan overstap maken naar Europese topcompetitie’

Laatste update:

Milos Kerkez is een van de drie transferdoelwitten van Lazio deze zomer. Dat meldt de Italiaanse transferjournalist Gianluca Di Marzio vrijdagavond. De nummer twee van het afgelopen Serie A-seizoen ziet in de Hongaarse international van AZ de ideale vleugelverdediger voor de toekomst. Alleen het prijskaartje van Kerkez vormt nog een obstakelblok: Lazio wil niet direct voldoen aan de vraagprijs van twintig miljoen euro die de Alkmaarders hanteren.

Naast Kerkez moeten Wilfried Zaha (transfervrij) en Marcos Leonardo (Santos) deze zomer naar Rome komen. Zaha loopt over zes dagen uit zijn contract bij Crystal Palace en is de gedroomde versterking voor de vleugels, terwijl Leonardo in de schaduw van aanvoerder Ciro Immobile als potentiële aanvalsleider wordt gezien. Kerkez kan zich op de linkerflank direct opmaken voor een basisplaats, daar huurling Luca Pellegrini terugkeert naar Juventus. Tevens heeft Lazio besloten om het aflopende contract van routinier Stefan Radu niet te verlengen.

Kerkez heeft indruk gemaakt op trainer Maurizio Sarri tijdens het Europese tweeluik in de achtste finales van de Conference League. AZ was over twee wedstrijden met 4-2 te sterk voor Lazio. Tijdens de heenwedstrijd in het Stadio Olimpico was Kerkez na een uur spelen verantwoordelijk voor de winnende treffer (1-2). In Alkmaar ligt de linksback vast tot medio 2026, waardoor AZ inzet op een hoge transfersom voor de achtvoudig international van Hongarije. Volgens Record moest het eerder geïnteresseerde Benfica met twintig miljoen euro over de brug komen.

Dat is een veelvoud van het bedrag dat AZ in januari 2022 overmaakte aan AC Milan. Kerkez kwam destijds voor ruim één miljoen euro over van i Rossoneri. Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op zo’n vijftien miljoen euro. Sinds zijn komst speelde Kerkez 57 wedstrijden in de hoofdmacht van AZ, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en acht assists. De linkspoot is als opvolger van de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal een onmisbare schakel gebleken in het elftal van Pascal Jansen. De meeste supporters van AZ stellen zelfs dat Kerkez beter is dan de voormalig aanvoerder, die een lastig debuutseizoen bij Ajax kende.

Moet AZ meewerken aan een vertrek van Milos Kerkez?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benieuwd wat dat met gaan kosten volgens Max!

24 juni 2023 om 08:54

Die haalt weer wel een top bedrag uit. Kunnen ze veel van leren in Rotterdam

Geintje!

Prima speler en denk ook dat hij beter past in Italië. Ook dichterbij thuis voor hem.

Alleen vind Lazio een vervelende club door de ultra rechtse publiek daar.

24 juni 2023 om 09:20

Bij veel clubs zitten rechtse figuren. Dat is echt niet alleen bij lazio. Heel Italië, aantal clubs in Spanje zoals barca, Madrid enz ook. Alleen in Spanje hebben ze die groeperingen verspreid ipv met zijn allen in één vak. Engeland idem dito ook aantal rechtse figuren en dan niet te spreken over Oostblok clubs. Zelfs in Nederland zijn er een aantal clubs....

24 juni 2023 om 09:27

Sorry hoor Lazio is wel extreem of je hebt niet echt goed gezien. Natuurlijk zijn er andere clubs maar Lazio is wel tikkeltje apart

Ik vraag me toch wel af of Lazio zulke bedragen kan betalen. Volgens mij betalen ze niet vaak veel voor spelers.

Wat een heerlijke speler dit, 20 Miljoen vind ik hem wel waard. Benfica lijkt mij een prachtige club die dit ook makkelijk kan betalen. Al zie ik hem nog liever een jaartje in de eredivisie.

24 juni 2023 om 15:05

Spelers van AZ blijken vaak duur kopen. Een realistisch bedrag zou tussen en 912 miljoen zijn voor een back.

"De meeste Az supporters stellen dat hij beter is dan Owen Wijndal".
Nou niet zo'n klein beetje ook.
Owen heeft laten zien dat hij te "verwend" is terwijl Kerkez echt uitstraalt dat hij de aller beste wilt worden.
15 miljoen plus doorverkoop lijkt me straks de oplossing gaan worden.

24 juni 2023 om 08:41

Wijndal vind vooral zichzelf de beste maar lijkt niet bereid daar ook qua arbeid naar te handelen. Enorm tegengevallen sinds zijn opkomst bij AZ. Meer praatjes dan prestaties. Kerkez is zo'n speler waarvan je bijna zeker weet dat ie het op een niveau hoger wel gaat redden, puur door zijn mentaliteit. Hele goede speler.

24 juni 2023 om 09:18

Dat zeg ik dus, W8jndal vind zichzelf erg goed en is na zijn komst bij Ajax nooit geen schim geweest van de speler die hij bij Az was.
Kerkez zie ik inderdaad nog ver komen.

24 juni 2023 om 09:47

15 miljoen lijkt me niet. Lijkt me eerder 10 tot 12.5 met een 10 tot 20% doorverkoop. Je moet niet vergeten dat jullie nog maar 5 spelers voor 15 of meer verkocht hebben. Begrijp me niet verkeerd maar bij die 5 zaten geen verdedigers.

Al met al een geweldige gast met potentie, heeft az weer goed gezien. Het valt me op dat de scouting van az erg sterk is, goedkoop kopen en duur verkopen en vaak al na 1 seizoen.

24 juni 2023 om 09:50

Pijnlijk om te zien dat Ajax hem voor zoveel geld heeft binnengehaald, en dat deze Kerkez voor 1 miljoen het hele seizoen de pannen van het dak speelt. Misschien kunnen we ze ruilen ?

24 juni 2023 om 10:11

Misschien kunnen we dan ook gelijk vragen om Pasen en Pinksteren op 1 dag te vieren.
Soms pakken zaken weleens beter uit dan gedacht voor de ene terwijl de andere niet altijd 6 gooit wat aankopen betreft.

24 juni 2023 om 10:47

Voor 10-12,5 krijgen ze de helft van Kerkez. Huiberts weet er echt wel tegen de 20 miljoen uit te slepen en ook nog een doorverkoop percentage erbij

Ik hoop echt dat hij nog een jaartje in Alkmaar blijft knallen maar ik ga uit van het ergste.

24 juni 2023 om 09:09

"Het ergste", Az heeft al opvolgers klaar staan.
Mees de Wit heeft laten zien die positie te kinnen handelen en Az heeft een maand terug al een 20 jarige opvolger gekocht genaamd Möller.

24 juni 2023 om 10:31

Toch zie ik liever nog een jaartje Kerkez op die positie.

Zowel Portugal als Italie zouden een goede vervolgstap voor hem zijn. Van daaruit kan hij later ook makkelijker en beter voorbereid de stap naar de echte top maken. Je ziet ook dat veel Nederlanders het goed doen in de Serie A.

Milan heeft hem voor een prikkie laten gaan, dus zou het wel zo collegiaal zijn om beetje mee te werken als Milan deze zomer concreet wordt 😉 althans Reijnders zou redelijk serieus zijn, maar Mijnans mag ook komen

24 juni 2023 om 09:47

Mijnans? Je maakt een grap?

24 juni 2023 om 10:08

Vind het wel leuk spelertje. Komt nog te kort, maar als de prijs dat weergeeft, waarom niet

24 juni 2023 om 10:47

Toen Milen hem voor 1 miljoen verkocht wisten ze ook niet dat hij nu het veelvoud waard zou worden anders hadden ze wel een terugkoop bedongen.
Az is helaas geen liefdadigheidsinstelling meer zoals een jaar of 10 terug toen je nog met een gelimiteerde pinpas kon shoppen in Alkmaar.

Ik zie hem ook wel een stap naar Duitsland, Dortmund kan wel een goede back gebruiken erbij. Heeft het geld hiervoor. Lazio wil minimaal betalen vaak van de tijd!

Het zal niet veel minder worden dan de 20 miljoen die AZ vraagt, daarvoor zijn er simpelweg te veel kapers op de kust die interesse tonen. Met op handen zijnde verkopen van Karlsson (20+ miljoen), Reijnders (18 miljoen), Pavlidis (16 miljoen) en wellicht Beukema en De Wit zullen er waarschijnlijk weer vele tientallen miljoenen binnenstromen maar dreigt er toch ook wel weer een hele grote leegloop. De voorrondes voor de CL beginnen voor AZ over een week of zes. Ben daar niet geheel gerust op.

Zou een mooie versterking zijn voor Lazio.

Als je mag kiezen tussen Benfica of lazio tja dan is hij onhoudbaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren