Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ-smaakmaker staat hoog op het wensenlijstje van Italiaanse topclub’

Laatste update:

Jesper Karlsson is in beeld bij Lazio, zo meldt La Gazzetta dello Sport maandagochtend. De 24-jarige smaakmaker van AZ moet volgens de roze sportkrant zo’n twintig miljoen euro opleveren bij een vertrek uit Alkmaar. Volgens de Zweedse journalist Siavoush Fallahi staat Karlsson daarnaast ook op de radar bij Fiorentina en Benfica. In het AFAS Stadion ligt de negenvoudig international van Zweden nog vast tot medio 2026.

Lazio’s interesse in Karlsson kan niet los worden gezien van zijn uitstekende optredens in het tweeluik van de achtste finale van de Conference League, toen AZ zowel uit als thuis met 2-1 te sterk was voor de Italianen. Karlsson was direct betrokken bij alle doelpunten van de Alkmaarders: hij gaf drie assists en maakte één doelpunt. Karlsson was al langer in beeld bij Lazio, maar volgens La Gazzetta dello Sport wil i Biancocelesti door die wedstrijd echt concreet worden komende zomer.

Karlsson speelt sinds september 2020 voor AZ, toen hij voor 2,6 miljoen euro overkwam van Elfsborg. Sindsdien speelde de rechtsbenige linksbuiten 118 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij goed was voor 43 doelpunten en 33 assists. Karlsson groeide in Alkmaar uit tot een absolute sterspeler en dat is de topclubs in Italië en Portugal niet ontgaan. Benfica-trainer Roger Schmidt kent de aanvaller nog uit zijn tijd als trainer van PSV. Ook Italiaanse clubs lijken zich steeds meer te richten op spelers uit de Eredivisie.

Zo werd Lazio, dat op een knappe tweede plek staat in de Serie A, afgelopen week al gelinkt aan Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer. Begin maart kwam Voetbalzone al met de primeur dat Napoli, Bologna en Fiorentina op de tribune zaten voor Tijjani Reijnders. Na afloop bevestigde de middenvelder tegenover De Telegraaf dat het nieuws waar was. “Ja, ik wist dat ze voor mij op de tribune zaten, maar ik speel eigenlijk altijd alsof er scouts voor mij op de tribune zitten. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk te spelen.”

Is Jesper Karlsson klaar voor een transfer naar Lazio?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benfica lijkt mij toch een fantastische stap. Leven in Lissabon, spelen om de titel en indruk maken in de CL. 2/3 jaartjes daar knallen en je kan de stap maken naar een droomclub. Of hij verzaakt het en rot weg op de bank en speelt na 2 jaar voor Rio Ave of Kalmar FF. Ik weet eigenlijk niet wat slim is

3 april 2023 om 11:03

Benfice en Lazio zijn beide wel mooie clubs toch? Als competitie vind ik de Serie A wel meer aantrekkingskracht hebben dan Portugal eerlijk gezegd.

"2/3 jaartjes daar knallen en je kan de stap maken naar een droomclub"
Ik vind Karlsson echt een heerlkijke speler om naar te kijken. Maar denk je niet dat een Lazio of Benfica wel een beetje zijn plafond is? Zie in hem niet een potentiele wereld topper, wel net daar onder.

3 april 2023 om 11:10

Ja ook ik denk dat dat zijn plafond is. Maar hij is iig een stuk constanter dan dat Stengs en Boadu waren toen ze vertrokken.

3 april 2023 om 11:13

Benfica is natuurlijk wel beter om je te ontwikkelen, en de tegenstand in die competitie is ook een stuk minder. Als hij hierna graag nog een stap wil maken is Benfica beter, ziet hij dit als een soort eindstation kan je beter voor Lazio kiezen.

3 april 2023 om 11:26

Bij Benfica zit in ieder geval een trainer die hem kent, en dus weet wat die kan.

3 april 2023 om 13:57

Subtop Europa zou moeten kunnen inderdaad.

Lazio is goed aan het scouten bij clubs die ze uit Europa hebben geknikkerd. Eerst Wieffer nu Karlsson

Slimme foto weer van VZ, wie van de twee zou bedoeld worden? Maar ontopic: Het is natuurlijk volkomen terecht dat er clubs komen voor Karlsson. Ik vind hem echt één van de beste aanvallers in de eredivisie. Al drie seizoenen een geweldig rendement. Uitmuntende trap en inzicht, maar kan ook een mannetje passeren. Enige waar hij in mijn ogen aan moet werken bij een grotere club is zijn verdedigende arbeid en zijn soms wat korte lontje.

3 april 2023 om 11:13

"slimme foto weer van VZ, wie van de twee zou bedoeld worden?" Begrijp je dat Voetbalzone een commercieel bedrijf is? Doordat het platform gratis te betreden is moeten ze op een andere manier centen genereren. Dus door de klikjes worden bepaalde advertenties vaker gezien wat er automatisch voor zorgt dat je een verdienmodel hebt. Als je nog hier vragen over hebt kan je me altijd een berichtje sturen Weef!

3 april 2023 om 11:30

Ik snap hoe het werkt hoor, vandaar dat ik het slim noem. Het ligt er alleen zo dik bovenop. En het is wel een keuze om voor zo'n strategie te gaan. Je kan er ook bezoekers mee wegjagen of juist aantrekken door niet aan dat soort praktijken te doen. Of in ieder geval niet zo nadrukkelijk. Maargoed, ik maak alleen een quasi lollige observatie zonder er een hele discussie over te willen starten. Had je ook nog een mening over Karlsson?

3 april 2023 om 11:34

Oké dan, laten we het daarbij. Ik heb namelijk ook geen zin in een discussie. Uhm Karlsson; Snelle buitenspeler met een goede techniek en actie. Mindere kant; Hij gaat als een kind van 12 in duels. Doet alsof die er in gaat vliegen maar houdt altijd in. Is dat een groot gemis? Nee, want hij is een linksbuiten. Jesper (ik mag hem bij de voornaam noemen) levert en laat medespelers ook beter presteren. Zoals ik hierboven al aangeef lijkt mij Benfica een mooie stap.

3 april 2023 om 11:47

Benfica zou inderdaad een interessante stap voor hem zijn, zeker met hoe ze daar nu draaien. Ik zie hem ook wel slagen in een grotere competitie, maar dat zou ook verkeerd uit kunnen pakken. Voor zijn carrière opbouw zou Benfica heel goed zijn, maar ik zie hem er ook wel voor aan om gelijk meer te willen.

3 april 2023 om 11:48

Met je laatste zin ben ik niet helemaal eens. Hij heeft al 3 á 4 transferperiodes de kans gekregen om hoger op te spelen, maar bleef bewust (op de laatste winter na) bij AZ. Dus ik denk dat hij wel verstandige stappen gaat maken.

3 april 2023 om 11:27

Slimme foto? Zijn naam staat op zijn shirt.

3 april 2023 om 11:31

Omdat Reijnders hem een dikke knuffel geeft. Guudemergeeee

Tja, dat snap ik wel. Als hij je eigenhandig heeft uitgeschakeld in Europa wil je hem wel hebben. Lijkt me een mooie stap voor hem, voor 20 mio kan je hem overnemen.

3 april 2023 om 11:22

Begrijp niet dat Ajax vorig jaar niet voor hem is gegaan ipv Bergwijn. Inderdaad een miljoen of 10 goedkoper, jonger en zich al lang en breed bewezen in de eredivisie

3 april 2023 om 11:29

Bergwijn had zich natuurlijk ook al bewezen in de Eredivisie. Daarnaast denk ik dat AZ wat minder happig is als Ajax langskomt in vergelijking met een Lazio. Als ze hem voor hetzelfde bedrag hadden kunnen krijgen was het zeker een betere aankoop geweest, al is dat natuurlijk ook makkelijk praten nu Bergwijn redelijk is gefaald.

Heeft Roger Schmidt een Eredivisie bonuskaart om mee te winkelen? Eerst Aursnes, later de geruchten over Kokcu, Wieffer en Kerkez, en nu Karlsson

3 april 2023 om 11:53

Ik denk dat Roger Schmidt speler niet zelf koopt. Ook al heeft die veel centen lopen harken in China lijkt mij dat Benfica gewoon de spelers koopt. Dus je bonuskaart opmerking kan in de prullenbak.

3 april 2023 om 14:58

Benfica is hun beleid/visie aan het verleggen van Zuid-Amerika naar Nederland.

Eerst Schmidt, daarna Aursnes en via een omweg natuurlijk ook nog Neres met een verleden van meerdere jaren bij Ajax. En nu dus Karlsson, Kökcu, Kerkez en volgens mij werd Giménez ook nog genoemd. Wieffer weet ik eigenlijk niet, heb ik waarschijnlijk gemist dat hij genoemd werd bij Benfica (weet wel dat Wieffer werd genoemd bij Lazio Roma).

Biedt kansen voor Ajax, PSV en Feyenoord in Zuid-Amerika. Feyenoord doet er nu gelukkig meer mee, Ajax lijkt het kwijt te zijn sinds Overmars is vertrokken en PSV had sowieso al jarenlang een sterke naam daar en met name in Brazilië door Romario en Ronaldo natuurlijk, maar ook o.a. Alex en Gomes maar doen er helaas ook minder mee (ook andere Zuid-Amerikaanse landen).

En de spelers waar Benfica in Nederland waarschijnlijk belangstelling voor toont, zijn wel spelers die precies in het plaatje van Benfica passen; nog een goede leeftijd om door te ontwikkelen zodat ze over een x-aantal jaar voor ongeveer het dubbele of meer dan het dubbele verkocht kunnen worden.

Jesper heeft eindelijk zijn flow weer te pakken en dan kan hij ook echt de sterren van de hemel spelen. Dan heeft hij het zelfvertrouwen om de acties te maken en komt hij met zijn bizarre zwabberende afstandsschoten die altijd gevaarlijk zijn. In de afronding van dichtbij (en het overzicht daarbij) mag het wel wat wat nauwkeuriger en ook aan zijn linkerbeen mag hij werken, want anders blijft hij wel wat voorspelbaar. Hij doet oprecht nog liever een rabona-voorzet dan een voorzet met zijn links. Verder wel iemand waarvoor je naar het stadion komt, maar voor 20 miljoen zou ik hem altijd verkopen. Dat is hij denk ik nog niet waard. Voor hemzelf is een Lazio/benfica wel echt een mooie stap.

Karlsson is een bijzondere speler. Was eigenlijk hele eerste seizoenshelft uit vorm en geblesseerd em heeft daarnaast nog wel eens opvliegende persoonlijkheid. Moet zien of ie constant genoeg is om op hoger niveau te spelen. Qua flair een heerlijke speler, maar blijf erbij dat Reijnders veel belangrijker is.

Benfica lijkt me te hoog gegrepen voor Karlsson, maar de Italiaanse subtop zou een mooie vervolgstap zijn. Dat is in het verleden al voor verschillende spelers uit subtop en middenmoot van de Eredivisie
in het recente verleden een succesvolle zet gebleken. Zie Koopmeiners, De Roon, Gosens, Hateboer.

Lekker allemaal tegen elkaar op laten bieden van de zomer.
Word tijd dat we dat spelletje ook eens gaan beheersen en er nog grotere bedragen binnen komen.
Tenslotte willen we graag die top 3 blijven aanvallen en dat gaat makkelijker met een nóg hogere bankrekening zodat er nog een stap omhoog gemaakt kan worden in salarissen, qua blijven van spelers, alsook het gericht vissen in een wat duurdere vijver.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren