Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ scoort er weer lustig op los en boekt riante zege in Emmen

Laatste update:

FC Emmen heeft de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie verloren. De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam in de eerste helft op een 1-3 achterstand tegen AZ en na de thee kon Emmen de schade niet meer herstellen: 1-4. Door de zege blijft AZ koploper van de Eredivisie, terwijl de Drentenaren door de thuisnederlaag in de middenmoot zijn terechtgekomen.

Emmen en AZ wonnen vorige week van respectievelijk ADO Den Haag (1-2) en NAC Breda (5-0), waardoor beide trainers geen noodzaak zagen om hun ploeg te wijzigen. De eerste grote kans van het duel op de Oude Meerdijk viel na twaalf minuten te noteren. Anco Jansen gaf een prima pass op Wouter Marinus, die zodoende alleen tegenover Marco Bizot stond, maar de doelman van AZ had een puike redding in huis. Na de eerste poging op doel was het de uitploeg die snel de ban brak.

Na goed voorbereidend werk van Mats Seuntjens bracht Myron Boadu zijn ploeg op voorsprong door doelman Kjell Scherpen te verschalken: 1-1. Het antwoord van de club uit Drenthe liet niet lang op zich wachten. Twee minuten later werd er bij een hoekschop goed verlengd door Keziah Veendorp, waarna Nick Bakker de bal achter Bizot verwerkte: 1-1. Na een halfuur spelen was de volgende kans wederom voor Emmen, maar Bizot schatte een vrije trap van Jansen op waarde en wist een achterstand te voorkomen.

Vlak voor rust was het Thomas Ouwejan die AZ weer op voorsprong bracht. De opgestoomde linksback schoot, buiten bereik van Scherpen, prachtig raak: 1-2. Het doelpunt was de eerste treffer van Ouwejan in de Eredivisie en tevens de duizendste uitgoal van AZ op het hoogste niveau. Oussama Idrissi maakt daarna nog de 1-4 door een rebound te benutten, waardoor Emmen na rust uit een ander vaatje moest tappen. De ploeg van Lukkien zocht na de de onderbreking naar de aansluitingstreffer, maar Bizot incasseerde geen treffer meer.

Twintig minuten voor tijd bracht Idrissi aan alle twijfels een einde door zijn tweede doelpunt van de middag te maken. De aanvaller stond na een tegenaanval alleen tegenover Scherpen en schoot koelbloedig raak: 1-4. Daarna had de ploeg van trainer John van den Brom nog kansen om de score nog verder uit te breiden, maar Scherpen hoefde in eigen huis geen tegentreffer meer te incasseren.

Terechte overwinning van AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was natuurlijk te verwachten.
Ondanks dat Az zeer slordig en langzaam opereerde waren ze toch elke keer net iets beter op diverse punten.
Credits voor Emmen die hun punten evengoed nog wel gaan pakken en een aantal goede spelers heeft lopen en het lef heeft om te voetballen.

Ik vond AZ vrij matig spelen, maar als je dan alsnog met 1-4 wint gaat er iets heel erg goed.

19 augustus 2018 om 16:52

Tja tegen Emmen en NAC heb je nauwelijks tegenstand. Volgende week tegen Vitesse zal het een ander verhaal worden. AZ is een stuk minder dan vorig seizoen.

19 augustus 2018 om 17:43

Nauwelijks tegenstand? Vertel dat maar tegen ajax, psv en feyenoord. Die hebben de afgelopen wedstrijden wel gemerkt dat voetballen tegen zulke ploegen knap lastig kan zijn.

Hoe speelde scherpen? Heeft ie het nog een beetje goed gedaan of is de hype rond hem nu weer een beetje rustig geworden?

19 augustus 2018 om 16:26

2 foutjes, dus het zal deze week rustig blijven rond hem.

19 augustus 2018 om 17:34

Echte fouten vond ik het niet. Die bal van Ouwejan draaide gewoon mooi weg. Bij het 3rde doelpunt staat die verdediger van Emmen ook te slapen. Fout vind ik overdreven.

ik zie AZ nog hoge ogen gooien dit seizoen. Jammer genoeg europees af laten weten, maar zie dat wel als een voordeel qua fitheid als PSV en Ajax het lang volhouden europees. Vitesse moet ik nog zien of ze vanavond kunnen verassen, zou wel leuk zijn om een spannende top te hebben dit jaar.

Prima overwinning. Geen geweldig voetbal, maar gepiekt op de momenten waar het gevraagd werd. Idrissi viel erg tegen. Koopmeiners man of the match vind ik, speelde erg goed. Wel mooi trouwens: 9 goals uit twee duels. Gelukkig kunnen we dus scoren zonder werghorst en alireza. al met al zie ik ons wel gewoon op een plek tussen 3 en 5 eindigen, ondanks het vertrek van de eerder genoemden.

19 augustus 2018 om 16:29

Dit waren Nac en Emmen, volgende week Vitesse thuis gaat meer zeggen denk ik zomaar.
Inderdaad mooi om te zien dat iedereen het gemis aan scorend vermogen oppakt, vooral de goals van uit een verdediger maakt mij blij.

19 augustus 2018 om 16:37

Daar heb je gelijk in. Die wedstrijd tegen vitesse kan erg interessant zijn. Ik zie vitesse wel als concurrent voor de plekken onder de top 2

Koopmeiners wat een klasbak , zeer complete moderne middenvelder. Ik las onlangs een statistiek waaruit bleek dat hij met afstand de beste passer van alle topcompetities in Europa is,in de leeftijd categorie onder 21 jaar. Enorm veel potentie , AZ heeft goud in handen.

19 augustus 2018 om 16:40

Sinds wanneer is de eredivisie een topcompetitie?

19 augustus 2018 om 17:09

De top 5 competities ( Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk ) aangevuld met Nederland en Belgie.


Ging om dit stuk :
http://www.scisports.com/news/2018/valuing-football-players-passes-by-leveraging-event-sequences

19 augustus 2018 om 17:03

Gewoon uit interesse, waar heb je dat gelezen?

19 augustus 2018 om 22:45

Nu nog leren schieten...

Het is schandalig dat een club die kansloos werd uitgeschakeld tegen een zeer middelmatige club uit Kazachstan in de voorronde van de EL na 2 speelronde de koploper is van de Eredivisie. Ik ben het eens met iedereen die vind dat de Eredivisie het niveau heeft van de Luxemburgse competitie want dat is op dit moment ook zo. Ik hoop dat de Eredivisie zo snel mogelijk weer een normaal niveau haalt maar dan zal er ook veel moeten veranderen bij de Knvb.

19 augustus 2018 om 16:43

Nog meer te zeiken? Manmanman dit kan je nog een heel seizoen lopen roepen

19 augustus 2018 om 17:11

Je kan het gezeik noemen, maar het is wel zo. AZ kan het blijkbaar wel in de competitie, maar tegen een nietszeggende clubje in de EL kunnen ze het niet.

19 augustus 2018 om 17:24

Toen was AZ verre van klaar, inmiddels staat de basis en zijn ze een stuk verder. Zouden nu veel beter doen tegen In Kazachtstan.

19 augustus 2018 om 17:25

Het is wel zo, maar geen reden om het telkens op te noemen

19 augustus 2018 om 17:51

Toch heeft hij een punt.

19 augustus 2018 om 17:55

Bedenk wel dat dat nietzeggende clubje een veel hoger budget heeft dan AZ. Dat niemand ooit van deze club had gehoord is natuurlijk iets anders.

19 augustus 2018 om 18:14

Feyenoord had ook een hoger budget, maar de rest is ondertussen wel bekend lijkt me?

19 augustus 2018 om 18:19

AZ speelde toch niet tegen Feyenoord?

19 augustus 2018 om 17:58

Ach man wat ben je iedereen aan het naroepen. AZ heeft in iets meer dan tien jaar tijd 3 keer de kwartfinale gehaald en Ajax stond twee jaar geleden nog in de finale. Tegen Kairat was het absoluut niet goed, maar dat iedereen nu op AZ en de Eredivisie gaat haten slaat nergens op. Google 'az in Europa' maar eens. In de laatste tien jaar hebben ze 6x de groepsfase gehaald waarvan twee keer de kwartfinale.

19 augustus 2018 om 18:15

Het is meer een algemene frustratie denk ik dan gericht op AZ. Die hebben Nederland sinds het seizoen 2004-2005 namelijk juist vaak uitstekend vertegenwoordigd.

20 augustus 2018 om 07:51

@Dirk19
Ik vind het schandalig dat iemand als jij hier onzin mag posten:
- Az was niet kansloos. Zonder blunder scheidsrechter (onterechte penalty 2e wedstrijd) was Az zeer waarschijnlijk door gegaan.
- Az zat nog voor het seizoen, Kairat zat al maandelang in competitie hetgeen een groot voordeel voor Kairat was.
- Kairat is niet een of ander klein clubje dat ver onder het niveau van Az zit.
- Dat Az na 2 rondes bovenaan staat zegt ook nog niet zoveel. Praktisch elke degradatiekandidaat kan met een beetje geluk na 2 rondes bovenaan staan (ook in Engeland en andere competities). Is de engelse competitie dan ook meteen niveau Luxemburg?

Waarom loop je deze provocerende onzin te posten?

20 augustus 2018 om 13:41

Jij zegt dat Kairat niet een klein clubje is dat ver onder het niveau van AZ zit maar Kairat werd in de volgende voorronde van de EL kansloos met 4-1 uitgeschakeld door Sigma Olomouc. Sigma Olomouc staat op dit moment na 4 speelronde slechts dertiende in de niet hoog aangeschreven Tsjechische competitie dus ik mag het wel schandalig vinden dat AZ door deze club is uitgeschakeld en momenteel koploper in de Eredivisie is.

Degelijke wedstrijd maar kan niet wachten tot Bergsma en/of wuytens centraal staan i.p.v. de versleten Vlaar en paniekzaaier hatzidiakos.

AZ gaat wederom hoog eindigen dit seizoen. Er zitten heel veel matige ploegen in de Eredivisie dit seizoen. Laat AZ juist tegen dat soort ploegen het goed doen. Volgens mij vorig seizoen ook amper een punt verspeelt in dat soort wedstrijden. Ze kunnen het dus heel lang volhouden. Of het 1, 2 of plek 3 wordt zal denk vooral afhankelijk zijn van de topwedstrijden.

19 augustus 2018 om 16:42

Klopt, volgens mij eindigde AZ met 7 nederlagen in totaal, 6 daarvan waren tegen de traditionele top 3 (en eentje tegen Excelsior)

19 augustus 2018 om 16:57

ik heb echt het gevoel dat het dit jaar anders is, maar goed. ik heb meerdere keren fout gezeten.

19 augustus 2018 om 17:07

Emmen voetbalde goed mee en aanvallend waar dat kon. Gevaarlijk met dode spelmomenten. Knap van die ploeg al had AZ geregeld moeite met het wat trage kunstgras. Maar uiteindelijk een goede overwinning waar nog wel wat clubs punten gaan verspelen denk ik.

19 augustus 2018 om 23:12

Goed beschreven!
Kwalitatief zijn jullie vele malen beter... maar door ons eigen spel te spelen en niet angstig te zijn hopen we zeker voldoende punten te pakken...

Emmen durfde te voetballen maar helaas was dat niet goed genoeg . Wel erg veel foutjes in de text . Boadu die de 1-1 maakt . Twee keer de 1-4 . Slordig werk hoor

Vond Emmen anders wel aardig spelen, al koop je er achteraf niets voor. AZ degelijk.

We weten allemaal hoe dit gaat. Az wordt 3e of 4e maar presteer daarna weer niks in Europa. Het is een soort van voor spek en bonen spelen.

19 augustus 2018 om 17:47

Weer niks in Europa? Overdrijven is ook een vak. AZ haalt vrijwel altijd de groepsfase van de Europa League als ze zich plaatsen voor de voorrondes. Over de afgelopen 15 jaar was dit een incident.

19 augustus 2018 om 17:50

Wat een lariekoek, de uitschakeling van dit jaar was een incident. De afgelopen jaren was az telkens de gene die voor nl de punten binnen harkte.

19 augustus 2018 om 17:57

Lol, weer?
Dat AZ dit jaar het vreselijk heeft gedaan wilt niet zeggen dat dat de normale gang van zaken is in Europa. Na Ajax en PSV is het toch echt AZ die de afgelopen 5 (of 10) jaar de meeste punten heeft binnengehaald.

19 augustus 2018 om 20:00

Ja maar willen ze in europa ook slagen zullen ze toch een ander kaliber trainen moeten binnenhalen. Een trainer die echt de winnaarsmentaliteit uit de spelers kan halen.

Ondanks de 1-4 heeft Emmen zeker net vlagen goed gespeeld.
Je weet dat je op elke positie kwalitatief minder bent.
Dan kun je met 11 man in de 16 hangen of zoals Bosz deed met Heracles... Gewoon bluffen en je eigen spel spelen.

Tegen ADO beloond en tegen Az 4 fouten en afgestraft ...

Volgende week Ajax uit .... dat gaat ook zwaar worden.... daarna begint het spel! De graafschap thuis ! Boeren vs Boeren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren