Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ raakt niet in de war van doelpunt Schöne en wint van Heerenveen

Laatste update:

AZ heeft zondagmiddag op eigen veld geen fout gemaakt tegen sc Heerenveen. De ploeg van Pascal Jansen won met 3-1 door doelpunten van Calvin Stengs, Teun Koopmeiners en Albert Gudmundsson. Lasse Schöne begon vanuit de basis en tekende tien minuten na rust nog voor de aansluitingstreffer. Meer zat er echter niet in voor de Friezen, die zonder punten huiswaarts keren.

In de warming-up bleek dat Joey Veerman niet fit genoeg was om te spelen, waarop Heerenveen-trainer Johnny Jansen besloot om Schöne in de basis te laten starten. De Deense middenvelder werd vrijdagmiddag gepresenteerd in Friesland, waar hij een contract tot aan het einde van het seizoen tekende. Met de 34-jarige middenvelder binnen de lijnen kwam Heerenveen na twintig minuten spelen op achterstand. Een lange trap van Pantelis Hatzidiakos werd door Heerenveen-middenvelder Rodney Kongolo recht in de voeten van Gudmundsson gekopt, die op zijn beurt Jesper Karlsson de diepte instuurde. Op de rechterflank werd Stengs vrijgespeeld, die met zijn eerste inzet niet wist te scoren. Na een redding van Heerenveen-keeper Erwin Mulder schoot hij vanuit de rebound alsnog raak. Het was het zesde doelpunt voor Stengs dit Eredivisie-seizoen, nog nooit scoorde hij zo vaak in een jaargang. Vijf minuten voor rust was de buitenspeler dicht bij zijn tweede van de middag, maar de paal voorkwam een grotere achterstand voor de bezoekers.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen de bal op de stip werd gelegd door scheidsrechter Danny Makkelie. Jan Paul van Hecke ging de fout in door Myron Boadu te vloeren in het strafschopgebied. AZ-aanvoerder Koopmeiners, die dit seizoen niet al zijn strafschoppen benutte, nam plaats achter de bal en schoot via de handen van Mulder raak. Met een marge van twee zat AZ op rozen en ging Heerenveen op jacht naar de aansluitingstreffer. In de 54ste minuut was het uitgerekend Schöne die scoorde. Siem de Jong gaf voor vanaf de rechterflank, waarna Schöne op de juiste plek stond om de bal van dichtbij achter Marco Bizot te werken. Met nog ruim een halfuur op de klok was Heerenveen helemaal terug in de wedstrijd en kregen de Friezen hoop op meer. Toch was het AZ dat de bovenliggende partij was en de beste kansen kreeg. Niet lang na de aansluitingstreffer van Schöne werd Boadu bediend door Stengs. De AZ-spits kon vrij inschieten, maar raakte van dichtbij de lat.

De thuisploeg kreeg zondagmiddag verschillende kansen om de marge weer op twee te brengen, maar de scherpte ontbrak in de voorhoede. Vlak nadat Boadu was gewisseld door Jansen werd het alsnog 3-1. Gudmundsson brak tien minuten voor tijd door op de rechterflank en schoof de bal langs Mulder. Door zijn doelpunt verloor Heerenveen de hoop op een goed resultaat. In de slotfase kreeg AZ nog mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar meer leed werd Heerenveen bespaard. Door de overwinning komt AZ op 43 punten en klimt het naar de derde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Ajax bedraagt tien punten, terwijl de Amsterdammers een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV speelde gisteren gelijk, de achtervolgers ruiken nu bloed en gaan nu vol voor de 2e plek.

14 februari 2021 om 14:17

Geef ze eens ongelijk. Als er een seizoen is om 2e te worden dan is het nu wel.

14 februari 2021 om 14:57

Laat hun elkaar maar lekker gek maken om die 2e plek idd. Ajax meer tijd en ruimte om lekker bovenaan te blijven.

14 februari 2021 om 16:11

valt wel mee denk ik. PSV 4 punten voor nog en by far het makkelijkste programma met nog maar 2 lastige uitwedstrijden AZ en Utrecht.

14 februari 2021 om 17:08

Het kan snel gaan hoor. Als alles een beetje meezit voor de overige ploegen staat PSV volgend weekend op plek 3 met nog maar één punt voor op AZ en nog een onderlinge wedstrijd waarin AZ er overheen kan.

Wel mooi dit, goal Schone, assist Siem. Twee voormalig Ajax-helden...

14 februari 2021 om 14:16

Siem een Ajax-held ... met alle respect maar Siem was overschat

14 februari 2021 om 14:18

2 goals tegen Twente vergeten? 15 mei.

14 februari 2021 om 14:20

Na zeven lange jaren zonder titel de held in 2011 met twee goals tegen Twente. Vier landstitels op een rij met hem als belangrijke speler, in twee seizoen was hij zelfs de aanvoerder. Pakte zowel als spits, aanvallende middenvelder en controlerende middenvelder zijn goaltjes mee. Maakte deel uit van een heerlijk spelend Ajax in 09/10 waar hij samen met Pantelic en Suarez een dodelijke driehoek vormde. Nee, De Jong is geen fenomenale, exceptionele speler, maar na al zijn prestaties mag je hem wel kwalificeren als een Ajax-held.

14 februari 2021 om 14:20

Lekker relevant dat het er daarna niet uitkwam. Hij is gewoon heel belangrijk geweest in een vitale periode voor de club.

14 februari 2021 om 14:21

Dus op basis van 1 wedstrijd ben je een held? ...

14 februari 2021 om 14:23

Siem was nooit overschat.. Hij was gewoon een hele bruikbare speler als 10 en 9 voor Ajax maar na een aantal blessures is hij nooit meer de oude geworden. Dat is wat anders dan overschat zijn toen hij in vorm was..

14 februari 2021 om 14:26

@ikbengoed83. Ja, kijk bijvoorbeeld maar naar eder in Portugal. Heeft nooit iets klaargespeeld, maar is door het winnende doelpunt op het ek toch een held voor de Portugezen.

14 februari 2021 om 14:27

Volgens mij wordt hierboven nog een paar dingen genoemd.

14 februari 2021 om 14:27

Nee, maar hij was toch gewoon elk jaar de topscorer van Frank De Boer en hij had een enorme impact op 4 landstitels en een beker. Nee het was zeker niet de beste speler ooit, maar die 4 goals in een dubbele bekerfinale tegen feyenoord, die 2 goals in de kampioenswedstrijd tegen twente, die 3 goals tegen City in de CL, etc. waren toch enorm mooi en belangrijk. Voor mijn gevoel was hij ook altijd iemand die tegen feyenoord en psv scoorde of de 1-0 op een lastig moment. Zoals Davy Klaasen en Donny Van de Beek. Misschien niet de beste spelers, maar voor Ajax supporters zijn zulke spelers die er altijd staan in het rood-wit heerlijk.

14 februari 2021 om 14:28

Correct, 1 wedstrijd. Die ene wedstrijd is de reden dat we kampioen werden, de andere 33 telden niet meer. Die man was gewoon belangrijk voor ons en is een held maar geen legende. Daarvoor had hij het niveau niet en dat is geen schande.

14 februari 2021 om 14:38

Niemand heeft Siem overschat maar gewoon op de goede waardevolle speler geschat die hij is geweest voor Ajax.

14 februari 2021 om 14:55

Ikbengoed

Spoel aub je mond, Siem de Jong is een ajax held.

Terechte winnaar, Az had het toch weer veel eerder af moeten maken
Story of this seasson

Schone meteen weer een goaltje, het is hem enorm gegund. Wat een goedkope penalty voor AZ zeg, maar wel weer de weg ingeslagen richting de tweede plek en daarmee de druk opgevoerd richting Psv. Het is nog steeds spannend voor de bovenste plekken op deze manier. Van harte Prem, goed weekend voor je tot nu toe.

14 februari 2021 om 16:07

Ja wellicht , maar vond het er wel eentje hoor. Ik dacht dat die tweede overtreding op Boadu er ook eentje was. Die zou ik nog wel terug willen zien. Verder opnieuw superstroef voorin. Stengs liet mooie dingen zien, maar ook 2 -3 x mega belabberd balverlies. Al met al vond ik hem positief overkomen , itt Boadu. Wel meer dan terechte overwinning, hveen is eig maar 5 min op helft AZ geweest en naast de goal geen kans gehad

Hoe speelde Schöne? Belangrijke zege voor AZ. De strijd om de tweede en derde plek is erg spannend. PSV is met afstand de beste van de ploegen, maar tactisch en mentaal lijkt er daar wat te ontbreken. De trainer haalt niet het maximale uit een aantal exceptionele spelers en de selectie presteert niet optimaal. Vitesse, PSV, AZ en Feyenoord zijn alle vier gegadigden voor de tweede en derde plek. Ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.

14 februari 2021 om 14:19

Ik vond Schöne, net als heel Heerenveen overigens, vrij matig spelen. Je ziet dat er echt wel voetbal in dat team zit, maar ze staan allemaal stil zo ongeveer. Wel zal Lasse echt een waardevolle toevoeging zijn voor dit Heerenveen als hij weer wedstrijdfit is.

14 februari 2021 om 14:21

Jammer om te horen. Een middenveld Veerman, Schone, De Jong met voorin spelers als Van Bergen en Veerman klinkt heel lekker trouwens!

14 februari 2021 om 14:38

Van Bergen is de meest overschatte speler van Heerenveen. Gaat dreiging vanuit, maar dat is alles. Moet je eens op zijn aannames van passes over de grond letten. Stuiten standaard twee meter van zijn voet.

14 februari 2021 om 14:20

Schone speelde goed. Conditioneel prima in orde. Kan makkelijk mee in dit Heerenveen. Hadden zowaar een Ajax middenveld vandaag. Heerenveen slordig in de keuzes en creëerde veel te weinig. Daar mis je toch Joey Veerman en konden Schöne en De Jong geen verandering in brengen.

14 februari 2021 om 16:14

hoe bedoel je PSV met afstand de beste? Ik denk dat PSV de beste van deze ploegen moet zijn, maar dat zelfs een tegenvallend AZ dit seizoen meer voetbal heeft laten zien dan Psv. Ik vind PSV nog minder dan vorig jaar eerlijk gezegd. En er lopen genoeg echt goede spelers.

Terechte uitslag. Bochniewitz de schlemiel van de wedstrijd. Stengs goed en bepalend voor AZ. Halilovic grossierde in verkeerde keuzes. Gemis van Veerman die altijd vooruit denkt. Komst van Schöne gaat, denk ik, ten koste van Kongolo. Die kon vandaag in mijn opinie niet meekomen. Van Bergen zwak.

14 februari 2021 om 16:53

Dresevic moet ook ophouden met dat voetballende achterin. Weer een slechte passes van hem die een goal kost.

Wat is AZ qua spel achteruit gegaan, zeg! Bijzonder zwak. Maar hadden geluk met de goals (kadootjes) en een povere tegenstander. Maar wat zijn die pareltjes dof geworden. Stengs een paar leuke balletjes, dat is het wel, en Boadu die met Dumfries vecht om de bovenste plaats in het schwalbe klassement. Het wordt voor AZ hopen op een plekje dat recht geeft op Europees voetbal. Meer zit er niet in. Die coach wissel is nou niet direct de beste beslissing geweest. Dus zal voor het nieuwe seizoen wel een vervanger worden gezocht....

14 februari 2021 om 14:22

Want AZ staat niet hoger dan onder Slot natuurlijk...
Het is het hele seizoen al erg mager qua spel bij AZ, heeft niks met de trainerswissel te maken.

14 februari 2021 om 16:03

Slot heeft het toch prima gedaan bij AZ? Maar al dat gerommel dit seizoen - wat begon met het ten onrecht vragen om het beste CL ticket - heeft de selectie zichtbaar geen goed gedaan.

14 februari 2021 om 16:15

Slot heeft het zeker goed gedaan bij AZ. Alleen kreeg hij het elftal nu in zn tweede seizoen ook niet aan het voetballen. Ze zijn nu stabieler dan de eerste 2-3 maanden dit seizoen. Overigens wat bedoel je nou met dat CL ticket - niemand denkt daar nog aan, dat is voor ons gepasseerd station. Beetje gezocht.

14 februari 2021 om 14:29

AZ moet beter, maar coaches zowel Slot als Janssen geven Boadu teveel speeltijd. Bakt er het hele seizoen niets van behalve tegen Feyenoord. Maar dit zwakke AZ was wel een twee maatjes beter dan Heerenveen. Daarnaast was het voetbal onder Slot echt niet beter. En de behaalde resultaten vergelijkbaar. Waarbij de positie voor Janssen niet makkelijk is geweest.

14 februari 2021 om 14:40

AZ staat 3e dus waar heb je het over? Zeer terechte overwinning waarbij AZ gewoon een klasse beter blijft dan H’veen, zelfs in deze magere vorm. Penalty was inderdaad twijfelachtig, maar 10 minuten later had AZ wel een 100% penalty horen te krijgen met Boadu dus compenseert dat elkaar weer. Daarnaast genoeg kansen. Als AZ het seizoen met Duin in de spits uitspeelt worden ze waarschijnlijk gewoon 2e. Met Boadu in de spits iets van 4e.

14 februari 2021 om 16:17

ben ik met je eens. Paar opvallende dingen, je kan wat vinden van de eerste penalty maar erg bijzonder dat we geen herhaling hebben gezien van dat 2e moment van boadu. Dat was mi een (zoals alleen Schmidt dat zegt) 1000% penalty.
Ander opvallend ding was dat toen Duin erin kwam (of misschien toen Boadu eraf ging) er veel meer energie in het team kwam, toen kreeg AZ nog echt een aantal grote mogelijkheiden.

Matige wedstrijd en een paar kadootjes. Als een speler als Koopmeiners bij AZ wegvalt dan is het geen ploeg meer voor de eerste 3. Veel te zwaar voor een penalty.

14 februari 2021 om 14:42

Koopmeiners is stabiel maar Midtsjo is de betere van de twee, als Koopmeiners wegvalt staat Clasie er die het vorig jaar ook goed heeft gedaan toen Koopmeiners in de verdediging stond. Daarnaast Reijnders wat ook een prima talent is op die positie en al minstens subtop niveau heeft.

14 februari 2021 om 15:21

Ieszz. Met Clasie kom je echt niet verder. Ook een zeer middelmatige speler die alleen de bal breed kan spelen. Niet om in de top mee te draaien net zoals Indi het net niet is. Het is voor AZ te hopen dat zowel Stengs als Boadu het licht weer zien anders wordt het een moeilijk verhaal.

14 februari 2021 om 16:22

beste voetballer 2, dank voor je reactie. Volgende keer wel eerst de wedstrijd kijken voordat je gaat spoken op internet. Stengs was vandaag op 2 keer genant balverlies na wel erg goed hoor. En Zoals Lesszz zegt, clasie is 14e man.

Teun en Midtsjo spelen alles, zelfs nu teun al weken met gebroken pols speelt.

Ben wel met je eens dat die erg goed zijn, maar als je bij PSV Malen eruit haalt, is het ook niet veel. En als je bij Feyenoord Berghuis eruit haalt, is het ook niets meer.. dus tja. Ik kan er niet zoveel mee

Mooie start voor Lasse.
Vernomen dat Lasse echt voor een habbekrats (lees gratis) speelt voor Heerenveen om zo voldoende fit te zijn voor het EK. Win win voor Heerenveen en Schone.

AZ eerste helft gretig, goed druk zetten af en toe nog wel slordig. Beetje geluk met de penalty maar daarna slordig en laconiek in de duels en positie spel. Gelukkig herpaktte ze zich. Daarna goed uitgespeeld. 75 minuten overwicht gehad. Weinig weggegeven. Het spel kan nog steeds veel beter. Duin lekkete invalbeurt. Hopelijk snel Svensson en de Wit weer terug. Brengen veel meer.

14 februari 2021 om 14:44

Alleen kan De wit helaas niet voetballen, Gudmundsson met vertrouwen is in potentie een van de betere spelers bij AZ, enige is dat hij slecht in de afronding is.

Vrij eenvoudige overwinning, niet echt in de problemen geweest. We speelden zeker niet groots, maar de grootste dissonant was boadu. Wat is hij hopeloos uit vorm zeg. Was blij dat hij eindelijk uit zijn lijden verlost werd en er een gretige speler op zijn plaats kwam. Maar goed, 3 punten en we doen goede zaken.

Zeer jammer. Er had meer ingezeten voor SCH. Maar als je de kansen zo makkelijk weggeeft dan wordt het heel lastig. Bij de eerste goal is er niemand die Stengs overneemt, wat best kon door Bochniewicz volgens mij. De tweede goal een makkelijk gegeven penalty voor AZ, maar wel gewoon zo ontzettend dom balverlies voor je eigen goal. En de derde ook weer gewoon heel makkelijk de bal laten afpakken. AZ zette goed druk, daar had Heerenveen het lastig mee, maar verder niet veel beter had ik het idee. AZ was ook slordig net als wij. Maar als je zulke cadeautjes weggeeft dan ga je nooit winnen. Onze anders zo betrouwbare verdedigingscentrum was vandaag niet best. Hopelijk doen ze het beter in de beker.

14 februari 2021 om 14:47

Voorin te weinig stootkracht vandaag. Daarnaast teveel verkeerde keuzes en slordig op bepalende plekken op het veld. Te laag tempo en zo kan ik nog wel even doorgaan. Toen het tempo op werd gevoerd door Heerenveen, liep het direct beter. Je dwingt dan meer af.

14 februari 2021 om 14:47

Denk niet dat er meer in had gezeten eerlijk gezegd, als je hier een punt had gehaald dan had je hem wel echt gestolen. Je moet niet vergeten dat AZ met 3 goals eigenlijk nog veel te weinig scoort gezien de kansen

14 februari 2021 om 14:49

Welke kansen? Die zijn ook op een hand te tellen. Dat andere waren slechts mogelijkheden tot kansen. Dit was qua niveau een zeer belabberde wedstrijd. En dan heb je twee goals ook nog cadeau gekregen.

14 februari 2021 om 14:51

Zoveel kansen waren er volgens mij niet voor AZ (ook zeker niet voor Heerenveen hoor). Maar bijna alle kansen van AZ waren te danken aan knullig balverlies van Heerenveen

14 februari 2021 om 16:25

vond het zeker een hele dikke terechte overwinning voor AZ, blij met de punten, maar verder werd ik er ook zeker niet warm van.

Veld was ook niet best. Hveen heeft denk ik 2 kansen gehad en 1 goal gemaakt. AZ heeft ongeveer 5 kansen gehad en 3 goals gemaakt. Penalty was licht maar wel contact. Ik vond vlak erna dat AZ geen penalty kreeg met Boadu en dat was er juist zeker eentje.

Niet te missen kans van Boadu op de lat, Niet te missen kans Wijndal vlak voor rust, vrije schietkans die van de doellijn werd afgehaald, waren de grootste gemiste kansen denk ik van AZ zijde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren