Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

AZ lijkt in handjes te mogen wrijven door concrete interesse in Barça-icoon

Laatste update:

Jordi Alba is in beeld bij Benfica om de naar Bayer Leverkusen vertrokken Alejandro Grimaldo op te volgen. Dat melden verschillende media, waaronder A Bola. De interesse in Alba kan consequenties hebben voor een eventuele overgang van AZ-back Milos Kerkez, in wie Benfica ook al langere tijd interesse heeft.

In mei kondigde Alba na elf jaar zijn afscheid bij Barcelona aan. Zijn contract liep nog tot medio 2024, maar de linksback en Barça zijn tot een akkoord gekomen over de afwikkeling van de overeenkomst. Alba kon dit seizoen onder trainer en voormalig teamgenoot Xavi niet meer rekenen op een basisplaats en nam zondag afscheid van de Barcelona-fans, tijdens het thuisduel met Real Mallorca (3-0).

Na dit seizoen is Alba dus transfervrij, waardoor hij de clubs voor het uitkiezen heeft. Behalve Benfica worden ook Internazionale en Atlético Madrid genoemd als eventuele nieuwe werkgevers, al zou een overstap naar de Saudi-Arabische competitie ook niet ondenkbaar zijn. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde eind mei dat Alba zijn opties rustig op een rijtje gaat zetten.

Dat Benfica ook Kerkez ziet als eventuele vervanger van Grimaldo, was al langer bekend. Het Portugese Record wist vorige week te melden dat AZ minimaal twintig miljoen euro wil ontvangen voor de negentienjarige Hongaar. Zijn vader gaf eind april al aan dat de ploeg van Schmidt een ‘hele goede optie’ zou zijn. Het is echter de vraag of Benfica bereid is om zoveel geld te betalen voor Kerkez. Daardoor wordt er ook naar alternatieven gekeken, zoals Alba.

Denk jij dat Milos Kerkez volgend seizoen voor Benfica speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als het Benfica niet is, dan wordt het wel een andere club. Denk dat Kerkez niet te behouden is ookal hoop ik het van harte.

3 juni 2023 om 11:53

Voor 20 denk ik eerlijk gezegd niet dat iemand hem haalt. Anders alleen een engelse laagvlieger. Hij mag wel nog een seizoen op het hoogste niveau bij jullie spelen. Az heeft wel altijd hele linksbacks. Vroeger Poulsen en je had ook een Deen volgens mij met die Maradona goal voorganger van Wijndal dacht ik. Waar speelt die jongen nu.

3 juni 2023 om 12:04

20 miljoen is veel maar goede, jonge linksbacks zijn volgens mij schaars. Daarnaast heeft hij het ook in Europese wedstrijden laten zien dus ik vind de vraagprijs niet eens zo gek.

3 juni 2023 om 12:43

Ik vond kerkez vorig jaar al beter dan wijndal na 3 wedstijden gezien te hebben. En toen had je hem waarschijnlijk voor 6 miljoen kunnen halen. Wat een fout van Ajax.

3 juni 2023 om 13:56

Sigtorsson,Poulsen,Ouwejan,Wijndal,Johnson,Kerkez, het is wel altijd de beste bezette positie geweest bij Az

3 juni 2023 om 15:40

Vooral Sigthorson en Johson waren fameuze linksbacks

4 juni 2023 om 00:09

Denk dat veel subtops makkelijk 20 miljoen kunnen besteden aan een goede linksback. Kijk naar Ajax alleen en al, dit jaar miss niet subtopwaardig maar vergelijkbare clubs als benfica, Sevilla ( en nog meer clubs in die categorie) gehele premier league het makkelijk kunnen uitgeven.

3 juni 2023 om 18:56

Maar of je blij moet zijn met Benfica? Benfica staat nou niet bekend als big spender.

Ik denk oprecht niet dat iemand 20 mil gaat betalen voor Linksback uit de Eredivisie. Als iemand wel 20 mil betaalt zijn de clubs beetje gek. 20 mil is zelf voor een subtop europa back al redelijk wat geld. Ik denk dat kerkez voor 15 met door verkoop weg gaat. Az kan hard onderhandelen maar zijn ook wel pragmatisch. Trouwens ik vind het nog te vroeg hij heeft alleen Eredivisie en Confrence legeu gespeeld. Ik zou zeggen nog een seizoen eredivisie zou echt geen slecht idee zijn.

3 juni 2023 om 11:55

20 miljoen is inderdaad veel veld voor een back uit de eredivisie, maar we hebben in de afgelopen jaren gezien dat er voor andere spelers uit de eredivisie ook extreme bedragen zijn betaald. Ook denk ik persoonlijk dat er niet veel backs zijn met het profiel van Kerkez, dus wat dat betreft lijkt 20 miljoen mij een prima prijs voor een jonge veelbelovende back.

3 juni 2023 om 12:03

Ja ik nu ben sceptisch gun het Az wel ookal gaan Az en Feyenoord laatste jaren nier vriendelijk met elkaar om. En backs zijn nou eenmaal minder waard

3 juni 2023 om 12:17

Als Benfica supporter hoop ik dat hij komt, maar we hebben het over de lb van de nummer 4 van de eredivisie. 15 mio is een mooi uitgangspunt 12 met variabelen lijkt me een goede prijs. 20 mio is echt te gortig.

3 juni 2023 om 12:23

Die linksback is verder ook 19 met een langdurig contract, international en was Europees een uitblinker tegen onder andere Lazio. Denk dat de uiteindelijke prijs dichter bij de 20 dan de 12 komt te liggen.

3 juni 2023 om 13:14

Nee denk dat az dat graag wil. 19 ja internationale ja, maar eerlijk Benfica is een ander podium en niveau dan met alle respect overigens AZ. Hij moet er staan tegen topclubs in de cl dat is echt andere koek. Vandaar het is blijft een soort van gokje.

3 juni 2023 om 13:46

Als dat de gedachtegang is, waarom verkoopt Benfica dan voor dergelijke bedragen aan de absolute top? Dat is een evenzo grote, zo niet grotere stap dan van AZ naar Benfica. Ja 6 potjes CL met eventueel een paar Europese erna, maar de competitie in Portugal is niets groter dan Nederland. Zou zelfs eerder meer dan 20 vragen, dan de prijs zakken. Gelukkig weet AZ zijn spelers goed te verkopen en als Benfica hem wil hebben, dan tegen de voorwaarden van AZ.

3 juni 2023 om 14:09

Natuurlijk wil AZ dat het bedrag richting de 20 miljoen of zelfs hoger gaat. Maar aangezien zij de verkopende club zijn, er voldoende interesse is en de eerder genoemde voorwaarden zie ik dat ook zeker gebeuren. Benfica zit juist in de nadelige kant van de onderhandelingen aangezien zij MOETEN terwijl AZ geen enkele nood heeft om Kerkez te verkopen.

3 juni 2023 om 18:32

Geen speld tussen te krijgen is ook waanzinnig. Ze werken daar met die clausules en als de club zegt we onderhandelen niet dan tikken die Engelsen of Spanjaarden gewoon de clausule neer. Als Benfica al die spelers niet had hoeven verkopen jongens nou. Maar je redenering klopt hoor!! Ik denk alleen te weten dat Benfica dat soort bedragen voor een gok niet gaat betalen, want voor een club uit de Portugese competitie of de Nederlandse zijn dat soort “gokken” niet op te brengen. Het zal maar mislukken dan ga je nat.

3 juni 2023 om 12:15

Als je dat vergelijkt met Malacia die voor 15 (achteraf veel te weinig) is vertrokken naar United en imo verder was dan Kerkez, lijkt 20 miljoen inderdaad te veel van het goede. Ook al is het begrijpelijk dat AZ hoog in de boom gaat zitten.

3 juni 2023 om 12:58

Vergeet niet dat hij ook basisspeler is hun Hongarije dat furore maakte tegen de toplanden. Daar liet hij ook zien prima mee te kunnen op hoog niveau.

Ik zou Kerkez wel graag bij inter zien. Daar kan hij zich lekker uitleven op de linkerwingback en door de aanwezigheid van Di Marco kan hij rustig wennen.

3 juni 2023 om 12:54

Haha, zouden ze bij AC Milan leuk vinden. Daar zat ie voordat hij naar AZ ging, en die hebben hem voor een schijntje naar Alkmaar laten gaan. Alhoewel zij met Hernandez niks te klagen hebben op die positie natuurlijk

3 juni 2023 om 13:17

Gebeurd wel vaker hoor, jongens die in de jeugd van Inter/AC Milan zitten en met een omweg bij de rivaal terecht komen. Ook bijv spelers als Seedorf, Pirlo, Ibrahimovic, Calhanolgu etc

3 juni 2023 om 13:42

Van de huidige selectie van Inter zinn Acerbi en Darmian bijvoorbeeld ex-Milan jeugd volgens mij.

In Italië wordt er inderdaad vaak wat minder hysterisch gedaan over zulke zaken.

3 juni 2023 om 14:02

JuventusPuglia, zou je misschien een reden kunnen geven, waarom het voor mij lijkt alsof die rivaliteit in overgangen in Italië totaal niet lijkt te heersen? Tientallen spelers die heel gemakkelijk de overstap maken van Inter naar Milan en andersom of van Juve naar Inter/Milan en andersom?

3 juni 2023 om 14:47

Volgens mij zijn Milan fans anders nog bijzonder bitter over de overstap van Calhanoglu..

En waarmee kan Az zich in zijn handjes wrijven precies?
Dat ze 20 .iljoen euro mislopen terwijl er al een vervanger gehaald is....
Az wrijft pas in z'n handen als hij verkocht word deze zomer.

AZ wil ambitieus zijn en doorpakken. Er is zelfs al interesse voor Cerny en ook Van Ewijk hoor ik in de wandelgangen. Spelers die voor een miljoen of 8 gekocht zouden moeten worden. Maar als AZ echt ambitieus is, gaan ze niet miljoenen neerleggen voor dit soort spelers, maar gaan ze proberen de huidige selectie te behouden en kansen te geven aan de Youth League generatie.

3 juni 2023 om 15:52

Nee dat moeten ze niet doen. Volgend seizoen zijn er 2 CL plekken, dus ik verwacht dat ze afgelopen jaren daarvoor de oorlogskas hebben aangesterkt.

3 juni 2023 om 17:21

Nieuwe spelers moeten ingepast worden en dat kost tijd en punten. Daarnaast moet je ook maar hopen dat een speler slaagt bij jouw club. AZ heeft 6 miljoen neergelegd voor Mihailovic en dat is tot op heden 6 miljoen teveel. Wat AZ nu heeft, heeft voldoende groeipotentie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren