Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma straalt onder De Rossi en laat Brighton volledig kansloos in Olimpico

Laatste update:

AS Roma heeft een uiterst overtuigende overwinning geboekt op Brighton & Hove Albion. De ploeg van trainer Daniele De Rossi won met liefst 4-0 van de Zuid-Engelsen, voor wie het een hels karwei wordt om de kwartfinale van de Europa League nog te halen. Paulo Dybala, Romelu Lukaku, Gianluca Mancini en Bryan Cristante zorgden voor een eclatante zege van Roma. De return in Brighton vindt volgende week plaats.

Aan de kant van Roma was er geen basisplaats voor Rick Karsdorp. Onder De Rossi is Roma teruggekeerd naar een 4-3-3-systeem en dat lijkt voor vleugelverdediger Karsdorp nadelig uit te pakken. Lukaku werd in de voorhoede geflankeerd door Dybala en Stephan El Shaarawy. Bij Brighton stond Jan Paul van Hecke aan de aftrap, terwijl Joël Veltman diep in de tweede helft zou invallen.

Roma kreeg al snel een enorme kans in de persoon van Lukaku. De Belg had de hoek voor het uitkiezen. Echter kopte hij rechtdoor en dus kon Jason Steele knap redding brengen. Ook Brighton werd al snel zeer gevaarlijk. Simon Adingra kapte en schoot via Evan Ndicka tegen de paal. In de zeer vermakelijke openingsfase wist Dybala wel het net te vinden, door Steele te omspelen en met links raak te schieten. De treffer werd afgekeurd wegens buitenspel, wat een onterechte beslissing bleek te zijn: 1-0.

Brighton moest in de achtervolging en het was Van Hecke die zich liet gelden bij een hoekschop, die niets opleverde doordat de kopbal van de Nederlander werd gekraakt. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op vanwege een overtreding van Van Hecke op Lorenzo Pellegrini. De aanvoerder van Roma leek vlak voor rust op weg naar de 2-0, ware het niet dat Van Hecke voorkwam dat Steele eventueel in actie had kunnen komen.

Roma, de verliezend finalist van vorig jaar, kwam vlak voor rust ook op 2-0. Een diepe bal van Leandro Paredes werd zeer slecht verwerkt door aanvoerder Lewis Dunk, waardoor Lukaku vrij baan had richting Steele. De goalie van the Seagulls kon niet voorkomen dat de beresterke Lukaku door het midden keihard raak schoot en Roma op een dubbele voorsprong zette.

Vlak na rust moest Lukaku wél zijn meerdere erkennen in Steele, die bij de tweede paal goed redding bracht op een kopbal van de Rode Duivel. Roma speelde uitstekend, straalde spelplezier uit en kwam op 3-0. Mancini werkte de bal op acrobatische wijze achter Steele. De treffer had een luchtje van buitenspel, maar arbiter François Letexier wees tot opluchting van Olimpico naar de middenstip.

Roma denderde door. Leonardo Spinazzola gaf mee aan aan El Shaarawy, wiens voorzet met buitenkant voet fraai werd binnengekopt door Cristante: 4-0. In het slot haalde Roma het zijn voet van het gaspedaal en werd er niet meer gescoord. Zo boekt Roma, dat een van zijn beste wedstrijden van het seizoen speelde, een zeer fraaie overwinning op de Premier League-club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

De meeste hier zijn nu wel kleine excuses verschuldigd aan @Totti_Nr10. Toen hij zei dat het weer een makkelijke loting was, ondanks dit (aan voelt als) klein sneertje naar Feyenoord is. Hij had wel gelijk.
Ik Had Roma wel zien doorgaan over 2 wedstrijden maar zo makkelijk? 4-0 pakkies geven is gewoon reuze knap.
Chapeau!

7 maart 2024 om 20:46

De vorige loting was blijkbaar niet makkelijk als je er penalties voor nodig hebt. Dus in welke zin gelijk?

7 maart 2024 om 20:53

Vorige loting bleek niet makkelijk. Deze wel, dus hij heeft half gelijk.

7 maart 2024 om 20:59

Nee hoor, want Feyenoord was voor Roma alles behalve een makkelijke loting en dat is ook daadwerkelijk duidelijk geworden. Beide wedstrijden geëindigd in een gelijkspel en Roma gaat door het oog van de naald met strafschoppen. Van een makkelijke loting spreken is dus totale onzin en inderdaad een (onnodige) sneer naar Feyenoord. Dat ze daarna zo tekeer gaan tegen Brighton had ik niet verwacht, dus petje af! En in tegenstelling tot afgelopen jaren, speelt Roma ook nog eens fatsoenlijk voetbal.

7 maart 2024 om 21:14

Totti_nr10 blaast gewoon hoog van de toren klaarblijkelijk. Want allereerst was Feyenoord verre van makkelijk voor Roma (er moest nota bene een verlenging en penalties aan te pas komen). Ook het huidige Brighton bij voorbaat "een makkelijke loting" noemen slaat eigenlijk nergens op. Des te knapper is dit resultaat overigens. Ondanks dat B&H niet in de beste fase zit momenteel is 4-0 wel een erg knappe uitslag.

7 maart 2024 om 21:31

Dank je wel Maurootje.

Ik ben blij dat ik eindelijk wat erkenning krijg voor mijn voetbalinzicht en kennis.

7 maart 2024 om 21:48

Maar je hebt echt niet gelijk tegen Feyenoord zijn jullie door de oog van het naald gekropen dus welke makkelijke loting?

7 maart 2024 om 21:57

Wij hebben Feyenoord al 3 jaar op een rij verslaan of uitgeschakeld. Dus dan is dat toch inmiddels een makkelijke loting voor ons.

7 maart 2024 om 22:27

Hier kan ik wel van genieten. Beetje plagen. Ik zie in deze uitslag zelf met name de bevestiging dat de PL echt enorm overrated is. Wat een hoop matig voetbal wordt er in Europa toch gespeeld door die PL teams met bakken met geld. Aston Villa en Brighton, moet je dan van de PL volgers enorm van onder de indruk zijn. Stelt gewoon weinig voor buiten Engeland.

7 maart 2024 om 22:56

Als het zo makkelijk was had je er geen penaltys voor nodig gehad natuurlijk. Sowieso was Roma over het algemeen helemaal niet blij met Feyenoord als tegenstander. En niet alleen omdat er voor de zoveelste keer Feyenoord geloot wordt, maar omdat Roma het in geen enkele van die onderlinge rondes het nou zo makkelijk heeft gehad. Gezien het financiële verschil en zeker ook in individuele kwaliteit snap ik overigens dat je het op voorhand een makkelijke loting vindt. Maar ik denk dat de recente geschiedenis uitwijst dat gunstige loting een betere benaming is

8 maart 2024 om 00:17

En West Ham gaat er ook gewoon af bij Freiburg.

7 maart 2024 om 23:16

Nou, eerste helft was vrij gelijk. Erg, erg leuke eerste helft trouwens. Na de 2-0, die Brighton zelf cadeau deed, was het wel gedaan. Tweede helft nog half gekeken, maar daar leek Roma inderdaad heer en meester.

Overigens blij met de derde competitie. Dit leek mij de leukste partij voor de avond (al was dit de Europa League) en ik koos er zodoende voor deze te kijken (en daarna schakel). En dat je dan dit niveau voorgeschoteld krijgt in het tweede Europese toernooi, dat is toch top? Dit was meer genieten dan de Champions League de afgelopen dagen. De keuze uit meerdere leagues maakt het voor mij echt doorgaans neutrale supporter een erg leuke donderdagavond

8 maart 2024 om 08:15

Eerder een sneer naar Ajax dat Brighton een makkelijke loting is, waar ajax 2 keer redelijk kansloos van verloor

Dit zal de interesse in De Zerbi in Italië potentieel toch wel wat doen afnemen lijkt me. Ook al is Roma (en vooral Dybala) eigenlijk sinds die potten tegen Feyenoord wel echt geweldig in vorm.

7 maart 2024 om 20:50

Omdat De Zerbi van een Italiaanse ploeg verliest, daarom neemt het af? Dan zou het een enorme Calimero zijn. Mits je bedoelt dat het nu lijkt of zijn werk niet nodig is, mwah. Wel bij andere ploegen

7 maart 2024 om 20:54

Nee. Ik bedoel dat de interesse van Italiaanse teams (bijvoorbeeld Juventus of Napoli) wel eens gedaald zou kunnen zijn in De Zerbi nadat hij voetballes krijgt van een onbewezen coach als De Rossi.

7 maart 2024 om 21:06

maurootje: omdat De Zerbi met 4-0 verliest in Italië.

7 maart 2024 om 23:12

Maar dan nog, 1x verlies tegenover de andere grote trainers waarvan hij won. Kijk als hij straks weer weg wordt gespeeld dan snap ik het wel

7 maart 2024 om 20:52

Het is ook wel een verademing geweest om De Rossi aan te stellen denk ik (al was dat een risico natuurlijk). Ik zie ze nu toch wel veel liever spelen. En idd, Dybala blijft een geweldenaar. Wat voor een fluwele voetballer is het toch. Brighton was overigens ook wel echt slecht imo, had echt niets te bekennen in Rome.

7 maart 2024 om 21:15

Misschien beter dat ze wat verliezen, dan kan een Italiaanse club De Zerbi oppikken, tegen een Engelse grootmacht en hun geld kan bijvoorbeeld Juve of Milan niet op. Maar bij Brighton zijn de beste spelers geblesseerd of uit vorm dus geen schande verliezen van dit Roma.

7 maart 2024 om 21:49

Brighton stelt niks voor enige reden dat ze relevant zijn is De Zerbi.

Deden wij toch een stuk beter in Olimpico. Maar respect hoor voor De Rossi, hoe hij Mourinho eigenlijk doet vergeten en ook echt attractief voetbal speelt met Roma.

7 maart 2024 om 20:57

Toch een beetje het failliet van de trainer Mourinho deze prestaties van Roma de afgelopen maand.

Dit zet de prestatie van Feyenoord toch weer in een positiever daglicht. Brighton gewoon zoekgespeeld door Roma. Denk dat ze er goed aan doen om De Rossi te houden. Vele malen positiever spel met drang naar voren.

7 maart 2024 om 21:03

Roma was misschien wel de zwaarste tegenstander die Feyenoord kon loten. Ze hebben echt hele goede spelers en ze spelen tegenwoordig ook nog eens fatsoenlijk voetbal, in tegenstelling tot wat er onder Mourinho op de mat werd gelegd.

7 maart 2024 om 22:54

Dit zet vooral de kwaliteiten van mourinho in een ander daglicht... wat een prutser is dat

8 maart 2024 om 12:49

Maar dit zeg ook over de hoeveelheid pech die Feyenoord heeft met loting. Wanneer zij nu Brighton loten waren ze ook door. Echt zonde dat ze het net niet gered hebben.

Mooi zo hopelijk Italie en Duitsland een extra CL ticket volgend seizoen. Vond de quotering voor Roma ook al enorm laag eerlijk gezegd.

Hopelijk zijn we nu van al die irritante, dogmatische Mourinho-fans af. Roma speelt weer naar haar eigen identiteit!

7 maart 2024 om 22:52

Of andersom, je krijgt er fans bij. Mourinho kan je ook support kosten. Ik was altijd semi Roma fan (mooie stad, mooie shirts, echte clubspelers, geen nazis) maar toen Mourinho naar jullie kwam was mijn voorliefde wel weg. Niet dat dat belangrijk is, who cares, maar ik bedoel maar: misschien krijg je wel meer terug voor de Mourinho fans.

7 maart 2024 om 23:49

Zo is dat. Zo ben ik zelf ook ooit fan geworden omwille van spelers als Totti, Batisuta, Cafu en de geweldige shirts.

Maar Mourinho leidde de club meer en meer als een soort sekteleider. Het voetbal, het clubimago en het team was secundair aan de persoonsverering geworden.

Ik moest spontaan denken aan Gianinni en Conti...

Feyenoord downplayen natuurlijk belachelijk.

En dan had ajax moeite met die brighton

Heerlijke wedstrijd.
Zoals eerder gezegd dit Roma onder deRossi is streeds beter en leuker aan het voetballen. Daniele moet zeker blijven en mooi dat hij alle sceptici de mond snoerd.

Daje Roma!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren