Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arts deelt ontroerend moment met Eriksen: ‘Verdomme, ik ben pas 29 jaar’

Laatste update:

Jens Kleinefeld was een van de medisch specialisten die zaterdagavond eerste hulp verleende toen Christian Eriksen een hartstilstand kreeg in de wedstrijd tussen Denemarken en Finland (0-1). De Duitse arts spreekt van een ontroerend moment toen Eriksen zijn ogen opende nadat hij een schok van de defibrillator had gekregen. Kleinefeld, die zowel voor de FIFA als de UEFA werkt, vertelt tegenover het Duitse nieuwsblad Funke Mediengruppe dat de middenvelder van Internazionale vervolgens vrij snel wakker werd en zijn eerste woorden sprak.

Niet alleen de spelers en de mensen in het stadion waren zaterdag onder de indruk van de gebeurtenissen rond Eriksen. Ook Kleinefeld zal het moment waarop de defibrillator werd gebruikt niet snel vergeten, zo vertelt hij een paar dagen later. "Ongeveer dertig seconden nadat hij een schok had gekregen opende hij zijn ogen en kon ik rechtstreeks met hem praten", blikt de arts terug op het bewuste moment vlak voor rust. "Het was een heel ontroerend moment. Bij dergelijke medische noodgevallen in het dagelijks leven is de kans op succes veel kleiner."

De dokter vertelt dat hij Eriksen vroeg of hij het idee had terug op aarde te zijn, waarop de Deense middenvelder een positief signaal gaf. "Hij zei: 'Verdomme, ik ben pas 29 jaar'. Toen wist ik dat zijn hart niet beschadigd was." Eriksen werd ter plekke op het veld gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis in Kopenhagen. Dinsdag liet hij via Instagram voor het eerst van zich horen. "Gezien de omstandigheden gaat het goed met me, al zullen er nog wel enkele medische onderzoeken moeten plaatsvinden in het ziekenhuis. Maar ik voel mij verder goed."

Denemarken speelt donderdagavond zonder Eriksen de tweede groepswedstrijd op het Europees kampioenschap tegen België. Romelu Lukaku, spits van België en ploeggenoot van Eriksen bij Internazionale, kondigde woensdag een steunbetuiging aan. “We hebben wel iets voorbereid met de groep morgen. In de tiende minuut zullen we de bal buiten trappen en applaudisseren. Dat is onze steunbetuiging”, tekent Sporza op uit de mond van de huidige topscorer van het EK. "Dat is de normaalste zaak van de wereld. We hebben verschillende spelers in de groep die hem persoonlijk kennen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik lees veel berichten over spelers en fans die zijn geschrokken. Maar heb nog weinig gezien hoe groot de kans wordt ingeschat dat Eriksen nog op dit niveau kan gaan voetballen, kan iemand mij hier meer over vertellen?

17 juni 2021 om 09:50

Misschien omdat daar geen zinnig woord over te zeggen valt.

17 juni 2021 om 09:50

Hoe groot schat je de kans dat hij dat überhaupt nog wil?

17 juni 2021 om 10:19

Die kans acht ik net zo groot als bij Blind. Edit: het zou mij niet verbazen.

17 juni 2021 om 09:52

Gelukkig heb je daar nog weinig over gelezen, want dat zou allemaal speculeren zijn, tenzij het rechtstreeks van de behandelende arts af komt.
We zien het vanzelf. T is eerst belangrijk dat hij er nog is en de komende 45 jaar er ook nog is voor zijn vrouw en kinderen.
Het voetbal komt later wel, of niet

17 juni 2021 om 09:52

Wees blij dat je daar niks over hoort. Dat betekent namelijk dat alle medici het respect tonen waar bijvoorbeeld Daley Blind om vroeg. "ga niet speculeren". Laat hem eerst maar vooral gezond worden, zowel fysiek als mentaal. Al het andere is bijzaak.

17 juni 2021 om 09:56

Omdat dat er op dit moment totaal niet toe doet.

17 juni 2021 om 10:04

Ik begrijp je punt maar ik denk dat dit er voor een Eriksen wel degelijk toe doet. Uiteraard zal hij eerst gezond willen zijn/worden, maar ik neem aan dat hij zichzelf de vraag "kan ik nog voetballen?" wel stelt. Het is zijn vak en hobby.

Dat gezegd hebbende vind ik het wel goed dat hier niet publiekelijk over gespeculeerd wordt. We horen dat vanzelf wel.

17 juni 2021 om 09:59

Volledig gezonde topsporters met een extreem goede conditie zijn vatbaar voor een hartstilstand. Het is redelijk normaal dat een hart wel eens een slag overslaat. Maar bij iemand met een extreem lage hartslag in rust kan dat funest zijn, zelfs bij schommelingen tijdens fysieke inspanning. Deze mensen hebben tegenwoordig zo een goede conditie en moeten elke week weer extreem veel leveren dat het me niet verbaasd als dit "gewoon een ongelukje" is geweest zonder verdere gevolgen of achterliggende oorzaken. Vergeet niet, topsport is absoluut niet gezond voor het lichaam.

17 juni 2021 om 10:13

Lijkt erop dat men heeft geleerd van de situatie rondom Blind waardoor men niet gaat oordelen over zaken waar ze 0,0 verstand en/of informatie van hebben.

17 juni 2021 om 10:43

Dat is waarschijnlijk nu nog niet te zeggen.

Hartaandoeningen zijn nu vrij goed te behandelen en te genezen, vergeleken met bijv 30 jaar terug. De klassieke knetterende hartaanval bij mannen van middelbare leeftijd komt ook minder voor.

Echter een hartaanval geeft je weerstand een keiharde klap. Je zal zowel moeten uitrusten, weer op conditie moeten komen. Kijken of er geen blijvende schade is.

En de mentale klap lijkt me ook geen sinecure. Dat zag je ook bij Blind, die lange tijd nodig had om niet tijdens de wedstrijd stil te staan bij zijn hart.

17 juni 2021 om 12:34

Omdat dat nog geen week nadat iemand bijna is overleden ook totaal niet relevant is.

Wat een verschil een AED kan maken zeg. Die Ehbo cursus die Italie aan spelers wil geven is goed, maar zorgen dat een AED altijd binnen handbereik is moet ook een absolute prioriteit zijn.

17 juni 2021 om 09:55

En dan komen we weer bij de zwartste kant van de mensheid...een degelijke AED kost iets meer dan 1000,00 euro.
Op zich geen geld en je zou er bij elke openbare ruimte 1 neer moeten hangen, net als bij winkelcentra, scholen en andere drukke plekken

Maar sommige "mensen" die te beroerd zijn om ook maar iets te werken, vinden 1000 euro wel heel veel geld en belangrijker dan mensenlevens. Dus die Aed's zijn binnen een mum van tijd gejat.

17 juni 2021 om 10:01

Bij ons in de stad hangen er in elke wijk een paar op centrale punten. De meeste gewoon bij mensen thuis aan de buiten muur.
Verder zijn er bij ons ik elke wijk een stuk of 10 mensen die een gratis EHBO en AED trainjng hebben gehad en die in afwisselende samenstelling elk een week ‘stand-by’ dienst hebben om eerste hulp te verlenen bij een dergelijk incident.

Dit omdat wij geen Ambulance post in de buurt en hebben en de dichtsbijzijnde post het binnen 6 minuten nooit kan halen.
Met onze eigen EHBO’ers en de AED’s kan er gelukkig wel binnen 6 minuten gehandeld worden.

17 juni 2021 om 10:02

De opleiding voor het gebruik ervan moet ook goed zijn. Er zijn wel eens mensen overleden doordat het apparaat onjuist is gebruikt, zelfs door professionele medici.

17 juni 2021 om 10:19

Een AED verteld in principe exact wat je moet doen, maar in zo'n stressvolle situatie wil je nog wel eens gek handelen (wat heel begrijpelijk is). Ikzelf heb BHV en Ehbo en heb een dergelijk incident nog nooit meegemaakt godzijdank, maar ik durf ook niet te zeggen hoe ik reageer als het mij echt overkomt. Heeft natuurlijk ook met allerlei factoren te maken..., zijn er veel omstanders of niet etc etc.

17 juni 2021 om 11:17

@ Nederland79
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een AED punt gezien waarbij het werkelijke apparaat gejat is en ik heb er al helemaal geen briefje bij zien hangen dat deze door een werkloze gestolen is. Ik vind je reactie maar een vreemde, is er een bron die jouw bewering kan onderbouwen?

17 juni 2021 om 11:29

@shorty, ik heb onlangs een EHBO cursus gevolgd. Er werd mij verteld dat die dingen aan de lopende band gejat werden. Nu zitten ze bijna allemaal achter slot en grendel en moeten ze geopend worden met een code. Belachelijk natuurlijk, want niemand kent deze code (behalve bepaald personeel in kantoren). Mevrouw vertelde dat als ze dit niet deden, de AEDs constant gejat zouden worden.

17 juni 2021 om 10:45

Zeker waar. In mijn familie komt hartfalen helaas vaak voor en ik laat mijzelf daarom(ondanks mijn redelijk jonge leeftijd) jaarlijks controleren sinds kort. Zelf heb ik ook een cursus gehad en ik kan dat iedereen aanraden. Het is oprecht enorm weinig moeite om te leren, maar het kan zo veel verschil maken. Vaak kan je zoiets via werk of via een vereniging gratis doen. Word je gelijk opgeleid tot bijvoorbeeld Bhv'er, kan nooit kwaad.

Mooi moment. Gewoon direct zeggen: verdomme, ben pas 29!!!
Verder ook mooi gebaar van de Belgische spelers. Het is een klein gebaar, maar het lijkt mij gewoon heel erg fijn als Christian Eriksen zijnde om dit op de TV te zien gebeuren voor jou! Zeker ook nog door spelers die hem goed kennen zoals een Lukaku enz.

Speedy recovery Eriksen! Hopelijk helpen al die steunbetuigingen je ook nog een beetje extra er boven p!

Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden te kijken en achteraf ben ik blij deze te hebben gemist. Ik liep door de stad met mijn vrouw en dochtertje toen ik een voorbijganger hoorde zeggen "ey ey Eriksen is bewusteloos! hij heeft een hartstilstand gekregen" Ik geloofde me oren niet.. meteen op mn mobiel kijken en ja... al die nare beelden en berichten.. ik dacht het zal toch niet nee he.. meteen tranen op mn gezicht kijkend naar die kleine van me brak ik.. *nu weer* Hoop dat Eriksen snel herstelt en gwn zn leven weer kan oppakken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren