Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal speelt Newcastle weg en meldt zich vlak achter Man City en Liverpool

Laatste update:

Arsenal heeft in het eigen Emirates Stadium op indrukwekkende wijze afgerekend met Newcastle United. De ploeg van manager Mikel Arteta declasseerde the Magpies en won met liefst 4-1. Arsenal opende de score via een eigen doelpunt van Sven Botman, waarna ook Kai Havertz, Bukayo Saka en Jakub Kiwior op het scorebord verschenen. Arsenal staat na de zege derde met 58 punten, op slechts één punt van Manchester City en twee van koploper Liverpool. Newcastle staat achtste en lijkt Europees voetbal volgend seizoen langzamerhand te moeten vergeten.

Aan de kant van Arsenal was Kai Havertz de spits van dienst. De technicus werd geflankeerd door Saka en Gabriel Martinelli. Verder waren er geen verrassingen in de opstelling van the Gunners waar te nemen. Martin Ødegaard moest voor de creativiteit vanaf het middenveld zorgen, terwijl Declan Rice de controleur was. Bij Newcastle stond voormalig Willem II'er Alexander Isak aan de aftrap, net als Botman.

Arsenal domineerde vanaf het begin en pakte in de achttiende minuut de voorsprong. Saka schilderde een hoekschop voor het doel tot bij Gabriel Magalhães, die raak leek te koppen. Zijn inzet werd echter nog net voor de doellijn gekeerd door Loris Karius. De Duitser moest toezien hoe Valentino Livramento de bal tegen de knie van Botman tikte, waardoor een eigen doelpunt van de Nederlander een feit was: 1-0.

Newcastle speelde een beroerde eerste helft en moest dat snel na de openingstreffer bekopen met een nieuwe dreun. Een fraaie dieptepass van Rice kwam terecht bij Martinelli, die de achterlijn haalde, teruglegde richting de penaltystip en zag hoe Havertz er van dichtbij 2-0 van maakte.

Newcastle beperkte zich tot verdedigen, maar deed dat niet overtuigend en kon dan ook niet voorkomen dat Arsenal bij vlagen schitterend voetbal op de mat legde. Zo gaf Ødegaard fraai met de hak mee aan Saka, wiens voorzet nét een centimeter of vijf te hoog was voor Martinelli. De vleugelspeler kwam wel tot koppen, maar kon geen richting meer meegeven aan zijn inzet. De Braziliaan kreeg na onthutsend zwak verdedigen een nieuwe mogelijkheid. Net als zijn kopbal even daarvoor ging ook zijn schot over het doel van Karius.

Ook direct na rust noteerde Arsenal een schitterende aanval. Saka gaf mee op Martinelli, die een heerlijk steekballetje in huis had op Havertz. De Duitser zag landgenoot Karius in de één-op-één de verkeerde hoek kiezen, maar verscheen niet op het scorebord: zijn poging rolde enkele centimeters naast de paal. Hoewel Newcastle beter speelde dan voor rust, bleef het kansloos. De 3-0, halverwege de tweede helft, gooide het duel definitief in het slot. Saka draaide Livramento dol en vond de verre hoek met een geplaatst schot.

Twintig minuten voor tijd viel ook de 4-0. Een hoekschop van Rice werd bij de eerste paal binnengekopt door Kiwior. Het tempo zakte daarna, wat inhield dat Newcastle ook aan aanvallen mocht denken. En met succes. Een prima voorzet van Dan Burn belandde op het hoofd van voormalig Arsenal-aanvaller Joe Willock, die fraai raak kopte en zo voor de 4-1 eindstand tekende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was een ideaal vervolg op de offday tegen Porto. Een topprestatie van het gehele team. Saka scoort 5 wedstrijden oprij, Havertz scoort en geeft een assist, maar de MOTM gaat echt naar Jorginho. Dat was de beste man op het veld. Verder liet D.Rice weer zien dat ie elk cent waard is, Martinelli heeft zich herpakt, spelers hebben rust kunnen krijgen en we scoren twee goals uit standaard situaties. Jammer dat de 0 niet gehouden kon worden. Momenteel hebben we de hoogste doelsaldo van de PL en dat gaat goed van te pas komen later in het seizoen. Laten we hopen dat Arsenal deze vorm zo lang mogelijk vasthoudt en hetzelfde laat zien tegen Porto!

Arsenal voetbalt van de grote 3 verreweg de beste ze verdienen een kampioenschap dit jaar. Wat een tempo en pressie 90 min lang.

24 februari 2024 om 23:06

Ja als je de top 5 ziet voetballen tot nu toe dit seizoen is het eigenlijk wonderbaarlijk dat Liverpool eerste staat, laat staan top 4. Maar de punten tellen, niet het mooie voetbal. Bovendien lijkt Liverpool wat meer in vorm te komen, en dan wordt het nog moeilijker om ze te achterhalen voor Arsenal en City (ervan uitgaand dat Tottenham en Villa niet de breedte hebben in de selectie om nog aan te kunnen haken).

25 februari 2024 om 10:38

Liverpool voetbalt gewoon sterk dit seizoen, dus geen idee waar jij naar kijkt. Laat staan top 4? Dat je van mening bent dat Arsenal en City sterker ogen of voetballen, prima, maar dat zijn dan ook de enige ploegen die daar aanspraak op kunnen maken.

25 februari 2024 om 13:36

Liverpool begint nu goed in vorm te raken, maar de eerste seizoenshelft was toch niet echt een feest qua voetbal - des te knapper dat ze de punten toch telkens over de streep hebben getrokken, een hoop last minute overwinningen en terugkomen van achterstand. Ik denk dat het doorkomen van die mindere periode met weinig puntverlies heel waardevol is geweest voor Liverpool, dat kan ze wel eens de titel gaan opleveren. Arsenal, City, Villa en Tottenham hebben dan wel beter voetbal gespeeld, maar tegelijk ook teveel punten verloren. City lijkt nu zelfs wat terug te vallen, die zijn niet erg indrukwekkend bezig de laatste weken, en ook bij Villa en Spurs is het niet zo sprankelend meer. Als ik de ploegen nu deze maand bezig zie, geef ik Liverpool en Arsenal meer kans op de titel dan City, ook al heeft die club op papier betere spelers. Als de race zo close is dan gaat het meer om de vorm en zelfvertrouwen denk ik.

24 februari 2024 om 23:20

Is jouw mening. Ik vind dat City het beste voetbal speelt.

25 februari 2024 om 10:39

De laatste weken, ja, maar over het hele seizoen is verreweg sterk overdreven, want ze liggen alle drie dicht bij elkaar.

En zo werd Newcastle ook opgerold.

1 man, Kai Havertz. Op die mega misser na een geweldige pot gespeeld. Men snapte niks van deze transfer maar speelt de laatste maanden enorm goed. 60 mil down the drain.

COYG!

25 februari 2024 om 00:21

Ook knap dat Arteta hem heeft laten renderen in het systeem. Speelde eerst compleet zonder zelfvertrouwen, dat lijkt nu wel wat terug te zijn. Arteta hield vertrouwen in hem en dat betaalt zich momenteel uit.

25 februari 2024 om 10:26

En nog snap ik zijn rol niet.
Nu speelt die als spits dat is een rol en vult die na behoren in maar als hij daar op het middenveld hobbelt snap ik zijn toevoeging echt niet.
Het is nog steeds niet de Havertz van zijn tijd in Leverkusen.

25 februari 2024 om 11:36

Havertz staat erin om alle fysieke duels te winnen waardoor we makkelijker instaat zijn om aanvallen op te zetten. Het zijn de kleine simpele dingen die hij gewoon (meestal) perfect uitvoert die je vaak niet waarneemt als voetbal fan op tv.

Daarnaast is hij een constante dreiging in het strafschop gebied van de tegenstander doordat hij de verdediging constant bezig houd wat andere spelers van ons in staat stelt om gevaarlijke spelmomenten te creã«ren.

Tegen West ham en Burnley bijvoorbeeld was Havertz bij 7 van de 11 doelpunten betrokken vanwege deze kleine slimme momenten in zijn spel.



Arsenal kijken is echt genieten de laatste tijd. Ze zijn ongelofelijk goed in standaardsituaties en Saka en Martinelli hebben de vorm van vorig seizoen terug. Newcastle stelt dit seizoen zwaar teleur na de 4e plek vorig seizoen.

24 februari 2024 om 23:09

Ik denk dat als je de Newcastle selectie bekijkt, top 5 sowieso moeilijke zaak was geweest, met zoveel ploegen die zich meer versterkt hebben - maar idd vorig seizoen wist Howe er het maximale uit te slepen, we zien nu een beetje de terugval.

26 februari 2024 om 08:10

Martinelli is in mijn ogen alles behalve in vorm. Loopt zich echt veel te vaak vast en heel vaak ook geen goede eindpass.

Dat hij die toevallig dit weekend wel had met die assist, dat is prima. Maar Martinelli mag nog wel een tandje beter gaan voetballen hoor. Zeker in de 1 op 1.

Jorginho verkopen voor 12 miljoen pond en Enzo kopen voor meer dan 100 miljoen pond laat zien hoe slecht Chelsea is op de transfermarkt. Ik hoop dat Arsenal gebruik maakt van de optie om met nog een jaar te verlengen. Als je een lcm koopt dan is hij backup voor Rice.

Arsenal wint zes keer achter elkaar maar komt maar niet in de buurt om 1e te staan. Liverpool en City blijven maar winnen. Er komen spelers terug en als Arsenal kampioen wilt worden dan moeten ze misschien alles winnen. Ben bang dat ze te kort komen omdat zoiets alleen kan als je op meer posities beter bezet bent.
Voetbal is tenminste goed en ik vermaak me enorm. Misschien houden ze het vol, wie weet…

25 februari 2024 om 00:15

Wij gaan alleen kampioen worden als wij inderdaad alles winnen, anders niet. Je moet nog tegen City, die moet je winnen. En Liverpool moet dan ook nog eens punten verspelen, want daar hebben wij geen onderlinge confrontatie meer tegen. Ik vind dat we tot nu toe een erg goed seizoen draaien, maar het zal wel weer een typisch einde zijn waar we met lege handen staan in alle competities.. Dat is dan zuur vind ik.

Maar wie weet, misschien verbaast Arsenal mij en flikken ze het toch. Het is in ieder geval leuk om Arsenal te kijken en de spelers strijden voor het shirt. Maar inderdaad, de breedte van de selectie is wel een mankement (of het fit zijn van bepaalde spelers, waardoor je ze nu niet eens mee kan tellen).

25 februari 2024 om 00:37

Liverpool en Man City moeten nog tegen elkaar. Als zij gelijk spelen maken we een kans!

25 februari 2024 om 00:38

Liverpool doet veel op wilskracht en het lijkt alsof zijn selectie gebrand is om kampioen te worden. Moet beetje denken aan Ferguson zijn laatste seizoen. United speelde vaak slecht maar won hun wedstrijden. City zoals vanouds weer sterk bezig, dat gelijkspel laatst deed hun niets.
Arsenal draait inderdaad goed mee. Maar dit seizoen kampioen worden wordt lastig. We missen 3/4 spelers om echt mee te doen vind ik.
Ik baal nog steeds enorm van dat verlies tegen West Ham thuis. En dat gelijkspel tegen tien man van Fulham in eigen huis. Die twee wedstrijden moest je winnen en dan stond je nu bovenaan.

25 februari 2024 om 10:04

Er zijn nog 12 wedstrijden te gaan, er gaan echt wel meer punten verspeeld worden dan in de onderlinge wedstrijden. Ik weet niet wie kampioen gaat worden, maar het hangt echt niet af van 2 toppers. City en Liverpool kunnen ook gewoon punten verspelen tegen een Aston Villa of West Ham, voor Arsenal geldt hetzelfde. Die hebben het juist laten liggen tegen Fulham en West Ham

25 februari 2024 om 10:09

DavidDein, ik zou niet te vroeg juichen. Vorig seizoen zette City ook een reeks neer van 14 zeges. Als Arsenal kans wilt maken zullen ze vrijwel alles moeten winnen. In ieder geval de onderlinge wedstrijd tegen city. Ook niet te vergeten dat we in de laatste 4 wedstrijden nog uit naar Spurs en united moeten.

25 februari 2024 om 14:19

Ik juich ook niet, ik zeg alleen dat het voetbal is en dat alles mogelijk is

25 februari 2024 om 08:16

niet in de buurt? belangrijkste voor nu is gewoon de druk erop houden, scheelt 1 punt met City en 2 met Liverpool, hoe is dit niet in de buurt? een misstap en je bent weg, geldt natuurlijk ook voor Arsenal

25 februari 2024 om 11:12

City ondanks een recente gelijkspel en Liverpool hebben geen moeite om te blijven winnen. Dat laat lijken dat je niet in de buurt komt.
Je laatste zin geeft aan mocht Arsenal profiteren van een misstap dat ze daarna geen fouten mogen maken.
Daar ben ik volkomen mee eens. Arsenal moet vrijwel alles winnen om kampioen te worden.

25 februari 2024 om 10:30

Moet je niet uitgaan van je eigen kracht.
Als je zelf alles wint en je staat alsnog 2de op het einde van de rit kun je jezelf niks verwijten en heeft je concurrent het beter gedaan.
Als club moet je nooit uitgaan van de tegenstander dat ze 'misschien' punten laten liggen. Ten alle tijden moet het van je zelf uit komen.

25 februari 2024 om 10:31

Tuurlijk kun je het jezelf dan verwijten. Arsenal heeft het al eerder weggegeven tegen Fulham, zowel uit als thuis en west ham thuis.

25 februari 2024 om 11:38

Er zijn geen wedstrijden meer tegen Liverpool en uit winnen tegen City is erg lastig. Ik denk dat beide ploegen tot het einde bijna alles zullen winnen.
Mocht Arsenal tot het einde echt meedoen dan hebben ze stappen gemaakt dit seizoen. Ik kan er mee leven.

Mooi voor Arsenal! Ik vrees alleen wel dat ze het wederom niet gaan redden voor het kampioenschap dit jaar. Te smalle selectie en ook beter in achtervolgen dan leiden.

Wij blijven niet alleen winnen (in de PL dan) we rollen teams op. Als Liverpool en Man City nou ook is een keer wat punten laat liggen...

24 februari 2024 om 23:26

Het enige positieve is als zij 1 misstap hebben dat Arsenal boven hun staat vanwege de doelsaldo. Ben blij dat Arsenal heeft weggewerkt.

24 februari 2024 om 23:31

Indd zeer knap! Arsenal heeft na die slechte reeks van 3 verloren wedstrijden, 6x gewonnen in de PL en (indd) 25x gescoord en slechts 3 tegen!

25 februari 2024 om 00:33

25x zelfs, toch? Voor vandaag was het 21 dacht ik

25 februari 2024 om 00:51

Idd 25 voor 3 tegen, bizar

Zo zie je maar geen mensen afschrijven voor ze beginnen. Kai speelde goed. Mist een grote kans maar sleurt, scoort en levert een assist. Begon het seizoen slecht. Waarschijnlijk ook vanwege alle negatievetijd. Nu echt een meer waarde.

25 februari 2024 om 00:04

Het heeft ook alles te maken met de 80 miljoen die voor hem betaald is. Als hij 30 miljoen gekost had, zou je niemand horen zeuren. Hij is van waarde en oogt soms wat locaniek zoals Ozil, maar ik probeer vooral te vertrouwen op Arteta en Edu en te genieten van de goede dingen die hij doet. Geen zin in al die negativiteit. Overigens verdient Porto enorme compliment en voor hoe ze een Arsenal in zo'n vorm zo onschadelijk hebben weten te maken. Ben heel benieuwd hoe het afloopt in het Emirates met hopelijk Partey en Zinchenko er weer bij.

25 februari 2024 om 00:50

David Dein… mooie nickname, goeie ouwe tijd…

Wat betreft Havertz: weinig spelers die zo ‘zuiver’ spelen als hij. Zijn aannames, zijn passing, ik vind het genieten. Had een ‘David Dein aankoop’ kunnen zijn ;-).

Dit soort spelers zijn er tegenwoordig niet zo veel meer van. Niet zo atletisch als tegenwoordig wordt verwacht maar voetballend (ver) boven gemiddeld.

25 februari 2024 om 00:09

Exact dit. Arteta bewijst maar weer eens dat hij het beter weet dan de zo geheten voetbal kenners hier op VZ en andere social media.

25 februari 2024 om 00:19

Laten we het vooral aan het eind van het seizoen beoordelen wat mij betreft. Havertz speelt nu goed en is qua productie verbeterd, maar we moeten niet doen alsof dat alles wegcijfert qua slechtere prestaties. Overall gezien is het een voldoende tot op dit punt, maar ik verwacht wel wat meer van hem. Plus in een "ideale" selectie zie ik voor hem geen plek weg gelegd, omdat hij op geen enkele positie een echte uitblinker is. En dan vindt ik 65 miljoen nogal veel voor een nuttige roulatie speler.

25 februari 2024 om 00:33

@jackieboy Ik vind t niet redelijk en ondoordacht wat je zegt. Het lijkt dat je niet ziet wat hij tijdens een wedstrijd allemaal doet. Met én zonder de bal. Als ik het me goed herinner was hij ook nog eens bij bijvoorbeeld de pot tegen West Ham ook bij 5 van de 6 doelpunten betrokken. En dan ook nog in ogenschouw nemend waar hij vandaan komt bij Chelsea….Ik vind dat hij t grotendeels waarmaakt bij Arsenal.Wil niet zeggen dat hij de rest van t seizoen elke wedstrijd top speelt maar dat doet vrijwel geen enkele speler….

25 februari 2024 om 13:12

Ik zie het zeker wel. Maar ik kijk naar heel het seizoen. Jij winst naar 1 pot tegen West Ham bijvoorbeeld. Daar was hij inderdaad erg goed. Net zoals gisteren. En sowieso in 2024 doet hij het goed.

Echter, begin dit seizoen was het gewoon ondermaats. Daar moet je gewoon eerlijk in zijn. En ja hij heeft ook kwaliteiten zonder bal, daar wil ik hem zeker voor prijzen. Maar daarin is hij niet beter dan Xhaka was als je hem LCM opstelt. Dus dan vind ik het een achteruitgang op die positie. En als spits is hij fysiek wat beter dan Jesus, maar mist hij net zo veel. En aan de bal is hij slordiger vind ik.

Nogmaals, ik kijk naar heel het seizoen en niet alleen naar zijn goede run nu. Ik vind hem intrinsiek geen slechte speler. Alleen ik wil simpelweg meer zien voor iemand die zoveel heeft gekost en als vervanger voor Xhaka is gehaald.

25 februari 2024 om 16:12

Wel ironisch dat je dan Xhaka noemt die vrijwel zijn hele Arsenal carrière uitgekotst werd door de hele fanbase maar Havertz wie alle vertrouwen moest terug vinden en net bij de club zit op een half seizoen gaat beoordelen.

Ja Havertz was inderdaad niet best in zijn eerste Arsenal maanden en daar heb je ook helemaal gelijk in, maar de redenen daarvoor zijn hierboven al genoemd.

Daarnaast is Havertz ook een totaal ander soort speler dan Xhaka en speelt daarom ook een heel andere rol in het elftal van Arsenal. Vandaar ook de wijziging van tactiek van Arteta sinds het begin van dit seizoen wat nu na een half seizoen zijn vruchten begint af te werpen.

26 februari 2024 om 00:47

Als jij mijn post leest Jari, dan zie je dus dat ik Havertz niet beoordeel op een half seizoen.. Ik zeg letterlijk: laten we hem aan het eind van dit seizoen beoordelen.Mijn punt is dat ik vind dat jullie vrij prematuur zijn met jullie: kijk Havertz bewijst iedereen het ongelijk of kijk Arteta weet het beter dan de zogeheten voetbal kenners op vz.En dan zeggen dat ik Havertz op een half seizoen beoordeel... Jullie doen het tegenovergestelde op nog minder dan een half seizoen..Ik vergelijk hem met Xhaka omdat Xhaka vorig jaar een waardevolle speler was in onze strijd om het kampioenschap, hij was onbetwist onder Arteta en had een top seizoen. Ja Havertz is een ander type, maar je haalt hem wel als vervanger. Daarom zeg ik ook dat je Havertz pas eind dit seizoen kunt beoordelen. Ik zeg alleen dat al die hosanna te vroeg is. Je kunt ook gewoon Havertz prijzen zonder gelijk je gram te moeten halen naar de criticasters...

26 februari 2024 om 09:21

Je gaat me toch niet zeggen dat je ook maar het idee hebt in de buurt te komen van Arteta wat kennis/inzicht omtrent voetbal en alles wat ermee te maken heeft??

26 februari 2024 om 11:52

Stop gewoon met het geweten van Arsenal te spelen Jackie. Havertz laat zien dat hij zich duidelijk aan het verbeteren is, dan moet je niet zo zuur maar blijven wijzen naar toen hij slecht was. Telkens moet er door sommige fans waaronder jij altijd maar naar het negatieve gewezen worden onder het mom van 'zo eerlijk moet je ook zijn'. Vervelende sfeersponzen hiero.

Arsenal speelde goed Newcastle speelde heel slecht maar dit had mede te maken door de pressing wat Arsenal zeker de eerste helft erop had liggen.
Newcastle kon de bal nog niet 4 passes in de ploeg houden.

Ook Porto zal zo weg gespeeld gaan worden als over 2 weken het Emirates aangedaan wordt.

25 februari 2024 om 11:43

Ik heb ook vertrouwen tegen Porto. Met het publiek achter je gaan de zenuwen vanzelf weg en je speelt op een grasveld waar de bal goed rolt over de grond. Porto speelde expres met een droog veld tegen Arsenal. Natuurlijk kan je dat niet echt gebruiken als smoes maar het verneukte het spel van Arsenal wel degelijk.

Arsenal speelde goed. Maar zo goed als sommige zeggen viel ook wel weer mee hé.

Newcastle was echt dra-ma-tisch. Doet niks af aan het goede spel van Arsenal. De pressing was vooral heel goed en je ziet wel echt dat het een heel pak minder wordt als een Nketiah erin komt (zeker qua pressing). Idem voor Nelson overigens. Dat is een opportunistische wissel optie om nog tegen het einde aan wat te forceren met snelheid / 1 op 1 situaties...

Moet voorin achter Saka echt wat bij. Ik pleit nog altijd voor Nico Williams of Pedro Neto voorin. Kunnen beiden ook op beide flanken uit de voeten!

Benieuwd hoelang Arsenal het vol gaat houden overigens ook. Komen wat spelers terug met Partey, Jesus en waarschijnlijk ook snel Tomi & Zinny. Ideaal! Kiwior deed het aardig, maar tegen flegmatieke en behendige buitenspelers kan je niet met hem spelen, dan draaien ze hem helemaal dol.

Kan mij alleen al Conceicao en Bakayoko herinneren die hem te kijk zetten en dat zijn niet eens echte toppers...

Liverpool gister ook gewonnen maar Gravenberch ook weer uitgevallen... De spoeling wordt daar enorm dun toch? Des te knapper wat Klopp presteert met Liverpool hoor!

Volgens mij had hij gister alleen nog maar Tsimikas en Gomez als bankspelers die officieel 1e elftal spelers zijn. En Quansah die zo nu en dan een potje heeft gespeeld. Maar het houd niet over.

Kampioen zie ik ons niet worden. Als Liverpool met zo'n uitgedund elftal nog blijft winnen en City ook gewoon de punten blijft binnenharken (bournemouth had echt wel de gelijkmaker kunnen, misschien wel moeten, maken), dan gaat het lastig worden

Heel benieuwd naar Arsenal in de CL overigens. Kijken of er thuis beter kan worden gespeeld. Lag het aan de spanning?
Of gaat FC Porto wederom zo hoog en fel drukzetten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren