Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arjen Robben wordt beloond voor ‘uitzonderlijke staat van dienst’

Laatste update:

Arjen Robben wordt in het zonnetje gezet door de Eredivisie. De voormalig Oranje-international, die deze zomer besloot definitief te stoppen als profvoetballer, ontvangt komende woensdag de eerste oeuvreprijs in de Eredivisie. De nieuw geïntroduceerde prijs wordt aan Robben uitgereikt vanwege zijn 'uitzonderlijke staat van dienst en betekenis voor het Nederlands voetbal'.

Robben keerde vorig jaar terug uit zijn pensioen om opnieuw voor FC Groningen te gaan spelen. De 37-jarige vleugelspits kampte met langdurig en veelvuldig blessureleed, maar kwam uiteindelijk toch nog tot zeven optredens voor zijn jeugdliefde. "Arjen Robben is het levende bewijs dat jongensdromen kunnen uitkomen", zegt Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV. "Gezegend met een door God gegeven talent en een buitenaards doorzettingsvermogen heeft hij eigenhandig het aanzien van het Nederlands voetbal nog flink wat mooier gemaakt. Een Hollandse meester."

"Twaalf keer kampioen geworden, de Champions League gewonnen door zijn goal en Oranje bijna wereldkampioen gemaakt", somt De Jong op. "Bijna. De bal een paar centimeter hoger en nog meer eeuwige roem was hem ten deel gevallen. Nu is de teen van Iker Casillas onderdeel van ons ongewenst collectieve geheugen geworden. Net als de bal op de paal van Rob Rensenbrink."

"Het talent is helaas niet te kopiëren maar zijn inzet, professionaliteit en de wil om te winnen en de beste te willen zijn gelukkig wel. Arjen is een parel aan de kroon van de Eredivisie. Begonnen als jongen op de fiets in Groningen, kerel geworden in Eindhoven om daarna te worden tot een man van de wereld in Londen, Madrid en München om vervolgens 'gewoon' weer te landen in Groningen. Niet met een privéjet, maar opnieuw met de fiets. Arjen hoort thuis in de eregalerij van het Rijksmuseum van de Eredivisie. Het minste wat wij voor hem terug kunnen geven voor al dat moois, is een oeuvreprijs", besluit De Jong.

Komende woensdag worden tijdens een live-uitzending op ESPN vijf prijzen uitgereikt door de Eredivisie. Zo wordt de speler van het jaar in het seizoen 2020/21 gekozen, net als de speler van het jaar onder 21, de scheidsrechter van het jaar, het doelpunt van het jaar en dus de oeuvreprijs voor Robben. De uitzending begint om 20.30 uur en wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen.

De twintig genomineerden voor Speler en Speler U21 van het Jaar 2020/21:
Dusan Tadic, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Perr Schuurs (allen Ajax), Donyell Malen, Eran Zahavi, Philipp Max, Jordan Teze (allen PSV), Owen Wijndal, Myron Boadu, Jesper Karlsson (allen AZ), Riechedly Bazoer (Vitesse), Steven Berghuis, Lutsharel Geertruida, Jens Toornstra (allen Feyenoord), Ko Itakura (FC Groningen), Rai Vloet, Robin Pröpper (beiden Heracles Almelo), Kenneth Paal (PEC Zwolle) en Georgios Giakoumakis (VVV-Venlo).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor Robben. Ben benieuwd naar wie Speler van het Jaar en Talent van het Jaar worden. Mijns inziens verdienen Dusan Tadic en Ryan Gravenberch die prijzen. Tadic was de aanvoerder en absolute sterspeler van de kampioen en had met 14 goals en 17 assists (zo uit mijn hoofd) een groot aandeel in het slaan van de krater van zestien punten met PSV. Gravenberch droeg als achttienjarig broekie het middenveld van Ajax en voorzag vanaf het begin van het seizoen Ajax in de opbouwende aanvalszone van creativiteit.

6 september 2021 om 14:10

Tadic helemaal mee eens. Gravenberch trouwens ook, alhoewel ik die soms wel wisselvallig vond. Maar betere zijn er niet geweest afgelopen seizoen, U21 wellicht Wijndal omdat hij ook zichzelf in Oranje heeft gevochten.

Vond van Persie beter… maar goed. Een stuk minder gewonnen en een wat moeilijk karakter soms. Robben desondanks een absolute geweldenaar.

6 september 2021 om 11:50

Van Persie mag je hem ook wel geven. Natuurlijk een iets minder gevulde prijzenkast dan Robben en in Oranje minder bepalend, maar is natuurlijk ook een prachtspeler die tijdens zijn carriere niet altijd de waardering kreeg die hij wel verdiende. Qua techniek en spel zijn deze twee misschien wel de beste van de afgelopen 20 jaar in Oranje, en juist als je ziet naar de huidige Oranje voorhoede besef je pas wat voor privilege we hadden met deze spelers in Oranje.

6 september 2021 om 11:54

Van Persie is sierlijker, maar Robben vind ik qua rendement en gewoon pure aanvalskracht toch beter. Echt een 1 man team was hij af en toe.

6 september 2021 om 13:04

Ik kan mij nog een krantenkop van een Madrileense krant herinneren van; barca heeft messi wij hebben robben.

6 september 2021 om 13:06

Van persie sierlijker?
Dat vind ik nou juist over Robben, juist die dribbels van hem waren er 1 op de 1000, een genot om naar te kijken.

6 september 2021 om 16:48

Beide heel goed maar ik vind robben toch echt wel van hoger niveau, kan me ook niet zoveel slechte wedstrijden van robben herinneren misschien 1 ofso maar van van persie echt wel een hele hoop. Ik blijf zeggen dat als robben niet de helft (misschien wel meer) van zijn carriere geblesseerd was geweest hij echt richting niveau messi zou gaan. Spelers waarvan iedereen weet wat hij gaat doen, maar toch lukt het ze altijd, zijn de beste spelers ter wereld. Maar goed, ALS, ALS, ALS.

6 september 2021 om 12:06

Van Persie, Kuyt, Sneijder zullen zo de komende jaren in het zonnetje worden gezet.

Denk dat het gaat tussen Tadic en Itakura.

6 september 2021 om 12:03

Haha Itakura, ben jij gek. Heeft een heel goed seizoen gedraaid, maar hij was niet super dominant zoals een De Ligt bijvoorbeeld was bij Ajax. Ik denk Berghuis, Klaassen of Tadic over heel 20/21 gezien. Gravenberch waarschijnlijk talent van het jaar. Met Wijndal en Geertruida als outsider.

6 september 2021 om 15:45

Maar komt dat dominante door het team? Ik denk dat itakura bij een ajax net zo dominant kan zijn als een de ligt dat kon. Bij groningen ligt het spel toch meer bij verdedigen, waardoor je minder dominantie kunt tonen.

6 september 2021 om 19:51

Dat betwijfel ik. De ligt was wel echt goed bij zijn laatste seizoen. Zowel aanvallend, verdedigend en qua leiderschap. Denk niet dat Itakura dat kan nabootsen in this case.

Denk dat speler van het jaar Tadic gaat worden, en dat talent van het jaar een strijd word tussen Timber en Gravenberch.

6 september 2021 om 12:04

Timber staat er niet tussen, dus die wordt hem sowieso niet.

6 september 2021 om 12:08

@fcgrun050

Heb jij een lijst? Want ik kan die nergens vinden.

6 september 2021 om 13:12

Als je het artikel leest, dan staat die eronder.

Geweldige speler! 🙌🏼 Helaas niet te kopiëren. Samen met Bergkamp (of na) de meest sierlijke speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren