Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Argentijns mirakel in Turijn

Laatste update:

San Nicolás de los Arroyos, 17 februari 2005. Het is doodstil op de kamer, enkel een zachte ademhaling verstoort de stilte. Enrique Omar Sívori rust uitgeput uit in zijn ziekenhuisbed, wachtend. De pijn is immens, de hoop klein. Zijn grijze haren strijkt hij vermoeid uit het aangezicht, hoe lang nog? Omar kan enkel afwachten, en nadenken.

Het zwart-wit van toen heeft mij altijd gefascineerd, maar het is de moderne wereld van nu die mij verreikt heeft met deze heerlijke beelden. Ik koppel zenuwachtig en gehaast mijn laptop aan de tv, zwart wit geschreven voetbalgeschiedenis werpt haar licht en schaduw op de muren rondom me. Muren die verdwenen lijken te zijn. Omar danst over mijn beeldscherm, elegant en vastberaden poort hij telkens zijn tegenstander. Lichtjes arrogant en soms agressief, Sívori was zo'n speler waarvan je wist, hij is de baas. De beste. Opgelaten dat het fragment ten einde is zet ik het beeld uit en leg mezelf te slapen, maar Sívori blijft onvermoeibaar door mijn hoofd dansen.

Juventus kende slechte tijden, tijden waarin het kansloos haar meerdere moest erkennen in clubs als AC Milan, Internazionale en Fiorentina. De tijd voor verandering was aangebroken, een club zoals Juventus kon simpelweg niet teren op nul prijzen in vijf jaar tijd. Misnoegde tifosi eisten versterking en die kwam er, en hoe.

Omar Sívori, de kleine Argentijn van River Plate, arriveerde in de zomer van 1957 in Turijn voor wat een succesvolle samenwerking moest worden. Vooraan vergezeld door een andere clublegende, Giampiero Boniperti, en de Engelsman John Charles vormde Sívori een jarenlange gesel voor elke defensie. Zijn flair en weergaloze dribbels gecombineerd met een gemotiveerde manier van spelen bezorgden Juventus terug de glorie van weleer. Uitdagend als hij was speelde hij steeds zonder scheenbeschermers, de kousen speels tot op de enkels gedragen.

El Cabezòn, zoals Sívori genoemd werd door de Juventini vanwege zijn grote hoofd, scoorde er vlijtig op los. Inspirerende prestaties en belangrijke goals wisselden zich af met kleine incidenten. Nooit zou hij een onbeschreven blad blijven voor de Italiaanse pers. Hij werd negentien maal opgeroepen voor de Argentijnse Albiceleste, hierin was hij negen keer trefzeker. Samen met mannen als Omar Oreste Corbatta en Humberto Maschio vormde Sívori een legendarische aanval bij Argentinië. Alle drie tezamen vertrokken ze uit hun thuisland naar de Serie A in 1957, respectievelijk naar Juventus, Internazionale en Atalanta. Ze kregen de bijnaam Gli angeli con le facce sporche, oftewel The Angels with Dirty Faces, genoemd naar de gelijkaardige gangsterfilm uit de jaren 30. Later speelde Sívori nog voor de Squadra Azzurra, daar de Italiaanse overheid hem verbood ooit nog voor Argentinië te spelen. Hij wist in negen officiële wedstrijden acht keer te scoren en hij was actief op het wereldkampioenschap voetbal in 1962 te Chili.

Zijn moeilijke karakter op het veld stak even vaak de kop op als zijn fenomenale prestaties, prestaties die enigszins de kleine problemen verdoezelden. De Argentijn was zeker niet overal in Italië even populair, de Italiaanse maffia dreigde er zelfs mee dat indien El Cabezòn scoren zou in een bepaalde wedstrijd, hij een kogel in het hoofd zou krijgen. Onvermijdelijk als het was vloog een verloren bal per ongeluk via Omars achterhoofd in doel, waarna Sívori meteen van het veld gehaald werd. Omringd door de overige Juventus-spelers die de kleine Sívoris hoofd beschermden met hun eigen lichaam verdween hij uit het stadion, en werd hij teruggebracht naar Turijn onder politiebewaking. Later die wedstrijd scoorde John Charles nog, maar de arbitrage keurde het doelpunt onterecht af. Charles, die meteen aan de scheidsrechter ging vragen waarom hij een geldig doelpunt afkeurde kreeg als antwoord: “Net als meneer Sívori zou ik graag nog veilig thuiskomen.”

In 1961 kreeg Sívori weliswaar de ultieme erkenning als voetballer door de prijs van beste voetballer van Europa te winnen, de voorloper van de gouden bal. Ach, het ‘grote hoofd’ mocht dan misschien een opvliegende kleine etterbak zijn geweest, de indruk die hij met zijn voeten naliet was van de allerhoogste orde in het voetbal. Maar liefst driemaal won hij de Scudetto met Juve, en tweemaal de Coppa Italia. In totaal wist hij 232 keer het net te doen trillen in 400 wedstrijden, als creatieve terughangende aanvaller is dat onwerkelijk. Zeker als je rekening houdt met het feit dat Sívori in een competitie speelde die verdedigend tot op de dag van vandaag zijn gelijke niet kent. Vooral toen kon je nergens beter georganiseerde verdedigingen treffen dan in het grote Calcio, maar de 1.63 meter ‘grote’ Argentijn met het boevengezicht tartte die stelling als geen ander. Poortjes makend en dansend zijn mannetje gek draaien, openingen forceren en vooral veel goals maken, kleine Omar deed het allemaal. De bijnaam die hij na zijn actieve carrière toebedeeld kreeg vind ik persoonlijk beledigend. Waarschijnlijk was het goed bedoeld, echter, een speler van het statuut en de grandeur van Omar Enrique Sívori geef je simpelweg geen bijnaam die refereert naar een andere grootheid van het voetbal. Daarom ga ik die bijnaam in het midden laten in mijn schrijven, in de hoop dat mensen mijn keuze respecteren.

We zijn terug op de kleine ziekenhuiskamer te Buenos Aires, de machtige hoofdstad waar Sívori het levenslicht zag. Geboren om te voetballen en groots te zijn. Maar het leven is niet altijd voor rede vatbaar, en al te vaak keert ons eigen lichaam zich tegen ons.

De adem die de stilte soms bijstaat en zelfs versterkt hapert, de broodmager geworden vorm van de kleine voetballer ligt stil in het witte linnen. Een zachte wind waait door het openstaande raam naar binnen, het grijs geworden haar in de war blazend. Hij voelt de hand van de heer op zijn klamme voorhoofd rusten, met zijn laatste mentale krachten aanvaard hij nederig Gods hand. Het lichaam verliest zeker en beslist de strijd tegen de hardnekkige pancreaskanker, de enige opponent die hij nooit klein heeft gekregen. De lucht glipt weg en het grote hart geeft op, de monitor in alarmfase achterlatend.

Rust zacht Enrique Omar Sívori, en bedankt voor alles.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

@acmilan1707, Het is gemakkelijk kritiek te geven, maar probeer toch iets meer te zeggen dan dit.
Zoals waarom je gestopt bent etc.

Goede CE, gaat over een totaal onbekende speler van mij, soms hielden sommige passage te lang aan. Voor mij blijft het internet een vluchtig medium en daarom wil ik altijd dat er sneller to the point gekomen wordt maar indien ik dat wil moet ik geen clubexperts meer lezen.

al bij al dus een zeer goede CE

22 april 2014 om 17:46

@mexicano

Dankje voor de beoordeling en ingeving, nu weet ik ook dat ik misschien moet werken met kortere passages, aangezien dat blijkbaar fijner leest voor sommigen, waaronder u.

Btw, ik zie geen reactie staan van acmilan1707? Is deze verwijderd ofzo? Aangezien je op hem reageerde?

22 april 2014 om 19:02

Ja ik denk het ging ook nergens over, ik denk een comment van een gefrusteerd jongetje. Hij had iets gepost als, na de inleiding ben ik al gestopt met lezen, etc. Niet van wakker liggen hele goede CE. Je moet het voor mij niet korter maken hoor, ikzelf moet gewoon niet zo moeilijk doen.

Als je namelijk een CE schrijft, moet het een beetje proza zijn en mag je best in diepte gaan dus zie het maar als commentaar om toch maar commentaar te geven.

En vooral de inhoud is belangrijk en die was zeer goed en leerzaam

22 april 2014 om 19:05

Ah zo, heb het zelf niet meer kunnen lezen maar goed, geweldig dat de mods ook hier blijkbaar optreden als dat nodig is dan

Hehe ik zie er ook het positieve van in hoor, en commentaar mag altijd! Als ik hem nu overlees zie ik ook dat ik sommige delen net wat te lang heb gemaakt, die had ik anders kunnen opdelen.

Maar sowieso bedankt voor je leuke reactie !

Nou, zo leer ik nog eens wat nieuws vandaag. Ik ken hem natuurlijk van naam (van de Bianconeri walk of fame) en uitspraken van anderen in de voetbalwereld, maar het echte verhaal achter deze man was me tot vandaag vrij onbekend.
Ik vind het overigens jammer dat hij nu retrospectief te boek staat als de "maradona van de zestigjaren". Als je beelden van deze vlinder op het veld terugkijkt, met zijn waarschijnlijke voorliefde van het poorten van de tegenstanders, is hij toch wel een legende op zich. Daarnaast was zijn liefde en trouw, als ik de woorden van Lippi mag geloven, ook bewonderenswaardig.

Zou me kunnen indenken dat men sommige passages een beetje te lang vindt of misschien soms zelfs buiten de prozakunst vindt treden, maar persoonlijk houd ik wel van een beetje voetballiteratuur, waar dit kunststukje best wel in gecategoriseerd mag worden. Na enkele andere Ce's te hebben gelezen valt dit perfect binnen je eigen stijl en ook qua inhoud sluit het aan op je vorige stukken: Verhaal van een legende vertellen vanuit het perspectief van het onderwerp.

Keep the good work up! Ik geniet in ieder geval elke keer weer van!

22 april 2014 om 17:51

Zeker waar, zo'n voetballer geef je (vind ik) niet de bijnaam van een andere voetbal god, al is het natuurlijk ook een grote eer, ik vind Sivori te groot om kleiner gemaakt te doen worden door hem zo te noemen, als je me volgen kan.

Ik weet het amico, maar dit is nu eenmaal mijn stijl, ik schrijf het liefst op deze manier en zou op een andere manier hetzelfde gevoel niet in het verhaal kunnen stoppen, en bij mij persoonlijk draait alles rond gevoel en emotie, beleving.

Dankje amico voor de leuke reactie !

22 april 2014 om 20:33

Ik ben het hier helemaal mee eens, dus het lijkt me niet nodig om een heel verhaal te schrijven. De lange passages vind ik wel fijn, want die trekken je zonder dat je het door hebt net iets dieper in het verhaal.

Iedere CE is een topper! 5 sterren.

22 april 2014 om 22:47

Dankje amico ! een enorm compliment !

Goede informatieve CE amico. Om eerlijk te zijn wist ik heel weinig af van de beste man. Kende hem ook alleen qua naam.

5 sterren

22 april 2014 om 17:51

Grazie amico! ben erg blij met je reactie en beoordeling, en dat je er wat van opgestoken hebt

schitterende ce, voor de rest heb ik er niet veel aan toe tevoegen erg mooi!

22 april 2014 om 18:21

Dankjewel Frankstank !

Mooie CE weer van je. Net als bij de andere stukjes kon ik echt genieten van je intro, mijn complimenten.
Voor de rest natuurlijk een mooi verhaal. 5 sterren.

22 april 2014 om 19:06

Dank u beste Kroef! Leuk om te zien dat je van hebt kunnen genieten

Van de ene top CE naar de andere, weer mijn complimenten Alexdelpiero10! Heb zelf nooit van deze speler gehoord, heb nu weer iets nieuws gelezen over een Serie A topper.

De sterren spreken voor zich!

22 april 2014 om 22:48

Dank je Blanco amico! ben blij dat ik je de grote Omar Sivori heb doen leren kennen

Hij is weer zeer mooi amico. Omar Sivori, voor mij toch een relatief onbekende grootheid voor mij, omdat zelfs voor mijn kennis dit ver teruggaat.

Als ik me niet vergis, was hij de eerste echte nummer 10 van Juve, een nummer dat daarna aan een lange en zeer mooie geschiedenis zou beginnen.

Toch een tijdperk van het voetbal waar ik me meer over moet inlezen, aangezien alle helden uit die tijd nu langzaam beginnen te verdwijnen.

Wat betreft de beoordeling, ik kan jouw stukken natuurlijk niet minder dan het maximale geven.

22 april 2014 om 22:53

Dankje amico! Ja zeker dat was hij, als men over de nummers 10 van Juve praat praat men over Alex, Baggio, Platini en soms Boniperti (gaat ook wat verder terug), maar ook voor mij is hij de eerste echte 10.

Het is echt de moeite amico, jouw club heeft ook enkele goden uit het verleden die je echt moet leren kennen!

Grazie ! weer een groot compliment voor me

23 april 2014 om 00:11

Haha, van mijn eigen club weet ik ze natuurlijk wel allemaal

Van Fulvio Bernardini en Attilio Ferraris IV, naar Amadeo Amadei, naar Dino Da Costa en Giacomo Losi, door naar Falcao, Roberto Pruzzo, Bruno Conti en Ago, langs Giuseppe Giannini en Adel Balbo, uitkomend bij alle helden van nu.

Maar de oude helden van Inter, Torino, Juve en Milan ben ik wat minder in geverst.

Tijd voor mij om die CE over de kleine bakker af te maken

23 april 2014 om 16:07

Nooit zien spelen uiteraard, maar ik weet wel meteen over wie je het hebt: Amedeo Amadei. Ik ben benieuwd, want ik ken een aantal verhalen wel. Misschien schrijf ik ooit nog wel eens over Agostino di Bartolomei, waarschijnlijk de meest tragische held die Roma ooit heeft gehad.

Goede CE weer fra! Omar Sivori kende ik ook inderdaad alleen van naam een beetje maar wist wel dat hij ooit de Gouden Bal had gewonnen. Gelukkig wordt hij voor altijd herinnerd omdat hij in onze Hall Of Fame zit.

5 stelle

22 april 2014 om 23:05

Grazie Mauro! Inderdaad, als er iemand daar thuis hoort is hij het wel! Grande Omar !

Dankjewel voor de reactie en beoordeling !

Dat de rechtbank je kon verbieden om voor je land uit te komen? Zieke informatie. Buitengewoon goede CE. Mij mag je doodgooien met dit soort verhalen.

22 april 2014 om 23:07

Haha ik ga er nog schrijven hoor, bedankt voor je positieve reactie Skopuh !

Goeie CE, 1 vraag; waarom mocht hij niet meer voor Argentina spelen van de rechtbank?

23 april 2014 om 06:38

Omdat. Argentinië 6-1 had verloren van Tsjechie werden Sivori en de twee anderen die naar Italië verkast waren ervan beschuldigd dat het hun schuld was dat Argentinië niet presteerde, en dat hun verhuis naar Italië Argentinië schade had toegebracht. Sivori wou nog terugkeren maar de Italiaanse bond trachtte dit te voorkomen, nadien mocht Sivori niet meer voor Argentinië spelen en dus hebben de Italianen Sivori genaturaliseerd, dit is allemaal via de rechter gegaan en Sivori. Kreeg een verbod om ooit nog te voetballen voor Argentinië.

Ps: dankje voor uw reactie!

Je zit op school tot 15:30 met je laptop aan op VZ ingelogd en je ziet niks verschijnen, ben je zes minuten off komt je CE online

Maar amico, wederom een schitterend prachtstuk van een kerel waar ik nog nooit van had gehoord. Hopelijk staat er nog wat voor in de planning voor de komende tijd, ik houd je in de gaten

Die maffia, heh bah, ik voelde gewoon een rilling over mijn rug.

23 april 2014 om 06:40

Normaal wel amico, ik houd je op de hoogte

Haha, ja in die tijd was de maffia alom, ook 1 van de redenen waarom mijn voorouders Italië ontvlucht zijn.

Grazie voor de sterren!

Prachtige CE! Absoluut de 5 sterren waard! Één vraag, zijn er beelden van deze geweldenaar(hoe jij hem doet voorkomen) te vinden op youtube of iets dergelijks?

23 april 2014 om 17:21

Dankjewel Hoiswek!

Jazeker, als je op youtube zijn naam ingeeft kom je wel wat zwart wit filmpjes uit, en dan zie je wel hoe goed hij was, vooral technisch een sublieme speler en een uitdager op het veld.

Goede CE en je hebt zeker veel potentie, alleen een paar schoonheidsfoutjes: zo is het verrijkt in plaats van verreikt en dient de heer met een hoofdletter geschreven te worden. Probeer ook erop te letten dat je jezelf niet verliest in je literaire stijl: je formuleringen zijn vaak zeer goed, maar af en toe vind ik dit ten koste gaan van de informatie die je probeert over te brengen. Vier sterren, alleen een perfecte CE krijgt er bij mij 5. Misschien een ideetje om een poëtisch stuk neer te zetten over Heizel? Ik denk dat dat de meest donkere bladzijde uit jullie geschiedenis is, ben benieuwd of je dat sentiment kan overbrengen op de niet-Juventini.

23 april 2014 om 17:25

Dankje Lupus!

Deze is door mijn controle geglipt, zie het nu ook staan en het is inderdaad wel een gigantische fout. Sorry, dat is de stijl die ik hanteer, van zodra het meer informatief word verlies ik het gevoel met mijn geschreven stuk en dan delete ik de boel en start ik opnieuw, ik kan het niet helpen maar ik kan wel trachten er meer balans in te leggen.

Oei, een moeilijke, maar ik kan het proberen ja, inderdaad al hebben we nog wel wat donkere pagina's (2006), deze was toch veruit de ergste.

Bedankt voor de reactie en eerlijke goed beargumenteerde commentaar,

Het kan slechter natuurlijk

Leuke CE, redelijk onbekend kennisgebied dit voor mij! Ga door ga door!

23 april 2014 om 18:43

Haha dankje Frank kerel! Zal ik zeker doen

Zoals ik al verwachte weer een uitmuntende CE van jou.Heb hem gelezen met het gevoel dat je erzelf bij bent. Moet je zeggen dat ik nog nooit van Sivori heb gehoord maar hoe jij hem beschrijft zie ik het helemaal voor me hoe hij acties maakt en doelpunten scoort.
Bedankt voor een stukje geschiedenisles.

24 april 2014 om 16:38

Dank je vriend! Erg leuk om te lezen dat ik dat op je heb kunnen overbrengen, aangezien dit echt de bedoeling is van mijn ce.

iedere keer weer feest als ik zie dat er een nieuwe CE van jou is.
En weer voldoet het aan de verwachtingen. Mooi verhaal van een held. En ook enkele nieuwe dingen geleerd. Prachtig.

Grazie amico! Kijk al uit naar de volgende.

24 april 2014 om 17:24

Grazie amico voor je leuke reactie! die zal niet heel lang op zich laten wachten normaal gezien

Ondanks dat de lange passages in de clubexpert het lastig maken om het stuk lekker weg te lezen, driewerf hulde voor een clubexpert waarin je mee wordt genomen in andere tijden waar ik weinig van wist. Heb echt genoten van je CE en zal zodra ik weer een laptop binnen handbereik heb je welverdiende vijf sterren geven. Klasse!

24 april 2014 om 19:23

Dankje Guaporta!

Inderdaad, die passages heb ik meer terechte commentaar op gekregen, ze zijn inderdaad soms te lang, iets waar ik zeker meer op ga letten.

Dankjewel ! Geweldig is het om te lezen dat ik je heb meegenomen in het verhaal en in deze ver vervlogen tijden, dat is uiteraard de bedoeling.

Bedankt voor het lezen, waarderen en beoordelen van mijn stuk Guaporta

Prachtige stukje! Heb ik weer wat nieuws geleerd. Toen ik het verhaal las genoot ik gewoon. Complimenten voor dit mooie verhaal! 5 sterren.

24 april 2014 om 22:31

Dank u wel Vites-ManUtd

Leuk te horen dat je hebt genoten met deze CE

Wat een onzin.
Schrijf toch gewoon normaal man en stop met deze ''elite'' vorm van schrijven

25 april 2014 om 15:44

@klee

Ik denk niet dat dit "elite" schrijven is, ik schrijf gewoon voor mijn plezier, omdat ik het graag doe. En wat mensen ervan vinden respecteer ik sowieso, dus indien jij dit onzin vind en een gefaalde poging tot "elite" schrijven respecteer ik dat gewoon, ieder zijn mening uiteraard. Maar ik ga nog veel van deze onzin schrijven, in een poging mensen hier wat bij te brengen over vroeger, daarvoor alvast mijn excuses.

Grt, Alex

25 april 2014 om 16:36

Wat versta jij dan onder normaal schrijven? Ben ik wel benieuwd naar. Moet hij hier een wikipedia artikel gaan oplepelen? Moet hij zeggen wat hij van de speler vond, zelfs als hij hem nooit heeft zien spelen?

Er is meer aan schrijven dan feiten en meningen, zoals romantiek en emotie. Iedere schrijver heeft een bepaalde voorkeur voor wat ze mooier vinden of beter kunnen. Een eigen stijl dus.

Als je er weinig aan vindt, prima, dat is jouw mening en over smaak valt niet te twisten. Maar zeggen dat hij normaal moet gaan schrijven, terwijl er niets mis mee is en heel veel mensen het zelfs prchtig vinden... dat gaat natuurlijk helemaal nergens over.

25 april 2014 om 19:32

Ik commandeer helemaal niemand maar ik vind deze manier van schrijven een beetje gek voor een amateur op een voetbal website. Dat mensen een stuk zelfs afrekenen op waardeloze taalfouten of zinsopbouw vind ik een beetje gek. Als de kern van het verhaal maar goed is ben ik tevreden. Dit is mijn mening.

7 juni 2014 om 20:53

Ik ruik misschien wat jaloezie hier
Hij schrijft toch hoe hij dat wil?
Dat is een kunstvorm en als jij dat niet graag hebt, dan lees je het toch gewoon niet?

Waarschijnlijk ben jij ook nooit naar school geweest?

Ik vind het allessinds geslaagd en leuk om te lezen

Tijden waarvan ik niets weet, maar dit verhaal is prachtig om te lezen.
Goed gedaan, en als je ons nog meer kunt bijbrengen over deze tijd, ga vooral je gang!

25 april 2014 om 15:46

Danje ajaxuok !

Dat zal ik zeker proberen, zolang mensen het waarderen en ik beleef er plezier aan zal ik niet stoppen met schrijven

Bedankt

Prima CE! Eén vraagje: was het niet de Argentijnse regering die hem verbood ooit nog voor Argentinië uit te komen? Dit is puur omdat ik de beste man opgezocht heb en niet mijn eigen kennis haha...
Nogmaals leuk om te lezen!

25 april 2014 om 16:02

Dankje Joccki_10

Ik meende de Italiaanse, althans, van wat mijn opzoekwerk heeft opgeleverd, het zou echter ook kunnen dat jij gelijk hebt en mijn opzoeking fout is (zou wel jammer zijn : ) zoals ik het las zou Sivori door de Italiaanse overheid een spelverbod voor Argentinië opgelegd hebben gekregen, maar het zou ook kunnen zoals jij het hebt gevonden. Zou wel een les zijn voor mij, om elke bron te controleren tot ik overeenstemming vind in de artikels

Bedankt voor de reactie en beoordeling in elk geval !

Zeer goed geschreven stuk over een speler van wie haast niemand ooit gehoord heeft.
Verreikend vergeef ik je.

27 april 2014 om 12:48

Dankjewel Kategoriege! Blij te horen dat hij je bevalt, is wel een gigantische fout vanwege mezelf, ongelooflijk.

Grazie !

Vroeger, als kleine jongen had iedereen een favoriete club in het buitenland. Vrijwel iedereen in mijn generatie was voor Manchester United, Arsenal, Barcelona of Real Madrid. Ik was altijd voor Juve. Dat prachtige zwart-wit, een club met spelers Trezequet, Del Piero, Zebina, Davids, Nedved, Zidane, Buffon, Camoranesi, Montero, Thuram en Zambrotta. Ik zal er wel wat vergeten, ik was de club eigenlijk wat uit oog verloren, tot de straf in 2006. Wat is het toch een prachtige club, la vecchia signora. Geweldig CE trouwens, je kan heel goed schrijven, leest lekker door en bovendien een mooie indicatie van 'andere' tijden. Keep up the good work!!

30 april 2014 om 17:46

Ik begrijp je volkomen dankjewel ! zal ik zeker trachten te doen

Deze beeldende "romantische" manier van schrijven spreekt mij persoon zeer aan. Kreeg een paar keer kippenvel. Dat is altijd positief

Ben het met sommigen eens dat sommige stukken iets te lang waren. Aan de andere kant voel je aan elke letter die geschreven is je liefde en passie voor waarover je aan het schrijven bent. Dat kan ik erg waarderen.

30 april 2014 om 17:48

Dank u Filip!

een erg mooi compliment voor mij, mensen kippenvel bezorgen en de romantiek laten voelen van het voetbal van vroeger is waar ik het voor doe, ik ben blij dat je de liefde en passie voelt die ik er in leg.

Bedankt voor de erg fijne reactie !

Valt weinig toe te voegen aan mijn voorgangers in dit draadje, heerlijk Ce.

Alleen hoop ik wel dat de grenslijn tussen mooie tragiek en vals sentiment niet wordt overschreden.
Ik bedoel daarmee met een sterfbed van een voetbalgrootheid uit het verleden kan je te makkelijk emotie scoren.

Maar zeer zeker een welverdiende :

1 mei 2014 om 13:47

Dankje Araman

Oew, dit is niet iets wat ik probeer, ik kan zeker ook emotioneel schrijven over voetballers die nog leven, het is niet de bedoeling te "scoren" met deze ziekte (heb ze zelf net als vele anderen ook van heel dichtbij meegemaakt) of dood van deze grootheid, het is wat het is en ik vind het te oneervol naar Sivori toe om gewoon neer te zetten "omar Sivori stierf aan pancreask***". De bedoeling is mensen te laten "ervaren" hoe het is om te leiden onder die ziekte, ik weet dat, maar enkele mensen niet, voor hen schept het misschien een klein beeld van de ziekte. Voor de rest schrijf ik eigenlijk altijd op deze manier omdat ik anders mijn gevoel niet in mijn tekst kan leggen. Maar ik begrijp zeker wel wat je bedoelt, echter wil ik duidelijk maken dat ergens met "scoren" er voor mij nooit aan te pas komt, zo ben ik niet.

Bedankt voor de input en waardering Araman,

1 mei 2014 om 14:52

Ik bedoel het ook beslist niet negatief, maar wel als een soort van "pas op" als je begrijpt wat ik bedoel. Ik wil je zeker niet te kort doen in dit geval.

(Ik weet als geen ander wat dit voor rot ziekte is, ook in mijn nabije omgeving heb ik er op dit moment veelvuldig mee te maken.)

1 mei 2014 om 17:58

Ik begrijp wat je bedoelt hoor, ik wou het alleen even duidelijk maken hehe

Sterkte in deze moeilijke tijden voor u, het is nooit makkelijk om hiermee om te gaan, nooit. Ik leef oprecht met je mee.

Weer een zeer goede CE over een speler die ik totaal niet ken. Helaas kan ik op internet niet zo snel de disrespectvolle bijnaam van Sivori vinden, waar ik toch wel naar benieuwd ben.

Een vraag: hoort 'heer' in de volgende zin niet ook met een hoofdletter?

"hij voelt de hand van de heer op zijn klamme voorhoofd rusten, met zijn laatste mentale krachten aanvaard hij nederig Gods hand."

1 mei 2014 om 17:56

Dankje kerel! Die bijnaam is "de Maradona van de jaren 60", ergens een gigantische eer, maar Sivori is te groot om de bijnaam die verwijst naar een andere legende te krijgen, ook gezien het feit dat Diego nadien pas kwam.

Jazeker, dat was ook een fout van mij, samen met één andere gigantische fout heb hem eerlijk gezegd maar vlug vlug overlezen voor ik hem indiende, iets wat ik nu niet meer ga doen hehe.

1 mei 2014 om 18:14

Inderdaad een eer, maar als Sivori echt zo groot (in dit geval) was als dat jij doet blijken inderdaad niet fijn. Dat zou hetzelfde zijn als dat we Maradona nu 'de Messi van de jaren 80' zouden noemen.

Ik heb die andere fout niet kunnen vinden, ook niet na het overlezen. Misschien een gebrek aan kennis (als een feitje of naam is), misschien te snel gelezen, maar in ieder geval niet storend genoeg.

1 mei 2014 om 18:57

Hehe dat dus, en dat Diego zelf ook niet erg leuk vinden denk ik

Hehe dan ga ik ze ook niet zeggen haha nee nee serieus, het is een erg grote, verreikt ipv verrijkt heb ik geschreven.

Ik schaam me dat ik deze CE nu pas lees, maar ik ben ergens wel heel erg blij dat ik hem in ieder geval nog heb gelezen. Zoals eigenlijk elke CE geniet ik van het eerste tot en met het laatste woord. Deze vind ik ook erg speciaal omdat deze speler voor mij best onbekend is, maar toch leeft het verhaal heel erg bij mij. Kippenvel momenten waren ook weer aanwezig. 1 woord beste Alex: Geniaal!

De bijna gebruikelijke 5 sterren zijn dan ook dik verdiend

3 mei 2014 om 06:23

Dankjewel Soccerates!

Hij staat er nu al een geruime tijd op op de fp, mijn andere CE was er sneller af Leuk om te weten dat ik je kippenvel heb kunnen geven met dit stuk over een oude held. Dankje voor uw gigantische positieve reactie, altijd leuk om je reacties te lezen op mijn stuken !

Ciao !

beste alexdelpiero10,

ik geniet van uw clubexperts en wacht in spanning af op de volgende. deze was in elke geval weer magnifiek, ik heb (weer) genoten en net zoals de meeste hier heb ook ik kippenvel gekregen.

zoals gebruikelijk weer 5 sterren, geweldige ce! echt prachtig!

fijne zondagavond alvast en maak er een feestavond van, gefeliciteerd met de 30ste officiële titel van juventus!

4 mei 2014 om 19:05

Dank thedons

Leuk om te lezen dat het je zo bevalt, mensen die mijn manier van schrijven waarderen maken dat ik zal blijven schrijven, altijd leuk zulke reacties te krijgen van mensen

Bedankt ! Eindelijk de derde ster, en of ze gevierd gaat worden! een fijne zondagavond voor u ook !

Heb met genot gelezen. Heerlijk stuk! Moet je wat mee gaan doen

9 mei 2014 om 19:08

Dat is wel een erg groot compliment, maar ik houd me; voorlopig, bij vz, wie weet wat er nog komt Ik ben vooral blij dat het je heeft kunnen bekoren

Bedankt Mathieudebuchy!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren