Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Antwerp behoudt perfecte score; Vincent Janssen maakt eerste treffer

Laatste update:

Antwerp heeft zondagmiddag de perfecte score weten te behouden in de Jupiler Pro League. Bij KAA Gent werd de volle buit gepakt: 1-2. Vincent Janssen, die voor het eerst in de basis mocht beginnen, was meteen trefzeker en maakte zijn eerste Antwerpse treffer. Collega-spits Michael Frey was de matchwinner met een benutte penalty. De ploeg van Mark van Bommel herpakte zich zodoende goed na de midweekse Europese uitschakeling.

KAA Gent en Antwerp kenden allebei een slechte Europese week en vonden hun Waterloo tegen respectievelijk Omonia Nicosia en Istanbul Basaksehir. The Great Old was nog ongeslagen in de Jupiler Pro League en ook de Gentenaren verloren nog niet. Van Bommel voerde enkele wisselingen door en voor eerste keer dit seizoen startte hij voorin met vaste waarde Frey én Janssen. Jurgen Ekkelenkamp begon op de bank. Voorafgaand was het een treffen tussen twee ploegen die in de Belgische competitie al drie van de vier wedstrijden de nul hield (Antwerp) en een team dat tot nu toe in elke wedstrijd tot scoren kwam (Gent). Het duurde dan ook slechts tien minuten voordat de thuisploeg kon juichen, zij het in twee instanties. Eerst kreeg Gent een strafschop toegekend na hands van Dinis Almeida. De VAR draaide deze beslissing echter terug omdat het hands buiten de zestien betrof.Voor Sven Kums, ex-speler van sc Heerenveen, maakte dit niet uit, want hij plaatste zijn vrije trap achter Jean Butez: 1-0. Het Antwerpse antwoord kwam slechts vier minuten later.

Het was Janssen die zijn rekening opende voor Antwerp. Een vrije trap van Radja Nainggolan bleef hangen, waarna de Gentse defensie vier luchtduels op rij verloor en Janssen al vallend tussen twee man kon binnentikken. Zo’n tien minuten later ging de bal op de stip voor Antwerp. Vadis Odjidja-Ofoe kreeg geel voor het op de tenen trappen van William Pacho. De penalty werd door Frey loeihard, naar verluidt met zo’n 125 km/u, in de rechterbovenhoek achter Davy Roef geknald. Niet veel later dacht de thuisploeg opnieuw een penalty te krijgen, maar voor de tweede keer gooide de VAR roet in het eten en werd de beslissing van scheidsrechter Nicolas Laforge teruggedraaid. Eén minuut voor rust moest Frey met een blessure van het veld. Hij werd vervangen door Ekkelenkamp.

De tweede helft was amper begonnen of Ekkelenkamp kon Antwerps derde maken, maar Roef redde. Gent probeerde het de Antwerpse defensie moeilijk te maken, maar behalve enkele schermutselingen voor Butez’ doel en een geblokt schot van Kums kwam het niet. De Buffalo's kregen wel de ruimte van Antwerp, maar resultaat boekten zij niet. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck bracht nog twee extra spitsen in de ploeg om nog een punt te pakken, maar tevergeefs. Door de Antwerpse zege heeft de ploeg van Van Bommel nog steeds een honderd procent score. Volgende week nemen zij het thuis op tegen Union Sint-Gilloise.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat ze weer de draad oppakken na het verlies tegen Basaksehir. Zullen de jongetjes op VZ niet leuk vinden aangezien ze Mark niet kunnen bashen nu..

28 augustus 2022 om 16:39

Kan nog steeds wel. Want het voetbal is niet om aan te zien. Tuurlijk gaat het uiteindelijk om de punten, maar een beetje vermaak zou wel gewaardeerd worden

Waar is die ene gozer die zei dat Janssen heel het seizoen niet zou scoren? Zag hem vorige week nog na hun wedstrijd in Europa.

28 augustus 2022 om 16:51

Dat was ik :D ik wilde erop wedden iig. Zie je gelijk weer hoe weinig ik weet.

28 augustus 2022 om 17:13

Hahaha, klasse dat je er op reageert.

Jammer van de Europese uitschakeling maar ze hebben zich goed herpakt. Weer een overwinning voor Mark. Mooi man!

Sjah, alle geluk van de wereld hebt met de scheidsrechter en VAR en dan de voorsprong verdedigen zoals een degradatiekandidaat... Mooi is het niet, maar het is niet de eerste keer dat Antwerp zo wint het afgelopen jaar. Ze lijken al hun geluk in de competitie op te gebruiken en in Europa hebben ze er dan geen, van mij mocht het andersom zijn.

Gent was ook wel gewoon niet goed. Verdedigend blijft het matig dit seizoen, ondanks dat we op papier toch goeie spelers hebben daar. Aanvallend is het zonder Tissoudali toch allemaal gewoon een heel stuk moeilijker. Hopelijk komt De Sart binnenkort terug en is de balans weer wat beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren