Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Antony: ‘Tijdens de Olympische Spelen zei hij al dat ik bij de Seleçao hoor'

Laatste update:

Antony zag zijn sterke seizoenstart beloond worden met zijn eerste oproep voor de nationale ploeg van Brazilië. Begin oktober kan de 21-jarige buitenspeler van Ajax debuteren namens de Goddelijke Kanaries in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela. Een van de spelers die hem feliciteerde met zijn uitverkiezing voor de Seleçao was Richarlison, de spits van Everton met wie hij al samenspeelde op de Olympische Spelen.

Antony keerde bij Ajax aanvankelijk met een rol als reservespeler terug na zijn deelname aan de Olympische spelen in Japan, maar wist zich snel terug te knokken in het elftal van trainer Erik ten Hag. De Braziliaan vult doorgaans de rechtsbuitenpositie in en doet dat dit seizoen naar behoren, met onder meer een glansrol in de Champions League tegen Sporting Portugal. Reden genoeg voor Tite om de dribbelaar voor het eerst op te roepen voor de nationale ploeg. De selectie bestaat in totaal uit 25 spelers.

Afgelopen vrijdag werd de Braziliaanse selectie bekendgemaakt. Antony wist toen al een paar dagen dat hij opgeroepen zou worden. Ik hoorde het van Erik ten Hag. Het is voor mij een van de meest bijzondere momenten uit mijn carrière”, zegt Antony in gesprek met De Telegraaf. Net als Richarlison mag hij zich begin oktober bij de nationale ploeg melden. De twee hadden een goede klik op de Olympische Spelen, toen Brazilië goud won. “We zijn heel goede vrienden en hij stuurde me direct een berichtje om me te feliciteren. Tijdens de Olympische Spelen sprak hij al uit dat ik bij de Seleçao hoor.”

Antony werd afgelopen zomer in de wandelgangen al in verband gebracht met diverse clubs, waaronder Bayern München. Kijkend naar zijn uitstekende vorm, is het niet ondenkbaar dat hij op de radar verschijnt bij meerdere Europese topclubs. “Hoe lang ik nog bij Ajax blijf, weet ik niet. Maar zolang ik hier ben, wil ik elke dag van dit spel genieten. Het is een eer voor Ajax te spelen en het shirt te mogen dragen. Daar ben ik heel dankbaar voor”, aldus Antony, wiens contract bij Ajax doorloopt tot aan de zomer van 2025.

Brazilië gaat momenteel aan kop in de WK-kwalificatiepoule en stuit in de komende interlandperiode op Venezuela (8 oktober), Colombia (10 oktober) en Uruguay (15 oktober). De ploeg van Tite behaalde tot dusver de volle buit en gaat aan de leiding met 24 punten uit 8 wedstrijden. De presentatie van de selectie en de technische staf staat gepland in Bogotá op 4 oktober, een dag na de competitiewedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht. In de Braziliaanse stad werkt de bondscoach vervolgens drie trainingen af met zijn ploeg.

Volledige selectie Brazilië:

Keepers: Alisson Becker (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Verdedigers: Danilo (Juventus), Emerson (Tottenham Hotspur), Alex Sandro (Juventus),
Guilherme Arana (Atlético Mineiro), Thiago Silva (Chelsea), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Eder Militão (Real Madrid), Lucas Veríssimo (Benfica)

Middenvelders: Casemiro (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Gerson (Olympique Marseille), Everton Ribeiro (Flamengo), Fred (Manchester United), Lucas Paquetá (Olympique Lyon), Edenílson (Internacional)

Aanvallers: Gabriel Jesus (Manchester City), Antony (Ajax), Raphinha (Leeds United), Gabi (Flamengo), Matheus Cunha (Atlético Madrid), Neymar (Paris Saint-Germain), Vinicius Junior (Real Madrid)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Levert Ajax nu een jongen aan de gele kanaries? Da's toch iets om trots op te zijn. Als ie een knaller draait van een seizoen en goed in de CL speelt komt er een bod om moeilijk te weigeren volgend jaar.

26 september 2021 om 22:12

Neres speelde daar ook al hoor. Niet ineens iets nieuws sinds 10 jaar of zo. Wel mooi voor Antony, hij heeft dit echt zelf verdient.

26 september 2021 om 22:32

Ehm.. Ja dat weet ik van Neres. Maar blijft mooi toch iedere keer. Ik zei niet dat het een primeur was of zo

26 september 2021 om 23:49

En dan te bedenken dat ook die Richarlison goed gescout is door Ajax.

Overigens klopt de tekst niet. Want Richarlison is geblesseerd aan zijn knie.

26 september 2021 om 22:13

Dat kan, of het gaat zoals met neres. Die heeft als ajax speler ook al aardig wat potjes voor Brazilië gespeeld. Maar heeft nu een moeilijke periode gehad en dan keldert je waarde weer net zo hard. Maar goed, leuk is het zeker

26 september 2021 om 22:16

Dit is niet eens de eerste. Neres heeft ook al 7 caps verzameld als Ajacied. Prachtig vind ik dat. Antony is de volgende. Ook Danilo heeft in zijn Twente periode gewoon de onder 23 gehaald, blijft allemaal leuk om te zien. Ook 2 Argentijns internationals, wat dat betreft gaat het heel goed. En hoop ik ook dat we in die vijver blijven vissen. Zoveel goudmijntjes echt niet normaal.

26 september 2021 om 22:18

Heb toch liever dat hij na dit seizoen nog een jaartje blijft. Denk dat ie dan de eredivisie helemaal dronken gaat spelen. Hij is nu al zo dominant, echter ik denk dat hij nog wel een dipje krijgt.

27 september 2021 om 11:30

Hij gaat geen dipje krijgen 😂 en hij gaat gewoon weg als er een toptopclub komt met een toptopsalaris

Zo laag om weer te zetten dat ie een reserve rol had. Hij was nog niet geland in Nederland en t was al; Berghuis houdt hem uit de basis. Vitesse was de eerste pot dat je hem als vaste kracht kon rekenen. Beetje simpel scoren zo.

26 september 2021 om 23:01

Dat viel me bij vorige posts mbt Anthony ook al op. Vz kan het lekker brengen. Hij kwam A veel later terug en B dacht ETH wss ik geef hem na een lange voetbalzomer wat extra rust tijd.

27 september 2021 om 10:50

Helemaal mee eens. Hij kwam terug van de OS en dan slinger je iemand niet direct in de basis. Dat was de enige reden. Die jongen speelt fantastisch nu, dus het maakt ook niet meer uit.

Ederson; Emerson, Thiago Silva, Marquinhos, Arana; Casemiro, Fabinho, Paqueta; Antony, Gabriel Jesus en Neymar. Als Richarlison erbij is dan sowieso Richarlison in de punt en Gabriel Jesus hangend vanaf rechts.Firmino is duidelijk voorbijgestreefd in de pikorde door Richarlison. Hopelijk kan Rodrygo zich op rechts nog sterk ontwikkelen dan kan hij een concurrentiestrijd vormen met Antony op de rechtsbuiten de komende jaren. Gabriel Jesus moet de strijd met Richarlison aangaan in de spits. Vinicius moet hopen dat Neymar ineens heel matig wordt: tot de tijd zal hij een goede wisselspeler zijn bij de Selecao. Als ik Ajax een scouting tip alvast mag meegeven: Gabriel Veron. Kayky en Kaio Jorge ben ik ook benieuwd jaar bij City volgend seizoen en Juve dit seizoen (Kaio Jorge).



Toen ik zei dat hij beter was en meer potentie bezit dan rodry dan deden me mede real fans het af als onzin maar als je de afgelopen tijd ziet van beide spelers kun je wel echt concluderen dat hij echt vele malen beter is. Hij speelt echt goed en ben benieuwd hoe ver hij kan reiken.

27 september 2021 om 02:20

Ik had ook met een Real fan een discussie. Die beweerde dat Vinicius en Rodrygo “veel grotere” talenten zijn dan Antony. Ik vind van niet. Maar goed, bepaalde Real fans kijken alleen naar het feit dat een speler bij Real speelt, dus zal zo een speler in hun ogen automatisch “veel meer talent” hebben. Blij dat er nog realistische fans bestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren