Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Andere trainers drinken een biertje extra, hij vliegt naar Turijn’

Laatste update:

Met Jupp Heynckes aan het roer won Bayern München in het seizoen 2012/13 de fameuze treble: de landstitel, de DFB-Pokal en de Champions League. Al voordat die prijzen in de wacht werd gesleept, was echter reeds duidelijk dat hij aan het eind van het seizoen plaats zou moeten maken voor Josep Guardiola. Hij maakte Bayern vervolgens in recordtempo landskampioen en in München is men nog steeds erg gelukkig met zijn aanwezigheid.

/

Bayern trok vorig jaar zomer én afgelopen zomer een paar grote namen aan, om de selectie nog sterker te maken: eerst kwamen Thiago Alcántara en Mario Götze al en een paar maanden geleden arriveerden onder meer Xabi Alonso, Robert Lewandowski, Mehdi Benatia en Juan Bernat in de Allianz Arena. Hun komst is mede op het conto van trainer Guardiola te schrijven, benadrukt Karl-Heinz Rummenigge.

Pep is een zeer goede trainer. Hij werkt op een manier die ik nog nooit eerder gezien heb en ik zit hier inmiddels al heel, heel lang”, zegt de baas van Bayern tegen Goal. “Hij is een ongelooflijke trainer, we mogen ons hier allemaal gelukkig prijzen dat hij bij ons werkt. Ik merk het ook aan de spelers wanneer ik met hen praat. Hij is een belangrijke reden dat spelers voor ons als club kiezen”, legt Rummenigge uit.

/

“Lewandowski en Götze kwamen hier naartoe omdat ze met hem wilden werken, dat was een van de redenen. En dat is een mooie plus voor ons. Guardiola komt soms naar de club op dagen dat er geen trainingen zijn. Hij zit dan vijf, zes uur in zijn kantoor en analyseert wedstrijden. Toen het Oktoberfest was bleef hij twee uur en stapte hij daarna op het vliegtuig naar Italië om AS Roma te analyseren, zij speelden nog tegen Juventus.”

“Er zijn trainers die liever dat extra biertje drinken, maar hij vloog naar Turijn om onze volgende tegenstander te bekijken. Hij is een ongelooflijke werker”, zegt Rummenigge complimenteus. Hij is ook onder de indruk van zomeraanwinst Alonso, die werd overgenomen van Real Madrid toen Toni Kroos de omgekeerde weg bewandelde. “Vanaf dag een merk ik dat hij een geweldige persoonlijkheid is. Dat zie je terug in zijn voetbal. Hij had niet eens getraind toen hij met ons meedeed tegen Schalke 04. Je ziet gewoon dat hij ons sterker maakt en ik hoop dat hij zo doorgaat.”

Is Josep Guardiola volgens jou 's werelds beste trainer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 oktober 2014 om 16:59

Hij is zeker een goede trainer, alleen vind ik het wel overdreven dat er gezegd noest worden dat hij liever naar Turijn ging dan nog een biertje drinken. Elke trainer die dik betaald wordt doet dat! Dat vind ik biet meer dan normaal

14 oktober 2014 om 18:00

Een biertje drinken kan soms beter werken dan alles overanalyseren.

14 oktober 2014 om 17:25

Ik ook. Dit is namelijk net zo'n nutteloze poll als wie beter is, Messi of Ronaldo. Dat Guardiola een fantastische trainer is ziet iedereen. Maar goed, zo zijn er wel meerdere. Mourinho, van Gaal, Klopp, Simeone.

Ze hebben allemaal veel bewezen. De één in de zin van prijzen. De andere in de zin van bovenverwachting goede prestaties. Minpunt aan Guardiola is echter wel dat hij niet met moeilijke persoonlijkheden om kan gaan, daar van Gaal en Mourinho boven alles en iedereen staan.

15 oktober 2014 om 08:51

Ik betwijfel of hij net zo goed is als Van Gaal en Mourinho. Je moet niet vergeten dat hij zowel bij Bayern als Barcelona over de beste selecties ter wereld beschikte. Dan nog moet je het maar even doen, dus het is zeker een goede trainer. Maar ik vind dat Mourinho en Van Gaal veel grotere prestaties hebben neergezet met Porto, Inter, AZ en Ajax bijvoorbeeld. Wat Simeone doet bij Atletico vind ik ook veel knapper dan het werk van Guardiola. Al wil ik Simeone ook wel eens bij een andere club zien.

14 oktober 2014 om 17:35

Guardiola heeft tot nu toe ook alleen maar bij clubs gezeten die al top waren. Ik heb meer respect voor Mourinho die met een Porto de CL wint of een Van Gaal die dat met een jeugdig Ajax doet. Desalniettemin is het natuurlijk een geweldige trainer, maar de beste vind ik hem niet.

Vraag me wel af hoe scherp Guardiola was toen hij die wedstrijd van Roma analyseerde.. Kan toch niet heel scherp zijn na een paar van die pullen achterover geslagen te hebben!

On: Natuurlijk mooi dat Guardiola zo voor zijn werk leeft, het werd al vaker gezegd dat hij een enorme perfectionist is, maar dit voorbeeld bevestigt dat eens te meer!

Goede trainer in het begin van Barcelona, maar doorgedraaid in mijn opzicht. Zo met het tiki taka bezig dat hij de nut is vergeten van een flank speler die een mannetje kan passeren.

Sorry, maar het Bayern van Jupp Heynkens was beter en mooier om naar te kijken vind ik.

Ik vind dat Ancelotti, Mourinho en van Gaal op dit moment de drie beste coaches zijn.

14 oktober 2014 om 16:57

Maar bij Ancelotti en Mourinho hoef je als jong talent niet te komen, want die kunnen jou niet beter maken. Die kunnen een team laten functioneren en zijn meer people managers. Kunnen goed met gevestigde sterren overweg en daarom zitten ze nu op hun plek bij Chelsea en Real Madrid.

Daarom zie ik het meer zo

Beste people managers; Pellegrini, Ancelotti en Mourinho
Beste speler coaches; Van Gaal, Klopp en Martinez

14 oktober 2014 om 17:04

Ik denk dat Arsene Wenger ook een van de beste is in spelers coachen.

15 oktober 2014 om 12:36

Hij is over de datum en te koppig

14 oktober 2014 om 18:10

Ik denk dat van de huidige trainers Guus Hiddink met afstand de beste is. Guardiola en Van Gaal strijden om de tweede plaats.

Guardiola s'werelds beste coach? Absoluut niet. Stel hij wint met Bayern alles dit seizoen zou hij al wat dichter bij die titel komen, maar tot nu toe kan je Guardiola geen coach noemen die alle aspecten beheerst, qua positiespel is hij geweldig, maar communicatief is hij zwak, en hij is er heilig van overtuigd dat zijn filosofie die ook zo zijn gebreken heeft de enige juiste is.

Ik zou eerder denken aan Louis van Gaal of Carlo Ancelotti, Mourinho zou ik de titel ook eerder geven al heeft die ook zo zijn gebreken.

14 oktober 2014 om 17:37

Guardiola doet alles op dezelfde manier. Barcelona en Bayern speelt nagenoeg hetzelfde met hem als coach. Een Van Gaal past zijn tactiek aan (zie afgelopen Wk). Ik denk dat Van Gaal tactisch een stuk sterker is, net als Mourinho. Verder heb ik meer respect voor het behalen van de CL met Porto/ajax dan met Barcelona/bayern.

14 oktober 2014 om 18:06

Dat is precies wat ik zeg ja, Guardiola heeft zijn filosofie heilig verklaard en denkt verder nergens meer aan, Mourinho en van Gaal kunnen veel beter inspelen op de zwakten van de tegenstanders terwijl Ancelotti samen met Klopp in mijn ogen communicatief het sterkst zijn.

14 oktober 2014 om 18:07

Klopt, ben het ook met je eens. Guardiola heeft een plan A maar geen plan B om het zo maar te zeggen.

Moeilijk te zeggen wie de beste is. Mourinho is ook goed, evenals van Gaal en Del Bosque. Mijn persoonlijke mening is Del Bosque, maar ik kan het begrijpen als mensen het hier niet mee eens zijn.

Weet nog niet echt wat ik van hem moet denken.
Heeft het natuurlijk geweldig gedaan bij Barca, maar ik denk dat 20 andere trainers het net zo goed zouden kunnen doen met die lichting. Daarnaast is hij in mijn ogen wat doorgedraaid met z'n tikkie takka. Het is lang niet meer zo effectief als toen op het begin bij Barca. Het is gewoon teveel van het goede.

Dan wordt hij met Bayern wel kampioen, mja dat zou mij ook lukken met zo'n selectie. Vond dat Heynkens het beter deed. Het Bayern van hem beheerste gewoon alles en het was 100x leuker om naar te kijken. Nu is het traag overspelen en door de enorme hoeveelheid aan kwaliteit winnen ze vaak makkelijk.

Nee, hij moet het van mij eerst bewijzen bij een andere ploeg waarvan de selectie niet zo enorm goed is.

14 oktober 2014 om 18:42

@ Gooner4 Is het Tiki Taka zelf uitgevonden door Pep Guardiola, of heeft hij het overgenomen van Johan Cruyff ?

14 oktober 2014 om 19:22

Johan Cruijff introduceerde het Tiki Taka, Guardiola heeft het geperfectioneerd.

14 oktober 2014 om 19:24

Rinus Michels toch?

Volgens mij hebben Spanjaarden niet zoveel met het Oktoberfest dus was dit een goed excuus om weg te gaan.

Guardiola moet zich eerst nog bewijzen bij een minder sterke ploeg. Bij Barcelona had hij kwalitatief het sterkste team van de wereld en nu bij Bayern opnieuw. Zou hem graag een keer een wat minder sterk team zien trainen, kijken hoe die het dan doet.

14 oktober 2014 om 21:03

Guardiola heeft het idd doorgevoerd, te ver in mijn ogen.

15 oktober 2014 om 12:10

hahaha Messi moet zich bewijzen Pep moet zich bewijzen pfffffffffffffff. Welke mindere ploeg zou hij moeten trainen dan. Ik zie Mourinhio ook geen mindere team trainen en Ancelotti ook niet. Die hebben ook alleen maar top team getraind. En Porto was een paar jaar geleden onder Mourinhio gewoon een topploeg die kort daarna leeg gekocht werd. Goeie trainers zitten nu eenmaal bij goeie clubs. Furgeson heeft jaren United getraind geen haan die er naar kraaide want dat was mooi dat hij zolang bij een club zat. Had hem ook graag bij Barca of madrid willen zien.

15 oktober 2014 om 21:29

@ Voetbalgod79: Je moet wel weten dat Mourinho zijn hoofd-trainerschap was begonnen bij Uniao Leiria. Dat was in die tijd een degradatie kandidaat en onder zijn leiding eindigden zij in 1 jaar tijd meteen 5e, waardoor zij het jaar daarna meteen uefa cup mochten spelen. Dat laat wel zien dat Jose Mourinho niet zomaar een trainer is.

14 oktober 2014 om 19:57

Als hij zich is een keer bewijst zonder een Messi in zijn team of in een competitie waar het team dat hij managed alleenheerser is, dan pas ga ik die man respecteren. Als zet je Verbeek voor de groep van Bayern word hij ook met 2 vingers in zijn neus kampioen en doet hij het goed in de CL. Als hij is bij een Aston Villa gaat coachen en hij maakt ze kampioen 2 of 3 keer op rij, dan pas is hij voor mij de topcoach die velen zien.

14 oktober 2014 om 21:04

Ja precies. Het is wel erg makkelijk geweest voor die man. Mja, heb bij Del Bosque een beetje hetzelfde. Die heeft ook zeer veel geprofiteerd van die geweldige lichting van Barca.

15 oktober 2014 om 12:14

gedeeltelijk waar maar probeer je team maar weer op te peppen voor een groot toernooi. Del Bosque had al een goed cv deze man heeft verschillende keren de CL gewonnen. Hele goeie trainer. Maar heeft iedereen er wel een sbij stil gestaan dat PEP eigenlijk de basis heeft gelegd voor het succes van de nationale ploegen van Spanje en Duitsland ??????? Spanje was grotendeels Barca boys met aanvulling van de geslepen madrilenen en Duitsland was Bayern met Dortmund. Pep moet snel naar nedelrand komen hahahaha word nerderland ook eens kampioen hahahahaha

Wat vervelend in de prive jet naar turijn om een ongelofelijke mooie pot te bekijken haha

Teveel van hetzelfde is nooit goed die man is gek over voetbal dat kan maar dit gaat natuurlijk nergens over

Ik vind het zelfs een beetje respectloos tegenover Bayern eigenlijk. Guardiola wist al lang dat Roma één van de tegenstanders zou zijn en had dus gerust op een andere dag geanalyseerd kunnen worden. Het Oktoberfest is een traditie in Munchen welke je als werknemer van Bayern niet kunt laten schieten vind ik. Bovendien is een beetje ontspanning voor geen mens verkeerd.

@zwollywood038 een wedstrijd AS Roma - Juventus kan je beter analyseren dan AS Roma tegen Lecce ofzo aangezien ze tegen Juve met hun sterkste team starten. Dat biertje drinken is dan niet zo belangrijk bier kan ie ook drinken als ze de CL winnen of kampioen worden in eigen land

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren