Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Analisten oneens over geschiktheid Bosz bij PSV: ‘Is toch geen hogere wiskunde?’

Laatste update:

Marciano Vink en Hans Kraay junior zijn het niet met elkaar eens of Peter Bosz beter bij Ajax of PSV past. De 59-jarige oefenmeester zit momenteel zonder club. Zondagochtend meldden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International dat hij de belangrijkste kandidaat bij PSV is om Ruud van Nistelrooij op te volgen. De afgelopen weken werd Bosz ook in verband gebracht met een nieuw dienstverband bij Ajax, dat echter geen concrete interesse lijkt te hebben.

“Op het eerste oog zou je zeggen dat hij beter bij Ajax past vanwege het hele aanvallende voetbal dat hij speelt en de druk naar voren die hij met zijn ploegen geeft”, zegt Vink bij Goedemorgen Eredivisie. “Aan de andere kant, PSV wil het een beetje over een andere boeg gooien. Dan zullen er wel een aantal spelers sneuvelen en moeten ze nieuwe versterkingen halen om de speelwijze die Peter Bosz graag speelt, te spelen. Het wordt heel interessant om te zien of dat daadwerkelijk ook zo gaat zijn als hij bij PSV tekent.”

Kraay jr. verwacht dat Bosz daadwerkelijk de opvolger van Van Nistelrooij bij PSV wordt, maar is het niet helemaal eens met Vink. “Ik hoor je zeggen dat ze spelers erbij moeten zoeken voor het systeem van de almachtige Peter Bosz. Het is in hemelsnaam toch geen hogere wiskunde om hoog druk te zetten?”, vraagt Kraay junior zich hardop af. Erwin van de Looi, eveneens aanwezig in het praatprogramma, is ook van mening om niet te veel mutaties door te voeren in de selectie. “Het is een andere manier van spelen, uiteraard zullen bepaalde spelers daar aan moeten wennen.”

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldde zondagochtend dat PSV met een mogelijke aanstelling van Bosz voor een ‘avontuurlijker profiel’ kiest. "De club denkt met hem attractief en aanvallend spel te kunnen garanderen. PSV heeft wel trek in een coach met een iets avontuurlijker profiel en tegelijkertijd een man met veel ervaring, die de selectie een oppepper kan geven", aldus Elfrink. Een uitdaging bij een mogelijk akkoord tussen Bosz en PSV wordt de aanvallende speelstijl die de trainer hanteert. De defensie bleek in het afgelopen seizoen de grote achilleshiel van de Eindhovenaren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog steeds bizar dat ajax hem zo laat lopen. Hij staat aanvallend voetbal voor, kan spelers beter maken, een elftal naar z'n hand zetten. Benieuwd waar ze dan mee op de proppen komen.

4 juni 2023 om 12:52

Ben het totaal niet met je eens. Zijn laatste klussen, op hoger niveau, faliekant mislukt omdat hij tactisch faalde. Vertrok bij Ajax omdat hij zijn zin niet kreeg. Waarom weer aan beginnen?

4 juni 2023 om 13:05

Nou Lunny, je kan zeggen tactisch falen, maar ik zie in elk geval een idee waar hij aan vasthoud. Bij 90% van de trainers is niet eens zichtbaar wat ze willen en hoe ze willen spelen. Dat alleen maakt Bosz al een bovengemiddelde trainer waar elke club in Nederland blij mee zou moeten zijn.

4 juni 2023 om 13:27

@lunny omdat de mensen waar hij mot mee had weg zijn.
Verder had Peter Bosz bij Lyon echt een matige selectie met weliswaar een paar grote namen, die echter al jaren niet meer goed presteerde.
Na zijn vertrek hebben ze het ook echt niet beter gedaan ofzo

4 juni 2023 om 13:27

Leuk voetbal is niet genoeg natuurlijk bij Ajax, dat weet je toch. Net als enkel resultaten niet genoeg zijn. Goed voetbal met resultaten is het enige wat telt, er moet gewoon eens een buitenlander komen. Alsof alleen Nederlandsers weten dat Ajax jeugd gebruikt en op balbezit wilt spelen. Benfica doet al jarenlang hetzelfde, breken ook steeds nieuwe talenten door. Of ze nou een Portugese coach hebben of Roger Schmidt. We moeten echt stoppen met dat verheerlijken van 'de Ajax school' en dat alleen mensen uit de academie zelf dat snappen.

4 juni 2023 om 13:27

Omdat hij z’n zin niet kreeg? Hem werd een aantal assistenten opgedrongen die niet goed met hem samen konden werken omdat ze teveel met hun eigen willetje bezig waren. Hij wilde z’n eigen staf samenstellen dat 2e jaar. En dat is volkomen logisch. Ik begrijp de keuze om te vertrekken volkomen. Een staf die niet goed kan samenwerken slaat nergens op

4 juni 2023 om 13:33

Er moet helemaal niet sowieso een buitenlandse trainer komen. Als er toevallig eentje beschikbaar is, een topper, prima. Maar anders... wat heeft bijvoorbeeld die Knutsen nu meer laten zien dan een Bosz. Kijk naar kwaliteit niet naar nationaliteit.

4 juni 2023 om 14:10

@Soccerfan_1
Leuk voor hem. Ajax is geen vrouw die je even kan verlaten omdat het je niet zint en vervolgens na een smeekbede weer terug neemt. Zegt al genoeg dat gedweep in de media om bij Ajax weer aan de slag te mogen. En vervolgens weer na 18 maanden op zoek moeten naar een andere trainer. Niets daarvan, Ajax gaan weer serieus bouwen naar een succesvolle periode en daar hoort een coach bij die enige loyaliteit kent en meerdere jaren blijft. Frank de boer bleef meerdere jaren, Ten Hag ook. En zeg van die Knutsen wat je wil, maar ook die zit al meerdere jaren bij zijn club. Kunnen we niet van Bosz zeggen.

4 juni 2023 om 14:38

Grappig dat jij denkt dat het bij vrouwen wel zo werkt... 🤣

Overigens is het net zozeer in het belang van ajax dat hij zou komen. Niet alleen in het belang van Bosz. Bij ajax moet aardig wat puin geruimd worden.

4 juni 2023 om 15:23

Schreuder had ook een idee. Hij was ervan overtuigd dat Kudus in de spits een goede zet was. Dat maakt je niet bovengemiddeld goed, maar gewoon stront eigenwijs. Een echte goede trainer durft zijn fout te erkennen en bedenkt een beter plan. Of in ieder geval meerdere plannen.
Jij hebt dus liever dat we van te voren al weten dat het niks wordt, als hij maar bij zijn standpunt (lees: fouten) blijft? Misschien begrijp ik het verkeerd.

Dat er trainers zijn waar je helemaal geen tactiek bij ziet, maakt Bosz niet ik ineens goed of de enige kandidaat.

4 juni 2023 om 15:25

@Soccerfan, dat wist hij toch vanaf dag één!? Als hij daar echt zoveel moeite mee had, had hij de klus in de eerste plaats al niet moeten aannemen.

4 juni 2023 om 15:26

Een trainer die een idee heeft, dit kan overbrengen op z'n spelers en dit zichtbaar kan laten zijn op het veld is op zeker een bovengemiddeld goede trainer. Iedere trainer zal een idee hebben, maar bij de meeste blijft het daarbij.

4 juni 2023 om 15:27

@krovikan, zo matig dat het niet halen van Europees voetbal acceptabel is? Nee zo erg was het ook weer niet.

4 juni 2023 om 15:58

@Ninjakai. Dat is echt een domme analogie.

4 juni 2023 om 16:14

Vermoed dat Bosz liever niet naar Ajax wil. Onevenwichtige selectie van matig niveau. Bij PSV heeft hij meer mogelijkheden.

4 juni 2023 om 17:00

Ja, maar dat hoeft nog niet per definitief positief te zijn.

4 juni 2023 om 17:33

Valt ook wel mee. Bij beide ploegen kan er aardig wat opgebouwd worden komende trasferzomer en bij beide ploegen is het de taak van de trainer om er een evenwichtig team van te maken. Er wordt door sommige wel echt gedaan dat Bosz de messias voor Ajax is, maar komop het is geen Guardiola ofzo wat binnengehaald moet worden. Bosz zou een prima optie zijn hoor, maar geeft geen garantie op succes. Speelt erg aanvallend, maar bij Ajax is de grootste achilleshiel de restverdediging en Bosz heeft mij nog niet overtuigd dat hij dit zomaar kan oplossen. Echter is er niet echt een topkandidaad op te noemen. Bosz weet je wel wat je ongeveer kan verwachten wat bij Knudsen nog maar de vraag is natuurlijk. Echter garantie tot succes zie ik nog bij geen enkele trainer.

4 juni 2023 om 18:52

Eens Kuna, ik had hem ook graag weer gezien. Was echt genieten.

4 juni 2023 om 18:55

Ninja jammer dat je niet zo eerlijk bent, om ook de negatieve kant te belichten waar Bosz juist niets aan kon doen.

4 juni 2023 om 12:55

Ik vind dat het wel erg simpel is. Ik heb met een aantal Noorse vrienden van mij gesproken en die vertelden dat Knutsen echt een perfecte ajax coach is dus hoezo zou dat niet de betere optie zijn.

4 juni 2023 om 13:06

Ik zeg niet dat die Knutsen geen goede trainer is. Ik ken de beste man niet goed genoeg. Ik hoop voor ajax dat het een topper is!

4 juni 2023 om 14:38

@headinguphigh
Oh nou ben ik gerust gesteld.

Maar zonder dollen, met Bosz weet je wat je krijgt en heeft toch bewezen dat hij een geschikte kandidaat is?
Knutsel heeft nog nooit op hoog niveau gewerkt. Is net als spelers die van de subtop een stapje hoger gaan. Vaak is de stap te groot

4 juni 2023 om 13:04

Zou er dan niet meer aan de hand zijn met Bosz? Waar baseer jij op dat hij spelers beter maakt? Hij speelt alleen aanvallend voetbal, attractief zoals bijna geen enkele coach doet, dat klopt. Hoor de voorstanders alleen niet over al zijn minpunten. Als er twee punten voor zijn en 5 tegen, dan staat het alsnog 2-5 in het nadeel van Bosz.

4 juni 2023 om 13:08

Ik denk wel dat er meer speelt ja Arie, het zal wel geen makkelijke man zijn. Maar dat is wat mij betreft eerder een pre. Het feit dat hij spelers beter maakt baseer ik op z'n periode bij vitesse, ajax, Dortmund, waar diverse spelers onder zijn leiding zijn gegroeid en of ingepast.

4 juni 2023 om 13:12

Ik vind Bosz best wel overschat. Ik denk dat zijn speelwijze te naief is om internationaal potten te breken, zeker met een broze verdediging als die van Ajax en PSV op het moment

4 juni 2023 om 13:29

Liever een naïeve speelwijze dan een jaar lang geen idee hebben wat nu überhaupt de speelwijze is.

4 juni 2023 om 16:19

Ik vind dat Bosz helemaal geen spelers beter maak. Ik lees ook over dat hoge druk zetten je moet dan wel de spelers daarvoor hebben. Een slot heeft daar toen spelers voor gehaald en conditioneel moet je dat ook kunnen

4 juni 2023 om 18:25

Ik zou het aanmoedigen bij PSV. Ik ben wel klaar met tikkie terug en opzij. Onder Hiddink speelden we aanvallend goed voetbal, met een goede en degelijke verdediging. Met een Alex, Gomez, Lee, Park, en daarvoor met Nielsen, Lerby, Gerets, van Aerle en voorin Gilhaus, Kieft, Vanenburg en uiteraard Romario.

Dus weer terug naar de basis, met PSV. Degelijke verdediging en aanvallend voetbal. En als het echt een keer moet toch de lange bal hanteren. PSV is toch het team, met de langste reeks zonder tegendoelpunt. Iets wat we in jaren niet meer gezien hebben.

Eens met Kraaij. Die gasten voetballen al hun hele leven elke dag. Alsof ze geen hoog druk kunnen zetten

4 juni 2023 om 16:20

Ze kunnen dat wel maar 90 min lang niet. Bij Feyenoord die daar ook de spelers voor haalde kunnen dat wel

Vink kan ik niet al te serieus nemen, als het niet om Ajax gaat. Zijn clubvoorkeur vind ik wel erg duidelijk als analist. Hoor hem het hele jaar niks ander dan negatief zijn over PSV, Simons hele tijd "wegpraten", goede transfers afraden zoals nu met een Bosz. Nee laat die maar komen hoor. Prima keuze.

4 juni 2023 om 13:01

Dan is het vrij duidelijk dat jij niet kijkt. Vink is bij wedstrijd analyses alleen maar negatief geweest over Ajax en terecht overigens natuurlijk, het was het hele seizoen matig.Zegt desbetreffend analist iets over de andere 2 clubs dat niet direct positief is dan is diegene direct voor Ajax.Classic voetbalzone.

4 juni 2023 om 13:20

Mwah, Vink is gewoon een hele matige analist die standaard open deuren intrapt. Hij lijkt wel een voorkeur te hebben voor Ajax, maar dat merk je bij ander analisten ook wel (bijvoorbeeld een Been of El Ahmadi). Dat zijn trouwens ook waardeloze analisten.

4 juni 2023 om 13:57

El Ahmadi heeft zich ook onsterfelijk belachelijk gemaakt met het ophemelen van Marrokaan Salah Edine. Zou wel goed genoeg zijn als nieuwe linksback van Ajax komend seizoen, terwijl hij bij Twente tweede keus is en uit nood maar op het middenveld is gezet. Kan niet anders of de nationaliteit speelde mee bij het promo praatje

4 juni 2023 om 14:31

29er

Als Blind afgelopen jaren bij Twente zou zitten, zou hij ook achter Small staan voor linksback. Vooral hoe Twente speelt, is Smal beste optie.

Mazzroui zou ook misschien wissel zijn als hij voor middenveld zou spelen bij Twente.

Regeer komt misschien ook te kort voor het middenveld bij Twente, terwijl ik hem heel graag had gehouden voor rechtsback positie bij Ajax. Balen dat hij weg is

Iemand als Bogarde en Reiziger zouden als buitenspelers ook niet vergekomen zijn. Die zouden bij clubs als Utrecht op de bank zitten als aanvallers.

Teze van PSV heeft m.i. potentie om Europees subtop te halen als RCV.
Blijft hij graag back, hij zou bij Twente niet eens 3e of 4e keus zijn. Misschien Ado niveau.

Dus heeft misschien met meer factoren te maken. Salaheddine zie ik ook wel als back slagen. Want past beter in het Ajax systeem dan een Wijndal of zelfs een Smal.

Smal zou zelfs wisselspeler zijn bij Ajax.

4 juni 2023 om 18:05

Wat een onsamenhangend verhaal zeg. Een linksback noodgedwongen op het middenveld zetten is wel heel dramatisch verwoord. Blijkbaar is hij zo breed inzetbaar dat het werkte. Ik snap de vergelijking met Mazraoui maar bij hem was het natuurlijk andersom qua posities en ook niet noodgedwongen

4 juni 2023 om 13:11

Vink speelde ook @ PSV.. Is gewoon een prima kritische en realistische analist. En het is duidelijk dat je uit je nek praat en nooit kijkt want hij is uiterst kritisch op Ajax (geweest). En oei oei Simons “wegpraten“.. Simons heeft toch niks meer @ PSV te zoeken? Is toch zogenaamd het grootste talent en een van de grootste op aarde? Poeh poeh.., wat een beroerde analist dat hij hem aanraad om naar een grotere club en competitie te gaan..

4 juni 2023 om 13:23

Blijft altijd subjectief. Dit is wat ik vind.

4 juni 2023 om 13:30

Wat is dat toch altijd dat mensen iemand anders een clubvoorkeur aan willen praten puur omdat ze het niet eens zijn met wat iemand zegt. Dat hij negatieve dingen zegt over 1 club wil niet zeggen dat hij een voorkeur heeft voor een andere club

4 juni 2023 om 16:00

Daar heb je zeker een punt. Anders voorbeeld dan. Gravenberch was een supergroot talent dat moest blijven, en Simons een die maar beter kan vertrekken. Hij heeft imo de schijn tegen. Ik volg elke wedstrijd van PSV met voor en nabeschouwing en het valt me gewoon op.

4 juni 2023 om 18:57

Had hij ongelijk dat gravenberch beter kon blijven dan? Simons is veel bepalender dan gravenberch was dus is hij waarschijnlijk dichterbij een stap omhoog qua niveau dan gravenberch was.

Het gaat ook gewoon Bosz worden, ik verwacht dat binnen een paar dagen de kogel door de kerk is. Of Bosz bij ons past of niet gaan we vanzelf zien.

4 juni 2023 om 12:50

Ach tweede worden we sowieso wel . Dan het liefste met aanvallend voetbal.

4 juni 2023 om 12:57

Nee Bosz gaat ons gewoon kampioen maken daar ben ik van overtuigd.

4 juni 2023 om 13:00

Ik hoop het. Moet wel echt de hele verdediging op de schop. Dat is al sinds tijd van Moreno het zorgenkindje. Bizar dat die linie al jaren vergeten lijkt te worden.

4 juni 2023 om 13:11

Nou nu heb je 2 spelers aan de linkerkant die eigenlijk perfect zijn voor het Bosz spel. Van Aanholt en Boscagli. Allebei voetballend erg sterk. Dan hoeven ze dus alleen nog een sterke RCV en RBack te halen voor de verdediging.

4 juni 2023 om 13:32

Hm Van Aanlholt is wel op leeftijd, maar als Mauro ook fit word is die kant op zich prima. Boscagli moet ik nog zien, na zijn blessure, maar er kan zeker nog wel een LCV bij. RCV is wel echt nodig. RB komt Sambo terug en hoop op Van Ewijk, maar Mwene als back up zou ook nog wel kunnen. Zie iig graag een top RCV en LCV komen.

4 juni 2023 om 14:13

Boscagli met 50 meter in de rug? Arme olli, die kijkt alleen maar naar de bal. Teze is verdedigend perfect voor bosz zijn spel. Pijl snel en goede recover tackles. Ben benieuwd rechtsbackje en type lyanco achterin erbij is wel nodig

4 juni 2023 om 14:25

Laten we hopen, enige wat ik wil is ZSM een trainer aanstellen, gerichte aankopen doen….voor we het weten begint het seizoen alweer.

4 juni 2023 om 13:14

Hij gaat het in elk geval op de langere termijn beter doen dan van Nistelrooij, althans daar ga ik vanuit. Nu is het alleen de vraag of er ook een paar kwalitatief goede spelers gaan komen. Daar schort het namelijk nogal aan.

Bosz zou een geschikte trainer zijn. Alleen moet het elftal aanpassingen hebben en dat lukt Bosz wel . Eerst moet hij er dan voor zorgen dat de verdediging op orde is. Als hij dat heeft kunnen ze spelen voor het kampioenschap volgend seizoen

4 juni 2023 om 14:59

Volgend seizoen nog niet denk ik, dat daarna wel. Als Bosz komt zullen ze de eerste seizoenshelft punten verspelen doordat zijn stijl haaks staat op de huidige.

Persoonlijk denk ik dat hij niet bij Psv past omdat Bosz heel anders wil voetballen zoals Psv al jaren doet en dat krijg je er niet zo maar in.
Dat is hun stijl en dat staat haaks op dat van Bosz.

4 juni 2023 om 13:19

Met die instelling verander het inderdaad niets. Maar er is een nieuwe TD en als die dan een dergelijke trainer aanstelt en hem de bijbehorende selectie geeft, is het een goede stap. De bezem moet er sowieso doorheen, financieel komt er wel wat vrij (vandaar al die huurlingen afgelopen winter). 2 goede verdedigers, 2 middenvelders, een linksbuiten en 2e spits die vrij snel het stokje van De Jong kan overnemen, en je bent al een eind onderweg. Zeker omdat Simons ook prima rendeert van linksbuiten. Sowieso moet taak 1 zijn van Stewart, om hem binnenboord te houden en alles om hem heen te bouwen.

Benitez
Aankoop
Teze
Aankoop
Van Aanholt
Aankoop
Simons
Veerman
Bakayoko
LdJ/Aankoop
Aankoop

Vind hem totaal niet passen vanwege zijn nalatigheid betreft restverdediging.

Heeft geen tweede plan is koppig en psv is niet de ideale aanvals club omdat zij meer uit reactie voetballen.

4 juni 2023 om 14:33

PSV doet ook niets aan verdedigers, dus passen wel

Bosz is een prima trainer. Ben wel fan van hem. Heeft meestal alleen wat tijd nodig om in te slijpen.

4 juni 2023 om 15:31

Hij heeft toch juist dat imago over zich heen hangen en beseft dat toch ook zelf? Bosz heeft alles te bewijzen komende jaren dat hij in staat is prijzen te pakken. Ook hij zal zijn stijl aanpassen

wat een gelul ook, alsof alleen ajax dat soort voetbal kan en wil spelen.
ook voor bosz is het nu mooi om bij psv in te stappen ivm eventueel CL voetbal.

met wat aankoopjes en wat verschuivingen kan bosz er wel wat leuks van maken.

4 juni 2023 om 13:33

Dat CL voetbal ga je niet halen met bosz. Die wil meteen zijn speelstijl erin slijpen en dat kost tijd. Dan gaan er in het begin fouten gemaakt worden. Die voorronde CL ga je niet doorkomen als je een club hebt die een hele andere stijl van voetbal gewend is.

4 juni 2023 om 15:33

Ik denk dat de meeste psv fans dat niet eens uit maakt. Komend jaar CL is in mijn ogen uitgesloten.

Liever dat we een trainer hebben doe bouwt aan een lange termijn succes. Met het oog op 2 vaste CL tickets, is het eerder een marathon dan een sprint komend seizoen.

Iedere speler kan leren druk zetten, maar dit zal een type als Veerman nog niet gemakkelijk afgaan. Je moet wel een bepaalde drive hebben om 90+ minuten dominant te zijn. De ene speler heeft dat van nature in zich, de ander niet. Wel geloof ik dat Bosz PSV goed zal doen, in combinatie met een paar geschikte aankopen. Xavi gaat uitstekend renderen verwacht ik onder Bosz, als hij blijft natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren