Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amerikaanse autoriteiten vragen om DNA-materiaal van Cristiano Ronaldo

Laatste update:

Amerikaanse autoriteiten hebben om DNA-materiaal van Cristiano Ronaldo gevraagd. Volgens The Wall Street Journal is het verzoek onlangs naar justitie in Italië gestuurd. De aanvaller uit Portugal maakte afgelopen zomer de overstap van Real Madrid naar Juventus.

De Amerikaanse justitie wil het DNA van Ronaldo vergelijken met materiaal dat op de jurk is aangetroffen van Kathryn Mayorga. De Amerikaanse vrouw deed in september vorig jaar bij de politie in Las Vegas opnieuw aangifte van verkrachting door de Portugees international. Volgens haar heeft Ronaldo haar in een hotel in 2009 tot seks met hem gedwongen.

Mayorga zou destijds 375.000 dollar hebben gekregen om de zaak stil te houden. Een eerdere melding van het zedendelict in 2009 leidde niet tot vervolging van Ronaldo. Op basis van de nieuwe melding door Mayorga heeft de politie in Las Vegas de zaak heropend.

Ronaldo houdt vol dat de seks met wederzijdse instemming was. De financiële schikking tussen beide partijen kwam naar buiten via het Duitse magazine Der Spiegel, dat relevante documenten hierover had ingezien. "De wetenschap dat mijn geweten schoon is, stelt me in staat elk onderzoek in alle rust af te wachten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja jongens gaat allemaal hard zo, het is nog niet rustig geweest rond hem sinds hij bij Juve speelt, toch bijzonder dat dit alles net nu bovenkomt nu hij niet langer bij Real speelt. Benieuwd hoe dit alles uitdraait.

10 januari 2019 om 20:45

Denk jij echt dat de Duitse pers heeft gewacht met het onderzoeken van de Football leaks tot het moment dat Ronaldo Spanje uit vluchtte? Het zijn serieuze beschuldigingen, gewoon goed dat men dit uitzoekt.

10 januari 2019 om 20:52

Ik denk niks, ik wacht af.

10 januari 2019 om 21:56

Wat vind je dan precies bijzonder aan de timing. Je suggereert hier gewoon een complot tegen juve toch?

10 januari 2019 om 22:12

Volgens mij suggereert hij niet zozeer een complot tegen Juve, maar dat het juist iets met het niet langer voor Real Madrid spelen te maken heeft.

10 januari 2019 om 22:33

Ik hou het op puur toeval. Ik denk niet dat zijn transfer er iets mee te maken heeft. Ik hoop dat de waarheid boven water komt. Mocht Ronaldo inderdaad fout geweest zijn mag je hem keihard aanpakken, weg naam en carrière. Mocht uit het onderzoek blijken dat Ronaldo nu gewoon zwart gemaakt wordt en onschuldig is, hoort hij ook gewoon de credits te krijgen en mag dat ook keigroot op de voorpagina wereldwijd komen.

Maar wat wil de Amerikaanse justitie daar nou mee doen? Stel nou dat er inderdaad DNA van Cristiano op de jurk van mevrouw Mayorga zit/zat, dat zegt toch helemaal niets over of dat DNA daar terecht is gekomen naar aanleiding van fysiek contact met wederzijds goedvinden of dwangmatig contact? Het stelt enkel vast dat er contact is geweest tussen Cristiano en mevrouw Mayorga, maar dat is ook nooit ontkend door Cristiano.

10 januari 2019 om 21:19

Alleen met deze informatie zullen de aanklagers ook niet ver komen. Ze zullen veel meer bewijs moeten hebben. De vraag is of ze die hebben weet ik niet.

10 januari 2019 om 22:35

Ik vind het ook wazig om 375.000 te gaan betalen als je onschuldig bent. Doe ik ook niet als ik met een meid mee rij op de zaterdagavond, ik kan dat geld niet missen

11 januari 2019 om 02:43

Dat is echt onzin, bekende mensen hebben veel te verliezen, ook als een beschuldiging niet waar is. Dan is afkopen een hele normale zaak, zeker in de VS.

11 januari 2019 om 08:51

@Rutger
Zo simpel is het niet. Vergeet niet dat Ronaldo schatrijk is en dat ie een groot beroemdheid is. Geld kan een doel van deze vrouw zijn, chantage is dan iets wat vaker voorkomt. Zou ze wel zijn verkracht dan zal Ronaldo daar voor moeten boeten.

11 januari 2019 om 10:09

Ze gaan hem klonen, MSL heeft straks 100 Ronaldo's lopen en worden jaar naar jaar wereldkampioen

Verkrachting/aanranding laat diepe emotionele sporen bij een slachtoffer achter. Ik probeer er heel objectief over te denken, maar als bewezen zou worden dat de vrouw zwijggeld heeft geaccepteerd dan heeft ze een probleem. Dan zou het een poging kunnen zijn om meer geld te zien. Ik vind dit soort zaken extreem lastig want macht en geld zijn dingen die mensen vaak slecht beïnvloeden. Het zou zowel kunnen zijn dat de beste vrouw wel is verkracht, maar zo niet dan vind ik dat ook zij daar voor dient te straffen.

10 januari 2019 om 22:37

Als blijkt dat ze zwijggeld aangenomen heeft is het inderdaad erg wazig. Dan zou je zeggen dat ze het geld terug moet geven etc. Echter betekent het niet dat iemand die zwijggeld heeft betaald ook meteen niet meer bestraft mag worden.

11 januari 2019 om 08:55

Dat is waar alleen zullen de advocaten van Ronaldo dit gaan gebruiken om hem hoe dan ook vrij te pleiten. Ik kan alleen maar hopen dat de waarheid boven water komt.

Ik vind het maar een vreemde zaak. Verkrachting is iets heel erg en zou ten alle tijden hard bestraft moeten worden, maar ik vind het geen sterk verhaal van haar. Het zou bijna 10 jaar geleden zijn gebeurt en dan komt ze er nu pas mee aanzetten? En waarom accepteer je zwijggeld voor zoiets ergs? Komt op mij een beetje over alsof het geld op is en er op meer gehoopt wordt.

10 januari 2019 om 21:45

Toch zouden er (als ik mij niet vergis) ook mailtjes tussen hem en zijn advocaat zijn gevonden waarin hij uitlegt dat hij toch doorging, zelfs nadat de vrouw in kwestie had aangegeven dat ze niet meer wilde. Maar ja, wat daar dan weer van waar is is ook moeilijk te zeggen. Het blijft inderdaad een raar verhaal, zeker omdat ze er nu pas mee komt.

Edit: ik kan hier weinig meer over terug vinden op het internet, terwijl ik toch meen dit gelezen te hebben. Vreemd. Neem mijn comment in ieder geval niet klakkeloos voor waar aan.

11 januari 2019 om 02:45

@azrsenal

Je vergist je, een hackers collectief beweert dat ze de emails van Ronaldo's advocaat gestolen te hebben en heeft die doorgespeeld aan der Spiegel. Echter of dat authentieke emails zijn of vervalsingen valt nimmer vast te stellen. Een dief op zijn woord vertrouwen, ik weet niet of dat als een betrouwbare bron gezien moet worden.

10 januari 2019 om 22:38

Ja, zo dacht ik in eerste instantie ook. Maar waarom dan nu pas? Ronaldo is al jaaaaaren een ster, had het dan eerder gedaan. Kan natuurlijk ook zijn dat we haar onterecht als golddigger wegzetten.

11 januari 2019 om 09:04

AZE/CHE 4 EVER,
Mijn eerste reactie was hetzelfde als die van jou. "Na tien jaar komen, ze is uit op geld". Dan heb je nog het eventuele zwijggeld. "De vrouw wil gewoon meer krijgen. Puur hebzucht." Toch zou het zwijggeld een reden zijn dat Ronaldo wel schuldig is. De voetballer is wereldberoemd, en hoopt op deze manier z'n vrijheid te houden. Ik probeer gewoon objectief te blijven aangezien verkrachting ook emotionele gevolgen heeft. Juist omdat het over Ronaldo gaat zou de vrouw het geld hebben geaccepteerd. Wie weet heeft Ronaldo haar ook bedreigd om hem niet aan te klagen. Ik weet het echt niet wat er is gebeurt, maar iemand heeft hier kwade bedoelingen. Wie dat is? Tja, weet jij het? Ik niet.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren