Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alves genadeloos: ‘Zou willen dat Barça bepaalde zaken anders had aangepakt’

Laatste update:

Dani Alves heeft in een interview met The Guardian hard uitgehaald naar de clubleiding van Barcelona. De 39-jarige Braziliaan keerde in het afgelopen seizoen na vijf jaar terug bij de club en herkende weinig meer terug uit zijn eerdere periode bij de Catalanen. Ook is hij niet te spreken over de manier waarop hij is vertrokken deze zomer.

“Barça heeft in de afgelopen jaren gezondigd. De clubleiding geeft niets om de mensen die geschiedenis hebben geschreven voor de club. Als culé zou ik willen dat Barça bepaalde zaken anders had aangepakt. Ik heb het dan niet specifiek over mijn eigen situatie, want ik ben Xavi en Laporta vooral dankbaar dat ik nog mocht terugkeren.” Alves speelde in het afgelopen half jaar zeventien officiële wedstrijden voor Barcelona, maar kreeg geen nieuw contract en is momenteel transfervrij.

De Braziliaan vindt dat er de afgelopen jaren te veel fouten zijn gemaakt in Catalonië, waardoor de werksfeer compleet veranderd is. “De mentaliteit binnen de club is tegenovergestelde van dat wat we jaren geleden hebben gebouwd. Alles wat er op het veld gebeurt, is een afspiegeling van wat er rond de club speelt.” In zijn eerste termijn bij Barcelona speelde Alves 389 wedstrijden voor de club. Daarin wist hij 21 keer te scoren en gaf hij 100 assists.

De rechtsback zit niet in de put na zijn vertrek bij Barcelona. “Nee, ik ben niet bedroefd vertrokken. Ik ben vooral heel blij dat ik nog de kans kreeg om terug te keren, een moment waarvan ik vijf jaar had gedroomd. Maar het enige wat ik minder leuk vond, was de wijze waarop ik ben vertrokken.” Het is nog niet bekend waar Alves aan de slag zal gaan. “Ik hou van nieuwe uitdagingen en er zijn al een aantal interessante opties voorbij gekomen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dani dani toch.. je mag blij zijn dat ze jou op 39 jarige leeftijd een contract hebben gegeven zodat je nog meekan naar het WK in Qatar. Je bakte er werkelijk helemaal niks van en hobbelde paar potjes leuk mee maar dat was het wel, zoek een club in je regio in Brazilië of onderkantje Europa maar laat een mooie club als Barcelona lekker doorgroeien met echte toppers en geen vergaande glorie zoals jij.

11 juli 2022 om 15:44

Heeft nog steeds meer voetballend inzicht en techniek in zijn teen dan sergi roberto. Best wel straf op 39 jarige leeftijd. Vind je niet?

11 juli 2022 om 15:45

Alves herhaalt 3x in dit stuk dat hij de clubleiding dankbaar is voor zijn tweede periode. Daarnaast is hij een legende voor Barcelona die volgens mij prima in de positie verkeert om te mogen zeggen waar het allemaal aan schort binnen die club.

11 juli 2022 om 15:47

Als je je clubleiding echt dankbaar was had je niks gezegd en respect gehad voor FC Barcelona, dit is een beetje laf van Dani Alves.

11 juli 2022 om 15:56

Niks zeggen zodat er niks veranderd binnen de club? Juist als je veel om de club geeft benoem je zulke dingen lijkt me, want het doet hem zichtbaar pijn hoe er binnen de club het eea is veranderd. Niks meer van terug te zien dat het meer dan een club is.

11 juli 2022 om 16:00

En lekker net als een groot deel van de supporter alles onder het tapijt schuiven. Dat is indd veel beter.

11 juli 2022 om 16:40

Hij is juist dankbaar Alahly, heeft niets met respect te maken, dat heeft hij wel zoals je kunt lezen. Maar terecht zegt hij (waar sommige over klagen dat het te vaak gezegd wordt....) dat het niet goed zit bij de club. Klopt dus.

11 juli 2022 om 17:43

Tjaa als barca nou is respect zo toonen richtinv hun personeel

11 juli 2022 om 18:13

Hij zegt wel wat maar tegelijkertijd zegt hij ook niks. Want hij komt niet met 1 voorbeeld van wat er fout is gegaan. Hij heeft het recht om wat te zeggen zeker na wat hij heeft betekent voor de club. Misschien is hij nog netjes door niet exact aan te geven wat er fout ging. Eén van de grootste fouten de afgelopen jaren was hem de eerste keer wegsturen. Hij had nog jaren mee gekund toen en dan hadden we niet 4 middelmatige backs hoeven kopen steeds.

11 juli 2022 om 15:45

''als culé zou ik willen dat Barça bepaalde zaken anders had aangepakt. Ik heb het dan niet specifiek over mijn eigen situatie, want ik ben Xavi en Laporta vooral dankbaar dat ik nog mocht terugkeren.”
Daar begint de tekst zowat mee.

11 juli 2022 om 15:50

Hahahahhahahahahahh gode totaal geen voetbalinzicht sommige mensen hier. Hahahahhaa alles aanvallen en hopen dat barca doorgroeit. Met een laporta die dure spelers naar barca haalt en de salaris van zijn eigen spelers niet meer kunnen betalen hahaa shit succes. Barca tijdperk is over.

11 juli 2022 om 15:57

Barca is juist lekker bezig met het aantrekken van Raphinha en het verlengen van Ousmane Dembele ook hebben ze Christensen en Kessie transfervrije aangetrokken en hebben ze nu een complete aanval met Fati - Aubameyang - Raphinha, ook defensief staat het goed met Araujo - Christensen en Piqué achter de hand, enige wat nog erbij moet is een rechtsback en dan staat er een team dat om de titel mee gaat doen.

11 juli 2022 om 16:05

Sinds tijde een van de meest kinderachtige reacties die ik gezien heb hier. In een vorig topic zag ik een discussie tussen Gomes1 en nog iemand, daarin werden goede argumenten van beide verteld en daar ging het erop, maar wel met respect. Barcelona komt terug, daar is het een te grote club voor maar de manier waarop daar kun je twijfels bij hebben (heb ik ook), maar breng het aub op een normale manier.

11 juli 2022 om 16:05

Ja lekker nog een aanvaller halen terwijl je maar 1 linksback hebt en 1 rechtsback(dest) en sergi roberto die niet eens een natuurlijke back is. Goed bezig met je budget hoor

11 juli 2022 om 16:09

Raphinha is nog niet aangetrokken Al-Ahly. Ik twijfel of dat er werkelijk in zit.

11 juli 2022 om 16:41

Lekker bezig Alahly? Ik mis Torres in je lijstje, weet je wel, die dure winteraankoop die er doorheen gedrukt werd? Waar is hij gebleven?

11 juli 2022 om 16:52

Ferran en dembele achter de hand. Ze hebben wel een andere links en rechtsback nodig!

11 juli 2022 om 18:14

Barca tijdperk is over? Wat bedoel je daarmee precies? Nooit meer landskampioen worden? Ik geef ze een hele goede kans op de titel aankomend seizoen. En een under dog positie op de CL

11 juli 2022 om 16:07

Heeft echt wel ziin waarde gehad hoor.

11 juli 2022 om 16:48

@alahly met welke toppers wil je barca laten doorgoeien dan? Zo veel bijzonders speelt er niet meer door het wanbeleid dat daar gebeurd.
Als jij een segi roberto een pique en dat soort spelers echte toppers noemt kijk jij ook niet vaak barca. En daarbij komt hij heeft het in dat half jaar beter gedaan dan de backs die ze al hadden dus.

11 juli 2022 om 19:09

Zelden zulk dom gelul gelezen. En dat zegt iets op dit forum.

11 juli 2022 om 19:52

Kijk eens naar de duimpjes die jij krijgt met je onzin-reactie en kijk naar de duimpjes die de reageerders krijgen met hun logische en terechte reacties. Need I say more? Wát een onzin kraam jij uit, zeg. Pffff....🙄

Zeg dan ook inhoudelijk concreet hoe of wat. Daar zou hij ons (de buitenwereld) veel meer een plezier mee doen. Dat het financieel en qua beleid vanaf 2015 alleen maar minder is geworden (en zorgelijker), kan zelfs Stevie Wonder zien.

Beetje ongelofelijk en doodzonde dat deze clublegende nooit echt een waardig afscheid heeft gekregen. Is weggestuurd zonder deftige reden toen hij nog 32 jaar was en wordt vervangen door prutsers zoals aleix vidal en nelson semedo en dit terwijl alves met assists strooide in de ucl met juve en daarna nog met psg. Nu komt hij terug en is hij je beste rechtsback en speelt hij bijna gratis. Besluit: we doen je weg en we verlengen sergi roberto. Lachwekkend

11 juli 2022 om 15:49

Alves is een legende heeft dit seizoen ook aardig bijgedragen. Maar werd bij tijd en wijlen ook links rechts voorbij gelopen vanwege zijn motoriek. Logisch ook word ook al weer 40 jaar oud.

Niet verlengen met hem is naar mijn mening de juiste keuze. Maar verlengen met Roberto al heeft hij de helft ingeleverd is wel een blunder van Xavi vooral.

11 juli 2022 om 15:52

Jij weet toch ook wel dat de contractverlenging van Sergi puur politiek is omdat het een Catalaan is, ze willen ook de Catalaanse identiteit erinhouden voor hun ultra Catalaanse achterban, doen meerdere clubs.

11 juli 2022 om 16:08

Men moet gewoon hopen dat Xavi 3-4-3 gaat spelen met 3 echte centrale verdedigers/mandekkers. Dan ben je meteen van het probleem op de matig bezette rechtsback positie af. En volgens mij komt een Christensen dan ook beter tot z'n recht (als ik alle Chelsea supporters hier op VZ moet geloven). Christensen, Araujo en de keuze uit Eric Garcia, Piqué of een eventuele aankoop? Dan zou ik het best voor een linkspoot gaan. Badiashile? Ook stuk goedkoper dan Koundé. Pau Torres? (te duur vermoed ik). Mika Marmol is een groot talent uit de eigen cantera, wellicht dat hij kansen krijgt.

Uiteraard het middenveld niet op een lijn. Kessie en Busquets meer vanuit de controle en Gavi en Pedri ervoor als creatieve/aanvallende middenvelders die de aanval in stelling moeten brengen.

Ter-Stegen
Christensen
Araujo
aankoop?
Gavi
Busquets
Kessie
Pedri
Raphinha
Lewa?
Ansu Fati
11 juli 2022 om 17:21

Het lijkt mij dat zovel Gavi als Pedri niet geschikt zijn om aan de flank te spelen in een 3-4-3 systeem omdat hierbij de flankspelers o.a. veel mee moeten verdedigen en ook in staat moeten zijn om direct om te schakelen en veel meters te maken en voorzetten te geven. Deze 2 spelers komen veel beter tot hun recht in de as van het veld waarin hun techniek, overzicht en passing veel beter tot hun recht komt.

11 juli 2022 om 19:27

Ernesto,

Dan had je m’n tekst ook moeten lezen en niet alleen de opstelling bekijken. Het is dus geen lijn maar een “vierkant”. 2 controleurs in Kessi en Busquets en 2 aanvallende spelers korter naast elkaar voor. Net zoals de nummer 8 en 10
Positie bezet zijn in een 433 met de punt naar achter.

11 juli 2022 om 20:56

Roberto wordt niet alleen bij tijd en wijle voorbijgelopen, maar continu. En Dest? Die kan zich nog niet eens langs Dani Alves in de basis knokken. En nog zijn er die roepen dat hij blij mag zijn dat hij een contract kreeg. Met zijn 39 jaar nog altijd beter dan elke speler die op rechtsback kan spelen bij het huidige Barcelona, behalve Araujo dan. Maar die heb je dan weer hard nodig in het centrum. Minqueza, Roberto, Dest, Christensen, ze verbleken allemaal op rechtsback vergeleken bij deze Dani Alves.

11 juli 2022 om 16:33

Hij wilde wel zelf weg 6 jaar geleden he. Hij had alles gewonnen met Barcelona wat er maar te winnen viel, dus wilde hij een nieuwe uitdaging aangaan. Maar de manier waarop hij is vervangen en ook nu dus ook definitief van de hand is gedaan is achterlijk. Barcelona is bizar slecht bezig.

Voelt beetje als een open door wat Dani Alves hier zegt.

Respect op 39 jarige leeftijd nog profvoetbal spelen op hoog niveau. Niet netjes om op je werkgever die je salaris heeft betaald af te geven.

Ik denk dat Dani Alves gewoon van binnen uit de club heeft gezien en nu aanstipt dat er een wanbeleid werd en wordt gevoerd. Hij zegt dit niet voor niks en geeft ook nadrukkelijk aan dat hij het daarbij niet over zichzelf heeft. Alves houdt van deze club, het is geen natrappen. Maar hij is ook niet gek, hij ziet dat het al heel lang volkomen mis gaat. En moeten daar nu nog voorbeelden van worden gegeven ? Kom nou, de hele wereld ziet toch wat Alves ziet ?

11 juli 2022 om 16:34

Dan nog hang je in mijn ogen de vuile was niet buiten maar hou je dit binnenskamers.

@repelsteel76, Alves is niet meer in dienst bij Barca en wordt nu om zijn mening gevraagd door een journalist van the Guardian. Ik zou niet weten waarom hij zijn mening dan niet mag geven. Hij kan zich ook van de domme houden maar wordt dan uiteraard niet serieus genomen.

@repelsteel76, Alves is niet meer in dienst bij Barca en wordt nu om zijn mening gevraagd door een journalist van the Guardian. Ik zou niet weten waarom hij zijn mening dan niet mag geven. Hij kan zich ook van de domme houden maar wordt dan uiteraard niet serieus genomen.

Hij heeft geen ongelijk alleen jammer dat hij geen concrete voorbeelden geeft

100 (!) assists als rechtsback? AB-NOR-MAAL. Ik wist dat hij goed was, maar dit is toch niet normaal meer?

Er zitten idd rotte appels in de club, maar het blijft een mooie club hoe je het draait of keert. Daar doen een paar pipoos niks van af. Zouden mensen hier ook eens moeten begrijpen voor ze altijd kinderachtige comments plaatsen over een club. Nutteloos. En ja Dani, nooit echt een liefhebber van hem geweest want kon echt veel fouten maken maar was onder Pep enorm waardevol op de flanken. Wat een mooi team was dat ook, gaan we nooit meer meemaken.

Beetje over zijn top heen. Denk dat Brazilië beter voor hem is dan Europa.

En ff dat honderd assist mannetje. Ik weet niet hoe oud je bent? Maar vergeleken met cafu vroeger stelt hij niet veel voor. Hij was top bij Sevilla en eerste jaren barca maar als je eerlijk bent al jaren niet. Hij was naar Sao Paulo en speelde daar rechtshalf en ging die tien opeisen haha maar ze waren snel moe van hem daar

De reden dat het niet meer zo leuk is en bestuurlijk allemaal niet zo soepel meer gaat als vroeger heet economische realiteit. In zijn hoogtijdagen kregen Alves en zijn teamgenoten allemaal een salaris van tientallen miljoenen betaald met geld dat er niet was, dan is het makkelijker opereren. Nu moet het bestuur keuzes maken en dat is Alves nier gewend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren