Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als je dat niet ziet bij Frenkie de Jong, mankeert er wat aan je ogen’

Laatste update:

Frenkie de Jong maakt de afgelopen maanden indruk, maar de middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal kan nog niet iedereen bekoren. Henk Hoijtink, journalist van Trouw, temperde de euforie onlangs wat door te stellen dat De Jong nog niet ‘bepalend’ is geweest. Kees Kwakman is het echter niet eens met de analyse van Hoijtink.

“Als je niet ziet dat Frenkie de Jong beslissend is bij het Nederlands elftal en Ajax, dan mankeer je wat aan je ogen”, reageert de oud-middenvelder bij FOX Sports. “Er wordt gezegd dat het wel meevalt met hem. Nee, het valt niet mee. Het is zijn taak om de bal achterin op te halen en het opbouwende gedeelte te verzorgen. De Jong doet dat op zo'n manier dat jongens verder op het veld in stelling worden gebracht.”

Met de kritiek dat De Jong ‘te laat’ is doorgebroken kan Kwakman dan ook niet zoveel: “En dan wordt er gezegd dat hij al 21 is en nog niet bij een topclub speelt... Modric was 22 toen hij nog bij Dinamo Zagreb speelde”, sluit hij af. De Jong hervat de Eredivisie zaterdagavond met zijn club, als de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma staat.

Ben jij het eens met Kees Kwakman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hmm Modric bleef inderdaad ook tot relatief oude leeftijd in zijn eigen competitie spelen, maar loodste Zagreb toen wel naar oa 3 landskampioenschappen. Verder beste speler en grootste talent van de competitie. Dus dat is wel iets anders dan Frenkie.

18 oktober 2018 om 07:48

Mwa, scorebordjournalostiek aangezien Zagreb echt totaal geen tegenstand heeft in de eigen competitie.

18 oktober 2018 om 08:14

Zagreb heeft inderdaad nauwelijks weerstand, maar dat betekent juist dat wat Frenkie nu doet, moeilijker is in de zwaardere Eredivisie dan wat Modric deed in de veel mindere Kroatische competitie. Dan kun je dus juist hopen dat Frenkie het niveau van Modric kan halen.

18 oktober 2018 om 09:37

Dat is dus ook wat Dr.mario bedoelt

18 oktober 2018 om 12:49

Hoeveel tegenstand heeft Ajax dan zoveel meer dan Zagreb?

18 oktober 2018 om 18:10

Sinds de (her)invoering van de Kroatische competitie in 1992 is Dinamo 19 keer kampioen geworden, nummer 2 Hajduk Split werd 6 keer kampioen waarvan de laatste keer was voor dat Modric doorbrak. In diezelfde periode werd PSV 13 keer kampioen en Ajax 10 keer. Je kunt dus wel stellen dat Ajax stukken meer tegenstand heeft in de nationale competitie dan Dinamo ja!

18 oktober 2018 om 08:09

@marocberkane

Frenkie is ook het grootste talent van competitie, en de Eredivisie is een veel betere competitie dan de Kroatische competitie.

18 oktober 2018 om 08:15

Ik heb het over de officiele prijs die daarbij hoort en volgens mij heeft hij die nooit ontvangen.

18 oktober 2018 om 09:37

Nou nou, lichtjes overdreven.. Nadat Modric vertrok in 2008 werd Dynamo nog 8 keer op rij kampioen zonder hem, "loodste" lijkt me dus stemmingmakerij, ze zijn gewoon ver- en veruit de succesvolste club in Kroatië en winnen nagenoeg altijd de titel. Beste speler van de ED is Frenkie zeker nog niet maar voor grootste (meest veelbelovende) talent komt hij wel in aanmerking opzich lijkt me. Nu wil ik niet claimen dat Frenkie hetzelfde gaat bereiken als Modric want die kans is erg klein maar hoe jij het stelt is ook weer overdreven.

Mensen die de artikelen over Frenkie zat zijn moeten zich vast wel kunnen inbeelden hoe vermoeiend opmerkingen daarover zijn. Daar zijn er namelijk nog 10x zo veel.
- Kees heeft volledig gelijk wat mij betreft. Sommige mensen zien alleen dat je bepalend bent als je scoort of assists geeft.

VZ moet het hebben van clickbaits, mensen clicken op alle artikelen van Frenkie om te melden dat ze vinden dat het teveel artikelen zijn... Dat is dan toch niet zo slim van die mensen die erop blijven clicken?

On topic: Breekt ie door op z'n 17e en is ie weg op z'n 19e is het ook weer niet goed. Wat is er tegenwoordig toch mis met het journaille? Eigenlijk kun je het in de ogen van journalisten nooit goed doen. Vroeger werd er nog onderzoek gedaan, feiten benoemd en op basis daarvan een objectief artikel geschreven, waarin het laten blijken van je eigen mening als journalist scherp werd veroordeeld. Ik zal we een ouwe zak zijn (ben in de dertig), maar dit is toch gewoon het niveau van story of privé?

18 oktober 2018 om 08:06

Het is gewoon zo dat de eredivisie tegenwoordig een echte opleidingscompetitie is. Dus er zijn zelfs enkele spelers van 16 of 17 die gewoon wekelijks spelen (van de Berg, Boadu, Pierie vorig seizoen). Een leeftijd van 18/19/20 is eerder norm dan uitzondering. Ook voor de minder groter talenten.
Dan is het toch best opvallend dat iemand waarvan gezegd wordt dat het het grootste talent is zo relatief laat doorbreekt. Dat mag dan best benoemd worden.

18 oktober 2018 om 08:16

De Jong en Van De Beek hadden Klaassen voor zich. Aanvoerder en Speler van het jaar. Die speel je natuurlijk niet zomaar uit de basis. Beide spelers werden gezien als de opvolger van hem. Die slag lijkt nu gewonnen te zijn door Frenkie de Jong.

18 oktober 2018 om 08:16

Heb je volkomen gelijk in. Voor Nl begrippen is 20 (vorig jaar is hij echt doorgebroken, echter blessures hebben dit verbloemd) natuurlijk oud. Gemiddeld breken de talenten met 17-18-19 door. 16 jarige zoals Gravenberch en Seedorf zijn ook in Nl uitzonderlijk. In het buitenland ben je met 23 en zelfs met 24 nog een talent. De relatie 21 jaar en nog niet bepalend geweest volg ik gewoonweg niet, want ook de talenten van 16-17 jaar die jij nemt zijn absoluut niet bepalend geweest.

Er worden door allerlei kenniers redenen bedacht waarom Frenkie overrated is. Natuurlijk iedereen heeft recht op z’n mening. Maar iedere reden waarom Frenkie overrated is kan naar de vuilnisbak. Wat Frenkie laat zien is ongekend en pure genialiteit. Iedere voetballiefhebber en kenner ziet dat.
De vergelijking met Bazoer gaat volledig mank, sjaah Bazoer had idd ook talent alleen veel minder unieke talenten dan Frenkie. Onvergelijkbaar.
Frenkie is al 21 waarom zit hij niet bij een topclub in t buitenland als die zo goed is (Hojtink + Leo driessen), is ook onzin natuurlijk, zegt namelijk niks over zijn kwaliteiten. Alsof een scout van Man City denkt: ‘hmmm 21 hij zit nog bij Ajax, hij speelt geweldig, maar die moeten we niet’...
Uhmm Frenkie heeft nog niks extras gebracht, onzin (!) hij brengt per wedstrijd 10/20 x middenvelders goed in stelling door zijn unieke kwaliteiten. Uhmm argument dat hij nog niks op grote podia heeft laten zien, pff zijn eerste wedstrijd voor oranje speelde Frenkie met enorm veel lef en bravoure in parijs. Op zn Frenkies! Een Franse journalist vroeg veelzeggend en verbouwereerd aan een nl’se journalist: ‘hoe kan het dat een debutant met zoveel lef en risico durft te spelen, was dit wel echt zijn debuut?’

Typisch Nederlands om een eigen talent als overschat af te kraken. Waarom?
Hij maakt al op zijn 21e indruk tegen de verse wereldkampioen Frankrijk en tegen de vorige wereldkampioen Duitsland!
Zoiets moet je juist koesteren na een tijd van kommer en kwel met het Nederlands voetbal!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren