Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als ik terug was gevlogen, was ik mijn been waarschijnlijk verloren’

Laatste update:

Luke Shaw werd onlangs voor het eerst sinds maart 2017 weer opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg, maar het had weinig gescheeld of de verdediger van Manchester United was jaren geleden al gestopt met voetballen. De linksback brak in 2015 door een tackle van Héctor Moreno in een Champions League-duel met PSV zijn been en vreesde toen voor het ergste.

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit aan stoppen heb gedacht. Ik heb veel complicaties gehad met mijn been en dat was echt het moeilijkste moment tijdens mijn carrière. Maar ik had veel goede mensen om me heen die me hielpen, veel goede vrienden en familie. Zij hebben me er doorheen geholpen”, legt hij uit in gesprek met verschillende Engelse media.

“Niemand weet dit, maar het scheelde weinig of ik was mijn been kwijtgeraakt. Ik heb dat nooit geweten totdat de dokter het mij zes maanden later vertelde. Ze dachten er nadat het gebeurd was over na om mij terug te laten vliegen en als dat gebeurd was, zou ik waarschijnlijk mijn been zijn kwijtgeraakt vanwege het ontstaan van bloedproppen en dergelijke.”

“Ik heb, en ik wil het er eigenlijk niet te veel over hebben, twee littekens op mijn been op de plek waar ze het open moesten snijden om die bloedproppen eruit te halen, zo ernstig was het”, vervolgt hij zijn verhaal. “Maar ik denk daar niet vaak meer aan terug. Ik voel me nu enorm sterk en mijn rechterbeen voelt net zo als hij deed voor de breuk.”

Vind jij dat Luke Shaw een basisplaats moet krijgen bij de Engelse nationale ploeg?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heftig! Mooi om te zien dat hij weer helemaal terug op niveau is. Om nog een beetje discussie aan te wakkeren: ik vond het een perfecte tackle van Moreno. Alleen heel ongelukkig hoe Shaw daarbij geblesseerd raakte

5 september 2018 om 07:55

Ik ook. Speelde de bal maar kwam met zijn andere been ongelukkig in botsing met Shaw. Ontzettend zuur voor hem maar Moreno kon niks anders met dat been.

5 september 2018 om 10:46

Ik herinner met deze ook niet als een verkeerde tackle. Maar de wedstrijd, even opgezocht, maar de wedstrijd na deze maakt hij wel een smerige tackle, en vandaar dat het plaatje slager aan hem is komen te hangen..

Net toch nog maar even teruggekeken, maar zijn andere been is wel echt verkeerd.. denk niet dat het de bedoeling was maar de tackle was wel echt verkeerd uitgevoerd..

5 september 2018 om 12:53

@jipo25 Een perfecte tackle resulteert niet in dit soort beenbreuk. Misschien was het reglementair, maar perfect lijkt me niet het goede woord. En zelfs dat reglementaire kun je betwisten. Ik hoorde iedereen roepen dat voetbal wel wat mannelijker was. Dit was imo net iets te mannelijk. En voor de rest natuurlijk heel veel pech, want geloof zeker niet dat dit de intentie was.

5 september 2018 om 14:14

@Dante: met perfect bedoelde ik eigenlijk ook reglementair, misschien niet zo'n handige woordkeuze van mij

Zo ongeofelijk heftig voor Shaw en des te knapper dat hij er zo uit is gekomen.

Het zou je ook maar gebeuren dat je tijdens een pot voetbal onbedoeld iemand zijn been breekt en het zo ernstig blijkt dat deze geamputeerd moet worden. Gelukkig is het allemaal goed gekomen!

Shaw is dit seizoen het absolute lichtpuntje bij United. Lukaku heeft ook alweer wat goals gemaakt, maar hoe Shaw zich heeft teruggevochten en ook nog eens goede wedstrijden speelt doet me goed.
Hij werd bijna weggepest, maar besloot te blijven en dat is een goede beslissing geweest.

Ik hoop voor Shaw dat het een mooi seizoen voor hem wordt.

5 september 2018 om 08:56

Hij werd helemaal niet weggespest. Jij moet maar is opzoeken wat hij allemaal over Mourinho zegt. Wat wij op tv zien was helemaal het tegenoverstelde van wat hij meemaakte. Het is welgekende tacktiek van Mourinho door speler onder druk te zetten en van hem meer te verlangen door hem te prikkelen en zeggen dat hij meer kan en meer moet laten zien. Shaw is niet kapot gegaan maar heeft zich terug in de ploeg gevochten en nu kan ik erop wedden dat hij als één van de eersten op de papier wordt gezet bij een wedstrijd want dat is echt Mourinho zijn tacktiek.

Fijn dat het toch goed is gekomen. Het was echt 1 van de meest ongelukkige momenten die ik gezien heb de laatste jaren. De tackle was opzich keurig op de bal maar hoe Shaw daarna geraakt wordt is pure pech. Helemaal nu blijkt dat hij dat been bijna kwijt was weten we pas hoeveel geluk hij nu heeft dat hij weer kan voetballen (en überhaupt normaal lopen).

Ik ben zo blij dat die jongen weer helemaal hersteld is en een hoog niveau weet te halen. Heerlijk drive naar voren heeft hij. Hopelijk trekt hij deze lijn door en wordt het een absolute topper! Het betekent dus ook dat we niet ook weer een nieuwe linksback hoeven te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren