Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Als ik dacht dat we het gat niet konden dichten, had ik niet bijgetekend'

Laatste update:

Feyenoord eindigde het afgelopen seizoen met het winnen van de KNVB Beker, de eerste prijs in acht jaar, en kan aankomende zondag weer een prijs pakken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelt in de Amsterdam ArenA tegen landskampioen PSV, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord hoopt in dit duel te kunnen laten zien dat het zich met PSV kan meten.

/

Vorig seizoen wilde Feyenoord graag meedoen om het kampioenschap, maar moest het door een dramatische reeks na de winterstop afhaken. PSV finishte uiteindelijk met liefst 21 punten meer, maar dat zegt Eljero Elia niet zoveel. "Als ik niet had geloofd dat we het gat konden dichten, had ik niet bijgetekend”, zegt de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“We hebben dezelfde groep als vorig seizoen, maar die negatieve reeks gaat deze groep nu nooit meer overkomen”, gelooft Elia. “Bij elke tegenslag raakten we in paniek en zag je ons instorten. Nu blijven we gewoon voetballen." Feyenoord won de Johan Cruijff Schaal/Nederlandse Supercup tot dusver twee keer, in 1991 en 1999. De wedstrijd om deze trofee werd vijf keer verloren door de Rotterdammers.

Denk je dat Feyenoord het gat met PSV kan dichten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er worden alweer veel woorden gewijd aan een eventueel kampioenschap. Leuke voorbereiding gehad, maar laat het nu maar eens zien als het er echt op aankomt. Er is een behoorlijk gehad tussen de basisspelers en de reserves. Dat kan nog wel eens lastig worden met Europees voetbal tussendoor. Een gat van ruim 20 punten dichten is nogal wat. We gaan het zien.

25 juli 2016 om 09:13

In dit bericht wordt er door Elia niks gezegd over een kampioenschap? Dus weet niet waarom jij er over begint

25 juli 2016 om 09:26

Als je het gat "dicht" sta je niet meer achter geloof ik?

25 juli 2016 om 10:06

Van 20 punten naar 3 punten achterstand heet in de voetballerij ook het gat dichten. Niet alles hoeft letterlijk genomen te worden natuurlijk.

25 juli 2016 om 20:55

Zie de reactie van clarkkent2. Hij snapt het.

25 juli 2016 om 10:03

Ik denk dat iedereen weer op 0 punten staat zometeen bij start van het seizoen. Dan kun je vooraf kijken naar de sterkte van de selectie, maar verder is het afwachten.
Wat ik alleen bij Feyenoord niet begrijp en al helemaal niet bij de heer Elia is dat ze niet een beetje terughoudendheid in de media betrachten.
Laat anderen maar praten, train hard en goed met elkaar en veraas PSV en Ajax door vanaf het begin van het seizoen te knallen.
Ik begrijp gewoon niet goed waarom ze zichzelf bijna in een favorietenrol praten. Juist in de Kuip zorgt dit voor veel te hoge verwachtingen en dat zorgt weer voor belachelijk hoge druk.
En ik zeg juist elia, omdat hij iemand is die de afgelopen jaren nog nooit lange tijd constant heeft gepresteerd.

Al zou Feyenoord winnen komende wedstrijd tegen Psv, dat is geen bewijs dat het definitief is aangehaakt. Een momentopname is het zeker, maar om kampioen te kunnen worden zul je toch constant een goed niveau moeten halen. Vorig jaar is gebleken dat Feyenoord dat bij lange na niet haalt en voor hen is het te hopen dat ze, nu ze een jaar verder zijn, met die ervaring erbij dat wel kunnen.

Voor mij blijft PSV de absolute favoriet met Ajax als gevaarlijkste uitdager. Ook zij zijn weinig kwijt geraakt en als het spel van Bosz gaat werken, krijgt Ajax het alleen lastig in de toppers (psv, Feyenoord, Az).

PSV moet daarentegen zorgen dat het nu tegen de kleintjes ook de punten pakt en niet te veel punten verspeeld rondom de CL wedstrijden.

Al met al een spannend seizoen!

Ik vind dat Elia behoorlijk wat praatjes heeft voor een speler die middelmatig gepresteerd heeft bij Feyenoord tot nu toe.
De wedstrijd tegen PSV zie ik ze best winnen, omdat ik denk dat PSV er niet echt op gefocussed zal zijn om deze wedstrijd perse te winnen. De nadruk ligt bij PSV op een goede competitiestart.
Als je de Feyenoorders hoort praten, vinden ze dit echt een prijs die ze willen winnen..

25 juli 2016 om 08:05

Is ook best logisch dat de Feyenoorders dat vinden. Je kan beter ergens om spelen dit weekeinde dan thuis zitten en niks doen.

25 juli 2016 om 09:27

PSV is gefocussed op een goede competitiestart, daarvoor zijn (oefen)wedstrijden een belangrijk middel om je goed voor te bereiden op deze wedstrijd. Zowel voor Feyenoord en PSV is dit een mooie oefenwedstrijd om te kijken waar beide ploegen staan. Verder denk ik dat PSV deze prijs gewoon wilt winnen, ookal heeft het weinig waarde. Als topclub moet je toch streven naar iedere prijs, hoe groot of klein deze mag zijn.

25 juli 2016 om 18:29

Ik denk dat je de waarde van deze prijs onderschat dit jaar.
Het jaar dat Cruijf komt te overleiden.
Is toch extra speciaal om die te pakken dit jaar dan.

dromen mag altijd.. maar elia is middelmaat geen kampioensmateriaal.
Maar beetje bij beetje komen ze er weer bovenop, want schat ze dit jaar hoger in als ajax

25 juli 2016 om 08:36

Wat maakt het verschil van 20 punten goed? Waardoor Feyenoord boven Ajax staat

25 juli 2016 om 08:47

ik gok het natuurlijk. maar momenteel is het bij ajax een puinhoop en in Rotterdam wat meer rust

25 juli 2016 om 09:18

19 punten met Ajax. Of we het goed maken weet ik niet, maar het blijven schermen met het puntenverschil aan het einde is een beetje simpel. Feyenoord heeft de punten niet verspreid over het jaar verspeeld, het had een dramatische reeks, nog nooit zo slecht gepresteerd. Je mag er natuurlijk vanuit gaan dat Feyenoord dit jaar weer zo'n reeks zal hebben, maar erg realistisch lijkt het me niet. En hoe ver blijft Ajax voor als Feyenoord niet 7 keer verliest in een serie?

25 juli 2016 om 09:48

Maar om Feyenoord nu al hoger in te schatten dan Ajax...
Beide selecties redelijk intact gebleven. Beide zijn wat versterkt, maar zie niet waarom het verschil (of eigenlijk het ontbreken van verschil) nu niet meer aanwezig zou zijn.
Ja Ajax heeft een uiterst beroerde voorbereiding gehad, zegt uiteraard wel iets. Maar ook weer niet zo veel.

Het is verder inderdaad onwaarschijnlijk dat Feyenoord het eigen negatieve record gaat verbreken, maar het is geen garantie dat ze ineens wel 7 a 8 wedstrijdje meer gaan winnen dan vorig jaar. Ik hoop dat het verschil kleiner wordt (niet kleiner dan 0 uiteraard hahah) en dat het een mooie titelstrijd wordt tussen 3 teams. Voorlopig staat PSV er in ieder geval het beste voor. Al moet bekeken worden hoe het verlies van Bruma opgepakt wordt.

25 juli 2016 om 10:02

Ik waag me nog niet aan een prognose verder, maar dat Feyenoord dichter naar Ajax zal toegroeien lijkt me vrij waarschijnlijk. Ze waren buiten die serie eigenlijk best stabiel en de onderlinge ontmoetingen toonden ook weinig verschil. Vorig jaar zag ik PSV als enige titelkandidaat, maar kwam Ajax nog erg dichtbij. Dit jaar zegt mijn gevoel hetzelfde, PSV stevent op de titel af, Feyenoord en Ajax strijden om plek twee. Maar ja, laten we eerst maar eens wat potjes afwachten. Dat er vertrouwen bij Feyenoord is snap ik wel, ze hebben zich versterkt en een goede voorbereiding gehad. Maar PSV zal normaal gesproken beter moeten zijn, die hebben immers, net als Ajax, veel meer geld.

25 juli 2016 om 10:14

Dat de achterstand misschien wat kleiner zal worden lijkt me waarschijnlijk maar ik denk niet dat het echt een strijd om plek 2 zal worden. Ajax en PSV zijn gewoon beter want ze zijn in elke linie gewoon sterker. Alleen de keepers zijn gelijkwaardig maar met de blessure van Vermeer heeft Feyenoord een serieus probleem omdat hij toch wel de nodige punten voor Feyenoord heeft gepakt en Jones toch wel een aantal klassen minder is. PSV en Ajax hebben gewoon spelers als Guardado, Willems, Klaassen, Veltman, Tete, de Jong, Propper, Moreno, Milik, Bazoer, Zoet, Cillessen etc. dat zijn spelers waarvan je nou echt kan zeggen dat die wel een niveautje hoger kunnen dan hun huidige club bij Feyenoord heb je die spelers niet echt naar mijn mening. Feyenoord heeft 11 redelijke spelers maar er is nou niet echt een ster speler! Ook deze Elia is gewoon geen uitblinkende speler in de eredivisie en de enige die eigenlijk nog uitzonderlijk presteert is Kuyt maar alle andere spelers halen vergelijkbare statistieken met spelers van Heracles of Nec. Feyenoord onwaardig dus!

25 juli 2016 om 10:20

Ben ik het niet mee eens. Bazoer steekt in dramatische vorm, daar heb ik veel liever El Ahmadi staan. Met potentie is hij wellicht beter, maar van potentie kan de kachel niet roken. Klaassen vind ik eerlijk gezegd ook niet heel bijzonder, met Kuijt op die plek hebben we een speler die vaker scoort, wellicht minder assisits (dat weet ik niet), maar ook veel inzet en veel drive naar voren. Tete en Karsdorp vind ik maar net wat je nodig hebt, heb je een stopper nodig of eentje met aanvallende impulsen, ik zou in ieder geval niet Tete voor Karsdorp ruilen. Veltman vind ik aardig op rechtsback, maar laat deze voorbereiding centraal weer zijn ouderwetse vorm zien. Ik denk dat Feyenoord daar niet iets minders heeft lopen. Rest Milik Jorgensen. Dat kan ik niet inschatten, Jorgensen maakt een goede indruk maar die moet ik vaker zien.

En je vergelijking met NEC of Heracles is lachwekkend, daar ga ik niet eens op in.

25 juli 2016 om 11:07

Bazoer heeft veel betere dingen laten zien dit seizoen dan El Ahmadi. Klaassen speelt sowieso op een andere positie dan Kuyt, daarnaast is hij beter dan elke middenvelder van Feyenoord en ook zijn zowat de helft van de goals van Kuyt penalty's. Daarnaast is Tete sowieso beter dan Karsdorp. Karsdorp is aanvallend sterk maar komt verdedigend gewoon tekort daarnaast zit Tete bij het Nederlands elftal en is hij een groot talent. Daarnaast vind ik het vrij dom dat je Veltman maar niets vindt terwijl bij jullie spelers als Botteghin en van Beek stukken slechter zijn, zeker Botteghin is Feyenoord onwaardig. Daarnaast zijn statistieken van spelers als Weghorst, Bel hassani, Limbombe, Santos, Foor etc. Niet veel minder of zelfs beter dan die van Feyenoord spelers op hun positie. Dus dat jij dat argument te lachwekkend voor woorden vindt is toch echt niet terecht.

25 juli 2016 om 12:56

Ik merk het al, weinig objectiviteit bij jou. Straks ga je hier nog betogen dat Helmond Sport in elke linie beter is. Je moet leren om feiten van mening te onderscheiden, je presenteert je mening als een feit, dat is vervelend discussiëren. Als ik jouw betoog zou volgen is het een godswonder dat Feyenoord slechts op 19 punten van Ajax zijn geëindigd, jij maakt ze tot gedoodverfde degradatiekandidaat.

25 juli 2016 om 13:30

Ik heb helemaal niets tegen Feyenoord dus ik ben redelijk objectief. Dit is inderdaad mijn mening net zoals jou meningen ook geen feiten zijn. Ook lijkt het mij helemaal niet gek om te beweren dat Ajax en PSV gewoon betere spelers hebben dat jij dat niet in kan zien is jouw probleem dan moet je niet zeggen dat ik niet objectief ben.

Wat een stel hier zeg, niet te geloven. De meest onzin argumenten worden er aangedragen, PSV zou deze prijs niet perse willen winnen, wij hebben alleen een spits en Ajax een paar goede aankopen,, Elia is middelmatig enz enz. Maar prachtig om te zien dat al die Ajacieden en PSVers die hier reageren gewoon als de dood zijn dat Feyenoord aanhaakt! Lol! Vorig seizoen was 1 seizoen, niet meer niet minder, jaren erboor deden we gewoon mee en was er amper verschil, maar houden jullie je allemaal maar vast aan dat zogenaamde mega grote verschil, echte kenners weten wel beter.. De bank mag nog wel een kwaliteitsinjectie maar de basis is gewoon niks minder dan PSV en sterker dan Ajax, en het feit dat voor de Ajacieden dit ook weten en merken en ze angst inboezemt is zo mooi om te zien voor een Rotterdammert!!

25 juli 2016 om 10:17

Hoe durf je te stellen dat Feyenoord maar 1 minder seizoen gehad heeft? Ze doen al jaren niet meer mee om de titel. Kampioenschappen behaal je op consistentie en dat heeft Feyenoord in geen jaren laten zien.

25 juli 2016 om 10:53

Jij bent de realiteit gewoon verloren! Feyenoord gaat niet aanhaken dat weten we allemaal. Over die spits hoor je goede dingen maar aan de andere kant zit je niet voor niks tot je 25e bij Kopenhagen dus er zo maar even vanuit gaan dat hij er meer dan 20 scoort lijkt me te voorbarig. Elia is daarnaast gewoon matig spelers als Larsson, Limbombe, Dos Santos hebben zelfs betere statistieken dan hem laat staan dat hij in de buurt kan komen van de statistieken van Locadia en Younes. Daarnaast heeft Feyenoord gewoon te weinig creativiteit en te veel matige spelers. Het lijkt mij gewoon duidelijk dat er bij PSV en Ajax meer kwaliteit op het veld staat en als dat volgens jou niet zo zou zijn daag ik jou uit een speler van Feyenoord op te noemen die in de basis bij PSV of Ajax zou staan.

25 juli 2016 om 14:51

De statistieken van Younes en Locadia... Die hebben echt precies allemaal de zelfde statistieken! alleen een paar assist verschil maar evenveel doelpunten en assist zo goed als het zelfde. Heel je argument kan dus al de prullebak in dat Elia minder is dan spelers van NEC bijv. dan zijn die van PSV en Ajax dus net zo min.....

Verder heeft PSV alleen een echt betere selectie op papier. Maar Ajax en Feyenoord hebben een prbleem op de Rechts buiten. Middenveld heb ik liever Kuyt op 10 dan Klaasen. Bazoer niet liever dan El Ahmadi, Gudelje wel liever dan Vilenha.

Nee Ajax en Feyenoord doen op paier echt niet veel voor elkaar onder. En de selectie van Feyenoord is alles behalve matig zelfs.

25 juli 2016 om 17:48

Dan kun jij niet zo goed rekenen denk ik. Locadia had afgelopen seizoen 8 goals en 13 assists in de Eredivisie en Younes 8 goals en 9 assists dat zijn echt wel betere statistieken dan 8 goals en 4 assists van Elia en niet een klein verschil zo als jij beweert. Daarnaast heeft Elia ook nog is bijna 400 minuten meer gespeeld.

Naar mijn mening zijn Bazoer en Klaassen gewoon beter maar goed dat is een discussie waar we niet uit gaan komen. Het middenveld van PSV en Ajax is gewoon sterker.

Daarnaast vind ik toch echt gewoon dat Feyenoord te veel matige spelers in hun selectie heeft zitten die toch regelmatig spelen. Veijnovic, Van der Heijden, Botteghin, Nelom, Toornstra, Kramer en Bilal.

En waar zou meneer Elia dan naartoe gaan? PSV en Ajax willen hem niet, in duitsland, engeland, frankrijk of spanje zal hij nooit terechtkomen bij een top vier ploeg. Wat zou je in hemelsnaam anders moeten doen Elia, fulltime balr?

Het gaat niet alleen om goals Pierre. Jorgensen is meevoetballend een stuk sterker dan Kramer. Met Kramer speelde je soms wedstrijden met 10 man op het veld, het scheelt dus wel degelijk een hoop.

25 juli 2016 om 10:36

Verkeerde topic

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren