Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als hij eerlijk moet zijn, voelt hij zich meer Nederlander dan Turk’

Laatste update:

Oguzhan Özyakup neemt het zondag met de nationale ploeg van Turkije op tegen Kroatië, maar hij had ook voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal kunnen kiezen. De 23-jarige middenvelder uit Zaandam besloot echter anders.

/

“Als hij voor de spiegel staat en eerlijk moet zijn, dan zal hij zeggen dat hij zich meer Nederlander voelt dan Turk”, zegt een bekende van Özyakup in een interview met Trouw. De krant schrijft dat de twintigvoudig international na zijn overstap van AZ naar Arsenal in 2008 niets meer van de KNVB hoorde, waarna hij voor Turkije koos.

“Ik weet nog dat zijn ouders daar helemaal niet op zaten te wachten, maar Oguzhan zei: 'Arsenal is mijn droomclub, ik ga daarnaartoe’”, voegt voormalig hoofd opleidingen van AZ Aloys Wijnker eraan toe. “Die vastberadenheid is tekenend voor hem. Hij wist al vroeg dat dit zijn kans was.” Özyakup ligt bij Besiktas nog tot medio 2018 vast.

Wat verwacht jij van Turkije - Kroatië?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik geef hem groot gelijk, hij zal ook best een gevoel voor Turkije hebben. Mensen die alleen maar een Nederlands paspoort hebben, snappen dat natuurlijk niet. Maar ik kan het me prima voorstellen. En je kunt niet zeggen dat hij ongelijk heeft natuurlijk....

11 juni 2016 om 12:20

Ik snap vooral weinig van jouw reactie.

Wel mooi dat hij meer gevoel bij Nederland heeft dan bij Turkije. Dit is toch het land waar hij opgegroeid en gevormd is.

11 juni 2016 om 12:36

Ik ben Nederlander, heb Nederlandse ouders en voel niets voor een ander land, maar als mijn vader Duitser, Turk, Ijslander of wat dan ook zou zijn zou ik me daar zeker aan verwant voelen. Zeker als ik de taal zou spreken, daar bekenden zou hebben, op vakantie zou gaan, familie die daar woont. Dan is het toch niet zo gek dat hij daar ook een band mee heeft?

11 juni 2016 om 12:39

De vraag; 'wat voel je je?' krijgen we 11 maanden in Nederland gesteld en die ene maand als we in Turkije zijn, stellen die koekenbakkers dezelfde vraag. Dan denk je bij jezelf 'jij mag OOK de pot op'. Als je snapt wat ik bedoel.

11 juni 2016 om 12:55

"Mensen die alleen maar een Nederlands paspoort hebben, snappen dat natuurlijk niet". Daarna geef je aan dat je volledig Nederlands bent en je je prima kan inleven...

11 juni 2016 om 13:04

Ik snap de verwarring: ik bedoel vooral aan te geven dat ik me voor kan stellen dat mensen met een dubbel paspoort voor 2 landen een gevoel kunnen hebben. Ik zelf heb maar 1 nationaliteit, dus ik kan dat gevoel niet aan den lijve ondervinden. Ik had me wat duidelijker moeten uitdrukken. Het valt me gewoon op hoeveel Nederlanders hier zo zwart/wit zijn. Als je in Nederland bent geboren, moet je je Nederlander voelen en niets anders. Dat ligt wel iets genuanceerder lijkt me zo

11 juni 2016 om 13:11

Maar waarom moet er perse 1 universeel begrip komen voor wat JIJ je voelt? Dat is toch voor iedereen anders? Stel je hebt 2 Mensen net Turkse roots die in Nederland zijn geboren. Een zegt 'ik voel me Turk', andere zegt 'ik voel me Nederlander'. Volgens het universele begrip wat iedereen probeert in te kaderen heeft dus 1 van deze jongens ongelijk. Waar slaat dat op? Iedereen kan en mag deze keus voor zichzelf maken toch? Laat iedereen nou zelf bepalen wat ze zich voelen en waar ze willen wonen, zou het allemaal zoveel makkelijker maken.

11 juni 2016 om 13:29

Volgens mij zijn we het al lang eens, als je alle reacties leest

11 juni 2016 om 14:34

Had ook niet onder deze reactie gereageerd maar onder die van God410 iets verderop. Voetbalzone en hun app -_-'

11 juni 2016 om 12:41

indd. De KNVB laat niet van zich horen dan snap ik dat je je kans pakt bij Turkije. Als de KNVB hiermee gewoon slimmer mee omgaat kan je zulke spelers wel behouden voor je land. Zelfde geldt voor Ziyech die uiteindelijk voor Marokko heeft gekozen omdat hij maar niets hoorde van de KNVB.

11 juni 2016 om 16:00

Ziyech heeft voor Marokko gekozen omdat hij voor Marokko wil spelen en niet voor nl daar had de knvb niks aan kunnen veranderen

11 juni 2016 om 16:30

Misschien moet je het filmpje van Ziyech met Van der Meijde bekijken voordat je onzin uitkraamt, Ziyech wilde wel voor het Nederlandse elftal spelen maar hij hoorde niks.

11 juni 2016 om 12:44

Hoe kan je hem gelijk geven als dit niet eens zijn eigen woorden zijn? Zogenaamd een bekende van hem zegt dit die niet eens bij de naam wordt genoemd. Zo is iedereen opeens een vriend van Ozyakup. Kan ik ook zeggen toen hij met mij op straat voetbalde was Turkije altijd nr. 1 hahaha. Raar dat Ozyakup dit zelf niet heeft gezegd voor de camera's.

11 juni 2016 om 12:56

Hoezo snappen mensen die alleen maar een nederlands paspoort hebben dit niet.
Wat een arrogante mening.

11 juni 2016 om 13:59

Hoezo arrogant haha?

Haha dat zagen we niet toen hij scoorde tegen Oranje . Nee het kan best waar zijn maar dat een zogenoemde 'bekende' dit zegt zou mij al storen als ik Oguzhan was.

11 juni 2016 om 12:31

Ik zou ook blij zijn als je wint van de nummer 3 van de wereld en vervolgens naar het ek mag. Dan vergeet je toch ook even dat je ook Nederlander bent lijkt me. Eigen belang is daarin veel belangrijker.

11 juni 2016 om 15:58

Je weet toch wel dat nl niet derde van de wereld is dat heb je toch ook wel door

11 juni 2016 om 12:35

heb je helemaal gelijk in. Dit zal in Turkije natuurlijk ook niet positief worden opgevangen. Ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit hoor maar als je eenmaal 3/4 jaar in turkije speelt wordt de binding met dat land natuurlijk ook groter. Oguzhan gaat binnen een aantal jaar een mooie transfer maken! ik ben benieuwd of die zich gaat laten zien op dit ek.

Ik snap die verhalen achteraf nooit. 'ik speel voor land A, maar ik voel me land B' of 'als land B eerder was had ik voor land B gekozen'. Maak gewoon een keuze en ga dan gewoon lekker je wedstrijdjes spelen. Om er daarna over te praten heeft geen zin meer en roept wellicht onnodige negatieve reacties op.

11 juni 2016 om 12:25

Hij heeft het ook niet zelf gezegd. Ik geloof er eerlijk gezegd ook geen bal van. Turken zijn nationalistischer dan iedereen. Het feit dat hij geboren en getogen is in Nederland verandert er weinig aan.

11 juni 2016 om 14:01

Het is ook een lulverhaal. In het Noord Hollandsdagblad staat ook een uitgebreid stuk over Ozyakup. Hierin leggen Messaoud, Rosheuvel en Madmar (beste vrienden van Ozyakup) uit hoe Ozyakup is en hoe zijn carriere is gelopen. Op het einde komt de vraag naar voren of Ozyakup nu een Nederlandse Turk is of een Turkse Nederlander: antwoord is dat Ozyakup Turk is en ook Nederlander. Geen keuze dus, hij heeft een gevoel bij beide. De keuze voor Turkije is zo gelopen omdat zij al naar hem informeerden toen hij nog bij Arsenal in de jeugd speelde. Hiddink heeft hem dus geholpen bij deze keuze (was destijds bondscoach van Turkije).

11 juni 2016 om 12:31

Hij is toch niet diegene die met dit lulverhaal komt aanzetten?

11 juni 2016 om 12:37

Klopt maar zijn reactie suggereert alsof oguzhan dit zelf heeft gezegd. Dat is denk ik wat hij bedoeld. En laten we eerlijk zijn een ''bekende'' beetje slap verhaal.

hier daar hebben we het probleem weer. de knvb laat weer eens niets van zich horen en zo kiezen spelers voor andere landen. dit gebeurde bij ziyech en is dus ookal bij deze speler gebeurd. wanbeleid knvb kijk in de spiegel.

Het probleem is dat de Turken die daar opgroeien heel anders zijn dan de Turken hier. Ik voel me zelf niet zo zeer meer Nederlander , maar ben wel een trotse Rotterdammer.. Denk dat we allemaal blij mogen zijn dat we hier zijn opgegroeid maar we moeten ook trots zijn op onze Turkse roots!

11 juni 2016 om 12:38

Maar je moet ook trots zijn op je Nederlandse roots!

Zie het als een bounty. Het witte gedeelte vertegenwoordigt Turkije en de buitenzijde van chocolade staat voor Nederland. Wat ben je dan eigenlijk?

11 juni 2016 om 12:43

Je bent een Nederlander als je hier bent geboren en getogen. Dus Nederlandse normen en waarde. Anders moet je in Turkije gaan wonen, toch?

11 juni 2016 om 12:55

En jij wordt genomineerd voor de meest simpele opmerking van het jaar.

Een bekende, wie is die bekende, wat is die bekende? Is het een familie? Is het een hater. Deze hele artikel, slaat echt nergens op.

11 juni 2016 om 12:58

Wt praat jij XD. Hoeveel spelers die niet in NL zijn geboren hebben voor NL gespeeld? Mensen hier denken alleen aan geboren dit dat maar carriere en kansen tellen ook. Mensen moeten niet doen alsof wanneer zij zelf daar zouden staan niet de keuze zouden maken als ze toch wel een band mee hebben. Als NL jou niet vraagt en je hebt een band met Turkije en familie en alles en etc waarom nier voor Turkije kiezen dan.

11 juni 2016 om 14:25

God410, door deze reactie toon je aan dat je niet empatisch kan denken. Jij bent hoogstwaarschijnlijk alleen Nederlands. Daarom is het eenvoudig om aan te geven dat je je Nederlands 'moet' voelen omdat je in Nederland geboren en getogen bent. A) geen enkele persoon kan haar geboorteland kiezen, dus het is geen bewuste keuze. Waarom kan in niet als beide door het leven? Had erg gehoopt dat Nederland en Turkije samen naar het EK zouden gaan. En dit is gemeend. B) ipv continue de vraag 'wat voel je je?' te stellen, kan je de vraag 'hoe voel je je?' even proberen. Jij zal mij nooit snappen omdat jij alleen in je eigen blikveld redeneert.

11 juni 2016 om 14:26

Je moet helemaal niks God410, waar slaat dat nou weer op? Als iemand zich meer Turk voelt dan Nederlander, dan mag dat. Jij hebt daar niks over te zeggen.

Nederlandse normen en waarden, ja die ken ik. Vrouwen achter het raam, pedo-partij, discriminatie, racisme. Mooie normen en waarden hebben we hier.

11 juni 2016 om 15:37

En is dat alleen het geval als je goed kan voetballen kijk naar de Marokkanen als ze iets negatiefs doen zijn het Marokkanen zodra ze goed iets positief doen noemen mensen ze Nederlanders ik noem dat hypocriet gedrag.

11 juni 2016 om 13:03

Je maakt zelf uit wat je bent. Je kan ook heel trots zijn op je turkse kant. Maar als je maar ook trots bent op je nederlandse kant. Persoonlijk voel ik mij nederlands. Maar als ik in italie ben voel ik mij italiaans. Dat is voor iedereen anders uiteraard.

11 juni 2016 om 14:27

Tuurlijk voel ik mij Turks! Ik ben er trots op. Als we Kroatië verslaan, ga ik toeteren! Maar dat betekent inderdaad niet dat Nederland niks voor mij is. Anders waren mijn (groot)ouders hier nooit gekomen. Dit zijn harde feiten.

11 juni 2016 om 14:31

Dat is een vraag die hij zelf moet beantwoorden. Ik zie mijzelf als een Nederlander met Turkse roots maar misschien zie jij jezelf als een Turkse die woont in Nederland. Is allemaal prima zolang je maar respect toont voor je afkomst en zeker respectvol bent naar de omgeving waar je in woont.

Het zou een mooi gebaar zijn als Oguzhan óók de Nederlandse vlag zou dragen, als Turkije het erepodium bereikt.

Ik geloof er overigens niet in dat je per se Turks óf Nederlands moet zijn. Je kan ook van beide landen houden, de beste eigenschappen van beide culturen overnemen en de juridische nationaliteit van beide landen bezitten. Het één sluit het ander niet uit.

11 juni 2016 om 14:29

Wanneer hij op het ereplatform komt te staan, mag hij zelfs de vlag van Mozambique meenemen.......

11 juni 2016 om 14:38

Gelukkig zal Oguzhan nooit voor zo'n dilemma staan.

Mensen maar klagen over Ziyech die niet voor Nederland speelt, maar ik vind het een veel groter gemis dat Özyakup niet voor Oranje speelt. Erg goede speler die ook al meer heeft laten zien dan Ziyech.

Groot gelijk oranje staat er inmiddels om bekend goeie spelers mis te lopen

Maakt niet uit wat hij zich voelt, het is een topvoetballer en we mogen blij zijn dat hij voor Turkije speelt. Nederland is wel twee grote talenten misgelopen, Ziyech en Özyakup. Ze hadden hun beide heel goed kunnen gebruiken, Ziyech waarschijnlijk meer dan Oguzhan.

Je kan wel zeggen dat hij de juiste keuze heeft gemaakt, wij (Turkije) zijn in het EK en Nederland niet en de jeugd van Turkije wordt steeds beter zoals emre mor,ahmet calik,yunus malli etc. Ik ben in Nederland geboren maar ik voel me meer een Turk dan een Nederlander IMO

11 juni 2016 om 18:36

Nederlands geboren talenten kiezen meer voor hun eigen land de laatste tijd zoals ju Ziyech en Ozyakup dat komt volgens mij omdat deze talenten zich hier niet een Nederlander kunnen noemen omdat racisme best wel groeit in Nederland

Trots op deze jongen, heeft op jonge leeftijd gekozen voor Arsenal wat hem een betere speler heeft gemaakt. Zijn transfer naar Besiktas had niet beter kunnen uitpakken. Heeft ook daar een mooie ontwikkeling meegemaakt en is na deze EK rijp voor een mooie transfer naar een top club in Europa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren