Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacied Naci Ünüvar neemt definitieve beslissing over interlandloopbaan

Laatste update:

Zaandammer Naci Ünüvar komt voortaan uit voor Turkije. De negentienjarige middenvelder annex buitenspeler maakt via Twitter zijn definitieve keuze bekend. Ünüvar, die tientallen keren uitkwam voor de jeugdelftallen van Oranje, kiest dus toch voor een interlandcarrière bij Ay-Yildizlilar. Wel bedankt de contractspeler van Ajax de KNVB voor alle mooie jaren. Ünüvar won in 2019 het EK Onder 17 met Nederland.

Ünüvar, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Trabzonspor, maakt zijn keuze vrijdagavond bekend middels twee tweets. In de eerste tweet bedankt hij de Nederlandse voetbalbond en zijn oud-teamgenoten. “Trots en dankbaar voor alle prachtige momenten met OnsOranje. Het was een grote eer om het Oranje-shirt te mogen dragen. Ik wil alle trainers, de staf en mijn teamgenoten bedanken voor de goede tijden.” Een minuut later volgde een aankondiging in het Turks.


“Ik heb met trots besloten om de Maansterren te vertegenwoordigen”, begon Ünüvar zijn mededeling. “Als Allah het wil zullen we vele successen behalen met het Turkse nationale team!” Ünüvar, wiens ouders eveneens in Nederland geboren zijn, is bezig aan een tegenvallend seizoen in de Süper Lig. De rechtspoot kwam pas in elf officiële wedstrijden in actie voor Trabzonspor, waarin hij goed was voor drie doelpunten en één assist. Na het seizoen keert Ünüvar hoogstwaarschijnlijk terug naar Amsterdam, daar de Turken geen optie tot koop hebben.


Met zijn keuze kan Ünüvar bij een eventueel debuut in de voetsporen treden van meerdere in Nederland geboren Turken. Onder meer Rotterdammer Halil Dervisoglu, Haarlemmer Orkun Kökçü, Nijmegenaar Ferdi Kadioglu, Enschedeër Deniz Türüç en Apeldoorner Ugur Yildirim gingen hem voor. In zijn geboorteplaats Zaandam heeft Ünüvar ook een voorganger, in de naam van Oguzhan Özyakup. In de wijk Poelenburg is de middenvelder van Fortuna Sittard razend populair. Er is zelfs een veldje vernoemd naar de 43-voudig international.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Aan de bal echt een hele goede speler, nu zegt fysiek en lengte niet zoveel maar ik moet het nog maar zien met Unuvar hoe hij zich gaat ontwikkelen.

17 maart 2023 om 19:52

Het zegt steeds meer. Je moet echt ontzettend goed zijn wil je het met een slecht fysiek maken. Dat je klein bent maakt in principe niet veel uit, maar hij heeft volgens mij niet de acceleratie en sprintsnelheid die je nodig hebt voor de flanken. Hij moet een middenvelder of nr 10 worden, maar daarvoor moet je wel de meters kunnen maken en verdedigend een steentje bij kunnen dragen. De vraag is of hij dat kan. Als hij dat kan, kan hij heel ver komen want hij speelde eigenlijk altijd met oudere spelers en was nog steeds de beste. Vorig seizoen echt een heel goed seizoen voor jong Ajax als 18 jarige.

17 maart 2023 om 19:57

Klopt als een bus. De ouderwetse 10, de trequartista's, dat kan allemaal niet meer. Je kunt nu niet alleen teren op de aanval.

17 maart 2023 om 20:13

Een ouderwetse 10 is al jaren uitgestorven, helaas. Ben zelf altijd gigantisch groot fan geweest van de ouderwetste 10, maar de afgelopen 6 à 7-jaar is gewoon gebleken dat zo'n ouderwetse nummer 10 aan het uitsterven is. De laatste drie spelers die mij binnenschieten en die echt ouderwetse nummers 10 waren, waren James Rodriguez, Isco en Mesut Özil en die 'verzopen' de laatste jaren.

Hebben ook zeker hele goede jaren gehad als ouderwetse 10, ik denk tot ongeveer 2015 of 2016. Özil misschien wel iets langer en Isco volgens mij ook nog wel, maar dit waren denk ik de laatste klassieke nummers 10. Iemand als Ziyech is in principe ook een klassieke nummer 10, maar die heeft zichzelf ontwikkeld en aangepast naar een speler die in een vrije rol vanaf de vleugels kan spelen en floreerde daar bijvoorbeeld gigantisch bij Ajax en FC Twente (bij Chelsea helaas minder).

Over Ünüvar: het is zijn goedrecht om voor Turkije te kiezen. Zelf vind ik het nou nooit zo'n gigantisch probleem. Ja, hij heeft heel zijn jeugdopleiding hier in Nederland gehad en weet ik veel wat allemaal. Maar dat is hetzelfde als dat ik jarenlang hier in Nederland gestudeerd heb en vervolgens naar New York vertrek om daar te gaan werken voor een of andere organisatie.

Zijn uiteraard dan ambities die je hebt, maar ook persoonlijke overwegingen die je daarin meeneemt. Want zoals iedereen hier klaagt dat hij heel zijn jeugdopleiding hier heeft gehad, zijn ouders zijn waarschijnlijk in Turkije geboren en hebben alles opgegeven om hier in Nederland te komen wonen en hebben dus net zo goed waarschijnlijk kunnen profiteren van bepaalde dingen in Turkije om vervolgens voor een beter leven (neem ik zo aan) te gaan in Nederland.

Dus ja, zoiets heeft altijd twee kanten en daar maak ik mij persoonlijk nooit zo druk om. Maar jammer dat Ünüvar het moeilijk heeft bij Trabzonspor. Was in de jeugd bij Ajax ook altijd onwijs goed, maar vond het sowieso al apart dat hij verhuurd werd aan Trabzonspor. Ik had liever gezien dat hij aan een club uit Nederland verhuurd zou worden, aan pakweg FC Twente maar ook bijvoorbeeld een team als Sparta Rotterdam.

En dan niet voor 1-jaar, maar dan voor 2-jaar of 1-jaar met een optie voor nog 1-jaar (waar de bal dan vooral bij de club ligt die hem zou huren en niet dat Ajax hem dan na 1-jaar terug zou halen door middel van de optie). Hij is nog altijd maar 19, dus in principe kan het nog altijd. Het is ook wel jammer voor hem dat Heitinga nu trainer van Ajax 1 is, want ik denk dat als Ünüvar nog bij Ajax was momenteel dat hij sowieso kansen had gekregen in Ajax 1 onder Heitinga aangezien Heitinga een groot fan van hem is en ook al met hem heeft samengewerkt bij Jong Ajax en Ajax onder 19.

17 maart 2023 om 21:42

Als je de tekst goed gelezen had.. Zijn ouders zijn hier geboren

17 maart 2023 om 23:28

Over het hoofd gezien. Via de mobiele app krijg je middenin de tekst ineens een soort link van de twitter van Unuvar te zien, wat niet werkt. Maakt de tekst ietwat onoverzichtelijk.

Al een domme keuze voor Trabzonspor en nu dit, succes bij je volgende club.. Hopelijk kan je nog iets van je carrière herstellen!

17 maart 2023 om 21:48

Ik ben zelf Trabzonspor-fan en vond het al apart dat een Ajax talent naar Turkije vertrekt om ervaring op te doen en je te doen ontwikkelen. Heeft best weinig gespeeld en als die speelt is het niet overtuigend. Die gaat echt niet doorbreken bij Ajax. Ik verwacht niet dat het Nederlands elftal hem zal missen.

18 maart 2023 om 22:35

Klopt en is zonde want hij was Jong Ajax ontgroeid en moest een tussenstap maken, maar jullie hebben er geen voordeel aan om hem minuten te geven zonder optie tot koop..

Naci kan echt een hele grote worden, maar heeft de laatste jaren te weinig kansen gekregen bij ajax. Had na dat seizoen als mvp van de kkd gewoon moeten aansluiten bij het a team

17 maart 2023 om 20:54

Er zal wel een reden zijn dat het na al die jaren niet is gelukt om bij het eerste aan te sluiten.

17 maart 2023 om 22:57

Ach ja zijn zoveel die een hele grote kunnen worden..Zie reactie van lazman61 hierboven.

18 maart 2023 om 07:28

De concurrentie onder Ten Hag en voor de leegverkoop van afgelopen zomerstop was moordend. Deze speler had in de NL competitie moeten worden verhuurd. Zonde dat hij niet voor NL kiest. Maar wellicht is het niveau van NL elftal te hoog.

Zijn er hier nog mensen die geloven dat hij zijn potentie waarmaakt? In de Ajax-jeugd in een adem genoemd met bijvoorbeeld Nouri, maar lijkt me iemand die het heel erg teert op zijn techniek en niet op fysiek en uithoudingsvermogen. Lijkt me ook de voornaamste reden dat hij daardoor geen minuten in Ajax 1 kreeg.

17 maart 2023 om 20:26

Dat deed Nouri toch ook? Dat is ook de reden dat een Donny en Frenkie bijvoorbeeld veel meer minuten maakten. Nouri kreeg, vooral door zijn fysiek, bijna geen minuten bij het eerste.
In die zin klopt de vergelijking wel. Daarnaast waren ze beide al jaren het grootste talent van de jeugdafdeling.

17 maart 2023 om 20:36

@appel1004, Frenkie begon pas te spelen in 17/18, dus na de hartstilstand van Appie. Onder Bosz kreeg hij ook amper kansen had hij ook alleen een paar invalbeurten. Amper 200 minuten.

17 maart 2023 om 21:08

Jaar van zijn ongeluk was wel het seizoen waarin hi jwaaraxhijnlijk meer mjnuten zou gaan maken. Viel onder peter bosz een aarnal keer fantastisch in

Op het oog een aparte keuze, allebei de ouders in Nederland geboren en hij zelf ook en dan toch voor Turkije kiezen. Had lekker 5 jaar geleden die keuze gemaakt, nu had er in al die jaren een andere speler op zijn positie die ervaring op kunnen doen. Vind het overigens wel jammer want in potentie kan hij Oranje halen.

17 maart 2023 om 19:59

Misschien heeft dat jaartje Turkije wel enorme indruk gemaakt.

17 maart 2023 om 20:30

Bizar ja dat een derde generatie allochtoon zich nog altijd meer Turks voelt dan Nederlander.

17 maart 2023 om 20:45

Hij zegt toch nergens dat hij zich meer Turks voelt dan Nederlander? Wie weet is het een sportieve keuze en ziet hij meer perspectief voor zichzelf bij het Turkse elftal.

17 maart 2023 om 20:54

Staat nergens!

17 maart 2023 om 22:32

Ssst dat mag je niet zeggen want dan ben je racist. Ik ben het helemaal met je eens overigens. Meer respect voor een Karim El Ahmadi die altijd alleen voor Marokko uitkwam, geen gezeik. Ik pleit er sowieso voor dat de keuze verplicht eerder gemaakt moet worden voor welk land uit te komen. Maar volgens de regels is het zijn goed recht dus wie ben ik?

17 maart 2023 om 23:11

Op het oog aparte keuze? Toch helemaal niet? Het is kiezen voor Nederlandse grond of Turks bloed toch? Een aparte keuze zou ik vinden als hij voor Wit-Rusland uit zou komen dankzij een of andere loophol.

En de opmerking dat hij vijf jaar geleden die keuze had moeten maken vind ik eigenlijk nog aparter. Niet alleen omdat hij toen 14 was en veel mensen op die leeftijd nog niet eens kunnen overzien hoe hun weekend eruit ziet, laat staan welke studie of andere loopbaankeuze ze maken. Maar vooral omdat je het koppelt aan een andere speler die zich op zijn positie kan ontwikkelen. Sinds wanneer leidt Ajax alleen of liever Nederlanders op? Zijn die meer waard in het veld of op de markt?

18 maart 2023 om 06:01

Niet Ajax, de KNVB. En ja doeleinden alleen maar op voor het eerste elftal. Allen is dat een land ipv een club. Dus ja er had dus wel degelijk een ander op die plek kunnen spelen die wel voor het Nederlands elftal had gekozen. Helemaal in het geval van Nanci omdat het Nederlands elftal heel weinig aanwas heeft van creatievelingen voorin. Kortom ik begrijp de stelling wel. Ben het er niet volledig mee eens, omdat je simpelweg ook voldoende afvallers heb die gewoon niet goed genoeg zijn. Waar ik het wel jammer vind, is dat dit wel de plek is om bruggen te bouwen. Sport is een goede katalysator voor het bij elkaar
brengen van mensen. Dit zie ik meer als een gemiste kans.

leuke speler voor een competitie waar je nooit onder druk komt te staan en vrij uit kan voetballen.. oftewel speler waar je geen reet aan hebt in grote competities.
deze keuze is verder prima, waar je jezelf maar het beste bij voelt.

Ja dat is natuurlijk puur en alleen omdat hij anders nooit kansen zou krijgen bij Oranje door alle concurrentie. Logische en verstandige keuze. Zal bij Turkije meer kansen krijgen.

17 maart 2023 om 21:02

Worden mensen nooit moe om dit elke keer als reden te gebruiken? Als iemand niet voor NL kiest dan is hij nooit goed genoeg? 19 jaar en je weet nu al dat hij oranje nooit zou halen.

18 maart 2023 om 11:09

Zie je mij dat zeggen???? Nee toch? Dat verzin je zelf. Ik zie te veel concurrentie voor zijn positie en die jongen zal dan amper een kans krijgen. Ik zeg nergens dat hij oranje niet haalt en ook nergens dat hij niet goed genoeg is. Mijn reactie is juist positief naar hem toe. Je ziet dat er genoeg spelers voor je staan die gewoon verder zijn dus dan kies je voor “zekerheid”. Heel logisch.
Worden mensen nooit moe van reacties niet goed lezen en zelf maar in te vullen wat een ander bedoeld?

18 maart 2023 om 12:09

Je zegt letterlijk dat hij nooit kansen gaat krijgen bij oranje vanwege alle concurrentie. Hoe wil je het nog duidelijker aangeven? Hahah, als je wil dat mensen je reactie niet verkeerd interpreteren moet je echt je reactie nalezen voordat je op verzenden drukt.

Krijgt de KNVB een opleidingsvergoeding voor dit soort lui die in Nederland geboren en opgegroeid zijn maar toch voor een buitenlands team kiezen?

17 maart 2023 om 20:23

Want?

17 maart 2023 om 21:06

De KNVB tot zover ik weet geeft geld aan de amateurclubs voor hun jeugdelftallen etc als bijdrage in de kosten. Daardoor betaald de KNVB indirect mee dus aan lui die voor een ander land gaan voetballen.

18 maart 2023 om 04:29

Ik denk dat de club een speler meer opleidt dan de knvb , die 10 wedstrijden per jaar gaan het verschil niet maken.

@voetbalzone. Ugur Yildirim is nooit voor Turkije uitgekomen. Hij speelde 1 keer voor Oranje onder Van Basten in een oefeninterland. En daar was het bij gebleven. Achteraf had hij spijt van zijn keuze. Verder moeten wij de keuze van Naci respecteren. Het is zijn keuze, tevens zijn goed recht om dat zelf te mogen beslissen.

Nederlands elftal bedankt hij in het Engels.
Turks voetbal doet hij in het Turks...

Kweet niet..

17 maart 2023 om 21:03

Deze hele beslissing is dan ook totaal irrelevant aangezien hij nooit voor Oranje zou uitkomen, gewoon niet goed genoeg.

18 maart 2023 om 00:54

Dat was volgens een een aantal mensen hier hetzelfde met Orkun toen hij voor Turkije koos... inmiddels zou hij gewoon opgeroepen worden als hij voor Oranje had gekozen... dus nee.

Hebben ze hem lekker overgehaald daar in Turkije. Chauvinisme ten top.

17 maart 2023 om 20:36

Niet erg, wij hebben Xavi… dat is buitencategorie. Mis niks aan hem

Met Mehmet Can Aydin van Schalke en Unuvar heb je toch weer 2 talenten die voor Turkije kiezen, al heb ik liever dat we zulke spelers zelf opleiden.

17 maart 2023 om 21:05

Bro met alle respect maar Turkije en opleiden kan je niet in 1 zin noemen. We kunnen niet ieder jaar op een altinordu leunen op een opgeleide voetballer he

17 maart 2023 om 23:11

Altinordu is ook niet meer wat het was volgens mij. Die voorzitter heeft ingezien dat wat hij doet niet wordt gewaardeerd in Turkije.

Hopelijk krijgt hij door deze beslissing meer speeltijd bij Trabzonspor. Al zal dat te kort dag zijn. Ergens jammer dat ie daar nu zit, terwijl we Heitinga als hoofdtrainer hebben. Als je zo goed presteert in de KKD dan heb je je kansen gewoon afgedwongen voor Ajax 1.

Zo lang dat hij nog niet opgeroepen word voor Turkije of Nederland kan het nog veranderen toch?

Tot nu toe speelt hij nog niet echt super in Turkije maar doet hij wel wat ervaring op.

Op naar weinig successen dan maar!

Wat een gedoe. Ik zou ook die beslissing nemen.
Oranje heeft veel meer potentie!

Jammer groot talent. Begrijp nog niet waarom die niet is doorgebroken

Gaan we niets aan missen. Eeuwig talent. Komt gewoon te kort.

Dont fall for the hype. Deze jongen zien we net als die Azarkan gewoon terug in de onderkant van de Eredivisie.

Beter hoef je niet aan die lhbtq kul mee te doen. Hypocriete vrijheid. Veel succes bij Turkije!

18 maart 2023 om 08:18

Ja want dat is vreselijk. Hoorde dat iedere nieuwe Nederlands Elftal debutant gedwongen in een roze tutu moet verklaren dat hij iedere zomer op vakantie gaat met Gordon en Mike de Boer. Wat zit je zo dwars dat die 'lhbtq kul' je zoveel doet? Zelf conflicterende gevoelens?

Kan hij mooi straks bij Fortuna spelen. Vind dit maar apart je bent 3e generatie Turk. Hoe kan je dan nog voor Turkije kiezen? Blijft maar een vreemd fenomeen. Ik hou veel van Turkije maar ben puntje bij paaltje toch echt Nederlander. Nederland is op sportief gebied goed voor je geweest. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat je zonder dit land niet eens voetballer had kunnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren