Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Berghuis gaat, weten we precies wie we willen hebben’

Laatste update:

Door de overwinning bij Excelsior van afgelopen zondag en de nederlaag van concurrent Feyenoord sloot AZ de competitie af als nummer drie, waarmee de ploeg van trainer John van den Brom zich verzekerde van een Europees ticket. Het is echter de vraag wat er overblijft van het huidige elftal.

/

Nemanja Gudelj gaat naar Ajax, Simon Poulsen vertrekt naar PSV en Wesley Hoedt voetbalt komend seizoen in de Serie A voor Lazio. Daarnaast wordt ernstig rekening gehouden met een transfer voor Steven Berghuis, Jeffrey Gouweleeuw en keeper Esteban, die over een aflopend contract beschikt. Toch is van den Brom niet bang dat hij Europa in zal moeten met een veredeld reserveteam.

“Hun vervangers zullen van een vergelijkbaar niveau zijn of in elk geval de potentie hebben om dat te bereiken”, maakt de coach duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Als Berghuis gaat, weten we precies wie we willen hebben. En als Gouweleeuw gaat ook.” Technisch directeur Earnest Stewart maakt zich evenmin zorgen over vertrekkende spelers. “Zo’n club zijn wij nu eenmaal, dat is ons businessmodel.”

Denk je dat AZ zich voldoende zal kunnen versterken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Logisch om een schaduw-elftal te hebben.

19 mei 2015 om 22:09

We hebben geen verkeerd team na de leegloop. Esteban zal worden vervangen door een Nederlandse keeper, aldus Earnest. (Rochet dus 2e keeper.) Rb positie prima bezet met M. Johannson en Anderson.
Rcv: Gouweleeuw, Luckassen
Lcv: Jop vd Linden, Wuytens (Hier moet zeker versterking komen)
Lb: Cavlan of Dijks, Haps en Heymans
Middenveld zie ik liever een Drost dan een Ritzmaier. Verder zijn Ortiz, Henriksen, Haye, Van Overeem en Dos Santos al genoeg om Gudelj's verlies op te vangen.
In de aanval moeten we wel nog een type Tighadouini halen, ongeacht of Berghuis weggaat of niet. Verder hoop ik dat Guusje, Johannson en Tankovic beter gaan presteren dan afgelopen seizoen. Top 6 zit er zeker in (met bekerfinale? En proberen ver te schoppen in Europa!)

20 mei 2015 om 19:49

Volgens mij is Ortiz ook transfer vrij. De laatste met een DSB contract

19 mei 2015 om 10:14

Zou inderdaad een goeie zijn, maar Berghuis speelt het best vanaf rechts en Tighadouini vanaf links. Net als Oar trouwens....

19 mei 2015 om 10:24

Dan kan Guusje Hupperts op rechts, zijn eigen positie.

19 mei 2015 om 11:52

Goed punt. Kan me ook geen sterke linksbuiten bij AZ bedenken. In dat geval zou dat echt een top aankoop zijn. Zijn statistieken dit jaar zijn echt fantastisch, zeker voor een speler van Nac. Oar ben ik niet zo'n enorme fan van.

19 mei 2015 om 10:28

Het is te hopen dat ze die nu al halen. Als je wacht tot augustus is hij allang al onder de pannen. Zeker voor die gelimiteerde transfersom. Al weet ik niet zeker of dat waar is.

19 mei 2015 om 11:33

Tighadouini is echt wat voor AZ. Op de linker flank zitten we dun.

19 mei 2015 om 11:57

az wacht gewoon tot nac gedegradeerd is dan slaan ze toe!

20 mei 2015 om 19:50

Denk dat daar meer clubs op zitten te wachten.
Maar denk niet dat NAC degradeert

19 mei 2015 om 10:05

Ik denk Oar.

19 mei 2015 om 11:37

De doelpunten van Tommy Oar kan je letterlijk op 1 hand tellen.

Az weet hoe dan ook ieder jaar wel weer een representatief elftal neer te zetten.

Mocht Berghuis vertrekken dan zal dit voor een aardige duit zijn en daar kun je dan wel mee shoppen.

Are you watching van Geel?

19 mei 2015 om 10:11

Kan hij wat van leren ja!

Hoe zit het met de vraagprijs van berghuis ligt die boven de 5 miljoen?

19 mei 2015 om 10:16

Ja, ze hebben nu al 6 miljoen voor gudelj dus ze kunnen vragen wat ze willen.

Tighadouini bijvoorbeeld, als die niet direct naar Italië wil en eerst een stap hogerop in de Eredivisie ziet zitten.
En Mulder als keeper transfervrij binnenhalen bij een vertrek van Esteban? Prima keeper voor AZ lijkt me en nog gratis ook.
Ze mogen Boilesen wel hebben als vervanging van Poulsen...

19 mei 2015 om 10:27

Mulder is niet in beeld en Boilesen mogen jullie houden haha.

19 mei 2015 om 11:40

Nou Boilesen... ik zie Marco van Basten er voor aan hem weer aan het voetballen te krijgen hoor!

Tsja daar heb je als AZ zijnde altijd last van.

Ondanks dat ik Berghuis een geweldige voetballer vindt, denk ik dat ze er wel een vervanger voor vinden. Er lopen namelijk zat jonge buitenspelers met potentie in de eredivisie, Tighadouini, Linssen, Slagveer, Ondaan en Botaka om er maar een paar te noemen.

Echter vindt ik het grote prestatie als ze het verlies van 3 vd 4 basisspelers uit de verdediging weten op te vangen. Zeker omdat je alleen Haps, Wuytens en Van der Linden overhoud op die posities.

19 mei 2015 om 10:32

Slagveer heeft nog niet zo lang geleden zijn contract bij ons verlengd. Die zal dus aardig wat moeten kosten. En als Larsson weggaat (ik hoop het niet) mag Slagveer sowieso niet weg denk ik. Van mij mogen ze allebei niet weg.

19 mei 2015 om 10:37

Oww dat wist ik niet. Dan zal hij in ieder geval niet naar AZ gaan.

Hebben jullie trouwens wel netjes gedaan, Is dit seizoen toch een belangrijke waarde gebleken met 11 goals.

19 mei 2015 om 11:37

Ondaan zal het niet worden. Die komt bij AZ vandaan en is toen gewogen en te licht bevonden.

20 mei 2015 om 19:51

Wat dacht je van Ben Rienstra ? Die doet het leuk bij PEC

We hebben volgend jaar op de een of andere manier toch wel weer een redelijk elftal staan, net zoals dit jaar. Dit jaar hadden we wat mij betreft wel 2e mogen worden maargoed, die onrust in het begin is ook niet echt goed geweest. Het liefst zie ik het volgend seizoen zo:
zie opstelling.

Henriksen zal dan een beetje hangen en veel in de 16 komen zoals nu. Voor van Overeem graag een aankoop / Haye. En dan voor Luckassen graag een aankoop, maar het liefst Gouweleeuw houden, zodat we niet een heel nieuw centrum krijgen. Tankovic heeft erg veel potentie.

Rochet
Johanson
Luckassen
Aankoop
Dijks
v Overeem
Ortiz
Henriksen
Dos Santos
Tankovic
Johannson
19 mei 2015 om 11:24

Ik heb er ook wel vertrouwen in dat er volgend jaar gewoon weer een top6 waardig elftal staat. Ik hoop dat er van Berghuis en Gouweleeuw in ieder geval een blijft. Maar zelfs als ze allebei vertrekken moet dit te vervangen zijn. Op het middenveld hebben we geen problemen volgend jaar. Met Ortiz en Hendriksen hebben we twee ervaren krachten + goede jeugd met Overeem, Haye, Dos Santos die ook al een heel seizoen hebben gedraaid.

De voorhoede moet ook wel op te lossen zijn. Johansson kan eindelijk eens topscorer worden (als hij niet zo lang geblesseerd was geweest dit seizoen had het dit jaar gekund). Van Tankovic verwacht ik ook veel in z'n tweede seizoen. Alleen bij Muhren en Hupperts is afwachten wat dat wordt. Maar een goede buitenspeler erbij is dus wel een must. Tighadouini zou zeker voor wat extra creativiteit en scorend vermogen zorgen.

Achterin wordt het wel wat spannender. Daar zou ik Dijks echt een versterking vinden. Maar dan hebben we nog een aankoop nodig om de balans achterin te herstellen.

19 mei 2015 om 11:31

Inderdaad, achterin is het wat spannend. Zeker omdat er ook nog interesse is voor Mattias. Ik ben bang dat ze het met Luckassen en Jop van der Linden gaan proberen, en eventueel Wuytens. Daar heb ik dus geen trek in. Eigenlijk moet er nog een rechtsback bij en naast Dijks nog een linksback. Haps valt soms in als aanvaller, dus ik weet niet hoe vd Brom hem ziet? Verder vraag ik me af of Haps wel goed genoeg is.

Tighadouini is zeker een versterking, maar weet jij hoeveel hij zou moeten kosten? Scoort wel erg veel, en dat hebben we nodig, zeker nu we Gudelj moeten missen. En hoe zit het eigenlijk met Babalj? Muhren vind ik wel een leuke invaller, altijd handig zo'n speler. Hupperts is wel echt te slecht, maar die ga je ook niet al gelijk weg doen.

19 mei 2015 om 16:02

Tighadouini zal waarschijnlijk rond 1/1,5 miljoen kosten. Ligt er natuurlijk ook aan of NAC degradeert of niet.
Muhren en Hupperts moeten allebei hun kans krijgen volgend seizoen vind ik. In een eerste seizoen is het altijd afwachten hoe een nieuwe speler om gaat met alle veranderingen. Berghuis liet z'n eerste seizoen ook niet bijster veel zien en is nu uit gegroeid tot een van de sterkhouders (en eigenlijk ook pas de laatste maanden).

Ik denk overigens niet dat ze zowel Gouweleeuw als Mattias weg zullen doen. Dan kun je dus echt helemaal opnieuw beginnen achterin. En je moet toch vroeg aan de bak vanwege de EL voorrondes. In Luckassen geloof ik wel, maar voor de rest hebben we niet zo heel veel achter de hand. Misschien dat er een aantal jeugdspelers worden door geschoven. Er zit in ieder geval genoeg talent in de jeugdopleiding, dat is dit jaar wel bewezen.

19 mei 2015 om 17:14

Tankvovic mag je er wel uit laten. Die heeft niet veel gepresteerd, met als dieptepunt de wedstrijd tegen Nac. Ik zou Haye daar neerzetten.

20 mei 2015 om 19:53

Ik zou voor een 4-4-2 opstelling gaan, rendeert veel beter.
Met Johansson en Muhren in de spits

Ik zou als AZ zijnde voor Bryan Linssen gaan.

Gretige jongen, mentaal sterk, en beheerst eigenlijk alles wat een buitenspeler moet hebben. Snelheid, actie, voorzet, goed schot en kan zelfs aardig koppen. Daarnaast al twee jaar lang De uitblinker is bij Heracles. Denk dat hij voor 2-3 miljoen wel is op te halen.

19 mei 2015 om 11:02

Ik denk niet dat hij 2-3 miljoen zal zijn. Eerder 1,5 miljoen.

19 mei 2015 om 11:38

Denk niet dat Jan Smit, Linssen voor zo'n bedrag laat gaan.

Zeker met het oog op het komende seizoen, het nieuwe stadion, het grotere budget, en dus ook een hoger budget voor de contracten is het ook mogelijk dat Jan Smit zal proberen om Linssen misschien bij te laten tekenen.

Berghuis voor 6-7 miljoen wegdoen en Tighadouini halen voor 1 miljoen.

Geen slechte deal

19 mei 2015 om 11:28

Ik zou daar voor tekenen. Al zou ik Tighadouini sowieso halen ongeacht of Berghuis gaat of niet. Met Johansson in de spits zou je dan echt een heel gevaarlijke voorhoede hebben! Maar goed zo mooi zal het wel niet worden.

Ten Rouwelaar misschien?

19 mei 2015 om 11:03

Kan allemaal

Uth heeft een 1 jarig contract voor als Johansson vertrekt

Ze hebben nog Hupperts. Lijkt me de perfecte vervanger voor Berghuis op RB en anders Slagveer, Bilal huren of Linssen

3 basisspelers die transfervrij vertrekken lijkt me niet passen in het businessmodel.
Az doet het goed maar zal toch duidelijk verzwakt zijn in de EL kwalificatie.
Aanval is wel op te vangen als Berghuis zou vertrekken maar verdediging en middenveld verliezen toch wel veel kracht en ervaring die nooit zo snel op te vangen is.

19 mei 2015 om 11:44

Gudelj is te vervangen. Niet door een speler met de zelfde kwaliteit, maar door een speler met zijn eigen talenten. AZ heeft namelijk een van de (in potentie) beste middenveld van de Eredivisie. Haye, van Overeem, Dos Santos, Henrikssen, Ortiz en dan ook nog Spierings. Achterin heeft AZ als vervanger van Hoedt Kramer, maar die komt komend seizoen nog tekort. Van der Linden is een prima stand-in maar daar moet het ook bij blijven. Het grootste gemis is Poulsen en hij is niet 1,2,3 te vervangen. Ik had denk ik ergens gelezen dat Pocognoli zonder club kwam te zitten of iets dergelijks. Dat is ook een echte AZ back.

Ik hoop dat het Tighadouini is. Hoop trouwens dat ze die evengoed halen. Ook als Steven blijft...

AZ wil Jahanbaksh alleen dan moeten ze erg diep in de buidel tasten vrees ik

Jahanbaksh zou logisch zijn inderdaad.

Ik ben erg benieuwd naar de transferzomer van AZ inderdaad. Heb het gevoel dat het daar wel goed gaat komen, ook omdat de jonge jongens zoals Luckassen, Haye en Dos Santos het niveau al prima aankunnen. Hoe ziet de echte AZ fan dat? Wie zijn er rijp voor een basisplek en komt er nog meer aan?

Mulder lijkt mij een mooie keeper voor AZ, maar ik weet niet hoe goed die Rochet is? Persoonlijk zou ik Jahanbaksh een zeer goede opvolger voor Berghuis vinden. Doet in mijn ogen niet veel onder van El Ghazi die mij toch wel van hetzelfde type lijkt en zal toch maximaal zo'n 2 a 3 miljoen kosten gok ik? Verder vraag ik mij af of AZ nog tevreden is over Tankovic en Aron Johannsson? Lijkt mij wel toch?
Dan voor het middenveld is het vooral afwachten hoeveel kans de jonge jongens gaan krijgen/ verdienen, naast Haye en Dos Santos ook v Overeem. Maar hoe is het met het fysiek van Ortiz? Rienstra lijkt mij ook wel iemand die goed op het middenveld van AZ past.
Verdedigend moet er alleen een Linksback komen denk ik? En eventueel iemand als Gouweleeuw vertrekt dus. Dijks zou mooi zijn, maar misschien niet erg veel kans.

19 mei 2015 om 16:24

Je vergeet Henrikssen. Het middenveld van AZ is best wel compleet, maar een speler die elk duel in durft te gaan zou niet misstaan.

Hupperts was dit jaar idd niet goed, maar stond ook niet op zijn goede positie, al gaat berhuis weg, kan hij weer rechtsbuiten staaan en ik heb wel vertrouwen dat hij zijn oude vorm dan weer te pakken krijgt, al koop je tighadouini dan voor links heb je denk een heel erg goede aanval

Tighadouini of Jahanbakhsh lijken mij mooie opties om Berghuis op te volgen (mocht hij daadwerkelijk vertrekken). Ik denk dat Tighadouini het goedkoopst is van deze twee.
Gaat AZ het vertrekt van Gudelj intern op proberen te lossen? Anders lijken mij Rienstra of eventueel Mokotjo of Türüc wel prima vervangers.
Esteban gaan ze niet missen. Ik verwacht wel dat ze een andere keeper willen halen: Mulder? Mäenpää?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren