Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Alles bij Southampton is groter dan bij Feyenoord, behalve het Legioen'

Laatste update:

Zondagmiddag begint ook voor Ronald en Erwin Koeman het avontuur in de Premier League. De broers werken bij Southampton voor het eerst met elkaar samen en gaan zondag naar Anfield, voor de uitwedstrijd bij Liverpool. Daarmee wordt een droom van de inmiddels overleden Martin Koeman werkelijkheid: hij heeft altijd gezegd dat hij hoopte dat zijn twee zoons eens met elkaar samen zouden werken. "Hij zou ongelooflijk trots zijn, als hij ons hier zou kunnen zien werken", denkt Ronald.

/

De coach heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. "Alles bij Southampton is groter dan bij Feyenoord, behalve het Legioen en de naam van de club", stelt Koeman in gesprek met Helden. "Ik merkte dat ze heel verrast waren dat ik hier wilde werken. Ik voelde dat ze me hier heel groot achten en daarom niet hadden verwacht dat ik bij een betrekkelijk kleine club wilde werken. Ongelooflijk, maar ze zien zich zelf als een betrekkelijk kleine club."

Koeman nam het stokje over van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Mauricio Pochettino en nam zijn broer Erwin mee als assistent. Southampton raakte deze zomer de nodige basisspelers kwijt: Luke Shaw ging naar Manchester United, Calum Chambers naar Arsenal en Rickie Lambert, Adam Lallana en Dejan Lovren naar Liverpool. De drie laatstgenoemde spelers staan zondag dus tegenover hun oude werkgever.

Denk je dat de broers Koeman het goed gaan doen bij Southampton?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan nog wel meer bedenken, zoals de opspelers die ooit bij Feyenoord gespeeld hebben. Het enige dat bij Southampton groter is, is waarschijnlijk het trainingscomplex.

17 augustus 2014 om 10:43

Het budget is er veel groter. Het niveau is hoger

17 augustus 2014 om 10:59

De schulden, die zijn ook hoger... tegenover die 50 miljoen pond (ook na transfers) schuld van S'hampton is die van Feyenoord ook een lachertje.

Tot zover het financial fairplay.

17 augustus 2014 om 10:44

En de bankrekening...

17 augustus 2014 om 10:49

Tja, veel grote spelers bij Feyenoord dan Southampton? Zelfs dat zal wel meevallen.
Gareth Bale, Walcott, Shearer, Shaw (hoewel die het nog moet waarmaken) Chamberlain etc

17 augustus 2014 om 11:10

@buakaw

Je vergeet de grootste nog: Matthew Le Tissier.

17 augustus 2014 om 11:12

Hij heeft het over topspelers dus de helft van je lijstje kan je wel weghalen. Topspelers zijn bv van hanegem, cruijf, gullit of van persie.

17 augustus 2014 om 11:33

Dat met Southampton is echt van de laatste 10 jaar nou wauw, Feyenoord over 100 jaar gezien heeft natuurlijk honderden grote spelers voorgebracht.

17 augustus 2014 om 12:35

Stoere reactie hoor met 2 a 3 namen die maar een beperkt aantal duels hebben gespeeld voor Southampton. Walcott helemaal niet eens geloof ik. Een Bale die aan het begin van zijn carriere stond en nog lang niet zover was als de afgelopen 3 jaar, poe poe

17 augustus 2014 om 12:36

Hahaha sorry maar cruijf hoort bij ajax, is daar opgeleid en groot geworden.

17 augustus 2014 om 13:09

Maar heeft wel bij Feyenoord gevoetbald. En daar ging het over.

17 augustus 2014 om 13:39

De geschiedenis van de club is in mijn ogen gerelateerd aan de naam van de club. Die is groter, zegt Koeman. Voor de rest is Southampton natuurlijk in alle facetten groter. Dat de beste speler van Feyenoord voor een Southampton middelmatig bedragje naar Engeland gaat, zegt genoeg. Southampton heeft met de transfer van Shaw alleen al meer verdiend dan Feyenoord met de verkoop van hun vier beste spelers

17 augustus 2014 om 13:56

Hun trainer heeft ook bij Feyenoord gespeeld en is al groter dan al die namen die je noemde. En Gullit en Cruyff waren de beste van de wereld. Tja,,kom je met ene Walcott aan.

17 augustus 2014 om 14:21

Je bedoelt vast en zeker de topspelers die zelf door de club zijn opgeleid??

18 augustus 2014 om 00:54

Haha inderdaad. Sinds wanneer is bij Southampton alles groter, pffff. Southampton is best een leuk clubje, meer als dat ook niet. Ik zou er in ieder geval niet naartoe zijn gegaan. En zo had ik nog heel wat meer clubs afgewezen in de Premier League in het geval dat ik voor een dergelijke keuze had gestaan. Feyenoord is namelijk een grote en mooie club, met een grote historie en een fantastische achterban. Dat lijken mensen wel eens te vergeten. Ik zou Feyenoord nooit verruilen voor zo'n flutclubje uit Engeland, ook niet voor meer geld. Dat heet clubliefde.

Ik gun Koeman heel veel succes bij southampton. Hoop dat hij ooit weer terugkeert in De Kuip.

Ik heb veel vertrouwen in de gebroeders,echter zijn ze zo veel spelers kwijtgeraakt dat het een heel lastig jaar gaat worden. Hopen op linkerrijtje

17 augustus 2014 om 11:15

Hoezo lastig? Het is voor hen sowieso een nieuwe ploeg. Het ia niet zo dat Koeman die ploeg op elkaar in heeft laten spelen.

17 augustus 2014 om 12:56

Linkerrijtje gaat na de exodus deze transferzomer niet gebeuren. Mogen blij zijn als ze ergens bovenin het rechterrijtje mee kunnen doen, maar ik zal als ik hun was zelfs tekenen voor directe handhaving.

17 augustus 2014 om 13:40

Nou dat lijkt me erg laag ingeschat,buiten de 5 toppers dan Newcastle en Tottenham ze zullen spelen voor plek 8/13. Met Tadic Pelle heb je redelijk goede spelers in huis.

De jeugdopleiding is ook beter denk ik, Bale, Walcott, Chamberlain, Shaw, Chambers enz zullen denk ik betere spelers zijn dan de Vrij, Bmi, Clasie en Kongolo

17 augustus 2014 om 11:08

Over de afgelopen tien jaar denk ik dat je wel gelijk hebt, maar hoe het nu staat weet ik het nog niet zo zeker. Feyenoord heeft vijf keer op rij de prijs voor beste jeugdopleiding gekregen en het is nu de vruchten aan het afwerpen. De eerste lichting die er vanaf is gekomen is nu zo goed als vertrokken (janmaat, Bmi, De Vrij etc.). Als die allemaal slagen in het buitenland zal er waarschijnlijk anders naar de opleiding van Feyenoord gekeken worden.

17 augustus 2014 om 11:36

Dat is niet waar, het is niet de eerste lichting. Biseswar, De Guzman, Fer, Wijnaldum, Leerdam, Castaignos, Cabral en Mokotjo zijn spelers die de afgelopen jaren ook uit de jeugdopleiding zijn gekomen en zijn vertrokken. Ze hebben geen noemenswaardige transfer gemaakt naar de basis van een grote club. De Vrij en BMI hebben hun transfers verdient door een goed WK en het vertrouwen van Van Gaal en Koeman. Janmaat is niet doorgebroken vanuit de jeugdopleiding. Ze zullen het ook wel goed gaan doen bij hun nieuwe club, maar internationaal gezien stelt de jeugdopleiding van Feyenoord maar heel weinig voor en voor veel spelers van Feyenoord is de Feyenoord ook echt wel hun plafond. De meeste jeugdspelers die zijn doorgebroken zijn geen absolute sterspelers geworden. Alleen Castagnos, Wijnaldum, Fer

17 augustus 2014 om 12:15

Ik bedoel de eerste lichting snds Feyenoord voor het eerst de Rinus Michels prijs won vijf jaar geleden. De lichting die jij nu opnoemt heeft niet veel meegekregen van de huidige kwaliteit van de jeugdopleiding.

Van de spelers die jij nu opnoemt, doen degene die het meest nog hebben meegekregen het nu het beste. Fer staat in de belangstelling van flink wat Europese middenmotors, Wijnaldum doet het goed, Mokotjo doet het ook heel goed en Castaignos wordt ook steeds beter. De Guzman doet het ook goed in het buitenland.

Dat is toch al een slagingspercentage van 62,5% van de "eerste lichting". Voor een lichting die niet veel heeft meegekregen van een verbeterde jeugdopleiding vind ik dat toch al heel netjes.

17 augustus 2014 om 13:44

Toch stonden er meer spelers uit jeugdopleiding van Feyenoord op t Wk dan van Southampton. En al helemaal in de halve finales dus zijn ze wel beter of wordt er in Engeland meer betaald waardoor ze beter lijken? Shaw is die beter dan een BMI bijv wel andere positie maar toch. Is janmaat minder? Ja die vergeet je ff bijv.

17 augustus 2014 om 14:36

Janmaat vergeet ik niet, die kwam van Heerenveen

Feyenoord = Het Legioen

Open deurtje, maar de prijzenkast van Feyenoord lijkt me ook wat groter...

Wat een dom gelul van Koeman! Echt belachelijk, deze uitspraak!
Feyenoord is überhaupt gewoon een veel grotere club als dat Southampton ooit zal zijn, in elk opzicht!

17 augustus 2014 om 11:34

Hij heeft het meer over de faciliteiten, aantal werknemers etc.

Ben Ajacied, maar gun koeman het beste. Hij weet net als Frank de boer van een selectie spelers een team te maken!

Stadion is ook wel wat groter....

Feyenoord is qua naam natuurlijk een veel grotere club dan Southhampton. Beetje flauwe uitspraak van Koeman.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren